Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdsentinel

    őstag

    válasz OddMan #4178 üzenetére

    Előfordul: a reall. event count attribútumot a gyártók nem teljesen szabványosan használják, van olyan típus, amely csak a sikertelen áthelyezési kísérleteknél növeli azt a számlálót.

    Nem értem, mit vártál?
    Van egy áthelyezett szektor a merevlemezen. Mint a neve is jelzi, át van helyezve (a tartalék területre), azaz minden további írás/olvasás már nem a hibás szektort érinti, hanem a tartalék területet helyette.
    Nyugodtan indíts bármilyen szoftveres tesztet, azok a hibás szektort már nem fogják elérni, tehát teljesen természetes, hogy a felület hibátlannak tűnik.
    Miért gondoltad, hogy csökkenni fog a reallocated sectors count számlálója?

    A tesztek azért hasznosak, hogy kiderüljön, hogy az állapot kellően stabil-e, azaz nincsenek további hibás részek, melyek ezt (vagy más hiba) számlálót tovább növelnék, azaz további áthelyezéssel járnának.

    Mondjuk én inkább olyan programmal tesztelnék, ami számos különböző módon képes felületvizsgálatot végezni, több egyedileg állítható teszt-módszerrel és közben folyamatosan felügyeli a merevlemez állapotát (átviteli sebesség, hőmérséklet, működési paraméterek).

    Erről itt a fórumon milliószor volt szó egyébként, a program Gyakran Ismételt Kérdések oldalán is (ld. egy hozzászólással ezelőtt), de a programban is, csak egy "?"-re kell kattintani a szöveges értékelés mellett :)

    Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Új hozzászólás Aktív témák