- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Júniusban Magyarországra érkezik a Tecno, a fejlődő piacok egyik kedvenc márkája
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra
Hirdetés
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
Jó dolog az AI, de emberek nélkül nincs játékfejlesztés
it A Tomb Raider franchise tulajdonosa szerint egy dolog az AI térhódítása – de a sikeres játékfejlesztéshez emberi kreativitás kell.
-
DOOM: The Dark Ages címmel jön a sorozat új része?
gp Lehetséges, hogy a következő játék az eddigiektől drasztikusan különböző helyszíneken és időszakban játszódik.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz RetepNyaraB #118571 üzenetére
de király, köszi a beszámolót. én is hónapok, sőt lassan évek óta nézegetek diy, home barista meg komolyabb tanfolyamokat, kevés meggyőző jött szembe, vagy nem jól keresetem. megnézem a Tiéd, mert valami ilyesmit szeretnék megtapasztalni én is. thx
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Gery0505
tag
Tesóm most jár a Barista Akadémiára, azt mondja ők is nagyon jók. Szerintem a nyáron én is elmegyek egy tanfolyamra.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
RetepNyaraB
veterán
válasz hoffman_ #118603 üzenetére
Jó érzés testközelből elpacsálni több kilónyi 20k\kg awaken babot
Itthon ilyet sose vállalnék be, nyilván.Amúgy előre borítékoltam pl. magamnak, hogy szívás lesz a most bontott Roastopus hondurasi. Friss élményeim birtokában azonban a harmadik shot már pompás. Nyilván kellett ehhez két év bolyongás itthon a "Fogalmamsincs" erdőben, na de akkor is.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
asus1
aktív tag
Sziasztok,
Új vagyok, régebben írtam már ide, akkor egy Lelit géppel kapcsolatban.
Most találtam egy ilyen kombót: [link]
Mennyire lehet jó választás? Mind külön-külön a kávéfőző, illetve a daráló?
Nagyjából hol helyezhetőek el(mennyire számítanak jónak, rossznak az árukban)?
Vagy ha ennyiből külön-külön jobb, lényegesen jobb minőséget össze lehet hozni, akkor arra is vevő lennék.Köszönöm előre is.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz asus1 #118606 üzenetére
Ha a nem akciós árat nézed, abból jobb időszakokban (most ilyen volt hónapokig) kapsz fb marketplészen egy 2015 előtti fulltuning gaggiát, kiegészítőkkel akár és ha akarod megveszed hozzá akár az eurekát. 160+150. Ha kézi őrlő, akkor 1z presso vonalon százasból kimaxolod a kérdést.
Ezen az áron meg ha nem is best buy, de elmegy. A gaggiával azért illik foglalkozni, mert meghálálja. Az viszont pénzbe és időbe kerül.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
asus1
aktív tag
válasz RetepNyaraB #118607 üzenetére
Szuper köszönöm az infót.
Daráló akkor jó, viszont ha a kávégép helyett LELIT ANNA PL41TEM-et vásárolnám?
Vagy akkor már a Gaggia? -
Nutra
tag
válasz RetepNyaraB #118605 üzenetére
RetepNyaraB köszi a beszámolót, jobb ismert vélemény alapján választani. Gondolom, te a Pro verzión voltál, és Home-ot néztem. A tapasztaltak alapján megérné szerinted?
-
Nutra
tag
válasz asus1 #118609 üzenetére
Picit objektívebben, a Gaggiat csak innen ismerve. A Gaggia 58mm standard portafilter méret, könnyebb hozzá kiegészítőket szerezni. Ha rendesen tuningolt, akkor egy szuper gép. Anna előnyei: rendszeres tejes italokra (gőzölés) simán jó (Gaggia-ra ez kevésbé ajánlott), gyárilag PID (ha fontos az eredeti kinézet). Én jókat húztam vele, amig nem jött a Sage DB. A többiek meg mondanak még sok jó szót a Gaggiárol (vagy csak olvass vissza Ö
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Nutra #118611 üzenetére
Annyit tudok mondani, hogy én nem bántam meg.
Mondom, az otthoni végtelenül köldöknéző baszakodás (segédeszközök hegyekben, szopakodás hőmérséklettel, flow control és barátai) erdejéből egy végtelenül praktikus, nem baszakodós oldalra láttam rá és nekem jót tett. Akkor is, ha a az értelmezhetetlen Rancilio RS1 (5,5milla a kétfejes verzió, hármasat nem is találtam hirtelen) fényévekre van a GC-től.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
-
asus1
aktív tag
válasz fragola.6035 #118616 üzenetére
Értem, viszont mondtátok, hogy a Gaggia nem jó tejes termékekhez(innen veszem csak, ti mondtátok), viszont nekem a feleségem csak úgy issza.
Gaggia tuningról semmit sem tudok egyébként(ki csinál ilyet, milyen árban, mit tartalmaz stb.)
Egyébként igen tudom, hogy belépő, viszont én itt szeretném meghúzni a határt, mert elég egy drága hobbi a háznál(hifi… nem alap szinten).
Gaggia nyerő lehet, ha tejes dolgokhoz is jó. -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
átrágtam magam a kereső párszáz találatán, de teljesen nem kerültem még irányba. a Gaggia mellett a SJ single dose engem most egy darabig bőven kiszolgál, viszont van itthon más is. Aeropress és Hario mellé keresek kézi őrlőt, annyi csavarral, hogy ha esetleg beszerzek egy Picopresso-t, akkor be tudjam dobni mellé utazáshoz. a 1Zpresso JE vonal inkább presso, tehát a JX-Pro lenne talán a legjobb választás ehhez, az oldaluk alapján is, jól látom? K-Plus-ra nem mennék feljebb, ha nem muszáj.
ui.: ha 60e körül meg lehet úszni, az lenne a legjobb, de ha komoly minőségi ugrás lenne a K-Plus esetén, akkor elgondolkodom. mivel azért ritka a filter, ezért nem dupláznám a keretet szívesen.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz Cathfaern #118624 üzenetére
igen, nem tett jót az árának a helyzet, az biztos. ez lesz akkor a befutó valószínűleg, túlhasználva amúgy sem lesz. köszi szépen.
RetepNyaraB, akkor ezt nem fogom túlgondolni, köszi neked is!
más témában is tervezek beszerezni: puck screen. elég vajon egy féle hálósűrűség és vastagság? illetve arról még nem olvastam, hogy mennyire lehet fogyó alkatrész, 2db napi két kávéhoz gondolom untig elég. tudtok ajánlani magyar vagy EU normális beszerzési forrást? nem szeretnék ali-n költeni.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Dyde
aktív tag
Sikerült nagy nehezen kb eltalálni hogy 25-30mp alatt 30-35ml kávét sikerüljön csinálni.(dedica+CM702). Nem sokkal ezután pont elfogyott a kávé, és más fajtát tettem bele. Na most ugyanaz az eljárással full sz*r lett, ennyire kemény ez a szakma hogy kávé-kávé között állítgatni kell az őrlés finomságát kitesztelni stb, vagy ez most csak azért lehet mert elfogyott a friss kávé ezért gyorsba egy bolti szemes kávét daráltam ami ennyire halott? Vagy ez tényleg eltérhet kávénként ennyire?
-
adp
őstag
Sziasztok!
Rég nem jártam erre fele. Valakinek van tippje, hogy ez mitől lehet? A pumpa szabályzó max állásban van, és így ugrál a nyomás.. Már vízkőtelenítettem 2-szer, rohadt érdekes módon az Oscar párnával is lett valahogy vízkő és dugulást okozott... a tágulásit is szétszedtem és kiürítettem, de nem javult a helyzet.
Dobok be egy videót: [link] ezt csapolás közepén videóztam és le fel ugrál a nyomás.[ Szerkesztve ]
-
prandris
tag
Csak érdekességnek, ma szétszedtem a 2016 márciusban Fragolától vásárolt gc-m, hogy megnézzem milyen állapotban van a bojler. Csak nordával , majd pár éve visszasózott RO vízzel volt használva. Vízkő darabokra számítottam, mert nem szoktam savazni. [kép] [kép2]
Kivártam a tömítés rendeléssel, hátha tönkrement a bojler de szerintem nem gáz. Meg is rendeltem tőle a tömítéseket.
Ha tévedek javítsatok ki. -
őstag
igen. amíg a Graef-ot használtam kb 5-9 között volt a tartomány amiben mozogtam.
ne vedd rossz néven, de ez a Hardcore café topik, mélyvíz, elvetemültekkel
az amatőr kávés topikot is sokan követjük innen, szívesen segítünk a beálltásban-tanulásban, viszont a két külön topik segít tartani a témák fókuszát"... and I hope you have a great day!"
-
senior tag
-
lszlfrng
csendes tag
válasz asus1 #118617 üzenetére
Szerintem tuningolt (pl fragola féle) GC-ja optimális megoldás.
Az én párom is tejkrémeset / tejhabosat iszik és azt az ikeás 0,4dl french press készítővel max 1 perc alatt megvan. Leszedtem róla a vasat és tetőt, max 1/3 tejjel, 1 percre mikróba teszem és után pár pumpálás. A tisztítása pedig ugyan úgy csak vízzel. Az eredmény a kifogástalan tejhab/tejkrém. A jútúbon több példát is találsz.
-
lszlfrng
csendes tag
válasz Cathfaern #118597 üzenetére
Mint írtam "nekem" ennyi jött. Te legalább érted is amit olvasol.
Vagyis ha egy nap alatt annyit öregszik a kávé mint fagyasztva 90 nap alatt, akkor (igazad van ) nem jelenti azt, hogy egy nap alatt a kávé tönkremegy.
Ebben a fagyasztásos, vákuumos, kibontom, kiveszem, újravákuumozom majd visszateszem a fagyóba nem annyira hiszek. A levegő és annak páratartalma bemegy a szemek belsejébe és az újravákuumozással a levegőt igen, de a lecsapódott párát már nem tudják kiszívni. Ezért gondol(hattam), hogy vákuumozás és fagyasztás csak kis adagokban járható út.
-
adp
őstag
válasz fragola.6035 #118646 üzenetére
A dimmer a szabályzó? Érdekes, hogy mostanában OPV hangot sem hallok. Pedig régebben volt az a fémes fura hang ha max nyomásnál voltam.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz lszlfrng #118645 üzenetére
"Ebben a fagyasztásos, vákuumos, kibontom, kiveszem, újravákuumozom majd visszateszem a fagyóba nem annyira hiszek. A levegő és annak páratartalma bemegy a szemek belsejébe"
Ez felengedett babnál igaz is lehet. De ugye az a lényeg, hogy nem engeded fel a babokat soha, így hiába csapódik le rajta pára (illetve inkább fagy rá pára a külsejére), az semmit se fog csinálni vele.Én már 2+ éve csinálom ezt (vákuum nélkül, csak saját zacskó + ikea duplazáras) különböző frekvenciával (attól függően mennyire torlódnak fel a vásárolt kávék), nem érzek minőségromlást mire elfogy a zacskó. Most március óta van egy Etióp a fagyasztóban, 12-22g-osával szedek ki belőle, ugyanolyan mint berakáskor. Volt egy One Eleven-es brazil, az kb. 9 hónap alatt fogyott el cold brew-nak, ott mondjuk az utolsó 2 hónapban már lehetett érezni, hogy vesztett a minőségéből.
Illetve ha jól rémlik Toobee is használja ezt a módszert. -
lszlfrng
csendes tag
Nekem annyi látszik, hogy mielőtt esik a nyomás a pumpa nem (vagy alig) dolgozik. Jó lenne látni a pidet is, hogy mikor kapcsol be.
Nálam amikor dolgozik a pid (fűt) leesik a nyomás (hullámzik a pumpa), de nem ennyire látványosan. A szakember azt mondta, hogy ennél a pid-es megoldásnál a kábel keresztmetszete miatt van (vastagabb kellene). Talán valamelyik kábeled nem csatlakozik jól vagy zárlatos (testkábel?).
Ha a nyomásszabályzót (PWM) kiiktatod (rövidre zárod), akkor ki lehet szűrni annak a hibáját.
És ezek csak tippek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Fotók, videók mobillal
- Politika
- Horgász topik
- A PC-ből az asztalunkra is kilép a Noctua
- EAFC 24
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vicces képek
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen