Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Paxker315 #106551 üzenetére

    "ha már off, valaki elmagyarázhatná. MIÉRT jár adókedvezmény laktózérzékenységre? Normális esetben felnőttben szükségtelen a tejcukor lebontására való képesség, és tejtermék nélkül is lehet 100% lefedni minden tápanyag-igényt. Teljesen indokolatlan, mivel gyakorlati hátrányt nem jelent az illetőnek, anyagilag főleg nem."

    Huh... bocs, de úgy hirdetsz sarkos véleményt, hogy nagyon nem vagy képben a dolgokkal. Egy komolyabban laktózérzékeny (akár napokig rosszul van hasmenéssel és gyomorgörccsel) ismerős mesélte, hogy mennyi mindent nem ehet, és mennyi dologban meg kell válogatnia, mit vesz. Még sok pékáruban is van tej, a tejfölös, tejszínes, tejes, vajas, túrós, stb. ételekről pedig ne is beszéljünk. Feltételezem nem főzöl, ezért nem tudod, mennyi mindenbe kerül valamilyen tejtermék? Eléggé leszűkíti, mit ehet és mit nem, mit vehet és mit nem - sok termékből drágábbat kell vennie, hogy nyomokban se tartalmazzon tejtermékeket. Az meg, hogy se csoki, se bármi tejterméket tartalmazó torta, sütemény, szerintem elég nagy büntetés, hogy én ne sajnáljam tőlük azt a kis adókedvezményt.
    Nekem "szerencsém" van, csak enyhe hasmenésem lesz a bolti feldolgozott tejtől és abból készült dolgoktól - érdekes módon az igazi tejtől nem... és sajt, túró, kefir sem okoz gondot.

    Ha már igazságtalanság: szóval mint fentebb írtam, van egy kis laktózérzékenységem, minimális gluténérzékenységem (de csak a boltitól, ha magam sütöm, akkor nem - időnként elgondolkozok, hogy mi van a bolti dolgokban...), nekem is van egy kis autista beütésem (csak akkoriban ezzel nem foglalkoztak) és ezen felül gyerekkoromtól elég súlyos asztma, allergia (szerencsére ezek azóta enyhébbek lettek) - és egy fillért nem látok a dologból. Mivel Katáztam, amiből nem lehetett levonni, azóta ugyan átalányadózásnak lenne SZJA része, de már a tavalyi bevétel sem érte el az adómentes határt; azóta meg még nagyobb válság van, mindenki spórol, elmaradtak és visszamondták a munkákat, annyira kevés megrendelés jött, hogy a céget szüneteltetem, mivel az adó több, mint amennyi bevétel lenne; amíg ezeket az éveket kibekkelem, a fő jövedelmi forrásom a megtakarításaim hozama, az szerencsére adómentes, szóval onnan sem lehet adóvisszatérítést igényelni.
    Ezeket a kedvezményeket miért csak jövedelemadóból lehet levonni? A világbajnok áfánkból miért nem lehet?

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák