Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vati

    senior tag

    válasz Paxker315 #106551 üzenetére

    +1,
    én futottam köröket ezzel, gyakorlatilag lehetetlen 40+ felnőttként autizmus/asperger diagnózist kapni, ha egyébként sikeres, intelligens illetőről van szó (=magas jövedelmű, aki ki tudná maxolni az adókedvezményt.) Amikor pl. én gyerek voltam, még nem is létezett ilyen diagnózis, se hazai szakemberek akik kiállíthatták volna. Ma már más a helyzet, a mai huszonévesek már jó eséllyel nem esnek abba a vakfoltba, mint a 30-40-50es generáció. Jó eséllyel van diagnózisuk, ezért jár is az adókedvezmény.

    A jogszabály, amit valaki kérdezett is, itt van: https://njt.hu/jogszabaly/2009-335-20-22

    Van még jópár ilyen, nem is ritka betegség a hosszú listán, pl. a 2.-es típusú cukor "szövődményes formái" ami szintén ingoványos talaj adózás szempontjából, mármint mi számít elég súlyos szövődménynek? Ha valakinek levágták a lábát a cukortól, megvakult, nincs veséje, annak vitán felül jár, más esetekben a korrupció táptalaja.
    Az orvosok félnek is kiadni ilyen adókedvezményre jogosító igazolást, bár a NAV-nak nyilván nincs apparátusa ellenőrizni ezek megalapozottságát.

    Teljesen jogos, hogy akinek betegségek forintosíthatóan megdrágítják az életét (több tízezres gyógyszerszámla havonta), azt legalább adózásban érdemes kárpótolni.
    Csak a megvalósítás sikerült olyan igazságtalanra, amilyen.
    Láthatóan az a szempont hogy ne járjon túl gyakori betegségekre, mert népet sarcolni kell. Lehetőleg csak olyanoknak járjon, akik egyébként keresőképtelenek is, így nem veszít sokat rajta az állam. Akinek mégis jár, az meg féljen, hogy mikor kötnek bele.

    [ Szerkesztve ]

    Asus TUF Gaming A17 / Ryzen7 6800H / 16GB / 512+1024 GB SSD / GeForce RTX 3050Ti "Vízen járni is könnyű, ha az ember tudja, hol vannak a cölöpök..."

Új hozzászólás Aktív témák