Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qvik27

    tag

    válasz stereofan #121028 üzenetére

    Hatásfok szempontjából jobb az acél alsó rész, és elegánsabb megoldás is.
    Azt persze érdemes figyelembe venni, hogy az indukciós főzőlapok a pl. az acélokban örvényáramokat keltenek, és ezek melegítikaz anyagot magát. Az nem garantált, hogy az edény talpát szép egyenletesen fogja melegíteni, sőt, tipikusan egyenetlenül. Szerencsétlenebb esetekben előfordulhat, hogy ennek van jelentősége.
    Azt, hogy adott esetben milyen nem kívánt hatások léphetnek fel, befolyásolják a főzőlap jellemzői, a ráhelyezett edény jellemzői és az elhelyezkedés.
    Nekem az egyik kedvenc rozsdamentes acélbögrémnek a füle melegedett legjobban, amikor csak úgy spontán rátettem az egyik lapra, "ahogy kézre állt".
    Szóval előfordulhat, hogy be kell játszanod majd, ha ezt választod.
    Jobb fajta főzőlapnál és kifejezetten indukcióshoz is tervezett edénynél az ilyen kevésbé jellemző.

    10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.

Új hozzászólás Aktív témák