Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• pető bá'

őstag

Sziasztok!

Egy párszáz hozzászólás óta követem a topicot (ahogy nemrég írtátok, vannak olvasóitok, időnként jól szórakozom rajtatok :D ), és a napokban felmerült bennem egy kérdés.
    Nemrég (fél éve) vettünk egy D Corsát, 1.4, benzin - családi, kisvárosi kisautó, mellette van egy öreg 2000-es Vectra, 2.0, dízel minden másra.

A Corsának van egy olyan baja, hogy a tompított fényszórónál éjjel lakott területen kívül nem lehet látni. Próbálkoztunk többféleképp - csak elöl ülve, vagy az autót megtöltve, a fényszóró magasságát minden helyzetbe állítva, de az úttestet nagyjából 15 méterig (!) világítja meg (3 terelővonal), viszont a táblákat és minden fényvisszaverő felületet akár 40-50 méterre is simán lehet látni. (ezen el is vitatkoztunk apámmal, hogy akkor most meddig lehet látni. az úttestből semmit, de a táblákat igen..) Néhányszor már villantottak a szembejövők (most nyilván a legmagasabb állásban van), szóval a fényszórót nem tudom, hogy lehet-e még magasabbra állítani a szembejövők zavarása nélkül, de értelmes távolságra csak reflektorral lehet látni. (Mondom mindezt úgy, hogy a jogsim még nincs meg (3 hetet mondtak az okmányirodában, ebből 2 eltelt), de a tanulókocsi, amivel mentem (Swift Sedan, benzin-gáz) tompítottal elvilágított legalább 10-15 terelővonalig (kb. 30-40 méter lehet), ott lehetett látni, mi történik).

Kérdésem: itthon tudom valahogy állítani a fényszórót? Lehet, hogy szar benne az izzó? Egyszerűbb beállíttatni valahol? Vagy vegyünk egy Megane-t?

;]

u.i.: tudom, hogy alapvetően off, de a beszélgetésbe remélem belefér :R

Új hozzászólás Aktív témák