- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
-
Mobilarena
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4D1K
őstag
Sziasztok!
Remelem ez nincs benne az osszefoglaloban:
Letezik olyan GPU 12V kabel amit mindket vegen 90 fokos csatival van szerelve?
(Avagy van itt ajanlott szaki aki csinal custom kabeleket?)
A Corsair stock megoldasa szuper, de a mini-itx hazban adna magat ha mindket oldalon elforgatott csatlakozok lennenek.
-
ricsip
addikt
válasz
KAMELOT #160601 üzenetére
Na pont rosszkor jött ez a PH ledöglés.
Ezt a system power 11-et nem jegyzi a világon senki sem perpill. Főleg nem a kisebb teljesítményű modelleket, ahol a család alján selejtesebb a megvalósítás mint a tetején. A system power 10-ekre / 9-ekre stabilan E grade-et adtak. Ezek után kb. 0 esély van h. a 11-es minőségibb módon lenne összepakolva. Azaz kb. a bequiet név adja el megtévesztően a selejtet talán nem vargáné gány minőségben?
Pont most kellett megszűntetni ezt a rohadt chieftec powerplay szériát is múlt héten, pedig vettem volna a retró gépekbe 2-3-at, az 550W-os kategóriában az egyetlen gyártó egyetlen modellje az egész világon a lista szerint. Amúgy meg talán még 850W-es van belőle 1-2 boltban, mielőtt azok is eltűnnek végleg. De az már overkill egy kis retró gépbe.
-
gyuszmo1
tag
válasz
CriticalHit #160736 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors és kimerítő választ! Az előzőekben lehet hogy rosszul fogalmaztam,a Be Quiet! termékcsaládon belül egy picivel olcsóbb szegmens mint a be quiet! Pure Power 12 M 1000W 80 PLUS Gold (BN345) vagy a be quiet! Pure Power 12 M 850W 80 PLUS Gold (BN344)
-
jeni
félisten
Most olvastam,hogy a
Kazycomputersvégleg bezárt sokan rendeltek és fizettek előre május-júniusi hónapban is.
2017 ben alakult csak 8 évet ment,rossz helyen voltak amúgy. Nem is a Fehérvár a gond hanem a pusztában voltak. -
L4D1K
őstag
válasz
CriticalHit #160713 üzenetére
Akkor elvileg eleg de gyakorlatban meg nem?
Vhogy sejtettem h ez lesz - ezert is gondolkodtam mindent UVre rakni.
Olvasok 500+ spike-okat is, ami azert nem remek.
Akkor mehet inkabb a 750 / 850 es tap?
-
L4D1K
őstag
Sziasztok. Tervben gep fejlesztes es nem tudom, hogy a tapot is bovitsem vagy eleg lesz. AI adott egy konzervativ es egy modern megkozelitest
Corsair SF600 Platinum ami van most.
Amilyen gep lesz kesobb:
* Asrock B450i Gaming
* AMD 5800X3D
* 2x BQ! Silent Wing 4 Pro
* 1x Noctua A12x15
* Povercolor 9070XT Reaper
* 2x16GB RAM - corsair vengeance
* 1TB samsung SSDHaz egy Fractal Terra.
A cpu-ra megy majd negative PBO all-core, ha birja akkor -30
A GPU meg UV amig stabil.Eleg erre a 600W ?
Koszi.
-
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160689 üzenetére
Most, hogy megvan, és működik. Köszi szépen a segítséget! Teljesen rátok hagyatkoztam a választásban.
-
Surrano94
csendes tag
válasz
CriticalHit #160701 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek!
Végül egy Corsair RM850x mellett döntöttem, folytatva a sormintát. (VX450->HX650->RM850x).
-
CriticalHit
addikt
válasz
Surrano94 #160696 üzenetére
Itt már a költségvetésed a döntő de a Power Zone 2 nem ebben a ligában játszik, ellenben a Straight Power 12-vel, ami a leghalkabb versenyző, komoly negatívumok nélkül: [link]
Ha a BQ!-s túlárazottság nem gond ezt választanám.Endorfy Supremo FM6: Cybenetics hatékonyság "PLA", hangerő "A" minősítés
FSP VITA GM: Cybenetics hatékonyság "PLA", hangerő "A" minősítés
FSP HYDRO G PRO: Cybenetics hatékonyság "GLD", hangerő "A -" minősítés
Seasonic Vertex GX: Cybenetics hatékonyság "PLA", hangerő "A" minősítés
Corsair RM850x: Cybenetics hatékonyság "GLD", hangerő "A" minősítésTrust No One
Bőven de inkább a [link] , viszont Trust no One! -
Trust No One
csendes tag
Sziasztok!
Chieftec Core 500W Gold-ról mi a véleményetek, elég lenne?
Nem sok infót találtam róla.5600x - 6600xt kombóhoz.
(b550 Tomahawk, 2x8gb, 1 SSD és 2 HDD) -
Surrano94
csendes tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy a 2013-ban vásárolt Corsair HX650-em CS2 közben a biztosítékot levágva hősi halált halt. Kipróbáltam egy még régebbi VX450-el, hogy csak az alaplap 12 pinjére és a proci 8 pinjére adok áramot, ekkor bekapcsol a gép, a HX650-el ugyan ilyen kapcsolásban sem történik semmi.
A profilomon szereplő géphez szeretnék egy 850W-os tápot vásárolni, ami az előzőhöz hasonlóan azért 2 - 3 gépet még kiszolgál. (Az aktuális csúcs CPU-VGA kombót sohasem vásárolom meg)
Olvasgatva a fórumot rengeteg ajánlott táp van jeni illetve CriticalHit részéről, de ezek mind egyformán jók vagy van közülük ami különösen ajánlott? pl japán kondik, venti csapágyazás, ár-érték, 10 év gari, stb.
A keret 50-75 k között lenne kb, legyen moduláris és halk, a gépet elsősorban játékra és böngészésre használom. Jelenleg egy Corsair Obsidian 550D házat használok és tervben van helyette egy FD North XL mesh
Endorfy Supremo FM6 850 W
FSP VITA GM 850W
FSP - HYDRO G PRO ATX 3.0 1000W
Seasonic Vertex GX 850
Corsair RM850x
BE QUIET! - POWER ZONE 2 850Válaszotokat előre is köszönöm!
-
N_A_S
veterán
válasz
CriticalHit #160689 üzenetére
Sikerült bezsákolnom egy C1000 ATX 3.1-et jó áron
-
N_A_S
veterán
válasz
N_A_S #160666 üzenetére
Találtam egy újabb jelöltet: Lian Li Edge Gold 1000W + Hub | Azerty.nl
Ennek jobban tetszenek a gyári kábelei, csak nem tudom hogy a jelenlegi H500-as házammal ez a kialakítás mennyire lehet kompatibilis. Leginkább a 8P alaplapi csati kérdőjel számomra. -
Pyro05
tag
Sziasztok!
Új gépösszerakás előtt állok és a célegyenesben észrevettem egy kis buta bökkenőt. Egy 7600X + 9070XT kombinációhoz terveztem egy be quiet! Power Zone 2 750W tápot. A probléma ott adódott, hogy észrevettem, hogy a táphoz járó 12V-2x6 kábel csatlakozója 90 fokban elforgatott. A VGA-m viszont egy Sapphire Nitro+ lesz, aminek a csatlakozókialakítása ezzel a megoldással nem kompatibilis.
Több opció is adódna:
- Megfordítom a kábelt és a 90 fokos csatit dugom a tápba. Ez azért nem biztos, hogy menne, mert a csatlakozó a táp szélén van és így nem biztos, hogy a kábel el tud kanyarodni mielőtt eléri a ház szélét.
- Használom a VGA-hoz adott 3x8 pin adaptert. Ezt nem igazán szeretném, ha már úgyis új tápot veszek, aminek van direkt csatlakozója.
- A Power Zone 2-es táp helyett veszek egy pár ezressel olcsóbb Pure Power 13 M-et, aminek a normál kialakítású a kábele. Ez tetszene a leginkább, de eddig elég kevés infót találtam a tápról, bár ahol találtam, ott ajánlottnak számít.
Mindenképpen be quiet! táppal szeretném megoldani és ha lehet ezen az 50k ár környékén. Szerintetek mennyire jó a Pure Power 13 M, illetve van-e még valamilyen alternatíva a gyártó berkein belül? (Néztem az elődmodell Pure Power 12 M-et is, de ha jól olvastam, ahhoz egy korábbi generációs 12VHPWR csatlakozó és kábel tartozik.)
Köszönöm a segítséget!
-
jeni
félisten
válasz
Peetey91 #160681 üzenetére
stílszerűen
Endorfy Supremo FM6 850 W (ha nem kell ahhoz 850W több)
Endorfy Supremo FM6 1000W (itt el van írva a W)
a többi lehetőség
FSP - Hydro PTM X PRO ATX3.0 PCIe5.0 1000W tápegység - PPA10A3610/HPT3-1000M,Gen5
FSP - Hydro G Pro ATX 3.0 1000W
FSP - ADVAN GM 1000W 80+ Gold tápegység - ADVAN-1000GM
FSP - VITA GM 1000W 80+ Gold tápegység - VITA-1000GM
Montech CENTURY II 1050 W
Montech CENTURY II 1200 W
Montech TITAN GOLD 1000
FSP Fortron VITA GM 1000W
Seasonic Vertex GX-1000 Gold
Corsair RM1000x ATX 3.1
Be quiet! POWER ZONE 2 1000W
Raijintek AMPERE 1000 -
G@ben
addikt
Szükségem van a 850-es tápra? Kötve hiszem! Át akarom lépni a 40k-s árat? Semmiképp! Minél olcsóbb, annál jobb! Ha kijön egy normális 30k-ból, örülök neki, ha a jövőállóság miatt kell az ATX3, akkor legyen 35, de nem véletlen vettem 1070-es vga-t! Nem azért, mert az tetszett, hanem nincs több a konfigra. Eredetileg nem is terveztem tápcserét a mostani 530-asról, szerintem az is kiszolgálná a konfigot, de hallgatok rátok, hogy 10 év után érdemes cserélni. Szóval maradjunk max 30-35k körül, tekintve, hogy itt Győrben valószínűleg kicsit drágább, mint az árukeresőn.
-
jeni
félisten
válasz
G@ben #160673 üzenetére
A nagyobb VGA miatt van,hogy érdemes nagyobb tápegységet venni. Az a nagy fogyasztó egy PC gépben utána a proci jön.
Ha 40e.Ft is mehet akkor nem is 650W között keresnék hanem venném a 850W Cratos-t.
Az,hogy full Japán kondis legyen és A+ kategória az lehet nálad az lenne mintha azt mondanám,hogy Aston Martin-t vegyél vagy,hogy a Rolls-Royce-t mert jobb autók mint a Volkswagen.Az Adata márkában Fusion nével az A+ kategóriás.
Az Asrock SL széria az B+ kategóriás.
A Cratos A kategóriás.45e-Ft-ig az alábbiakat.
Ezek 10 év garisak.
Montech CENTURY II 850W
FSP Fortron VITA GM 850W -
Zolee888
tag
Sziasztok!
Én vagyok az egyik Asrock Steel Legend táp tulajdonos, akinek egy fél nap használat után nem indult a gép, leverte a kismegszakítót kb. 3 hete. Szerencsére csak a táp halt meg, mást nem vitt magával. Pár napja visszakaptam a gépet az új csere táppal, eddig minden rendben, úgy tűnik túl vagyok a kritikus időszakon.
A gép stabil túl vagyok 16 órányi (Prime/SMALL_FFT + Furmark 2K PSU stressz teszt) teszten. Játékok alatt is stabil.
Viszont lenne még 2 kérdésem, a gép bekapcsolásakor és kikapcsolásakor hallani egy-egy kisebb kattanást. Azt olvastam, hogy a tápban a relé adhatja ki ezt a hangot, normális jelenség, nem kell aggódni emiatt. Ez valós lehet? ( a másik rossz táp fél nap alatt 1x se kattant ki és bekapcsoláskor)
Másik kérdés, hogy a gép bekapcsológombja rendszertelenül villog össze vissza. ( azt vettem észre, hogy amikor csinálok valamit a gépen, akkor jobban villog, mint amikor csak otthagyom és nem csinálok semmit pl. ha töltök le valamit akkor is jobban villog.) Ez se volt jelent az alatt a fél nap alatt, amikor a rossz tápom volt még. Ezt mi okozhatja?Köszi!
-
G@ben
addikt
Nézegettem a linkelt tápokat, visszakerestem a 650-esekre is egy darabig és kiválasztottam a következőket. Sorrendbe tudnátok tenni minőség alapján? Számít persze az ár is, meg hogy ne legyen hangos, de most a minőség érdekelne.
CHIEFTEC Powerup 650W 80 PLUS Gold (GPX-650FC)
ADATA XPG Core Reactor II VE 650W 80 PLUS Gold (COREREACTORIIVE650G-BKCEU)
FSP Hydro K Pro 750W ATX3.0 80 PLUS Bronze (PPA7506901)
ENDORFY Supremo FM5 650W 80 PLUS Gold (EY7A007) -
CriticalHit
addikt
válasz
N_A_S #160663 üzenetére
Jó választás csak az ára...
"The C1000 is not affordable but offers top performance and high build quality."
CWT.
+ minőségi Hong Hua 135mm Folyadékcsapágyas venti amivel halk, 30dBA alatti hangerő kb. 900W-os terhelésig
+ Cybenetics A (20-25 dBA) hangerő minősítés
+ Cybenetics Gold (89-91%) hatékonyság minősítés
+ 100%-ban Tier1-s minőségi japán Nippon Chemi-con, Rubycon és FPCAPS kondik
+ magas hatékonyság alacsony terhelésen
+ magas, 90% feletti átlagos hatékonyság
+ magas összteljesítmény
+10 év gyári garancia
- ár"The NZXT C1000 achieves top overall performance and features quiet operation under light and moderate loads"
Venném.
-
jeni
félisten
válasz
G@ben #160653 üzenetére
ezek is megfelelhetnek 30 ezer Ft alatt vagy körülötte
amik elegendő tartalékkal jövő biztosabbak.FSP Fortron VITA BD 750W (hátránya:a kábeleik nem bonthatóak)
az FSP Hydro K Pro mérten újabb típus.
alattiak drágábbak,de valamit -valamiért
Raijintek CRATOS 850 BLACK
ADATA XPG CORE REACTOR II VE 850W
ezek is kajak nagyon hosszú garanciával
Endorfy Supremo FM5 Gold 750W tápegység
FSP Fortron VITA GM 850W
Cooler Master GX III Gold 850 ATX 3.1
Montech CENTURY II 850W
ADATA XPG CORE REACTOR II 850W
vagy a z aprón vannak kiváló tápegységek használtan és garival -
válasz
G@ben #160657 üzenetére
Endorfy FM5 például befer 40k alá.
Hét év garanciával.Kozepkategoriaban RM650e a Corsairtől
EEzek árban is rendben vannak, illetve ranezhetsz még korábbi 650 - es ajánlásokra is. Illetve 550 Watt is elég, ha 250 Watt körüli vga - t veszel akár 150 wattos procival. Nem kellene hogy gond legyen bármi minőségi tapnak azzal, hogy 75-80%ra terheled (chifi powerplay) -
G@ben
addikt
válasz
4264adam #160654 üzenetére
Úgy hiányzik ez a tápcsere, mint mókusnak az erdőtűz. 23k környékéről indultunk, most 40k-nál járunk. A 23k még oké, bár eredetileg nem terveztem, a 32k nyögvenyelősen, a 40k már erősen szúrós tekintet.
De persze, megértem, ne az áramforráson spóroljunk, ha az nem jó, az egész rendszer instabil lehet.
Akkor most kérnék egy konkrét ajánlást, ami jó most, későbbi bővítésre is elég (nem csúcsgépre, ha valamiért csúcsgépre lesz szükségem, a táp lesz a legolcsóbb cserélendő elem), nem kell lecserélni 5 éven belül és még olcsó is! -
G@ben
addikt
Új tápot szeretnék a régi Thermaltake Hamburg 530 helyett az új gépembe. Nem valószínű, hogy kevés lenne a teljesítménye, csak már 10 éves és másik topikban ajánlották, hogy ideje a cserének.
A gép egy B650 lap, egyelőre Ryzen 5 7500F proci, ami később lehet jóval erősebb is, 1070 8GB vga, ami szintén lehet, hogy cserés lesz, de nem csúcs vga-ra, az biztos, 2x16GB ram, 1 ssd, 1 hdd.
A milyen gépet vegyek topikban az FSP Hydro K PRO 600W 80 PLUS Bronze tápot ajánlották. Van annál jobban ajánlott a kategóriájában, esetleg hasonlóan jó olcsóbban? -
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160646 üzenetére
jó hát az is kép, amit én linkeltem
Szóval hajtsam meg valami benchmark-kal, aztán közben/utána lőjek egy ilyen screenshot-ot?
-
CriticalHit
addikt
Valami ilyesmire gondolt Kamelot kép ürügyén:
[ HW Monitor ]A FanControl progival pedig érdemes figyelni a hőmérsékleteket és szükség esetén egyéni profillal vagy akár kézi szabályozással állítani a ventik fordulatszámát.
-
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160644 üzenetére
Igen, már azzal. Bár először ráindítottam a régi 1660 Super-rel. És csak utána tettem be a 5070-ez.
De ma reggel sem volt gond szerencsére. Délelőtt a gyerek majd nyüstöli, mondtam neki, hogy ha bármi van szóljon.
Én nem vagyok az a mindent lefotózok típus, na meg a Pc-m sem egy "látvány build" szóval ez a két kép van: [kép] [kép] Ez se kimondottan a tápról.
-
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160624 üzenetére
Eddig minden ok a táppal. Ma üzemeltem be. Nem vert le semmit, nem állt le a gép.
-
-
Yandelus
tag
Sziasztok! Egyik leányismerősöm vett egy számítógépet használtan, és abba kellene egy táp, ami elbír egy videókártyát.
A gép:i7 3770
24 GB ram
RX 580 4 GB verzió
Meg van benne 2 darab SSD
és 5 darab venti.30 ezer alatt, meg akarja úszni a tápot. Mit ajánlanátok?
-
4264adam
veterán
válasz
gabesz123 #160632 üzenetére
Beltartalom és tesztek miatt ezt szokták jobban ajánlani:
[CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 550W 80 PLUS Gold] 28k
FSP GD széria nem ugyanaz mint a GM széria, csak az utóbbi vált be és vannak róla hivatalos tesztek, előbbiről semmi. -
gabesz123
tag
Sziasztok!
9 év használat után elhalálozott a táp (Thermaltake Hamburg 530W). Ehelyett kéne valami, már rendeltem egy FSP VITA GD 550W-t, gondolván, hogy ez kb akkora teljesítmény, a csatlakozók is okésnak tűnnek, de elbizonytalanodtam és még vissza tudom mondani, ha... I5 4460, gtx960, 16 giga ram, 2 db hdd, 1 ssd. Nincs extra igényem, a ház egy Zalman z3 plus, a keret 30k körül. Régi gép, de azért még elég sokat használom másodiknak pl lan-ban régebbi játékokhoz.
-
válasz
CriticalHit #160597 üzenetére
Megjött a Be Quiet! táp. Beletiportam mindent a házba teljesen össze rakva. Pöcre indult elsőre.
Szóval nem tudom mi volt a gond, de 100% a Corsair táppal volt valami.
Köszönöm mindenkinek, aki bárhogy is segített
-
CriticalHit
addikt
Simán venném a rendelkezésre álló pozitív többségű információk, mély szakmai tesztek alapján, hiszen van akinek a jóval drágább szintén minőségi Corsair, van akinek Seasonic ment már tönkre itt nálunk.
Most már én is izgatottan várom a visszajelzést. Remélem minden rendben lesz és az elégedettek táborát erősítheted! -
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160622 üzenetére
Megnyugtató a link amit betettél, köszi. Én is keresgéltem időközben a neten, és nem nagyon van ennek a hibának látható mennyiségű jele az interneten. Szóval nem para.
Bár az valószínű, hogy ha a rendelés leadása előtt írjátok, akkor másikat választottam volna. Aztán lehet, hogy egy tök jó tápot hagytam volna a polcokon. Most már nem mondom vissza a rendelést, pedig megtehetném, meglátom mi lesz. Aztán egy hét után (vagy ha baj van, akkor azonnal) írok róla, hogy mi a helyzet. -
CriticalHit
addikt
Sajnos az ajánlott tápok közül is ki lehet fogni hibás darabot. Ami persze a gyári minőségellenőrzést minősíti. Ezért a legjobb mindig a legrosszabbra felkészülni, ami remélhetőleg csak az elállást a vásárlástól jelenti következmények nélkül.
Vásárlói értékelések, 90% elégedettség 5*: [link] -
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160620 üzenetére
Most visszaolvastam a kommentjeit. Azért ezt írhattátok volna korábban is. Van bennem egy kis félsz. De remélem, hogy a két negatív esetre jut 50 ember, akinek nem volt vele gondja.
-
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160618 üzenetére
Tönkre ment?! Remélem a gépet nem viszi magával!
Én is úgy vagyok vele egyébként, hogy menjen a venit mindig, az a biztos. -
CriticalHit
addikt
Véleményem (ami egyezik HWbusters véleményével) szerint mindig menjen a venti a folyamatos légáram biztosítása, illetve a venti csapágyazás védelmének érdekében.
Arra azért készülj, hogy itt a fórumban két felhasználónak is tönkrement az első két napban. Ha azonban nem jelentkezik gond, akkor biztosan kiszolgál még 10 évig.
-
.LnB
titán
Köszi mindenkinek a segítséget, megrendeltem az ASRock SL-750G-t.
Egy utolsó kérdés, ennél a tápnál ezt az "intelligens" icool-t használjam nyugodtan? Vagy pörögjön inkább mindig az a venti?!
Nincs zaj fóbiám, szóval a mostani tápom ventije se zavar (ha egyáltalán hallani a sok másik ventitől..) -
CriticalHit
addikt
-
.LnB
titán
válasz
4264adam #160611 üzenetére
Power Zone 2-ből nem lenne nekem elég a 750W-os? Vagy van valami különbség alkatrészben a kettő között?
Őszintén nem tudom, hogy megérné e nekem egy ilyen táp, mondjuk a ASRock SL-750G helyett. Az meglepően olcsó, és CriticalHit ajánlotta is. És igazából nincsenek nagy igényeim egy táppal kapcsolatban. Bár az is igaz, hogy meggyőzhető vagyok. -
.LnB
titán
válasz
KAMELOT #160607 üzenetére
Nem a Platinum volt a szempont, hanem az a Fractal Design Ion+ 2 megtetszett. Találtam is egyet aprón, de aztán láttam, hogy az csak(?) ATX 2.52-es szabvány. CriticalHit pedig a 3.1-et javasolta. Szóval el is vetettem tegnap azt a Fractal Design-t. (Nekem vannak ilyen "bekattanásaim" ha valami megtetszik mint tárgy. És az a Fractal megtetszett
)
-
Tukolp
aktív tag
Hi,
Új VGA, lesz a gépembe, és az lenne a kérdésem hogy melyik tápot vegyem hozzá,
vagy hogy egyáltalán kell-e vennem majd tápot az új vgahoz ?
Nemtudom milyen árba mozongnak a mostani tápok, egy EVGA SuperNOVA G1 650W van most, valami hasonló kaliberű, jó minőségű táp kellene.
Lap: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,
CPU: AMD Ryzen 7 5700X - ARCTIC Freezer 34 eSports DUO
Új VGA: majd egy RX 9070 lesz, valószínű hogy a Gigabíte-tól
RAM: 3200MHz DDR4 RAM Corsair Vengeance LPX Black CL16 - 2x8GB (CMK16GX4M2B3200C16),
SSD-k: SAMSUNG 250GB 850 EVO - Samsung 970 Evo Plus 1TB M.2-2280 PCIe 3.0 X4 NVME SSD
házba van még 3 fan, meg 2 régi HDD, meg 1 joystick és egy asztali usb-s mikrofon.
nincs, annyi hogy legyen hasonló minőségű és élettartamú mint ami nekem van, EGA tápot kerestem, de nem nagyon találtam árukeresőnKöszi a segítséget,
Üdv, -
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160605 üzenetére
Rendben. Köszi.
Akkor választok azok közül, amiket írtál. De simán lehet, hogy az AsRock lesz, annyival olcsóbb a többinél. -
CriticalHit
addikt
A PLA olcsósított változata de szintén High Power belsővel és "A-" minősítéssel. Sajnos a kimenőoldalon teljesen cserélték a Tier1-es minőségi japán (6-10,000 üzemórás 105°C-on) Nippon Chemi-Con, Rubycon és FPCAP kondikat Tier2-es tajvani (1-3,000 üzemórás) Teapo-ra. A minőségi Folyadékcsapágyas ventit pedig olcsóbb Gördülőcsapágyasra.
"The Ion Gold with 850W capacity cannot meet the performance levels of other popular products in this category, but this doesn't necessarily mean that it is a bad product. On the contrary, it offers decent performance levels for its price."Nem venném.
-
.LnB
titán
válasz
CriticalHit #160603 üzenetére
Köszi!
Akkor a FD Ion Gold 750W-ot ne?
Nem találok Platinumot sehol. -
CriticalHit
addikt
FSP VITA GM 750
Seasonic Vertex GX 750
Corsair RM750x
BQ! Straight Power 12 750
Cooler Master V750 Gold V2
Montech Titan / /Century Gold 750W
ASRock SL-750G
Phanteks AMP GH 750W
Chieftec Chieftronic PowerPlay 750
Fractal Design Ion+ 2 Platinum 760Még a 360W-os pillanatnyi csúcsterhelésre is képes RTX 5070Ti -t is biztonsággal kiszolgálják (AMD 7500f-9800X3D párosítva) de oda már az ATX3.0/3.1 szabványú tápot javaslom.
A Fractal Design Define S-t cserélném egy jobban szellőző házra.
-
.LnB
titán
Sziasztok. Év vége felé valószínűleg VGA csere lesz a gépben. Arra szeretnék felkészülni táppal.
50.000ft kb.
Ryzen 7600x, AsRock B650M-HDV/M.2, 2db M.2-es SSD, Fractal Design Define S
4070 szintű VGA-ban gondolkodom, szóval ahhoz kellene a táp kb.
Moduláris csatlakozókÁtolvasgatva a topikot kicsit a 750W-os táp (ha jól értem) elég lenne?! Egy 750W-os táp esetleg mire lenne elég az Nvidia 50-es VGA szériájához? Ha ne adj isten azokat is elkezdeném nézegetni majd a VGA vásárláskor?
Nézegettem a tápokat, és a Fractal Design Ion Gold 750 elég szimpatikus nekem. Az szerintetek jó választás lenne? Látom, hogy a Platinum ajánlott ebből, de alig kapni, és magasabb is az ára. De ajánljatok azért mást is, körbenézek. Csak ezen az egyen megakadt a szemem.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Filmvilág
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Túra és kirándulás topic
- EAFC 25
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mini-ITX
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- ASUS ROG STRIX 850W 80 PLUS Gold
- Garanciális ASUS ROG STRIX 1000W Aura 80 PLUS Gold
- Chieftec smart bronze SFX-250VS SFX és SFX-350BS-L 85+-os -ultrasilent tápegységek eladók!
- Gigabyte 850W 80+ Gold P850GM Full Modular - Számla & Ingyenes Szállítás
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!