- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- DIGI Mobil
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Hirdetés
-
Jó dolog az AI, de emberek nélkül nincs játékfejlesztés
it A Tomb Raider franchise tulajdonosa szerint egy dolog az AI térhódítása – de a sikeres játékfejlesztéshez emberi kreativitás kell.
-
Skull and Bones - Egy hétig ingyen játszhatunk vele
gp Az önjelölt kalózok ránézhetnek az Ubisoft játékára, hátha valaki úgy dönt, hogy megvásárolja azt.
-
Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra
ma Renderképek mutatják meg a Samsung júliusban megjelenő új felső kategóriás okosóráját.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
-
ribarszki
őstag
Aki pörköl otthon GenÉ CBR-101 géppel, és klasszik vonalon mozog, rám írna? Lenne pár kérdésem. Köszönöm!
-
vicces1
aktív tag
válasz flash- #121244 üzenetére
Nem vagy olyan messze a megoldástól mint amennyire tűnik.
1. Sokkal-sokkal finomabbra vedd az őrleményt, és ne töltsd túl. Azt kell látnod, hogy pár mp után lassan indul a lefolyás.
2. Ne pazarold az anyagot, annyit tölts a kosárba amennyi lazán tömörítés nélkül szintben van. Ezért inkább pohárba vagy bármibe őrölj, ne a kosárba a Graefból, mert csak szemetel, ha nincs szűrőmagasítód.(ezt majd szerezz be)
3. Mivel csak átzubog a víz, az értékes szárazanyag tartalom, az aromák ott maradnak a pogácsában. Iszonyat szőkül már a közepétől csak a csersavas hígfos kesernye folyik láthatóan. Ezért mielőtt így világosodik majd később, ha már ok a lefolyás (legalábbis nagyjából) akkor mindig állítsd le.
4. Ne ragaszkodj egyenlőre az idő méréséhez.
5. Gyakorlatilag ezzel kell kezdeni: Simán jó lesz a Graef, de elsőre vedd le 3 fokozatra, vagy annyira, hogy nehezebben és lassabban induljon a lefolyás. Aztán meg be kell tenni egy alátétet ami gyári tartozék, mert ez így nem lesz sokáig jó, szóval kevés a tartomány.
Nagyjából ennyi, ez ilyen kísérletezős sztori, egyszer csak jó lesz, nekem 1 hónap után volt mai szemmel értékelhető presszóm, ennél kicsit precízebb szettel, de nem ezen múlik. Azzal a Graef-al simán lehet sütni egy jó világos etiópot is, csak sok menne közbe kukába és nehéz stabilan reprodukálni.
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
flash-
veterán
válasz Peti...(16v) #121250 üzenetére
Nagyon köszönöm a tippeket !
bocsi,a látványért, az a gép 2napja még csillogott-villogott,azóta nem álltam neki takarítani(majd ma megtakarítom),ennyi elég is hogy így nézzen ki...említtetted hogy tisztítsam le a gépet,kívülről ok azt ertem tiszta sor,de belűről hogy tisztítsam ki?
a felsőszűrő az melyik? ahol folyik le a kávé azt a napokban csavartam ki csavarhúzóval,es tisztítottam ke azt a fém szűrőt,te melyikre gondoltál?
vagy inkább mindenképpen vigyem el szakemberhez aki szétszedi,stb?tamperelés:igen picit szorul, de akkor jobban odafigyekek nekem nagyon nehéz ez a tamperelés keresbem kell vmi mas technikat mert ez a fuggoleges akkarral valo lenyomassal en szanalnasabbat tamperelek minta csak beletenném ket kezzel eligazgatnám es utana nyomnám le..(ez utóbbi hozta eddig nalam a normálisabb eredmenyt)
daráló:akkor azt gondolom ki lehet zarni h barmi baja lenne..
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
#98690560
törölt tag
válasz Andraskiss6 #121185 üzenetére
A fentiekkel ellentétben írok némi érdemi infót is róluk, hogy ne csak a negatív jelenjen meg.
Először a dunakeszi Pöti kávézóban találkoztam a kávéjukkal, mind presszó, mind filter vonalon nagyon is profi cucc volt, előtte én sem hallottam róluk. Itthon is elment 2-3 tasakkal utána, mindegyiket a pörkölőtől rendeltem, sajnos a rendelés tényleg csapnivaló, mert levelezgetni kell velül ezügyben, de mindig friss pörkölés jött, szelepes zacsiban, részletes leírás a kávé minden tulajdonsgáról. A pörkölésen kívül SCA minősítésű képzéseket tartanak, a szakmában (nemzetközi szinten is) nagy nevű oktatókkal, egy kedves barista ismerősöm is náluk végzett el tanfolyamot, csak elismerően nyilatkozott róluk. Sajnos a weboldal tényleg pocsék és hiányos, de nem igazán olvastam, hallottam rosszat róluk. -
Sped
aktív tag
válasz vicces1 #121253 üzenetére
Én is kísérletezgetek, ez ma sikerült, eddig a legjobb.
A kb. 25 mp alatt mondjuk kicsit sok volt a lefolyt cucc, 14 grammból, még a tamperelésem nem az igazi, új kosár is kell. AVX, indiai kávé, sötét pörkölés.IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
ribarszki
őstag
Alakulni fog ez, de itt is mintha túl durva lenne az őrlemény. Mérd a kifolyó mennyiséget is grammra. Kicsit spriccelt is, érdemes lehet az előkészítésre, rögtelenítésre jobban odafigyelni. Illetve egy jó 12-18as IMS kosárral nem lehet mellé lőni. Nagyon hálás, kezdi kosár. avx kosarakat ne erőltesd...
-
janos111x
csendes tag
https://alternativebrewing.com.au/products/nucleus-paragon-brewer
Már előrendelhető.. nem lett olcsó
-
vendingo
veterán
Eladnám a rézbojleres, pidelt faema family gépem.
Leginkább eladni szeretném, de kávédaráló csere, beszámítás érdekelhet.
Álmodozók kíméljenek, nem levelezőtársat keresek.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Flashback
addikt
válasz Toobee #121251 üzenetére
Ez a projekt sem a kisvállalkozóknak kedvez. Mert lehetett volna úgy is, hogy már meglévö vállakozásokat támogatnak azzal, hogy onnan veszik a kávét. Ehelyett most megint egy-két embert járt jól. (Valószínüleg nagyon jól.) Mindenesetre ügyes húzás volt aki ezt kitalálta... Egyszerüen csak kapcsolati töke kellett, de az elég magas körü...
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
DG790401
tag
Èrdekelne kinek milyen a fogyasztói szokása!?! Egy bizonyos pörkölèst preferál, állandóan egy fajta kávèt fogyaszt, vagy minden alkalommal más területről, más pörkölèsű kávèbabokat próbal ki? Lehet ötvözni is a dolgokat!
-
Flashback
addikt
válasz Toobee #121271 üzenetére
Sajnos ez a baj. Mert a kis-közép-vállalkozók a káve pörkölés szegmensében jobb terméket produkálnak. Nem beszélve a munkahelyteremtésröl/bövítésröl
Itt valószínüleg a legolcsóbb zöldböl fog nagy mennyiségben készülni a pörkölt szén. Lesz 3-4 ember aki az üzemben dolgozik 3 müszakban és kész. Ìgy tudom elképzelni ezt.
Mindezt valószínüleg milliárdos tételböl, ami jobb helyre is kerülhetett volna...Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
#98690560
törölt tag
válasz DG790401 #121272 üzenetére
Én a közepes-világos pörköléseket szeretem, az igazi "specialty", savas, gyümölcsös vonalat, nekem az olaszos ízvilág teljesen idegen. Szeretek kísérletezni, kóstolni, újat kipróbálni, ezért soha nem veszek ugyanabból a tételből kétszer (vagy nagyon ritkán). Szóval mindig más terület, más feldolgozás. Nekem fontos, hogy hazai pörkölőtől vegyem, a fix pont nálam a Roastopus/Casino Mocca/Impresso szenthármosság, mellettük szoktam kisebb, akár micro pörkölőket is kipróbálni, megismerni, nagyon jó tapasztalatokat lehet szerezni, plusz ad egy széles rálátást a kávé világára. Leginkább eszpresszó vonalon mozgok, de heti 1-2 alkalommal csinálok filtert is.
-
zistvan
tag
Mi a véleményetek a Lelit Elizabeth típusról?
És akinek van ilyen vagy tudja megírná mennyi a warm up ideje kb?Köszönöm.
-
konzumpro
senior tag
-
beleriand72
tag
válasz DG790401 #121272 üzenetére
Otthon én/mi is a világosabb pörkölésű kvkat fogyasztunk. (munkahelyen marad az automata akciós kv ). Rendelni a hazai nagyoktól szoktam, de ha épp Pesten/Pécsen kávézunk és árulnak, akkor szoktam venni helyit, ha friss. A presso mellett egyre inkább előtérbe kerül a filter vonal is. Inkább a kísérletezgetés hívei vagyunk, egymás után ritkán rendelek ugyanazt, nem azért mert nem jön be. Kedvenc persze a száraz feldolgozású etióp.
[ Szerkesztve ]
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
DG790401
tag
válasz beleriand72 #121282 üzenetére
Eddigi válaszok alapján kiderült hasonlóan kávézok èn is, mint a fenti kèt Fórumtárs!!!
Èn is a próbálgatós, kisèrletezős, világosabb savas, gyümölcsös vonalat kedvelők táborát gyarapîtom! Kizárólag presszó méginkább 1:1 arányú ristretto fogyasztó vagyok. Hazai pörkölők: Roustopus, Casino Mocca, Avx, Kapucziner, warda. -
qvik27
tag
válasz DG790401 #121283 üzenetére
Hát, a felsorolt források közül a Kapucziner egy kevésbé újhullámos vonal. Az Ávéikszet én a CasMo mellett legfeljebb a kontraszt szemléltetése végett említeném, de még annak is túl erős...
Ott van viszont az Impresso meg a One eleven - aki nem próbálta őket, és a gyümölcsösebb kávékat kedveli, szerintem ne hagyja ki![ Szerkesztve ]
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
Zewa
senior tag
Sziasztok,
Eljott az ideje egy sajat espresso gep vasarlasanak. Egy tuningolt, Gaggia Classic/ Rancillio-ra gondoltam egy hozzaillo orlovel. Utobbira ugy ~300e forint lenne a keret. E teren viszont teljesen bizonytalan vagyok. Mi mostansag a bestbuy e kategoriaban? Fiorenzato (de melyik?!) , mahlkonig X54, Mazzer ......?
Elore is koszonom az utmutatast!"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"
-
Mano66
senior tag
Impressonál nálam a Brazil Chácara Recanto egy mellé nyúlás. A sok ajánlás miatt rendeltem, de többet nem fogok. Csak fogyjon el.
Zewa : Használt Mazzer . Fio-t felejtd el, sok pangó.
[ Szerkesztve ]
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
beleriand72
tag
válasz Mano66 #121287 üzenetére
Impressonak én is küldöm a nagy pirospontot. Egy éve akadtam rájuk, azóta rendelgetem, nekünk nagyon bejön. A robustája nálam még vár a sorára, kiváncsi leszek. Ezt most nem csak ők kapták fel, más pörkölők is próbálgatják. Szerintem a termelők tele vannak robusztával és valami marketingdumán keresztül próbálják elsózni. A minőségibb alapanyagot, jó nevű pörkölőkön keresztül talán sikerrel is teszik, de ez le fog csengeni, másodszor már nem veszi meg a kuncsaft.
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
#98690560
törölt tag
A kávéikon kívül az ügyfélszolgálatuk is gyenge, presszógépet vettem tőlük, 2 hétig kábítottak, hogy épp miért nem tudták postázni, végül megérkezett, mindenféle papírok, számla nélkül, sanszosan valami kiállítói darab, mert poros volt az egész masina. Kb 2 hét múlva már be is döglött, de ők széttárták a kezüket, hogy ha nincs számla, nincs gari sem, nem is vettem tőlük semmit. A végén már a telefont sem vették fel, teljesen eltűntek, én meg ott voltam egy párszázezres géppel, ami nem működött, se garancia, se csere, semmi. Azóta a nevük hallatán is a hideg ráz.
-
Sped
aktív tag
Ebből a pár hsz-ből is látszik, ízlésben nem lehet tanácsot kérni... ami az egyik szerint fantasztikus, a másik szerint ihatatlan. Ezért is létezhet ennyi féle pörkölő és ennyiféle kávé, mert minden megtalálja a saját piacát.
IndyCar Series - Real Racing, Real Sport
-
Mano66
senior tag
Ha nem fagyasztottam volna le el is adnám. A családban nincs olyan akinek bejönne. Robusztát soha többet. A csomagolásban ennyi héjat (pernye) még soha nem kaptam mint ebben van. Még az Alza Cofee is jobb ennél, pedig az már nagyon az alja.
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
-
flash-
veterán
válasz vicces1 #121253 üzenetére
sajnos tovvábbra is ha finomabbra veszem az örlőlt(4esre vagy még kisebbre) akkor 1 perc alatt jön le minden kávé, kevés is lesz és csöpög is-alig folyik, nem is finom...
ha 5-6 oson próbálom őrölni akkor ízre tűrhető lesz, az átfolyási idő 25-30s, de a crema továbbra is fehér-hófehér a kávé íze pedig inkább homogénpróbáltam úgy is hogy nem karba őröltem hanem a tartókába és abból szedtem át,na az az ízen valamiért javít nálam, de még mindig nem az igazi és ez a fehér szín ez továbbra is megmaradt
de akkor a jól értem a fotóim alapján ez az 5ös erősséggel való őrlés mindenképpen durva,coarse[ Szerkesztve ]
"Embrace our fellow man, no longer vilified"
-
Bazsee71
őstag
Én most azokról a specialty robusztákról nyilatkoznék, amik Bazáron voltak a cuppingon, azok is ezt az ízvilágot hozták a leírások alapján (Impressot - még - nem kóstoltam).
Teljesen megértem azokat, akiknek ez nem jön be. Nekem émelyitően konyakmeggyes volt, és a sorminta alapján azt lehetett látni, hogy itt bizony a kávéból már nem igazán kapsz semmit, mindegyiken ez a tömény fermentes alkoholosság ült. -
Toobee
veterán
Robuszta íze van. Totál megértem, nálam is a fagyóban fog megrohadni.
Bazsi nem véletlen ül ott, ahol. Tökéletesen megfogalmazta a gondolataimat. Én is kóstoltam már párat, számomra egyeníz mindegyik, semmi klasszik kávé, csak ez az elfedett, fermentes íz.
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
Mano66
senior tag
válasz Bazsee71 #121296 üzenetére
Igen erre gondoltam. Már amikor a zacsit kinyitom érezni a tömény alkoholos illatot. A lefőtt kávénál meg a tényleges kávé íz elmarad. Plusz van egy jellegzetes robuszta illat és íz is hozzá.
koxx : Az elkészítéssel semmi gond. Hozza azt az ízt ami rá van írva. Csak tolakódóan. Jó kávé íz nélkül, tömény fermentes alkoholossággal. Szerinted sértő egy lapon említeni az Alza Cofee-val. Akkor inkább Frei Cofee-ból valami átitatott csodához hasonlítanám, de ez még sértőbb.
Rancilio Silvia, Mazzer Major (151C kés),Xiaomi Mi 10T 5G 6/128 , Synology DS218+,.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gaming notebook topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Intel Core i5-7640X / i7-7740X "Kaby Lake-X" és i9-7xxx "Skylake-X" (LGA2066)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs