Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • grabber

    addikt

    Sziasztok!

    Eljött az ideje,hogy megvegyem az első saját kocsimat. Kis vélemény cserére lenne szükségem és gondoltam itt megkérdezem mit gondoltok. Kocsira összegyűjtöttem az összeget, 500k körül lenne a legjobb,de max 700-800-ig mennék el mindennel együtt. Vidéken lakom sokat ingázok.Tömegközlekedéstől is függetlenedni szeretnék,mert 1,5 órákat utazni nem jó,éjszaka meg nem is tudok. Mivel városban és vidéken is használnám a kocsit és csak minden 2. nap lenne használva kb,így benzinesben gondolkodtam. Mondeo mk2 a kedvenc autóm,most is van egy a családban 1.8 benzin. Jó lenne és olcsó,de régi és kicsit nagy városba.Meg 8 litert eszik,bár a fogyasztás kevésbé fontos,de jobb lenne ha kevesebbet enne. Amiken gondolkodtam. Focus Mk1,Golf 4,Punto Mk2,Fiesta MK6,Corolla békalámpás kocsikat képzeltem el,de ezek közül csak a Focus vonz,Golf is tetszik,de nincs annyi választék belőle,Punto meg nagyon érzelemmentes és nem tetszik belül. Meg nem is tűnik biztonságosnak. Ha tehetném Focust vennék,vagy azt szeretnék a leginkább. Viszont nem találok jó llapotút belőle. Csak ferdehátú jöhetne szóba(nem kell nagyobb nekem),5 ajtós(Ghia lenne a legjobb a könyöklő miatt) és 1.6 vagy 1.8 benzin. Mindenki az 1.6-ot ajánlja.
    Milyen az 1.8 benzin Focus az is megbízható? Mert akkor olyat is néznék.
    Golfokat is nézegettem,de mind 1.4 ami gyenge és olyat nem akarok. 1.6 ritka és a jó állapotú méginkább. Minőségibbnek tűnik a Focus mellett,de kevésbé megbízhatónak gondolom és a futóműve is gyengébb hátul én meg szeretek lendületesen menni.
    Puntóról nem tudok semmit. Csak hogy 8V vagy 16V dilemma van ott. De van belőle 6 sebességes ami nem lenne rossz vidéken,viszont nem tudom mennyit eszik. Kisebb mint a Focus szerintem és ha már ennyit költök nem akarok ennyire kis kocsit. Fiesta is lehetne,de a Focus nem sokkal nagyobb akkor már legyen az.
    Corolla megbízható,de hogy ronda fapad belül az is biztos. Koporsó szebb,ennyire nem akarok jellemtelen autót. Meg nincs is eldó belőle,mindenki megtartja,ami meg eladó az gyenge motorral.
    Igazából ha valaki tud eladó Focust 1.6 benzinest 2002-eset 5ajtósat,normál állapotban Ghia felszereltséggel,rozsdamentes állapotban akkor nem lenne kérdésem,de sajna nem találtam :DDD
    Ennyire jutottam utánaolvasgatásokkal,véleményt tapasztalatot szívesen elfogadok,mert nem akarok mellényúlni én sem a kocsival. Köszönöm előre is.

Új hozzászólás Aktív témák