Hirdetés

Aktív témák

  • tmscsaba

    tag

    válasz BBéci #23593 üzenetére

    Azokhoz szín egyensúlyhoz nekem sem kellet nyúlni. Mondjuk ha elállítod, akkor látod, hogy szükségtelen és úgyis vissza fogod állítani az eredeti számokra ha ott a tökéletes. Kipróbáltam és vissza kellett állítanom mert úgy jó..., csak példának mondtam a régi képcsöves tv-kre.

    A háttér megvilágítás fényerő és kontaszt, amit fontos jól beállítani. Pontosan már nem emlékszem mik voltak még, de millió féle menü pontot el lehet érni. Elsőnek mindent kipróbáltam és vissza, hogy miben és és mennyit változik. Addig nincs is eredmény, amíg az egésznek egy logikát nem állítunk össze magunkban. Főleg azért mert minden módosításnál minden egyebet is utána kell húzni. Egy sakk játszma nem lehet bonyolultabb és össze tettebb. Ezért mondom, hogy mindenki nem tudja megcsinálni. Türelem nélkül semmiképp sem.

    Ha a faágat leteszed a tv mellé és ott veszi a kamera, akkor még az lehet kérdés, hogy a kamera beállításai és a helyiség fényforrása mennyire szólnak bele a kép jellemzőibe. Végülis nagyon. Ha átállítod napfényre a kamerát a szobában, akkor sárgásnak fogod látni, mint amikor benézel egy besötétített sárgás világítású szobába a napfényről.
    Amikor műfényre állítod, akkor viszont attól függ a szín, hogy milyen a fényforrás a szobában a kamerán beállított műfény név alatt. Pl nem mindegy, hogy izzó, spektrum hiányos energia takarékos fénycső vagy led. nagyon is sok mindentől függ a végeredmény.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák