- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz
rainman72 #107293 üzenetére
azért kérdeztem.
Nyilván a főzött romos tabletemről WIDI-vel is kirakhatnám a YT-ot, és lenne reklámmentesség, de azért az nem ugyanaz. Vagy persze 15-ért rakhatnék a TV-re androidos boxot YT Vanced-del, vagy bármi. De ezek nem instant megoldások. És persze ki is fizethetném a YT-ot, de azért az egy kicsit arcpirító -
pluhi
tag
Üdv!
LG CX-en hogy a bánatba kell kikapcsolni a WIDI/Miracast/screen share funkciót?
Nézem a műsort, azt felugrik, hogy x android eszköz share-elni akarna. Anyád. Gondolom valamelyik szomszéd nyomkodja a telóját. Régebben ki lehetett kapcsolni a listen módot, de ezen a webos-en nem találok ilyet. -
nobodyy
csendes tag
válasz
Sys85 #100224 üzenetére
Eddig teljesen meg voltam győződve az LG-rol és a webOS-rol. Azután láttam egy Sonyt ahol írták hogy már Android 8-rol nem upgradelik fel. Miközben a TV még kapható...
Igazából az appok az egyetlen dolog ami miatt választanám azt. De félek attól hogy ahogyan a TV lemarad OS szinten, az appok nem fognak működni és őszintén nincs kedvem 2-3 évente TV-t venni.
Ez a WIDI funkció egyébként hogy működik? Bármilyen eszközt tudok tükrözni?
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv!
Tegnap szeretem egy 55UK7550MLA tv-t...mivel előtte is LG-m volt, így pikk-pakk beállítottam mindent, összességében elégedett vagyok. Egy dolog fogott ki rajtam, sehogy nem tudom tükrözni a PC képét a TV-re vezeték nélkül...pedig van wifi kapcsolat, van LAN kábeles kapcsolat is a TV és PC közt.
Elvileg a WIN10 Pro tudja a Miracast/Intel WIDI technológiát...de nem látja egymást a két eszköz.
Valakinek sikerült így tükrözni a PC asztal a TV-re? (Kábel nem opció a távolság...kb.10-13 méter miatt)
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Az alany egy 43LK5900PLA. Média szerverről bármit indítok kifagy olyan üzenettel, hogy a kapcsolat a hálózattal megszakadt. WIDI-n nagyjából le lehet játszani a tartalmakat, de jó lenne ha működne ez a verzió is.
A számítógépen (w10) jobb klikk a file ra, átvitel eszközre. A folyamat elindul a WMP el is kezdi a megosztást de a TV azt írja hogy kapcsolat megszakítva. A PC LAN-on megy Routerbe a TV szintén. Van más módja hogy hálózatról menjen a buli? Másik készüléken (pana 55tx700E) ugyan így gond nélkül megy minden. Köszi a segítséget!
-
tothferenc
aktív tag
Udv. Van aposomnak egy 47LM760S-ZB tipusu tv-je. Szerette volna a telefon (p30 pro) kepernyojet tukrozni a tv-re, de nem megy. Sot, a sajat Huawei Mediapadom es a win10-es laptoppal sem tudtuk ezt megcsinalni. Egy tavalyi LG-vel (azon WebOs van) minden oke. Alkalmas egyaltalan erre a tv? Neztem a Widi funkciot, de szerintem a laptop azt nem tamogatja, a droidnal meg tuti felejtos.
-
Zoló1981
tag
Üdvözlet!
Nos, végül én is beruháztam egy "új" készülékbe.
LG 32LA620-at váltok LG 55UH850V-vel.
Egyelőre csak gyorstesztet végeztem, az átfogó használatbavétel még várat magára.
Tudom, már 3 éves modell, sajnos csak 8 bites, még csak webOS 3-mal (bár második bekapcs. után frissült 3.3.3-ra), de úgy tűnik ez az utolsó széria, ami még 3D-s, de már 4k HDR képességű, és még kapható volt.
Design nagyon szép, van benne anyag rendesen, elég nehéz, több mint 20 kg.
Átlósan nem szabad belenézni, hiszen IPS, a középponttól vízszintesen és függőlegesen eltérve nincs gond a betekintési szögekkel és képminőséggel.
Edge LED-es, úgyhogy alul és felül van néha egy kis bevilágítás és sötét háttéren világos tartalom esetén sávosodás. Ki lehet ezt valahogy kapcsolni?
Láttam gyors jeleneteknél némi utánhúzást, 3D-nél némi szellemképet, vagyis inkább elcsúszott határoló vonalakat, HDMI folyamatos, WiDi ezen is szaggat.
Képernyőtükrözést külön be kellett kapcsolni rajta.
Mindezek ellenére elég szép képe van, sok beállítással lehet variálni.
A helyi sötétítéssel el lehet érni egész sötét képrészleteket.
Csodálkoztam, hogy YouTube-ot nem lehetett rá átküldeni - persze, mert alapból nem volt telepítve.
Menü gyors, a YT és Spotify gyors betöltését nem tudom megunni.
Letöltöttem 2 Dolby Vision demót, de nem tudja lejátszani, pedig elvileg támogatja.
Ami szinte minden 4k tévéről elmondható, az SD adások már nem élvezhetőek, a HD adások jók, az UHD felvételek pedig gyönyörűek.
Egyelőre ennyi jutott eszembe, részletesebb, pontosabb tapasztalat majd használat közben, de még nincs kialakítva a helye.https://www.lg.com/uk/tvs/lg-55UH850V
-
Luissimo
veterán
válasz
Zoló1981 #93683 üzenetére
Ez egy aranyos vélemény onnan:
A termék kiválasztásának fő szempontjai:
Megfelelő ár-érték arányElőnyök
A talp miatt esett a választásom erre a termékre,de előny még, hogy WIDI képes.
Hátrányok
Egyelőre semmi.mintha a nőci a hajszínéhez vagy a körömlakkhoz keresne pl. autót
-
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Az alany egy 43LK5900PLA. Média szerverről bármit indítok kifagy olyan üzenettel, hogy a kapcsolat a hálózattal megszakadt. WIDI-n nagyjából le lehet játszani a tartalmakat, de jó lenne ha működne ez a verzió is.
A számítógépen (w10) jobb klikk a file ra, átvitel eszközre. A folyamat elindul a WMP el is kezdi a megosztást de a TV azt írja hogy kapcsolat megszakítva. A PC LAN-on megy Routerbe a TV szintén. Van más módja hogy hálózatról menjen a buli? Másik készüléken (pana 55tx700E) ugyan így gond nélkül megy minden. Köszi a segítséget!
-
dragonfx
veterán
válasz
kakuk.tamas #89270 üzenetére
van valami alkalmazás ahol ez a widi van a lg.nél?
a smart share.t leszedtem eddig.
normális távirányitom van screen share a webOS résznél a neve de csak telot látja. -
firemanus82
senior tag
válasz
GEPESZ66 #85852 üzenetére
"LG 43UJ620V 4K Ultra HD Smart LED televízió
felbontás: 3840 x 2160, képarány: 16:9, Smart LED, 4K Ultra HD, Bluetooth, HbbTV, Miracast, WiDi, web böngésző, webOS 3.5,USB-felvétel, Magic Remote mozgásérzékelős távirányító"Én úgy értelmeztem h jár hozzá... bár nem lepődnek még ha mégsem lenne a dobozban. A kicsit jobb tv mit takar? Próbáltam osszehasonlitgatni a neten de össze vissza adatok keringenek
-
sapics
csendes tag
válasz
huncutka1029 #84920 üzenetére
2014-s LB szériás TV-vel stabilan megy a PC képernyő tükrözés WIDI használatával. Ilyenkor az MR távirányító, a PC egereként működik, akár acad rajzot is szerkeszthetnék vele. Fényképeket mutogatni, nagyon jó, persze 4k videót tükrözni az más tészta.
-
Tybee000
aktív tag
válasz
huncutka1029 #84911 üzenetére
Én a mobilomat simán tudom vezérelni a magic remottal, és elvileg a PC-t is lehet ha az Intel Widi be van kapcsolva, de azt még nem próbáltam.
-
törölt tag
válasz
Thorkos #84816 üzenetére
Ez gyengébb az LF650-nél, és még a régi menü van rajta. Szerintem legalább LH6-ot nézz, amíg van, ott morfondőrnek írtam ezekről. Vagy erre a használatra talán már jobb lenne egy UHD, nemrég 129k-ért volt ez a 49UH603V.
Tdizsolt Ennyi[link].
Imy A WIDI-t szeretnéd használni, vagy wifin filmezni a gépedről? -
TA68
őstag
válasz
szemese #84745 üzenetére
A kivetítés funkcióhoz (Win10) Intel® WiDi kapcsolatot támogató számítógép kell.
-
törölt tag
válasz
basaja #84497 üzenetére
Az árukereső hibásan írja, még szép, hogy tudja. Miracast, WiFi Direct, DLNA et WiDi. Minden UHD és a smart FHD-k is tudják.
-
törölt tag
válasz
krakki88 #83321 üzenetére
Nézd meg a Számítógép megtekintése részt itt, vagy a Screen Share / Miracast videót. Vagy várd meg, hátha mások használják a widit, de nem egy népszerű valami az biztos. Esetleg windows topik. Mindenből a legfrissebb szoftver legyen, tévénél a visszaállítást is megcsinálhatnád, több ötletem nincs. A legjobb a HDMI vezetékes kapcsolat.
Neoka
2, A 635V külseje sötétebb szín árnyalatú.
3, Az csak elírás, mindet falra lehet tenni VESA 200x200mm[link] -
krakki88
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy LG 49uh610v-m, amit sehogy sem tudok csatlakoztatni vezeték nélkül a sz.géphez. Még mielőtt földhöz vágnék valamit, tudna valaki segíteni? Felraktam már a windows 8.1-et is, mert a 7el esélytelennek láttam a dolgot, nem támogatja a gépem az intel widi-t. A 8.1-et a kedves új tévém szerint pedig támogatja a screen share-t, csak aztán mégsem mert a drága winfosomon nincsenek meg azok a lehetőségek amiket a tv ír.
Pl. az eszközökön belül nekem nincs olyan rész hogy "projekt", csak olyan hogy második képernyő és csak a képernyő megosztás módját tudom kiválasztani, de nem tudok hozzáadni vezeték nélküli megjelenítőt mint ahogy a drága tévém mondja. Amikor pedig a "csatlakozás vezeték nélküli megjelenítőhöz"-re megyek, akkor a kijelző testreszabása részhez dob ki, ahol ugyan van egy észlelés gomb, csak éppen nem észleli.
Az "eszközök" menüpont alatt pedig látja a tv-t, csak nincs windows minősítése. Ez lehet a gond? -
huncutka1029
addikt
válasz
enginev3.0 #82538 üzenetére
DE igen lehet!
Mobil telón elindítod, és tükrözöd a képét a tv-re.
Miracast, widi, wifi-direct, MHL kábel stb. -
Klara_
őstag
válasz
Turbobacsi #82132 üzenetére
WiDi.
-
mrmft
senior tag
válasz
OldMike #81374 üzenetére
WiDi mukodik nalam, de nem tukrozni szeretnem, a telefont nem akarom hasznalni, csak a tartalmakat szeretnem elerni rola. DLNA szervert szeretnek - BubbleUPnP for DLNA/Chromecast ez tudna, de annyi folos funkcio van benne ami nekem nem kell, hogy nem vettem meg, a free pedig csak 20-30 percig hasznalhato. Serviio szeru megjenelitest szeretnek latni a TV-n, transzkodoloas, es mas extra funkciok nelkul.
Amit linkeltel latja a TV, de Tcl Media Server / Default Share mappaban semmit nem la a TV, az alakalmazas latja a media fajlokat a TV nem...
-
farkas-j
őstag
válasz
bundaskutya #80884 üzenetére
AMD procival nem fog menni a WiDi!
-
bundaskutya
csendes tag
AMD procis notebookkal hiába próbálkozok vezeték nélküli kijelzőként csatlakozni a TV-re?
(intel WiDi)csak mert nem akar menni az istennek se, legújabb firm, van rajta, USB-n tettem fel, mert magától az sem akarta... 4.30.70 43UH7507
Illetve az Lg oldala szerint kellene tudni a TV-nek Bluetooth-ot is, de a menüben nem találok semmi erre vonatkozót, gondolom a hálózati beállításoknál kellene lennie?
-
HyP3b0y
senior tag
válasz
farkas-j #79962 üzenetére
Akkor elég béna egy opció ez... igazából embert nem láttam még használni, csak tudtam hogy van ilyen és a kolléga pont ilyesmi lehetőséget keresett.
(ez a WiDi amúgy direkt kapcsolat vagy csak azonos hálózaton kell legyenek, mint miracastnél? Utóbbi esetben kábellel bedugva a routerbe a géped nem kéne működjön?)
-
middleaged
tag
Sziasztok! Még mindig itt tartok, lát valaki esélyt rá, hogy vezeték nélküli külső megjelenítőként tudnám használni a tv-met (50lf652v), amikor a laposom ez:[link] ? Win 10 az op.mivel AMD-s a Widi nem játszik,hasonló kompatibilis megoldásról meg nem tudok.
-
markymango
tag
Szia, köszi a választ, elméletileg igazad is van. Viszont hiába bújom a router meg a tűzfal logját, nem látok más eszközt, csak a sajátjainkat. Az biztos, hogy nem SmartShare volt, hanem Miracast vagy WiDi, mert a számítógép asztalát is láttam, ahogy nyitja a mappát és indítja a filmet. Azóta is csak vakarom a fejem, de csak annyit tudtam csinálni, hogy a wifim jelszavát megváltoztattam
-
rw513
újonc
válasz
Jockes #76925 üzenetére
Szia!
Ugyanez a problémám ("hálózati hiba(-324)") az LG 43UH661V típusú készülékemnél. Alkalmazások nem mennek,de a böngésző igen. Szintén próbáltam Wifi-n és közvetlenül csatlakoztatva az internetet. A Media Markt-ban leteszteltem az LG 43UH668V-t, ahol működtek az alkalmazások! Persze nem tudták megmondani mit csináljak, hogy az enyém is menjen. A szokásost javasolták: indítsam újra a TV-t, frissítsem a szortvert.... Sikerült azóta megoldani a problémát?
Másik kérdés: Widi és Miracast progikat használod? A PC jelátvitelhez szükséges Intel Widi progit honnan töltötted le?
Köszönön a segítséged. -
huncutka1029
addikt
válasz
cellpeti #77346 üzenetére
Próbálj ki egy widi appot talán azzal menni fog
Igaz, hogy én samsungot használok, de nálam ez oldotta meg a kapcsolódási problémákat
Note II, Galaxy S5 és Galéaxy A5 20126-nál, mielőtt kijött rá a robot 6 verzió. -
farkas-j
őstag
válasz
thusee #76419 üzenetére
A legegyszerűbb és talán a legolcsóbb megoldás a HDMI splitter. Ha kintről veszed ingyen postával kb. 12$. Itt és itt egy példa.
Van vezeték nélküli megoldás is. Sajnos a sima Miracast, EzCast vagy WiDi nem jöhet szóba, mert tudtommal csak 1 vezeték nélküli egységhez lehet 1 időben csatlakozni a laptoppal. Persze lehet más vezeték nélküli megoldást is alkalmazni, csak annak a képminősége vagy jóval rosszabb mint HDMI-vel, vagy az ára többször magasabb mint a HDMI-s megoldásnak.
Alkalmazhatsz hibrid megoldást is, ha pl. a laptop és a TV között nem akarsz hasra esni a kábelekben. Vezeték nélkül csatlakozol pl. egy EzCast vagy Miracast eszközhöz, és ennek a jelét osztod szét HDMI splitterrel. -
edari
őstag
válasz
middleaged #76072 üzenetére
Szerintem sehogy.
A videóban több is helyen le van írva: WiDi is an Intel based screen streaming technology
-
törölt tag
válasz
makoss #75993 üzenetére
Meglepődtem rajta, hogy működik nálam is a Widi. Látni a teljes képet a tévén. Csatlakozás után a jobb alul ugyanott van a kivetítés, ahol lehet váltani a kettőzés vagy a kiterjesztés között. Viszont az egérmutató nem látszik a tévén, csak a laptopon, ez talán a win10 miatt ilyen.
-
mren
csendes újonc
válasz
huncutka1029 #75287 üzenetére
Ja oké akkor panát hagyjuk..
És hol találok róluk teszteket?De csak évjáratban lehet különbség másban nem találok.Ugyan az.De akkor kérdem én megér 100 ezer különbséget egy idei tv a tavalyihoz?
a telefonom lejátssza a filmezz.hu-n a filmeket szóval akkor elvileg a tv is.?
Lehet hülyeséget kérdezek,de a super Ultra Hd az SUHD?
Az a bajom a kábellel,hogy pont azokat akarom hanyagolni,mivel falra lesz feltéve nem szeretnék lógó vezetékeket..ezért jó a widi és miracast funkció is.
Tényleg többen említettétek ezt a nemtommilyen távirányítót.az kell a netezéshez nem?És van hogy azt nem adnak hozzá és külön venni sem lehet?Azt hittem ha netes a tv akkor alap..Falra szerelésnél mire kell odafigyelni?Mert fali tartó van 5ezertől sok sok ezerig,de nem látok különbséget,kivéve hogy dönthető,ami nekem nem fontos.A tv méretet beírtam hozzá!
-
mren
csendes újonc
válasz
#94529552 #75251 üzenetére
Köszi a válaszod.Csak az a baj nem tudom mi az az MM?Ha én is 1100 euróért megtalálnám ezt akkor ez mellett döntenék!
Egyébként mindkettő(Pana és Lg) is 2016-os és képminőségre én egyforma jónak tartom..Boltba is azt mondták egyébként hogy egy kategória.A Samsungot azért írtam mert nagyon bejön hogy fehér meg hogy ívelt azon kívül jó márkának tartom!DE olvasva a kommenteket egyértelmű,hogy közel sem vagyok olyan penge mint ti!
ezért is kérdem meg még egyszer melyik tv-t vegyem??Amit rá szánok maximum 450ezer (nem kell anyázni megdolgoztam érte..
Ami fontos,hogy hiba nélkül fusson rajt az internet legyen minden elérhető és könnyen kezelhető,ultra HD,és minimum 140 cm.Jó lenne fehér de attól tartok arról le kell mondanom.
Vannak pl. ezek a funkciók,hogy Widi és Miracast aminél ugye vezeték nélkül tud a tv a laptoppal vagy a telefonnal kommunikálni..ez se lenne rossz.
3.5 méterről nézném 165cm-est lehet az nagy lenne?
Amúgy hol találok tv-kről teszteket?Bocs ha sokat kérdezem,de nem veszek sűrűn ennyiért tv-t és szeretném,ha jól választanék!
-
nemurea
aktív tag
válasz
#94529552 #72223 üzenetére
A screen share + intel wifi (widi) témakörhöz: Mivel ezek fullHD tévék, a Windows is így fogja őket konfigurálni első körben, akkor is, ha vezeték nélküli kijelzőként csatlakoztatod. És igen, ebben az esetben lassú lesz, sok esetben össze is omlik, filmet nem fogsz tudni nézni rajta (általános, 100-300 Mbites wlan-nal).
De ha leveszed a felbontást 720p-re, akkor már nagyon normális sebességgel fog működni egy épeszű routerrel és laptoppal. Win 7-et is be tudtam lőni (kb. 2 óra b****kodás után, n db különböző meghajtót kipróbálva), de Win 8.1-től kezdve megbízhatóan működik elsőre, különösebb hókusz-pókusz nélkül (nálam). Filmet is lejátszik ezzel a módszerrel, játszani viszont valóban nem lehet így az 1-2 mp-es lag miatt.
-
direwolf
őstag
válasz
sixpak #70518 üzenetére
PC-d minden szükséges eleme WiDi kompatibilis? (widi certified intel cpu/intel wifi)
Amúgy a Win 8+ tud Miracastot is (vezeték nélküli kijelző a MS elnevezése ha jól rémlik), annak nincs ilyen nyűgje, csak wifi direct kell neki.
Csodát viszont ne várj, brutál lag és gyenge képminőség -
Hi.
Intel widi-t próbálta valaki működésre bírni?
A pc azt írja, hogy az LG webos tv nem windows minősített eszköz, nem tud kapcsolódni.
A tv UF852v, a pc-n pedig 8.1 van. -
huncutka1029
addikt
válasz
mastodon #69810 üzenetére
az összefoglalóban is találsz róla leírást.
Miracast, wifi display vagy widi a neve.
widi csak intel procikkal megy, saját szabványuk, a miracast a többi verzió ugyanilyen appja.
Nézd meg a telefonodat, samuk android 4.2 felett nem mindig támogatják, csak trükközve, hackelve. -
3szli
tag
Sziasztok van egy LG 42LB650V és most kezdtem el én komolyabban használni és merültek fel vele kapcsolatban kérdéseim. Remélem tudtok segíteni és nem túl nagy baromságot kérdezek.
1. Láttam a hogy debütált a webos 3.0 és Magic Mobile Connection ami érdekelne hogy van halovány esélye hogy ezt az frissítést az én tv-m is megkapja mert most is sokat használom az intel widi.2. Tudom hogy a tv tud generálni a 2d-s filmtől 3ds de ez nem az igazi jó nem is vártam tőle csodát. Amíg egy ismerősöm panasonic tv-n nem láttam ezt a funkciót. a kérdésem az hogy van olyan lejátszó gépre ami ugyan így 2d-böl csinál tvn lejátszató 3d-t
-
Medical
aktív tag
válasz
steewcv65 #69065 üzenetére
Nálam is ez okoz problémát, hetek óta küszködök, de még nem sikerült! Én is azt szeretném, mint a LUMIA mobilomat, képernyő kivetítése az lg smart tv-re.
Ez tökéletes! Remélem lesz itt valaki, aki ebben is tud segíteni.huncutka1029, hogyan tudom meg állapítani hogy a laptopom támogatja a miracast, vagy widi szabványt?
-
huncutka1029
addikt
válasz
steewcv65 #69065 üzenetére
ha a lapop támogatja a miracast, vagy widi szabványt akkor igen (ha a tv is tudja)
akkor bekapcsolod a screenshare funkciót mindkettőn, és párosítás után működik.De ha gyenge a wifi jel, illetve kicsi a sávszélesség, akkor nem lesz valami élvezetes.
jobban jársz HDMI kábellel, vagy Lan kábelen DLNA megosztással. -
törölt tag
Köszi, ezek hasznos infók.
Raz3r A 4k-t nem kell felskálázni, hanem csak az annál gyengébb minőségű anyagot. A HD adásokat igen, és ezek megjelenítésénél jól teljesít a skálázás, de majd ír akinek ilyen UHD tévéje van.
tigrici, Pros Sztem nem nyerő a játék a Widi-vel, mert nem ad túl jó képminőséget, és átviteli, késlekedési problémáktól is kell tartani. A HDMI vezeték a tuti. -
tigrici
tag
Szia.Amit Te keresel az a Widi ami processzor és persze wifi eszköz függő is,azaz először ezt kell lecsekkolni.Az Amd-ét nem ismerem de intelből is minimum harmadik generációs I3-as proci szükségeltetik + megfelelő wifi kártya is vagy adapter ami képes a képet átküldeni.Természetesen ezt az opciót a Tv-nek is tudnia kell.
-
Kobe
veterán
sziasztok
adott egy 47LM660S tv, és egy dell xps l502x notebook, windows 10-el.
Konkrétan mi a fene kéne hozzá, hogy a widi működjön? vagy van egyáltalán lehetőség win 10 alatt valahogy wifin keresztül kilőni a képet a laptopról a tvre?
win 10 felismeri a tvt mint elérhető eszköz, de a csatlakozás részében már nem jön fel sajnos
-
Scarabeus
aktív tag
Sziasztok!
Mint újdonsült "tesco tv" tulajdonos azzal a kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy ha monitorként szeretném használni a tv-t, milyen lehetőségem van a widi-n kívül?
Szerettem volna feltenni az intel oldaláról letöltött widi drivert, de azt mondja hogy a cpu, meg talán a vga se kompatibilis vele, win10 lejátszóeszközként ismeri fel a tv-t, az lg programmal simán tudok streamelni videót, vagy képet, ilyesmi, de mi van ha kijelzőként szerezném használni?
Létezik alternatív megoldás?
-
gubisadam
aktív tag
-
negyedes
addikt
válasz
gubisadam #65748 üzenetére
na eddig megvan miert nem a widi win 10 alatt: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-networking/if-you-love-your-intel-widi-then-please-dont/ca20f8e1-76b6-4708-b3cf-fd8dd598ce97?auth=1 koszi intel.....
a miracastot ertem is a wifi direct miatt, de a tv felkinalja azt hogy routeren keresztul is menjen(ha jol emlekszem)
-
direwolf
őstag
válasz
Medical #64895 üzenetére
Ha az a célod, hogy a laptop kijelzőjét tükrözd (vagy kiterjeszd) a TV-re, akkor a Win10-ben az értesítésekre klatty, és itt az alsó opciók között a "Csatlakozás"-ra. (ez nem WiDi, hanem Miracast, de a lényeg ua.) Ennek meg kell találnia a TV-det, ha egy hálózaton vannak, és a tűzfalad nem szűri a kapcsolatot. Lehet, hogy reboot kell + TV ki-be kapcs.
Viszont arra számíts, hogy a minőség max közepes a tömörített jelfolyam miatt! DLNA-val jobban jársz. -
direwolf
őstag
Félig ugyan OFF, de sokan itt érdeklődnek, ezért egy kis tapasztalat vezeték nélküli kijelző témában:
Win10-et a beépített miracasttal (nem widi, azt nem támogatja a notim!!!) összelőttem a TV-vel. Viszonylag egyszerű volt, bár elsőre nem akart kapcsolódni, de a mágikus reboot (pc és tv is) mindent megold. Sajnos azonban ez a technológia nem hazudtolja meg önmagát, a minőség a várt szintet hozza. Csak a desktop képfelbontását lehet választani, tehát ha 1366x768 a noti kijelzője, akkor a tv-n is ennyi lesz. emellé kapunk egy agyontömörített jelfolyamot, látványos hibákkal: kockásodás, erős késleltetés.
Én ezt senkinek se ajánlom, hacsak nem állóképeket akar nézegetni -
fulton
addikt
Sziasztok
Még lenne egy kicsit összetett kérdésem hátha..
1.
Adott a következő konfig:Dell 7537 laptop és a LG 55LB730V És jelenleg (ha minden igaz jövőhéten megjön az Lg BH9540TW házimozi is.) de addig is egy panasonic alap házimozi ami ahogy néztem csak akkor tud 5.1 hangot adni ha DVD lemezt játszom le róla. Mivel ha pl digital in re állítom, akkor a két hátsó sugárzót nem tudom állítani, pl hangerejét stb...olyan mintha nem lenne. (de ezt lehet rosszul gondolom) ezen még nincs HDMi bemenet csak digital in.
Szóval a laptopról HDMi (1.4) kábelen megyek a Tv-be. Ha lejátszok egy HD filmet amin 5.1 hang van, akkor lehetséges hogy azért látok a vezérlőpultban a hangoknál a tv tulajdonságainál csak 2 chanelt, mert ennyit tud a tv?
Csak azért kérdem mert ha WiDi funkcióval megyek a tv-re akkor a WiDi tulajdonságainál 5.1 chanelt látok, viszont az igaz hogy azon belül szintén csak 2 chanelt.
Tehát ha meglesz az LG házimozim, akkor fogja tudni fogadni az 5.1 hangot? Jól gondolom hogy ilyen esetben semmi köze a laptop hangkártyájának az 5.1-hez? mármint digitálisan kerül át az 5.1 hang jel, és majd az LG házimozi fogja azt "legenerálni".
2.
Ha meg lesz az LG házimozi, ha ezt a sorrendet követem:
Laptop -hdmi- TV -otikai- Lg házimozi, akkor is lesz 5.1? tehát a tv magát a jelet továbbítja majd a házimozinak 5.1 ben? vagy leveszi 2 re? érdekes kérdések, esetleg valakinek tapasztalat? -
direwolf
őstag
válasz
leroyclub #60993 üzenetére
Nem tudom, nekem is van, hogy nem látja. TV és szgép újraindítás után helyre szokott állni, de van hogy többször kell. Android tablettel viszont stabilabb. És azt azért jó ha tudod, hogy mind a Miracast, mind a WiDi veszteségesen tömörített jelfolyamot használ, így a minősége nem az igazi.
@Rico45: Android 4.2-től van Miracast
@olasz69: ezt miért nekem? Én tudom hogy működnek ezek a cuccok. Amit írsz az DLNA, nem wireless display.
-
leroyclub
senior tag
-
vargalex
félisten
válasz
huncutka1029 #60866 üzenetére
Szia!
A kolléga játszani akar a TV-n, arra a DLNA nem nyújt megoldást (legalábbis szerintem). Egyébként az általad felsorolt alkalmazások éppen DLNA szerverek, nem kliensek. A kliens a TV software-ében van.
A widi lehet a kérdésre a válasz és szerintem mindkét oldal lehet vezetéken is kapcsolódva. Persze én még soha nem próbáltam...
-
Kobe
veterán
sziasztok
adott egy LG 47LM660S tv. Szeretnék rajta sorozatokat, animeket nézni amiknek a legtöbbje .ass felirattal van ellátva.
ezeket a gyári beépített lejátszó szarul kezeli, eltolja, krikszkrakszként jeleníti meg a pozíciókordinátákat, stb.van valami LG storeból, vagy máshonnan telepíthető lejátszó amivel normálisan lehetne külső vinyóról MKV + ass fileokat lejátszani ?
sajna a windows 10 a widit nem supportálja, egyelőre így gépről widivel kilőve opció kiesett. Kábeles megoldás sem játszik (rohadt messze van tőle a gép).
Egyéb ötletek ?
-
törölt tag
-
cidalain
veterán
válasz
huliganboy #60321 üzenetére
Tabletet szoktam kivetiteni.
Miracast-ot hasznalom a tabletban. De szerintem ez widi-t hasznal.
Anelkul szerintem nem megy a screen share. De van miracast usb cuccn az rakhato a laptophoz.
Nem 100% amit irtam tevedhetek is -
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Lg screen share megoldható notebook és TV között Widi nélkül? (kábel nélkül)
Köszönöm
-
Adebayor
aktív tag
ugytünik tényleg a widi direkt-el megy ez a dolog. bekapcsolva hagytam a direct-et is
azé tünt ugy hogy a widi bekapcsolása után ment a dolog
amugy az intel's widi-t nem engedte feltelepiteni mert nem kompatibilis a gépem. amit irtatok is hogy van neki igénye..
bár ezzel a wifi direkt-el is beljebb vagyok. nem kell másolgatni pendrive-ra legalább. -
*H*
aktív tag
válasz
#94529552 #57976 üzenetére
Az még csak nem is WiFi direct, ami szintén közvetlen kapcsolat lenne az eszközök között. A "jobb gomb > lejátszás a TV-n" a médiaadatfolyam-továbbítás. Ez nem közvetlen kapcsolat, ennek feltétele az eszközök azonos hálózatra való csatlakozása.
cidalain
A Miracast már WiDi kapcsolat. Ehhez kell bekapcsolni a TV menüjében a Wi-Fi Direct-et. A médiaadatfolyam-továbbításhoz nem kell. -
-
cidalain
veterán
válasz
#94529552 #57973 üzenetére
az én laptopomban amivel így jobb gombbal ki lehet küldeni a videót a tévére, csak Intel Atom proci van! és a videó is max intel HD3000 körül lehet.
így több kérdés(em) adódik:
-1. rossz a követelmény leírás, és megy gyengébb cuccon is?
-2. amit én csinálok az nem WiDi?
-2.b. ha ez nem WiDi akkor mi?
-2.c. ha ezt lehet WiDi nélkül, akkor mi a péket csinál a WiDi?Kicsit sötétség van (a fejemben).
Nyilván a videó DLNA-n keresztül megy ki. de ebben az esetben a tévé nem mint Wireless Display működik?
És Miracast esetén sem Wireless Displayként működik? -
törölt tag
-
farkas-j
őstag
válasz
Shingen #56361 üzenetére
Mint ahogy korábban írtam, szerintem csak a Youtube kliensbe nyúlhattak bele, mert mostanában volt vagy lesz a váltás a Youtube-on. Sok régi készüléknél meg is szűnik a támogatás. Ezzel a Miracast hibával meg együtt lehet élni, csak nem szabad elfelejteni a HbbTV-t kikapcsolni ha Miracast-ot vagy WiDi-t akarok használni. Aki nem használja a HbbTV-t (Klikk TV-t) és be sincs kapcsolva neki, az ezt a hibát észre sem veszi. Nálunk be van alapba kapcsolva, mert a párom rendszeresen használja.
-
farkas-j
őstag
válasz
balintka #56350 üzenetére
Nincs mit!
Az új firmware-rel én nem találtam lényegi változást a működésben. Szerintem talán csak a Youtube klienset újították meg, máshoz nem nyúltak. Sajnos az ismert Miracast hibát nem javították ki(Ha be van kapcsolva a HbbTV, akkor szinte lehetetlen Miracast-tal vagy WiDi-vel kapcsolódni a TV-hez.) Ezt jó lett volna ha javítják
-
farkas-j
őstag
válasz
Bdbogyo #56155 üzenetére
Nem találkoztam még ilyennel, pedig már többször volt frissítve a TV szoftver. A mostani ami rajta van az a legutolsó kiadású. Hol WiFi hiba miatt, hol az HBO-GO miatt kellett frissíteni. A legutolsó kiadásnak egy általam ismert bugja van, ha a hbTv (vagy valami ilyen nevű
) opció be van kapcsolva, akkor bizonytalan a Miracast és a WiDi kapcsolódás. Ez az opció pl. a magyar királyi TV adásoknál az Internetes Média Klikk közvetlen elérésére szolgál. Ezt a párom egyébként rendszeresen használja néhány műsor visszanézésére.
-
farkas-j
őstag
válasz
Stevenstyle #55290 üzenetére
Köszönöm a kiegészítést!
Tiszta sor amit írtál. A WiDi megy is, mivel mindkét eszköz (laptop és TV) megfelel a szabványnak. A Miracast eszközökkel viszont nem kompatibilis valamilyen okból.
Amikor tanácsot adtam azért írtam bele a Miracast-ot, mert helyreigazítottak amiért kihagytam. Már olvastam én is egy fórumban, hogy állítólag van akinek Win 8-cal és mezei Miracast/DLNA stick-kel is működik, bár én még ilyet saját szememmel nem láttam. Javasolni meg olyat szoktam csak, ami nagy valószínűséggel működik. Ezért is írtam "halványan" és kétkedve.
Ami viszont tuti, az az EZCast stick. (Nekem speciel ilyen van.) Ezzel eddig minden eszközömmel működött, Windows XP-től az Androidig. A saját eszközszoftvere biztosítja a kompatibilitást. -
Stevenstyle
senior tag
válasz
farkas-j #55287 üzenetére
Mondom miért kérdezem.
Azt először is szeretném leszögezni, hogy korántsem tudtam elmélyedni annyira a témában mint azt szeretném, elsődlegesen idő és megfelelő mennyiségű eszköz hiányában, ezért abban az esetben ha valaki kompetensebb a témában és esetlegesen pontatlan amit írok, ezúton is kérem és nagyon köszönöm a korrekciót.
A miracast a Wifi Alliance által létrehozott és publikált szabvány ami egy kvázi válasz az Apple Airdrop szabványára , megoldására.
Az intel Widi az Intel saját megoldása ami egy miracast alapú szolgáltatás annyi különbséggel, hogy az Intel garantálja két WiDi képes eszköz kompatibilitását és a megfelelő átvitelt. Ehhez a megfelelő hardware és software környezetet biztosítja is a támogatott eszközök esetében.
És itt a nagy különbség ugyanis a tesztek és a tapasztalatok szerint ugyan mindkét technológia közös alapokon nyugszik és Wfif Direct-et használ, sajnos rengeteg esetben előfordul, hogy a miracast-ot támogató eszközök nem látják egymást vagy ha látják is egymást a kapcsolat nem jön létre vagy instabil, míg a dedikáltan Intel WiDit támogató eszközök között nincs számottevő mennyiségű és hasonló probléma.
Az pedig enyhén véleményes, hogy a különböző gyártók a miracast-ot támogató és azon alapuló megoldásaikat máshogy nevezik (LG SmartShare, Samsung: AllShare Cast, Panasonic: Display Mirroring) és nem tüntetik fel, hogy mindegyik esetben Miracast-ról van szó. Megint más történet, hogy ez sok esetben főleg, ha különböző gyártók közötti eszközökről van szó, nem is működik vagy nem működik kielégítően.
Mindezek fényében egyrészt hiába támogatja a Win 8.1 a Miracast-ot ha az adott hardware nem támogatja azt (nem feltétlenül csak és kizárólagosan hardware szinte, hisz láttunk már olyat is, hogy bár a hardware támogatna egy szolgáltatást az ezt biztosító software környezet nem biztosított, pl driveres támogatás hiányában). Másrészt ha hardware támogatja és Win 8.1 is van rajta még az sem jelenti feltétlenül, hogy működni vagy kielégítően működni fog. Ezzel szenben az Intel WiDi esetében, ami szintén Miracast alapú, az Intel garantálja, hogy két WiDi képes eszköz biztos, hogy működni fog egymás között. Elvileg erről kellene szólnia a MiraCast-nak mint szabványnak is de sajnos a tapasztalatok nem ezt mutatják.
Az általad említett miracast nem működik 8.1 esetén itt jön képbe, hogy egyrészt vagy nem támogatja a hardware vagy támogatja de olyan amilyen :S
-
farkas-j
őstag
válasz
Stevenstyle #55282 üzenetére
A WiDi-vel nincs gond. Miracast-tal nem lehet csatlakozni a Miracast adapterekhez. Legalábbis ahhoz a háromhoz, amivel próbáltam.
-
Stevenstyle
senior tag
válasz
farkas-j #55280 üzenetére
Ha meg engeded annyiban pontosítanék, hogy egy család típus az Inspiron 17 és nem csak i7 processzorokkal szerelték, szerelik.
Fejből nem fogom tudni az összes variánst de ha a kedves kolléga ír nekem egy service tag-et vagy egy processzor típust akkor abban tudok segíteni, h egyáltalán támogatja-e az Intel Widi-t.
Henker2: keresés funkciót ajánlom figyelmedbe (elég gyakori téma volt anno), de ha működik minden akkor nem javaslom. Amúgy igen, 700 mega körül van.
-
farkas-j
őstag
válasz
Knighter85 #55276 üzenetére
Kicsit vissza kellett volna olvasnod!
1. Ha PC-dben van WiFi, és a géped teljesíti az Intel WiDi követelményeit, akkor a képernyőmegosztás mehet WiDi-n.
2. Ha a géped nem tudja a WiDi-t, akkor egy EZCast adapterre lesz szükséged. Ez egy külön megvásárolható univerzális kis stick a TV-hez, ami sokoldalúan használható. Pl. DLNA-ra, képernyő tükrözésre, kiterjesztett asztal kezelésre stb. Szinte bármilyen számítógépre és Androidos telefonra telepíthető a kezelő szoftvere. További előnye, hogy ha a stick a helyi hálózatba be van léptetve, bármelyik LAN-os vagy WiFi-s számítógép elérheti.
3. Miracast: Állítólag Win 8-al működik (csak), de amíg ezt nem látom a saját szememmel, addig számomra csak urban legenda, ezért csak említés címen hozom fel. Nálunk a családban 3db különböző gyártmányú Miracast/DLNA stick van, de a Win 8.1-es Dell Inspiron 17-es laptop egyikhez sem tudott még Miracast-tal kapcsolódni. (Nem lehetetlen, hogy csak egyedi probléma!) -
farkas-j
őstag
válasz
Henker2 #55177 üzenetére
1. Legegyszerűbb a HDMI. Ma már a legtöbb PC-n van HDMI kimenet, ezekkel gond nélkül át lehet vinni a képtartalmat a TV-re. Két üzemmód lehetséges, a klónozás és a kiterjesztett asztal.
2. DLNA: Az ehhez szükséges szoftver szinte minden PC-re telepíthető. Működik LAN-on és WiFi-n keresztül is. Full HD-hoz azért nagyon jó WiFi kapcsolat szükséges, nem árt az 5GHz tartományt használni amennyiben az eszközök ttudják ezt a sávot.
3. WiDi: Ez az Intel vezeték nélküli szabványa. A számítógép képének vezeték nélküli tükrözését teszi lehetővé. A követelmények itt olvashatók. Sajnos kevés számítógép felel meg a követelményeknekA lányom rendszeresen és gond nélkül használja filmezésre a Lenovo Y510P-s laptopjával.
4. EZCast Ez egy külön megvásárolható univerzális kis stick a TV-hez, ami sokoldalúan használható. Pl. DLNA-ra, képernyő tükrözésre, kiterjesztett asztal kezelésre stb. Szinte bármilyen számítógépre és Androidos telefonra telepíthető a kezelő szoftvere. További előnye, hogy ha a stick a helyi hálózatba be van léptetve, bármelyik LAN-os vagy WiFi-s számítógép elérheti.
5. Egy jó Androidos TV stick vagy box. Ezekkel a harmatgyenge smart rész is kiváltható a TV-n.
6. Miracast: Állítólag Win 8-al működik (csak), de amíg ezt nem látom a saját szememmel, addig számomra csak urban legenda, ezért csak említés címen hozom fel. Nálunk a családban 3db különböző gyártmányú Miracast/DLNA stick van, de a Win 8.1-es Dell Inspiron 17-es laptop egyikhez sem tudott még Miracast-tal kapcsolódni. (Nem lehetetlen, hogy csak egyedi probléma!) -
direwolf
őstag
válasz
farkas-j #55102 üzenetére
Egy kis kiegészítés:
5. Miracast: kb. ugyan azt tudja, mint a WiDi (tehát képernyőtükrözés), csak nem korlátozott Intel eszközökre.De ami a legfontosabb, hogy a DLNA képes a lejátszani kívánt állományt újratömörítés nélkül átküldeni a TV-nek, ha a TV ismeri az adott kódolási formát. A WiDi és a Miracast mindenképpen újratömöríti veszteséges módon, tehát romlik a minőség!
-
farkas-j
őstag
válasz
kuruc01 #55072 üzenetére
Kompatibilitás alatt mit értesz? A TV és a laptop között 3 módon jöhet létre kapcsolat.
1. DLNA Az ehhez szükséges szoftver szinte minden laptopra telepíthető.
2. WiDi Ez az Intel vezeték nélküli szabványa. A laptop képének vezeték nélküli tükrözését teszi lehetővé. A követelmények itt olvashatók. Sajnos valóban kevés laptop felel meg a követelményeknekA lányom rendszeresen és gond nélkül használja filmezésre a Lenovo Y510P-s laptopjával.
3. HDMI Ma már a legtöbb laptopon van HDMI kimenet, ezekkel gond nélkül át lehet vinni a képtartalmat a TV-re. Két üzemmód lehetséges, a klónozás és a kiterjesztett asztal.
4. EZCast Ez egy külön megvásárolható univerzális kis stick, ami sokoldalúan használható DLNA-ra, képernyő tükrözésre, kiterjesztett asztal kezelés stb. Szinte bármilyen laptopra és Androidos telefonra telepíthető a kezelő szoftvere. Nekem ilyen van és bevált. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
amtibacsi #55079 üzenetére
A Widi-t szerintem kár is erőltetni, mert nem sokan mondták, hogy tudják használni egyáltalán laptopról, de inkább még senki.
csuti70 Jó választás. 671V-m van és jó vételnek tartom. A sarkok minimálisan sötétebbek világos háttérnél, ami egyáltalán nem zavaró, ha nem olvastam volna, talán észre sem venném, bár lehet ez is eltérő mértékű. A samunál is írták hogy sötétebb sarkok. 650V sebességét nem próbáltam, az enyémnél ez elfogadható. Ha 10x gyorsabb lenne az sem tenne hozzá semmi pluszt számomra. Ez egy tévé, böngészni lehet ugyan vele, de annyira azért nem praktikus dolog. 650V-től a Magic, a Local Dimming, az 500/700 Hz, és a fémes külső az eltérés.Meg a 2x10W helyett 2x12W+ sub. Hómezős film? Nem rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android szakmai topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- TCL LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest