Hirdetés

Aktív témák

  • tmscsaba

    tag

    válasz BBéci #22569 üzenetére

    "hogyan állítasz be szemre 10 vagy 20 pontos fehéregyensúlyt, színhőmérsékletet és gammát"

    Mivel nálam nem jobb szemű és igényű embereknek "kalibrálom" szemre és nem hivatalos összehasonlítási alapnak készül, így senki más nem fog reklamálni, csak a család. Ha meg nekem később valami feltűnik, akkor folytatom a korrekciót, de szerintem jó lett. Nem érzem akkora gondnak. Türelem és némi megszállottság az viszont kell hozzá. ;)

    Azért el lehet vele vacakolni egy-két hetet is, amíg végül tényleg azt mondom, hogy "most úgy néz ki nagyjából már átlátom a menü lehetőségeit" és még egy kis további állítgatás után tényleg jó lesz.
    Az R-G-B szín állítások a szemem szerint tökéletesen egyeztek a gyárival. Azokat is próbálgattam de vissza is tettem gyárira. Van rajta külön hidegebb melegebb szín árnyalat állítás. Ott az 50-től a melegebb felé mentem a 80-ig, ahol szerintem természetes.

    Van három átváltható külön programozható 'kép üzemmód' a Samsungnál. "kiemelt", "normál" és "film". A kiemeltnél van néhány korlát ami fix, de annak kivételével a többi teljesen szabadon programozható minden fény szín és egyéb optikai és hang jellemző vonatkozásában. Az átváltást már egyetlen menüpontból el tudom végezni, de végül is nem is igazán kell váltani mert jó így.

    Tulajdonképpen nekem kell, hogy jó legyen, nem a műszereknek :)
    Úgyis látom ha nem tetszik valami rajta.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák