Hirdetés

2014. november 24., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#29501) SSlapec


SSlapec
(tag)

Sziasztok!

100-110k körül keresgélek LCD tv-t karácsonyra. Olyan kikötésem van:
- nem érdekel hogy smart vagy 3D-s
- DVB-C (digitális kábel tv) dekóder legyen benne.
- >=36 colos legyen (a mostani ekkora)
Csak egy egyszerű, nagy TV-t szeretnék, ennyi :).

Panasonic-ot néztem, ezt: Panasonic TX-42A400E . Szerintem ekkora méretben ez tök jó ár.

Mit gondoltok? Tud esetleg valaki ebben az árkategóriában jobbat? Nyitott vagyok mindenre :D

Köszönöm!

(#29502) gameroboy


gameroboy
(újonc)

Sziasztok!

LCD TV-t szeretnék venni 42"-os ,de lehetőleg nagyobb méretben. Kizárólag PC-re lenne kötve és 70-30%-ban játékra és filmezésre használnám. A 3D és smart funkciók nem érdekelnek. Max 150.000 a keret. Ami a márkát illeti jöhet LG, SAMSUNG, SONY. Milyen LCD TV-t érdemes venni ebben az árkategóriában?

Köszönöm!

(#29503) BBéci


BBéci
(Jómunkásember)

Nocsak, egymás után két vevőjelölt, akit nem érdekel a 3D. Jól látom, hogy veszít a népszerűségéből? :U

Mobiltelefon flottához csatlakoznék!

(#29504) Torry


Torry
(PH! addikt)

Sziasztok!

200.000 környékén kellene nekem egy tv. Lenne rajta film, tv + konzol, tehát valami alacsonyabb válaszidős kellene.
Minél nagyobb annál jobb.
3D, smart annyira nem lényeg. Ipad-ről pl tudok valahogy streamelni ezekre a mai tvk-re?

Előre is köszi!

(#29505) gameroboy válasza BBéci (#29503) üzenetére


gameroboy
(újonc)

Szia!

Igazság szerint azért nem érdekel a 3D mert nagy részt PC játékokat játszanék rajta, ezért fontos lenne a minnél alacsonyabb input lag ami a 3D-s készülékeknél gondolom nagyobb. Hetente 2-3 alkalommal filmet is néznénk az asszonnyal. Véleményem szerint 55"-os méretben és fölötte lenne jó a 3D ,viszont erre a kategóriára az életben nem lesz pénzem.

(#29506) Pumma válasza Torry (#29504) üzenetére


Pumma
(senior tag)

Szia!
A mai jobb minőségű tévékhez hozzátartozik a smart és a 3D tudás. LG 47LB731V még a válaszidőt tekintve is a jobbak közé tartozik. [link], [link] Ipad nem tudom, de Xperia-val működik a dolog.

(#29507) SSlapec válasza BBéci (#29503) üzenetére


SSlapec
(tag)

Én próbáltam megszeretni, de egyszerűen nem sikerült :D

(#29508) krx21 válasza gameroboy (#29505) üzenetére


krx21
(PH! kedvence)

A 3d és az input lag nem függ össze... Alacsony input lag-ot leginkább a Sony-tól találsz...

(#29509) utas666 válasza BBéci (#29499) üzenetére


utas666
(kvázi-tag)

Miért IPS panelt kerestem:
Azért említttem az IPS-t, mert szemre az ilyen kijelzők szebbek, élesebb, fényesebb, napsütésben és szög alatt is szép, nincs az a halovány hatás. Plusz ez egy újabb technológia és a nagyobb kijelzőkbe most kezd elterjedni, egy ilyen mellett talán a többi paraméter sem lesz kifogásolható. Kíváncsi vagyok az árakra 30" felett is, illetve hogy manpság készítenek-e még 3D(whatever, majd veszek valami sisakot ha kell), 4K(nincs ilyen eszközöm/forrásom), Smart(bitch pls) nélküli minőségi kejlzővel szerelt TV-ket, mert engem ez érdekelne és egy ilyen mellett talán több eséllyel lesznek jók az egyéb paraméterek is (mozgások, szemcsés kis felbontású kép kezelése, alacsony input lagg, stb. amiről nem is tudok). Ezeket a képminőségi dolgokat azért már csak-csak ki tudom használni és hajlandó vagyok érte pluszban fizetni.

A D-SUB pedig egy must, mert sok ilyen eszközöm van és 10-évig szenvedtem azzal hogy SCART-VGA csak drága aktív átalakítóval mehetne. Most hogy cserélek a csövesről ilyen hibát nem akarok.

A szép képért hajlandó vagyok a zsebembe nyúlni, a többiért nem, akkor inkább megveszek egy olcsóbb régebbit és élvezem, hogy a pénzemnél maradok. Például ezt itt: SENCOR SLE48F10M4

(#29510) krx21 válasza utas666 (#29509) üzenetére


krx21
(PH! kedvence)

Akkor mondom az érem másik oldalát az IPS-el kapcsolatban: Rosszabb válaszidő. Ezt lehet nem látod meg... De a legfontosabb az a sokkal gyengébb fekete... Ez gyakorlatilag 1/3, 1/4-es kontrasztot jelent, otthoni sötétebb környezetben. Készítettem evvel kapcsolatban szemléltető képeket. ITT Gondolom mondanom sem kell melyik az IPS... Ezt azért vedd mindenképp számításba... :K

[ Szerkesztve ]

(#29511) Pumma válasza krx21 (#29510) üzenetére


Pumma
(senior tag)

Nálam van egy szép képet produkáló IPS-es tv. Ha érdekel, én nagyon elégedett vagyok a képminőségével, világosban és sötétben is. Természetes színeket ad, és jó betekintési szögeket. Bőven az ajánlott határ alatt van a válaszidő. Tévézéshez világosabb, filmhez sötét környezetben megy. De természetesen mindenki olyat vegyen, ami tetszik neki képileg és tudásban.

(#29512) krx21 válasza Pumma (#29511) üzenetére


krx21
(PH! kedvence)

Ha neked tetszik az jó... De a szubjektív véleményeknél pontosabb képet adnak a száraz objektív tények, mely például az általam készített fotók. Vagy a Tv tesztelésel foglalkozó oldalak mérési eredményei... Az IPS-nek is vannak előnyei, a színek és a betekintési szög. Világosban, vagy legalábbis segédfénnyel ajánlható is lehet, de sötét szobában a kontraszt hiánya, pláne egy VA paneles mellett, mint ahogy a fotón is látható igen csak elmarad... A döntésben mindenképpen a felhasználó körülményei és a személyes tapasztalat kell, hogy döntő legyen. De fel kell hívni a figyelmet arra, hogy ez a kontraszt különbség áruházi körülmények között, a sok fény miatt nem látható... Ezért is készítettem képet, ami ráadásul nem is korom sötétben készült...

Amúgy Neked melyik típus van? Egy Sony 8505-ös IPS feketével már ki tudnék talán egyezni...

[ Szerkesztve ]

(#29513) Angelotti


Angelotti
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Egyik batárom faterjának kellene újonnan egy kisméretű (17-24 coll) led/lcd TV.
Ami igazán fontos neki az a Teletext :) és, hogy vállalható legyen azért a képminőség.
A keret max 35 nagyon nagyon max 40 ezer.
Orion, Technika, és hasonló márkák közül fogunk mazsolázni. Azt hallottam utóbbiban Samsung panel domborít. Ez igaz, vagy csak valami városi legenda?
Az ilyen kínai csodamárkák közül melyiket érdemes preferálni? Van most valami ami best buy ebben a méretben? (17"-24")

Ez elég jónak tűnik:
[link]
Van erről valakinek tapasztalata?

Köszi a válaszokat előre is!

(*)(*)

(#29514) Pumma válasza krx21 (#29512) üzenetére


Pumma
(senior tag)

Én már csak a saját szememnek hiszek, semmi más nem befolyásol. LG IPS LED az idei 6-os sorozatból.
Angelotti: A kínai csodamárkák közül melyiket? Inkább a nagyobb valódi tévégyártók termékeiből vásárolnék, megbízható szervizháttérrel, minimum 2 év garanciával. Ennyiből szerintem nincs jobb, sem nagyobb a választottadnál.

(#29515) utas666


utas666
(kvázi-tag)

Itt a Prohardver tesztben még O-val szerepel és van rajta VGA (kép a hátáról), de mindenütt máshol 0-val van és nincs VGA. Ez most valami gonosz trükk? Valaki megfejtené ezt nekem? Az eltérés alig látható, de számomra (kifejezetten kellene a VGA) mégis jelentős:

Sencor SLE 48F1OM4
Sencor SLE 48F10M4

Remélem csak elütés és nem szándékos (habár a hdmi is konzisztensen 2 meg 3 változatban szerepel), de amúgy még a gyártó honlapján is ellentmondásos a leírás: az elején felsorolja hogy VGA, de a műszaki adatoknál már az van írva hogy VGA:nem.

Ha valaki esetleg egy VGA-s helyettesítő terméket tudna mutatni (nem drasztikusan eltérő árban, tudásban, de méretben akár lehet kisebb is) azt megköszönném!

(#29516) Pumma válasza utas666 (#29515) üzenetére


Pumma
(senior tag)

Részlet a tesztből:
A színvilágnak köszönhetően első pillantásra rögtön a négy-öt évvel ezelőtti LG és Samsung tévék ugranak be az embernek . A tónusok tehát rendkívül élénkek, olykor természetellenesen túlszaturáltak, és ezen csak mérsékelten lehet segíteni a kontrasztarány, illetve a színtelítettség csökkentésével. A fehéregyensúllyal kapcsolatos paraméterek módosítására egyébként nincs is mód, egyedül az állítható be, hogy a színhőmérséklet hideg, közepes vagy meleg legyen. A bőrszín-megjelenítése nem a tévé erőssége, a kelleténél többször tűnnek fel a képernyőn hullasápadt, vagy éppen ellenkezőleg, túlságosan pirospozsgás arcok
Nekem ennyi elég lenne elrettentetésnek, de a kommentek alapján se merném megvenni, de te tudod, a te döntésed. Gyártó honlapja?! Sencor nevű tv gyártó létezik?

(#29517) BBéci válasza Pumma (#29516) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Létezik, ugyanúgy, mint a Vestel. Ott a honlap linkje.

Mobiltelefon flottához csatlakoznék!

(#29518) Pumma válasza BBéci (#29517) üzenetére


Pumma
(senior tag)

Kezdődik? :F Egy honlap nem gyárt tévét, a kérdéses cég legfeljebb bérgyártató, összeszereltető, de saját összeszerelő üzeme is lehet esetleg, vagy csak simán kínai tévét árul saját néven. Valódi tv gyárak: Samsung, LG, Sony, Panasonic, stb. A tv gyártás egy komplex tevékenység, nem azt jelenti, hogy összedobáljuk a szedett-vedett, és általában a legolcsóbb összetevőkből. Sajnálatos, hogy ezt neked még el kell magyarázni. :(

(#29519) BBéci válasza Pumma (#29518) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Tényleg nem gyárt tévét a honlap? Nahát, ki hitte volna!
Olvasd el ezt: [link]!
Akkor kezdődik, ha Te elkezded! Nem a butaságok firkálását, mert azt megszoktuk és kénytelenek vagyunk elviselni.

[ Szerkesztve ]

Mobiltelefon flottához csatlakoznék!

(#29524) Qru


Qru
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Fejezzétek be a kötekedést, trollkodást itt is meg a LED tv topikban is. Aki folytatja a jövőben, gondolkodás nélkül kitiltásra kerül!

Qru

(#29525) Cha-b


Cha-b
(senior tag)

Sziasztok!

Édesanyámnak keresnék TV-t 120-130e Ft-ig. (40-42'')
Mivel én plazmázok régóta nem követem az LCD-ket.
3D, smart hülyeségek nem érdekelnek.
A legfontosabb a lehető legjobb képminőség adott kereten belül (120-130e) 40-42''-es méretben. (DVB-C Digi kábel)
Samsungot, LG-t preferálnám, mert olyanokkal már volt dolga valószínüleg hamarabb belejönne a kezelésébe. Természetesen ha ezen árkategórián belül más gyártó TV-je jobb képmínőséget nyújtana, akkor azt választom, és majd "betanítom".

Előre is köszi a válaszokat!

CSAKAKISPEST!!!!

(#29526) BBéci válasza Cha-b (#29525) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Két hónappal ezelőtt Panasonic TX-P42X60E-t vettünk anyámnak. Nem vitt rá a lélek, hogy LCD-vel keserítsem az életét. :P

Mobiltelefon flottához csatlakoznék!

(#29527) Cha-b válasza BBéci (#29526) üzenetére


Cha-b
(senior tag)

Neki LCD kell, reggeltől estig megy a tv amikor otthon van, akkoris ha nem nézi... :) Szóval neki az a legjobb alternatíva.
Szerk.: ahogy látom nem pörög a topic... :P Valszeg LG LB650V lesz belőle vagy Samsung UE40H6200, holnap majd utánnukolvasok külföldi oldalakon ma már nincs hozzá kedvem. De azért várnám a tapasztalatokat akik találkoztak már ezekkel a tv-kkel.

[ Szerkesztve ]

CSAKAKISPEST!!!!

(#29528) krx21


krx21
(PH! kedvence)

Olyan kérdésem lenne, hogy ha valakinek van 4k tv-je, ott milyennek látszik egy fullhd-s film? Attól félek, hogy felkonvertálás ide vagy oda, tulajdonképpen rosszabb mint a natív 1080p. Van tapasztalat???

(#29529) Borisz76 válasza krx21 (#29528) üzenetére


Borisz76
(senior tag)

1920*1080 = 2.073.600 képpont ( Full HD , 16:9 képarány )
3840*2160 = 8.294.400 képpont ( 4K , 16:9 képarány )

2X több a képpont vízszintesen és 2X több függőlegesen is.
Összesen 4X több képpont.

Ha a TV-k mérete , képátlója egyforma akkor egy FHD-s felbontású film 1 képpontja a FHD TV-n 1 pixelt foglal el de a 4K kijelzőn 4 db pixelt foglal el.

Ugyanolyannak fog látszódni normál nézési távolságból.
A 4K-s panel előnye akkor válik láthatóvá ha natív azaz 4K-s felbontású anyagot jelenít meg.

A felkonvertálás csak "illúzió".

[ Szerkesztve ]

(#29530) krx21 válasza Borisz76 (#29529) üzenetére


krx21
(PH! kedvence)

Ez matek, ezt tudom... Sajnos szerintem nem ennyire egyszerű, mert az elektronika belenyúl... Mintha "recésebbnek" tűnne mikor néztem, ugyan az a fullhd adás 4K-tv-n...
Igazából olyan gyakorlati tapasztalatra, benyomásra lennék kíváncsi, aki váltott 4K-ra, de persze 4K film hiányában 1080p-t néz rajta, milyenek tartja, milyen a minőség a natív 1080p után...

Én nem vagyok benne biztos, hogy ugyan az... Szerintem mintha kicsit rosszabb lenne, de lehet, csak rossz volt a benyomásom...

[ Szerkesztve ]

(#29531) BBéci válasza Borisz76 (#29529) üzenetére


BBéci
(Jómunkásember)

Éppen azért, amit kiszámoltál, nem nézhet ki ugyanúgy. Szerintem rosszabbul néz ki UHD tévén a 1080p, mint full HD-n. Az SD-ről nem is beszélve.

Mobiltelefon flottához csatlakoznék!

(#29532) krx21 válasza BBéci (#29531) üzenetére


krx21
(PH! kedvence)

Akkor lehet jól éreztem ezt...

(#29533) superg válasza BBéci (#29531) üzenetére


superg
(fanatikus tag)

De miért?Nekem teljesen logikusnak tűnik amit írt,pixelpontos "felkonvertálás" ,tökugyanazt jeleníti meg mind a 4pixelen mint a másik 1 pixelen

(#29534) madgie


madgie
(VIP)

Ahoi!

Beindul lassan a black friday gőzhenger, annyi kérdésem lenne, hogy a Samsung Smart TV-i képesek-e arra, hogy valamilyen hálózati megosztás alapján megtalálják a sorozataimat, filmjeimet? Magyarul képes-e Samba, NFS, legrosszabb esetben DLNA megosztást látni? A "szerver" egy Mac Mini, SMB-n és NFS-en "gyárilag" oszt, DLNA meg Plex Serverrel.

Tudom, hogy a külső lejátszó jobb megoldás, van is, de ez hálószobai, kényelmi megoldás lenne.

szerk: konkrétan ezt néztem, esti dögléshez megfelelő lenne, a nappaliban ott a plazma, popcorn hour, ötpontegy.

[ Szerkesztve ]

OPO4SALE: http://hardverapro.hu/apro/feher_oneplus_one_elado

(#29535) Watt25 válasza madgie (#29534) üzenetére


Watt25
(PH! addikt)

Általánosságban igaz, hogy a DLNA (és csak az) használható erre a célra.

Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/

(#29536) madgie válasza Watt25 (#29535) üzenetére


madgie
(VIP)

Köszi! És a külső feliratokkal nem szokott ilyenkor gond lenni? DLNA-nál úgy vettem észre, hogy időnként az nyűgös dolog (90%-ban eredeti nyelvű filmeket nézünk, magyar felirattal).

Szerk: a Plex oldalán van letölthető kliens Samsung Smart TV-kre. Kérdés, hogy vajon mindegy-e, milyen a tévé? Úgy értem Smart és Smart között is tuti van különbség, mittomén kiadás éve, vagy egyéb, kategóriákra épülő pozicionálás.

Bocs a sok kérdésért, csak nem igazán szeretnék Smart-ot venni, ha nem megy rajta ez a megosztós móka.

[ Szerkesztve ]

OPO4SALE: http://hardverapro.hu/apro/feher_oneplus_one_elado

(#29537) krx21 válasza superg (#29533) üzenetére


krx21
(PH! kedvence)

Legfőképp azért, mert a pixelhelyes megjelenítés még natív felbontáson is sokszor nem alap... A legtöbb TV pl. belenagyít egy kicsit a képbe... Másrészt a sok egyéb képjavító szintén manipulál elég sok paramétert...

(#29538) blakey válasza madgie (#29536) üzenetére


blakey
(PH! addikt)

Használd az UMS-t, nem lesz felirat, stb gondod, bármikor kipróbálom a serviio-t, plex-et, bármit, mindig visszatérek, ez működik. :)

[ Szerkesztve ]

(#29539) demmer123


demmer123
(tag)

Mi a különbség a 200Hz és 400Hz tv között?
Pl Samsung ue48h6200 200hz vagy samsung ue48-h6400 400hz
Megéri azt a plusz költséget észre lehet venni ?
Full hd film nézésre használnám a legtöbbet

(#29541) krx21 válasza Borisz76 (#29540) üzenetére


krx21
(PH! kedvence)

Itt csak tapogatózni lehet már... Azóta bejött mellé a ledes mozgásjavítás is, és avval kombinálva "hazudják" a 400 és feletti értékeket...

(#29543) h1mpi


h1mpi
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Ezt szeretném venni, ajánlott? [link]

Köszi

Always be Yourself!

(#29544) Pumma válasza h1mpi (#29543) üzenetére


Pumma
(senior tag)

Igen az, és a tesója is [link] , tudásban egyezik, külső design-ban van egy árnyalatnyi színeltérés.

(#29545) h1mpi válasza Pumma (#29544) üzenetére


h1mpi
(PH! kedvence)

Bocs előbb pü-ben ment, köszi a választ :R
Nekem az ezüst alsó design tetszik.

[ Szerkesztve ]

Always be Yourself!

(#29546) madgie válasza madgie (#29536) üzenetére


madgie
(VIP)

Magamnak válaszolok, de hátha másnak is jól jön: a Plex nem csak hogy megy rajta, alapból ott volt az alkalmazások között.

OPO4SALE: http://hardverapro.hu/apro/feher_oneplus_one_elado

Útvonal

Fórumok  »  Házimozi  »  LCD TV topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.