Hirdetés

Aktív témák

  • válasz runner 125 #15338 üzenetére

    Szerintem óltári pénz kidobás több ezrekért venni a lánc olajat. A következő kijelentéssel sem értek egyet a mai világban: "és ez tuti erre való olaj", szerintem ez úgy hangzik hitelesen, hogy "és ezt tuti annak adják el". De hogy ezen túl mit jelent az smafu.
    Alpok túrát végig toltam, minden patika tiszta volt, sor, lánc hajtómű. 2000km után semmit nem láttál piszkosnak, pedig semmi különöset nem csináltam, csak 120-180km-enként fogkefével olajoztam, a maradékot meg rongyba töröltem. Aztán 600km-enként olajozás előtt még tiszta fogkefével végig puceváltam, majd rongyal letörölni a salakot ami kijött a fogak közül.
    Azt hiszem ezzel az eljárással feleslegessé válik a lánc mosás is. Régen Én is mostam. Egy csomó eljárást kipróbáltam, de pár hét hónap után tiszta kula volt megint minden. Mióta fogkefézem és rongyozom azóta évente egyszer kell csak a lánchoz nyúlni láncváltó esetén. Fix, egysebi, vagy agyváltó-val meg két három évente bőőőven elég a nagymosás (őszintén szerintem sok is, de mind1).
    Amikor így tartom karban a láncomat akkor napi átlag 30km használat esetén(szakadó eső, fagy, szél) elég 2-3 havonta olajozni a láncot, illetve hetente megtörölni ronggyal azt jó napot.
    Amit ezen felül csinálnak az emberek a láncukkal az szerintem csak hit, mánia és megszállottság kérdése.

    Mos mé, hánem? De! Vagy nem...

Aktív témák