- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Júniusban Magyarországra érkezik a Tecno, a fejlődő piacok egyik kedvenc márkája
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ilyen lehet a Samsung Galaxy Watch7 Ultra
- Közönségkedvenc Galaxy vált One UI 6.1-re
- Nokia 3210 - felélni az örökséget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Jó dolog az AI, de emberek nélkül nincs játékfejlesztés
it A Tomb Raider franchise tulajdonosa szerint egy dolog az AI térhódítása – de a sikeres játékfejlesztéshez emberi kreativitás kell.
-
Közönségkedvenc Galaxy vált One UI 6.1-re
ma Ezen a héten sem tétlenkedett a Samsung szoftverfejlesztő csapata.
-
Olcsó és visszafogottan elegáns kompakt AIO jön az ID-Cooling berkeiből
ph Az előzetes tesztek alapján korrektül teljesítő modellnek nem kenyere a cicoma, és akár titkos favorit is válhat belőle a kategóriájában.
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stereofan
tag
tettem fel az apróba ionia csészéket, ha valaki keresne csészéket.
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
qvik27
tag
válasz Zen42 #118541 üzenetére
Igen, elvezetik a késtartók. Hova?
Az egészet a környezetnek fogják majd leadni, és ha ez passzív módon nem tudja a kávé szempontjából elég alacsonyan tartani a hőmérsékletüket, akkor kell aktív hűtés, pl. légáramoltatás.
Nem tudom, mit értesz normál üzemen most: otthoni, vagy vendéglátói normált.
Bár ez egy meddő párbeszédnek hat nekem: kávézóban nagy valószínűséggel szükséges az aktív hűtés, otthon meg nem.A felvetés nem is ez volt, hanem az, hogy az őrlés során fel tud-e melegedni olyan hirtelen az őrlemény, hogy az már befolyásolja végső soron az ízt. Erre nem volt meggyőző mondás, számomra legalábbis nem. No, pedig ez segíthetne egy picit abban, hogy érdemes-e foglalkozni otthon is a bevonatolt késekkel IMHO.
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
lszlfrng
csendes tag
válasz rastacsz #118479 üzenetére
Köszi a linket. Nekem annyi jött le, hogy ha nem fagyasztom le akkor bontástól számított napok alatt kampeca a kávénak. Ráadásul vákuumozni is kellene, kicsi adagokban.
Tapasztalatom meg az, hogy lezárt 3-4 hetes, saját pörkölés, bontás után 1-2 nap után kezd jó le. Igaz ez nem spéci speciality kávé, hanem monsooned malabar. Utána nem tudom, mert 200gr adagokban pörkölök és 5 nap alatt el is fogy.
-
őstag
Sziasztok!
Minap sikerült szereznem egy régi típusú, súlyszelepes 2 személyes Brikkát. Sokak által jobban dícsért a régebbi konstrukció, mint az új. Mellé kaptam ajándékba páromtol egy Hario Mini Mill Slim Plus Black örlőt (tudom nem ez a legjobb típus, de ajándék volt)
Kicsit "tuningoltam" az örlőn, fixáltam a kést, és a tengelyt is, talán így konziztensebb az örlemény, nem lötyög.
Olyan kérdésem lenne, ki mit tanácsol a főzési metódusra, őrlés mértékére, és a mennyiségre? Eléggé vegyes a netes vélemény - (pl. hideg víz / meleg víz kérdése..)Köszi!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz koxkids #118554 üzenetére
Brikkát én "Bialetti előírás" szerint szoktam használni, nem az alapján ahogy sima kotyogóst javasolják. Próbálkoztam elég sokat hideg vs. meleg vízzel, de nekem hideggel mindig jobb lett Brikkával a végeredmény. Kávéból én olyan 15-16g körül szoktam belerakni, vízet meg annyit amennyit a jelölés mutat (egyes verziókban a víztartályban van a jelölés, de pl. enyémen a felső részben van egy jelölés, szóval abban kell kimérni a vízet és úgy beleönteni az aljába). Nyilván így valamivel rövidebb lesz a végeredmény, de (továbbra is szerintem) Brikka így produkál finomabb kávét. Láng meg mehet annyira, hogy épp ne érje el a szélét, és amint "pukkan" rögtön lekapcsolni.
Rendes kotyogóst én is a "modern" ajánlások szerint szoktam használni, szóval forró vízes indítás, szelep aljáig víz, és alacsony láng.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz lszlfrng #118553 üzenetére
Beleolvastam a cikkbe, és eszembe jutatta, hogy újabban azon vagyok leakadva, hogy mennyire más pihentetési időt javasolnak. Pl. Coffea Circulor 3 nap pihentetést ír, van ahol 1-2 hét, ezen a linken meg 2-3 hét. Valószínűleg bab függő is az ideális idő, de így aztán ember legyen a talpán aki eligazodik rajta
-
Ludovicus
aktív tag
válasz koxkids #118554 üzenetére
Én is pont egy ilyen szettet használok utazások alkalmával. Ahogy Cathfaern (#118555) írta, hideg vízzel a legjobb az eredmény, nálam a takarék láng és az alsó rész pereméig érő láng nem hozott különbséget, ettől függetlenül takarékra szoktam állítani a rózsát. A vízmennyiség viszont kritikus, mert ez határozza meg hőfokot, világosabb pörköléshez a felső részben látható jelölés tetejéig mérem ki a vizet, sötétebb babokhoz (pl. Pacific rome) kb. 2 mm-el alacsonyabb a vízszint.
Az őrlőtuningot én is elvégeztem, ahogy írod, ezzel valamivel alkalmasabb lett presszóra az őrlemény, igaz, nagyon erős korlátokkal, de pl. a két hetes nyaraláson ezzel szoktam etetni a hőmérővel megtámogatott kis delonghit. Az őrleményfinomság beállítása persze nem könnyű a korlátozott állíthatóság miatt, de ha egyszer sikerült beállítani, játszva a kv mennyiséggel is, egészen vállalható eredmények születnek.
-
-
Zen42
tag
válasz qvik27 #118552 üzenetére
Normál üzemen természetesen a kávézóit értem, hiszen ezek nem otthoni őrlők.
Igen, a környezetnek adják le a hőt. A légáramlás pedig annyi amennyi levegő cserélődik a pörgés miatt. Egy dolog miatt tudám elképzelni, hogy hűtik az őrlőkamrát alulról ipari környezetben, a benne lévő, még onnan nem kidobott őrlemény miatt. De hogy ilyen létezik-e azt csak valamelyik őrlőguru tudná megmondani.Egyébként szerintem ez a probléma elsősorban elméleti szinten létezik. Ha valós volna akkor az agresszív késekkel gond lenne. Ráadásul kismillió nagyfordulatú őrlő létezik amelyben az égvilágon semmilyen hűtés nincs, a gyártók pedig nem hülyék.
Mindettől függetlenül eszméletlenül furdal a kíváncsiság, hogy milyen lehet egy Kony egy NZ-val összehasonlításban.[ Szerkesztve ]
-
stereofan
tag
egy jó kis csálde gép esetleg?
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
Dyde
aktív tag
Megjött ma Aliexpressről a bottomless portafilter, meg a tamper. Kis segítséget kérnék.
Ugye van a Dedica + CM702-m. Na most 1-2es finomságon megpróbáltam a dupla kosárba 15-16g kávét belerakni, letampereltem de belfullad létezik hogy durvábbra kell állítanom az őrlést? Első próbálkozásra véletlenük 6-oson maradt (eddig az elég volt a gyári nyomásfokozóshoz) azon úgy ment át mint a fos a tangán -
őstag
a nyomásfokozó nélküli sima szűrőkosár lényege, hogy csak az őrölt kávén kell átküzdenie magát a víznek. A cél egy olyan őrlő, amivel elég finomra tudsz őrölni ahhoz, hogy akár be is fulladjon a gép, mivel így tudod elérni azt a pontot, ahol "épp jó" - kb 25-35 másodperc alatt ~15g => ~30g kávét készítesz.
szóval eddig minden jó[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
Dyde
aktív tag
válasz pető bá' #118568 üzenetére
Igen, néztem videókat erre fogok most törekedni csak meglepett a dolog. Azt gondoltam hogy legfinomabb fokozaton kell majd csinálnom mert ugye belépő szintű a CM702 és úgy is csak épphogy jó lesz, de akkor majd kísérletezek. Hőfoknak a legmagasabbat állítsam be a gépen?
-
RetepNyaraB
veterán
Hosszú vacakolás után - megszűnő és/vagy lehúzósnak kinéző képzések hosszas nézegetése - ismerősi ajánlásra elmentem barista tanfolyamra a cec-be (keress rá, ne mondjátok reklámozok itt össze-vissza).
Megvót, oklevelem van, ne fuss velem össze sötét bárpult mögött, höhö.
Nagyon jót tett több szempontból. Egyrészt úgy érzem elég jól rendet rakott ismeretek szintjén a fejemben, nem azért mert rengeteg újdonságot tudtam meg, hanem mert egyszerre és jól tematizáltan. Másrészt kóstolót kaptam egy profi barista világából (amibe nekem még iszonyat mennyiségű kilométert kellene tolnom, hisz az elmélet itt apró porszem a praxis sivatagában) és ez utóbbi nagyon hatásos tapasztalat. Tehát mikor végül a vizsgán 6 perc alatt kell összehoznod egy négy tételes tejes ital rendelést latte arttal hibátlanul (persze a latte art esetemben a bézik szívecske, mert soha nem dolgoztam gőzkarral és rajzolgatni se nagyon szoktam otthon) az azért átrajzolja a kv gép körüli molyolásról alkotott korábbi elképzeléseimet erősen
Recept beállítás, majd gépre programozás néhány nagyon egyszerű alapelv mentén tök menő és legnagyobb meglepetésemre működik, otthon is.
Az emlegetett gőzkar, ami az általam használt Rancilion nem vicces, kb 10mp alatt van 60 fokon a 600ml pitcher, ezalatt kell belecsempészni a levegőt és krémesíteni a cuccot, szóval nem az a magam elé motyogós meló.
Nagy élmény volt, nagyon jó fej tanárral, összesen hárman voltunk, tehát idő is jutott mindenkire bőven. Géppark meg számomra nagy pazarság. Fényképen nincs, de ott figyelt a nagy Mahlkönig is, filterre használtuk. A Rancilio meg egy űrhajó kb. a szoftverével. Az Ascaso is decens cuccot főzött, de összeszerelésben és kezelésben sehol nincs. Pedig az is 4500 euro körül van.
Az idővezérlős Eureka jó őrleményt adott, de fél grammon belül simán szórt a beállított mennyiség. Még az volt érdekes, hogy volumetrikus ipari gépen is simán van 3-5mp lefolyás diffi tampereléstől függően: ki csinálta, milyen erővel, elcseszte-e a vízszintet.
Na ennyit mára."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
#69379456
törölt tag
-
qvik27
tag
válasz Zen42 #118561 üzenetére
Nem kizárt, hogy nincs gyakorlati jelentősége a felvetésnek.
Mondjuk a Kony - NZ összehasonlítás engem is érdekelne, de esetükben 420 vs 330 rpm-ről van szó.
Ha volna olyan, hogy egy motoros meg egy kézi őrlő ugyanolyan késsel, az mondjuk jobban mutatná, ha van különbség. (...és persze komoly kézi örlöre gondolok.)10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
icm
tag
válasz RetepNyaraB #118571 üzenetére
Klassz élmény lehetett, jó beszámoló volt. Mind a gépparkot használva, mind egy jól felépített tanfolyamot végighalgatva. Kirángatnak a megszokott gondolatokból, vagy egyszerűen itt-ott foltozzák a hiányos tudást - magamról beszélek aktuálisan. Egy homebarista képzésen voltam tavaly, sok szempontból hasznos volt az is. Én a vezetés technikai képzéseket is nagyon szeretem. Igaz ott nem májkülsumáker ferrárikkal veretjük…
Mostantól magázni fogunk tisztelt reteP prof illetve akkor mostantól hivatalosan is eszpresszionista vagy?[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Mazzer SJ-re nyomtatható (fekete) skála-hoz linket tud adni valaki? Sajnos csak ezt találtam a fórum keresője alapján , és hiaba töltöm le, csak egy fehéret lehet megnyitni. A többi fájlra azt mondja (telefon es pc is), hogy nem lehet megnyitni a fajlt. Köszi!
-
őstag
válasz mézespálinka #118577 üzenetére
pedig az az, én a mazzer_mini_scale_v3_EN.pdf-et nyomtattam ki (laptopon most is meg tudom nyitni)
[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
#69379456
törölt tag
válasz Flashback #118575 üzenetére
Már nem garanciás sajnos és a múlt héten jött vissza a szervízből, mert folyt az aljából a víz. Szűrőpapírt nem használtam soha, vakszűrőzés naponta volt. Szerintem érdemes lenne körülnéznem, hogy milyen új gépet kellene vennem, mert lassan a MaraX többet jár a szervízben, mint ahány jó kávét adna
-
Flashback
addikt
válasz #69379456 #118579 üzenetére
Hasznälj aeropress papírt a pogácsa tetején. Az teljesen megakadályozza a kávé örlemény visszaáramlását.
Jó lenne ennek az okát megtalálni vagy hogy hova lehet lerakódva (vissza áramolva) az örlemény. Kezdetben csavarozd le a felsö szüröt nézzd meg az hogy néz ki.Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Zen42 #118561 üzenetére
FB-n jött szembe a reklám, rögtön eszembe jutott ez a témakör:
Lehet kapni olyan őrlőt, ahol 30-60 fok között állítható az őrlési hőmérséklet, azzal lehet kísérletezni [Victoria Arduino MYTHOS] -
#69379456
törölt tag
válasz Flashback #118581 üzenetére
Az a baj, hogy ez biztosan nem lerakódás, vagy kávé. Tapintásra olyan érzet, mintha például bicikli szerelésnél olaj kerül a bőrre és próbálja az ember lemosni, ízre pedig erősen fémes a jellge. Felhívtam a szervízt, alapos átmosást és/vagy vízkőtlenítést javasoltak. Külföldi fórumokon megtaláltam ugyanezt a jelenséget leginkább Bianca és MaraX gépeknél, azt írták, hogy a nagyon alacsony ásványi anyag tartalmú víz, ami leül(?) a gőz bojlerben és lerakódást(?) okoz, ez válik láthatóvá ha az ember 1-2 hét után újra megnyitja a forró víz csapot. Több tucat hasonló hibát jeleztek emberek (szürke víz, mintha szenet oldottak volna benne, illetve apró darabkák, amiket fog a mágnes), és kivétel nélkül mind mókolt vizet hasaznált. Gondolom sosem fog kiderülni az ok, a bojlerbe nem látok bele. Mindenesetre most állok neki a mosásnak, kíváncsi vagyok, mi lesz az eredmény.
-
qvik27
tag
válasz Cathfaern #118580 üzenetére
Hát, érdekes különbségeket mondott a szemcseméretre és az ízek különbségére vonatkozóan.
Eszpresszóról csak érintőlegesen beszélt, csak az őrlő kapcsán.A helyi felmelegedést illetően ez még talán nem az a gép, ami esélyes ilyet tenni, mivel 360-as rpm-mel, 32mm-es kúppal kb. 1/8 akkora a legnagyobb kerületi sebesség, mint egy 1400 rpm, 64mm esetében.
Azt mindenesetre tisztázza, hogy a fordulatszám az őrlemény tulajdonságait befolyásolja, és ennek van érezhető hatása az írze is végső soron.
+1x!
10 féle ember létezik: aki érti a digitális világot és aki nem.
-
#69379456
törölt tag
válasz Cathfaern #118587 üzenetére
A fórum, ahol totál ugyanez a jelenség egy Mara és egy Bianca esetén, ott egy "Dr. Pavlis water" recept, "potassium bicarbonate" hozzáadásával történik a pancsolás.
Én a BH receptet használtam hosszú ideig (1.68g baking soda/ Liter, 2.45g Epsom salts/ Liter és ezekből 40.1g Buffer,51.2g Mg908.7g, DI water)
Most BWT kancsó van 2 hónapja, de a gép 3 hétig állt a sarokban, első bakpcsolásnál jött ez a feketeség, amiből a darabokat ki lehetett mágnesezni, tehát fém jön a gépből) -
Cathfaern
nagyúr
válasz #69379456 #118588 üzenetére
"Most BWT kancsó van 2 hónapja"
Miért? Különféle kancsókkal kapcsolatban egyértelműen az a tapasztalat a topikban, hogy korrodálódást okoznak espresso gépekben.
Illetve első hsz-edben a témákörben azt írtad, hogy: "Kizárólag desztvíz-keserűsó-szódakiarbóna kombóval ment." -
#69379456
törölt tag
válasz Cathfaern #118591 üzenetére
Desztvíz megy bele, az utóbbi 2 hónapban a filterhez használt kancsós vizet is be szoktam önteni, nem folyamatosan, de előfordult. Tehát 90 százalékban desztvíz igen, viszont az őrlő mizéria miatt ugyanebben a 2 hónapban alig ment a gép, inkább filtereztem.
Az a baj, hogy ha a fórum tapasztalatokat nézem, akkor sosem jutnék semerre, mert például kettő hsz-el fejjebb már ott van, hogy a deszt víz nem is jó, csak a ro. A kancsóknál is elhangzott, hogy jó presszóhoz is, bár úgy rémlik, hogy pörkölő javasolta a kávéjához a bwt mg vizet presszózni. Attól függ, hogy melyik nap olvasom a fórumot, aszerint változik a mi jó és mi nem jó -
mézespálinka
senior tag
válasz #69379456 #118588 üzenetére
Ez érdekes, én betojtam és végignyálaztam a külföldi fórumokat és a Dr. Pavlis (R.i.p) recept az etalon a korrózió megelőzésére. Én olyan szinten féltem a gépet, hogy a kevert vízből raktam el kisüvegbe, és dobtam bele krómozott valamint réz alkatrészt. Kevertem Ro-ból és DM- desztvízból is. A krómozottat egyik sem bántja úgy néz ki, a réz a DM keverékben kicsit megfeketedett. Az RO-sban szinte semennyire. Az adalék ugyan az volt mindkét víz esetében(a táblázatban a "kevert" sorok). Persze ezek az üvegek szobahőn vannak, a 90+ vagy gőzbojler hőmérsékletet nem tudom szimulálni. Amúgy anno kiméregettem a ph-t, tds-t, erre jutottam:
(Az RO szűrő lassan csereérett, 13 körüli tds-t tud )
a "kevert 2" ez alapján ment: [link]
-
#69379456
törölt tag
válasz mézespálinka #118593 üzenetére
Sehol nincs ergyértelmű megszólalás az ügyben. Én ott kezdtem el aggódni, amikor a BH recept alatt a cikk szerzője, a Barista Hustle nevében többször is leírta, hogy a desztvizes sós bikarbónás cuccot semennyire sem ajánlják presszógépekbe és kérik az embereket, hogy ne használják, mert korróziót okoz.
Itt erre azt a választ kaptam, hogy a Marax rozsdamentes bojlerénél semmi esély erre, hogy baja legyen, ugyanezt a választ kaptam 3 nagy pörkölőtől, akiknek írtam ezügyben, egyikük külön hangsúlyozta, hogy nem gázos a kevert víz, csak ne RO-ból csináljam, másikuk pedig a bwt kancsót ajánlotta a jobb eredmény érdekében.
De igazából nem értek hozzá, a bojlerbe nem látok bele, hogy milyen. A kevett víztől valami nyálka volt folyton a tartály falán, ekkor olvastam utána és láttam a BH kommentet, hogy nem jó a kevert víz. Fórum függő a téma, mindenki más mond és más a tapasztalata. Látod, valakinek semmi gondja a kevert vízzel, nekem fekete lett tőle, van aki szerint a ro víz jó, más szerint a kancsós. Nem lehet biztosra mondani. De láttam, hogy ez sokszor előkerül itt, és nem szeretném ugynaazt a vitát előhozni újra és újra.[ Szerkesztve ]
-
Cathfaern
nagyúr
válasz #69379456 #118592 üzenetére
"A kancsóknál is elhangzott, hogy jó presszóhoz is"
Én ilyenre ebből a topicból nem emlékszek. Tudsz linkelni hsz-t?"a deszt víz nem is jó, csak a ro"
Ezt ma először láttam, és hogy őszinte legyek még sehol máshol se hallottam. A desztvíz és a RO között az egyetlen különbség, hogy ha utóbbi rendszer nem tökéletes, akkor nem 0 TDS lesz a víz, hanem valamennyi ásványianyag tartalma marad. De nem látom át igazán, hogy ez miben különbözne attól, mint hogy desztvízben többet és/vagy mást teszel bele."bár úgy rémlik, hogy pörkölő javasolta a kávéjához a bwt mg vizet presszózni"
Ha esetleg eszedbe jut melyik volt, arra is kíváncsi lennékAmúgy többedszer linkelem azt a kalkulátort ahol ki lehet számolni, hogy adott víz mit csinál espresso gép bojlerével: [link].
-
Cathfaern
nagyúr
válasz lszlfrng #118553 üzenetére
"Nekem annyi jött le, hogy ha nem fagyasztom le akkor bontástól számított napok alatt kampeca a kávénak."
Végigolvastam a linket, de én sehol se látok benne ilyet Igazából bontás utánról nem is írnak benne, csak pihentetési időről (ott meg azt írják, hogy ők 10 napot várnak fagyasztás előtt, de hogy ez kávétól függően lehet 1-3 hét is, és hogy jó minőségű világos pörkölésű kávék akár még 3 hónap után is jók lehetnek).
Illetve olyat említenek, hogy vákuum + felbontás és nem visszafagyasztás lehet, hogy problémás, de ez már a topikban is felmerült többször vákuumos tárolókkal kapcsolatban."Ráadásul vákuumozni is kellene, kicsi adagokban."
Én kis adagos ajánlást se láttam. Tény hogy beszél az adagonkénti fagyasztásról, de ajánlott munkafolyamatnak olyasmit javasolnak, mint amit páran mondunk ezen a fórumon is: berakni 100-200g-os zacskóban a fagyasztóba, majd adagonként elhasználni anélkül, hogy bármikor felolvasztaná az ember. Annyi különbség, hogy mindehhez ők vákuumozást javasolnak (szóval vákuum, fagyasztó, elővesz, kivesz egy adag, újravákuum, visszatesz). De ahogy nézem ők több hónap, évnyi eltartási időben gondolkoznak, oda lehet tényleg kell a vákuum (én olyan 6-7 hónap után érzek minőségromlást a saját zacsi + ikeás duplazáras módszerrel). -
Zen42
tag
válasz Cathfaern #118582 üzenetére
60 °C mint őrlési hőmérséklet? Tejóég!!!
Én biztos megőrülnék ha 60 fokra felmelegített őrlemény jönne ki az őrlőből, de ezek szerint tudnak valamit amit mi nem. Mondjuk pl. azt, hogy az őrlemény alapesetben felmelegszik 60 fokra. Az pedig, hogy a Mythos-nál be lehet állítani valahogy - érdekes volna tudni - hogy akár 30 fok legyen, elég jó kis extra.
Annyit mondhatok, hogy egyetlen őrlő volt életemben aminek kapcsán a CM-es zacskóra írt összes ízjegy külön élt és beszarásig finom volt az espresso és azt egy Mythos One-nal őrölték. Nyilván a kávétól és a Mythosban lévő késtől is függ, de nem hiszem, hogy lecserélték volna az eredetit.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- bambano: Bambanő háza tája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Warships
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Wuthering Waves
- Júniusban Magyarországra érkezik a Tecno, a fejlődő piacok egyik kedvenc márkája
- Gaming notebook topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen