Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hakos1987

    őstag

    Sziasztok!

    Én most az a pénzügyi tudatlan vagyok, aki úgy kér tanácsot, hogy tudja, nincs pontos és jó válasz a kérdésre, de bízom benne, hogy tudtok tanácsot adni, miben gondolkodjak:
    Szeretnék havonta fix összeget félretenni, amihez ha nagyon kell, bármikor hozzáférhetek, de alapvetően nem cél hozzányúlni. Gondolkodtam évente TBSZ nyitásán, vagy van a bankomnál rendszeres megtakarítási program, ahol a befektetési számláról alapokba tehetek egy fix havi összeget... csak ugye a kamatadó... Gondolkodtam állampapír vásárlásán, de havonta egy-egy összeggel nem gondolom akkorának, hogy érdemes legyen... Gondoltam már csak szimplán egy másik banknál vezetett számlára félretenni, de nyilvánvalóan nem ez a jó ötlet, tekintve az infláció mértékét is. Nagy kockázatot nem vállalnék, mert nem az a cél, hogy jól megforgassam, hanem hogy egy tartalékot képezzen.
    Szóval a kérdésem, ha segítenétek egy amúgy tudatos, de befektetésekkel kapcsolatban tudatlan embernek, hogy merre induljak el? :)

    Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)

Új hozzászólás Aktív témák