Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Tigerclaw

nagyúr

válasz ch2onic #97622 üzenetére

Lehet hogy egyszerűen a gyenge szoftver és hadver eredménye. Ezekben a smart TV-ben nagyon gyenge hardver van. A TV gyártóknak ez csak púp a hátukon. Ha megvan a minimum, az már nekik tökéletes. Ezért se nagyon jönnek sűrűn frissítések. Én LG-nél azt nem csíptem, hogy nem olvas bizonyos formátumokat, illetve van amit olvas, de nem tud benne tekerni, ami elég gáz ha egy filmet nézel, mert vagy egyben végignézed, vagy legközelebb újrakezded. Ma már csak azért nem zavar, mert nem nézek filmet videofájlból, vagy NAS-ról.

Persze az is lehet hogy a HDD elektronikája bizonyos időközönként csinál valamit. A PC-n is lehet hallani, hogy ha nincs folyamatosan olvasva vagy írja, akkor leáll és várni kell, míg újra felpörög az üzemi fordulatra. Ilyenkor megakad rajta a stream. Próbáld meg egy gyorsabb pendrive-al, hogy annál is van-e ilyen. Ha nincs akkor HDD probléma. Persze nem HDD hiba, csak egy jellegzetesség amit el kell fogadni.

• TeeJay

félisten

válasz TeeJay #76402 üzenetére

megnéztem de sajnos nem megy egyszerre két ilyen külső rack...

Revoltec EX207 USB3 és csak az egyiket látja a másikat nem pedig felpörög mindkettő és tuti hogy működik
    na mindegy majd úgyis az ADATA lesz a tárolós HDD a 320gigásra meg rögzítek :R

• Mr K

őstag

válasz Beni2360 #65813 üzenetére

Engem a dolognak ez a része (csak egy tuner van) valójában nem annyira zavar (de én mondjuk elég keveset tévézek, akkor is általában felvett műsorokat nézek, amit lehet művelni felvétel alatt is). Tudtam előre, és egy budget készüléktől nem is feltétlen várok többet. Ami a webos-ban először meglepő azután frusztráló volt (számomra), az az átgondolatlan felhasználói felület, beleértve mind a kinézetet, mind a kezelést. Tizenvalahány éve használok merevlemezes asztali felvevőket (a jelenlegi 2008-as évjáratú), és egyszerűen érthetetlen, hogy az LG mérnökeinek egy általános célú operációs rendszer, másfél giga ram és egy kétmagos processzor birtokában sem sikerült megközelíteniük azt, amit ezek a 15 éve tervezett, egyszerű távirányítóval kezelhető készülékek nyújtanak.

(Példa: ha az ember megnézte a felvett műsort, akkor letörli. Panán ez úgy megy, hogy miközben megy a stáblista a képernyőn, megnyomom a "DEL" gombot a távirányítón. Ekkor kapok egy ablakot, az összes infóval (melyik adó, mikor lett felvéve (óra, perc is), stb.) és okézhatom vagy visszavonhatom. Ez összesen három gombnyomás, és nagyon nehéz elrontatni. WebOS 2 alatt, először is meg kell állítanom a lejátszást, ha TimeMachine-ben voltam, akkor át kell mennem a SmartShare-be, mert törölni csak ott lehet, ott meg kell keresnem, hogy mit is néztem (ami nem egyszerű, mert csak egy nevem van (ami a ráhagyás miatt általában az előző műsor címe!), meg egy dátumom, ezért általában bele kell nézni, hogy tényleg az-e), ekkor a képernyő tetején kiválaszthatom a törlés funkciót, aztán kijelölhetem a törlendő felvételt, aztán felmehetek a törlés gombra, majd jön az OK/cancel alul. Sima távval mindez sok tucatnyi gombnyomás, egérrel valamivel kevesebb (ha van), és egyáltalán nem nehéz valami mást letörölni, mint amit eredetileg szerettünk volna.)

Ha már előkerültek a külső merevlemezek is közben: alighanem azon is lehetne csiszolni, ahogy a tévé a merevlemezekkel bánik. Én egy új, gyári(lag szerelt) külső HDD-t dugtam rá. Két hét alatt 60 órát ment, 50 áramtalanítási ciklust élt meg, de több mint 500 lemezleállítást, és majdnem 2500 load/unload ciklust. Utóbbi érték a tervezett élettartam fél százaléka, ami 60 órára vetítve nem túl acélos, de elviselhető. Csakhogy ezt valószínűleg kb. 10 órányi felvétel nézés alatt szedte össze, ami 2-3000 órás üzemidőt valószínűsít... (SD adásoknál nálam a TV 8-15 másodpercnyi forrást olvas fel egyszerre, ami azt jelenti, hogy a diszk minden olvasás után leparkol, néha le is áll, azaz így óránként több száz parkolás, és néhány tucat start/stop jön össze.) Az sem különösebben megnyugtató, hogy míg PC-n leválasztáskor vagy kikapcsoláskor a diszk hangtalanul áll le, a TV-n kikapcsoláskor felpörög, majd éles csattanással áll le, amikor a TV lekapcsolja a villanyt.

• carex6

csendes tag

válasz TRob1 #63958 üzenetére

Kérdés kérdés hátán. Tehát van tapasztalat arról hogy megoldja a béta az mkv gondot?
    Eszembe jutott egy kapcsolódó: Az említett winchester dolgozik de hiába van bekapcsolva a hdd eco mód, a tv leállítása után is forog a forgója. Tudtok erre valami ötletet, hogy lehet-e szoftveresen tenni ellene?
    Egyébként ha a kikapcsolt tv-nél dolgozik a hdd és annak kihúzom a tápját, majd azt visszadugom, akkor picit felpörög, pici kattanás és leáll.
    Remélem érthetetlen voltam.
    Azt se tudtam eldönteni, hogy ez a fele a hsz-nek OFF-e.

• Stevenstyle

senior tag

válasz leroyclub #53693 üzenetére

Aham... Sejtettem, h valami gyári történet. Kb. 99%-ra taksálom, hogy semmi köze ahhoz, hogy leválasztottad vagy sem. Annak, hogy a leválasztás miatt száll el a fájlrendszer egy mai "modern" eszköz esetében kb 0,1% egyébként is. Persze láttam már ez okból is, de kb szökőévente fordul elő.

Mivel másik eszközben hibátlanul működik az elmondásod alapján és feltételezzük jóhiszeműen (legalább is első körben), hogy az új Tv-nek sincs semmi baja (valószínűleg tényleg nincs), így a leg kézenfekvőbb lehetőség, hogy nem mindig kap elég feszt a hdd, ezáltal hol felpörög hol leáll, akár egymás után ezt rohadt sokszor is megismételve, mindeközben persze a fej is jól érzi magát pozícionálás ügyben. A végeredmény pedig, hogy az egész hóbelebanc fájlerndszere elszáll és átmegy Raw-ba. Az adatok visszaállíthatóak ugyan vagy ha nem szükséges akkor egy formázás után a hdd újra használható de Értelemszerűen a fent részletezett performansz nem tesz jót neki hosszútávon.

Tipikus jelenség nem csak Tv-k esetében, de gyakran notebookoknál is.

Y kábel ez esetben megoldás szokott lenni, ilyenkor 2usb portra csatlakozol és így már nincs gond.

Persze lehet más is, de egyértelműen ezt az eshetőséget látom a leg valószínűbbnek.

• MaxxDamage

félisten

válasz #16729600 #39108 üzenetére

Köszönöm a tapasztalt hozzászólásod ! :R
    Nekem úgy rémlik, hogy WD RED 2TB HDD -t vettem Captiva USB 3.0 -s külső kerettel (külön/egybe amit egyszerre vettem) és kezelte, csak kis kompatibilitási probléma lépett fel, de tudtam használni) pontosan az volt a gond vele, hogy bekapcsoláskor túl nagy áramot/feszültséget vitt át (LG szerint) és a TV kiírta, hogy csatlakoztassam újra az eszközt (erre jó is lett) de bekapcsolásnál ha csatlakoztatva volt akkor nem volt jó (ezért eladtam a Captiva keretet) és a HDD-t beépítettem PC-be... /de nem voltam benne biztos, hogy vitte de te megerősítetted ezt) a WD RED NAS HDD -k alapjába véve 5/12v -on akkora áramot vesznek fel (Write/Read) , hogy az USB -re dugva alapjába véve nincs is szűkség olyan USB 2.0 -s keretre ami adapteres, mert az USB aljzatból a HDD amit kap (feszültség) az elegendő a megfelelő műkődéshez ! /sokat konzultáltam ezügybe az LG Suppport-al és már maguk ellen beszélnek.. pff./

pl. (ezt ők írták nem is rég...)

"Köszönjük, hogy levelével ügyfélszolgálatunkat megkereste.

A készülék hivatalos specifikációja alapján, maga a televízió csak USB 2.0 csatlakozást támogat és csak 1 TB kapacitásig kezeli le a merevlemezeket. Előfordulhat olyan eset is, amikor a készülék elfogad 2 TB-os külső HDD-t, illetve USB 3.0 csatlakozást, de mivel hivatalosan ezeket nem táámogatja, ezt nem tudjuk Önnek garantálni."

Korábban azt írták, hogy 2TB a max. amit a készülék támogat / kezel... ezért voltam bizonytalan a vásárlásba...
    am. a Frimware version Updatelve van a legújabb verzióra ... remélem gond nélkül vinni fogja és a
    a WD RED mellé ez a kiszemelt USB 2.0 keret: Coolink 3.5" USB 2.0 SATA fekete külső ház (HDSUB3B5B) ez megfelelő lehet ugye ? kép

am. korábban próbáltam és Thermaltake USB 3.0 -ba a 750 GB Seagate Momentus XT SSHD -t is vitte ! (táp nélküli 2.5" -os eszköz)

/A jelenlegi említett USB 3.0 -s eszközzel pontosan ez a tapasztalatom: "Samsung Story Station 3 (USB 3.as) /2TB HDD van beépítve gyárilag/
    rákötve és bekapcsolva nem csinál semmit a TV , és nem is érzékeli , de mikor a TV-t kikapcsolom és vissza be akkor a HDD is felpörög, de mégse látja... (kommunikációs probléma lehet...) ez lehet az USB 3.0 miatt van nem ? :F" - más gyártástechnology mint az USB 2.0 -s az biztos...-

L

• huncutka1029

addikt

válasz MaxxDamage #23482 üzenetére

a hiba ott lehet, hogy 1TB fölött nem minden esetben kezeli problémamentesen a hdd-ket, erre fel is hívja a figyelmet a USERS MANUAL!

+ ha a samu vinyód nem 5400rpm, hanem 7200 rpm, akkor nem biztos hogy külső táppal is felpörög annyi idő alatt, míg a tv csatlakozni próbál hozzá.

• huncutka1029

addikt

válasz Zsmester89 #14410 üzenetére

nem az a lényeg mekkora energiát tud felvenni a kábelen a HDD,
    hanem az hogy a forrás mekkorát tud leadni.
    :K
    Ez határozza meg, hogy kell e külső táp vagy nem.
    a TV kimenete nem támogatja azt a funkciót amit néhány HDD alkalmaz, hogy induláskor, amikor felpörög, több nafta kell, később viszont elég kevesebb is.
    Ha ilyen pl nem 5400 rpm hanem 7200 rpm vagy gyorsabb vinyókat teszel rá, lehet gondod az áramfelvétellel, vagyis nem fog felpörögni, és nem kezeli le a tv.

Jó megoldás lehet egy aktív hub főleg ha több HDD-t is használsz a tv-hez

• PLaci58

addikt

válasz ZaenN #10610 üzenetére

Próbáld meg úgy, hogy bedugod a HDD-be a tápot (figyeld meg, hogy felpörög-e) és utána dugd be az USB csatlakozót a TV-be.
    Vannak olyan HDD-k, amelyek csak az USB csatlakoztatásakor élednek és, mire felpörögnek a TV már ki is írja, hogy nincs bedugva semmi. Ilyen pl. a 2TB-os Medion.
    Nem hiszem, hogy a méret a gond. Inkább a ház.

• PLaci58

addikt

válasz honda23 #4164 üzenetére

Szerintem nem a HDD-vel van a gond, hanem a házzal.
    Kihúzott USB-nél leállítja a HDD-t és mire felpörög és adatokat olvasna róla addigra a TV már hibát jelez. Nem lehet a Medionnal azt megcsinálni mint más házakkal, hogy bedugom a tápot, erre felpörög a HDD és utána dugom az USB-t a TV-be, ami már egyből tudja olvasni.
    Egyébként nagyon kellemes tároló. Halk és nem melegszik, takarékos, ha nincs használva, akkor leállítja a HDD-t. Úgy látszik a Samsung TV-k türelmesebbek, mert tudják kezelni.

Új hozzászólás Aktív témák