Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sztenly

    tag

    válasz Drizzt #15779 üzenetére

    Az elképzelhetetlen, hogy pl egy kinti országban korrekció van de a hazai eddig kivárók miatt ez BP-n nem fog látszódni/realizálódni?

    Nem teljesen értem a Xi. kerületi példát. Ez most csökkenés? vagy növekedés? Bocsanat nem vok jartas.

    Az albérlet piac mérséklődésénél szintén nem tartom feltétlenül alternatívának a kínálat erősődését és ezzel az árak mérséklődését. Miért adná el valaki a kissebb hozamú befektetését? Nagy a trade off más bef. képest és a kiszállási pont finoman szólva sem ideális.

    Azt még pluszba előzőleg nem is írtam, hogy ugye az új építésűeknél a 27%-os ÁFA visszatérése szintén zsugorítja a piacot.

    Az albérlethez még annyit, hogy nem véletlen vannak benne emberek, ha lenne lényegesen jobb alternatíva akkor azt választanák. A remote working meg a pandémia után pár területet leszámítva valszeg visszaáll, de ugye a csökkenő albérlet árakat az otthonról elvágyók szintén tudják ellensúlyozni, hisz 'ha most olcsók az albérletek' cím után páran elindulnak abba az irányba, hogy itt az ideje a költözésnek a szűlői házból.

    Én nem vagyok befektető -csak használó, emiatt nem érdekel (egy ideig) merre mozognak az árak, (plusz szubjm nem szeretek költözködni) de a mérséklődést üdvösnek tartanám mind a bér, mind a tulajdoni piacon félre értés ne essék csak nem fogadnék rá.

Új hozzászólás Aktív témák