Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • htw

    tag

    Látom másoknak is vannak furcsa, kicsit idegesítő problémái a tv-jével.
    Leírom ide pár tapasztalatom.

    Nekem egy 47LW5590-esem van, egy Philips 7-es szériás volt a másik versenyző.
    A Philips mellett szólt az ára (200 ajánlottak egyet) az ambilight és talán a kinézete (fém keret). Minden másban jobbnak láttam az LG-t.
    Sajnos 50" méretben (miért?) nincs, csak plazma. Nekem az lett volna az ideális méret, az 55"-tól kicsit tartottam. Olvastam, hogy a 3D-hez messzebb kell ülni, mint egy sima HD-s filmnél. Gondolom a passzív okozta felbontás felezés miatt, de ez kicsit félrevezető
    szerintem. Nekem legalábbis, így utólag a 3m távolsághoz nem lett volna gond, de azért a 47" sem kicsi, főleg este "növekszik" meg a képernyő.

    A távirányító jó, bár pár gomb teljesen felesleges rajta, elég lett volna, ha csak a menübe elérhető.
    Az internet szinte használhatatlan a távirányítóval. Sokat segít a dolgon egy wifis router és egy okosteló. az (ingyenes) LG Remote progival kiegészítve. Bár inkább egy laptop, vagy csak a teló, mert a tv kicsit lassú. Szóval, ha valaki ezen akar netezni, az túl sokat ne várjon.
    A telómon van még egy progi, Skifta a neve. Felismeri a tv-t és a különböző médiákat wifin keresztül megtudom jeleníteni rajta. Kényelmesebb mint kábelezni.

    Ami kicsit csalódás, az a DLNA vagy media szerver. Lehet ezzel csak én szívok, de nekem nem akarja az igazságot. A cd-n lévő Nero MediaHome könnyen használható, de egyes 3d mkv-nál időnként akadozik (a router egy linksys e1000-es a gép pedig egy acer aspire 5610z UTP-vel összekötve).

    A Plex Media Server-nek tetszetősebb, kicsit nekem macerásabb a használata, de a helyzet változatlan, akadás.

    Írta itt valaki, hogy a TVersity neki megoldotta a problémát. Nos valóba nem akadt, de a kép valamiért nem volt tökéletes (pixeles volt), lehet ez csak valami beállítás kérdése, majd még megnézem. Addig marad a külső vinyó.

    Ami viszont nagyon tetszik (és itt is biztos van pár gamer aki értékelni fogja) az a dualview.
    Osztott képernyős játékoknál, a tv-t 3D-re kell kapcsolni (jobb-bal, alul-felül, ahogy a játék is kettéosztja a képet) és már csak a szemüveg lencséit kell úgy megcserélni, hogy az egyikben csak jobbos, a másikban csak balos legyen (vagy csak letakarni a megfelelő szemet:)). Máris teljes képernyőn látja mindkét játékos a képet.
    A szemüvegek könnyen szétszedhetőek (csak alul ki kell pattintani) és mivel nekem 9db van, 2-t beáldoztam játékra. Plusz, ha valaki nem bírja majd a 3D-s filmet, annak ilyet adok és máris 2D-ben élvezheti a filmet. :)

    Remélem valakinek mondtam újat és ha valaki a fentebb írt problémára tudja a megoldást, ne tartsa magában. :)

Új hozzászólás Aktív témák