- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kimmuriel
aktív tag
Érdemes föltenni a 0.9.95-ös verziót, sokat javult a memóriakezelése a TrekBuddy-nak!
-
Kimmuriel
aktív tag
A TrekBuddy a tuhu-s térképpel Hűvösvölgynél mindig kirohad OutOfMemoryError-ral!
-
Symbianon nem luxus, csak javán
-
Kimmuriel
aktív tag
TB alatt van tuhu-s térképem, de használhatatlan zoom szinten, és minden egyes zoomoláskor külön kell megnyitogatni az egyes rétegeket, szóval baromi idegesítő... Jó lenne tudni, hogyan kell tuhu-s térképet beszerkeszteni alá, és akkor megcsinálhatnám jobb zoom szinttel is, hogy használható legyen.
A We Travel egy katasztrófa, egyszerűen arra sem bírok rájönni, hogy hogyan kell használni a menüjét, hülyére nyomkodom a mobilom és nem csinál semmit. Úgyhogy letöröltem.
A TrekBuddy nagyon szimpi, csak hát jó lenne, ha tudna olvasni Garminos .img kiterjesztésű, vektoros térképeket is, nemcsak raszterest. Utca szintű Gugli térkép és tuhu kellene hogy megférjen egymás mellett 2 GB-on TB alatt, és akkor nagyon boldog lennék! -
válasz
Kimmuriel #28 üzenetére
Állítólag tb alá lehet berakni több térképet és váltani, nekem már nem volt időm kipróbálni.
Az utoljára ajánlott progit próbáltad?Az nekem is hiányzik hogy berajzolt/tervezett útvonalat rátölthessek; jobban sokszor mint az automata tervezés
. Bár ezt a symbianos navik sem tudják tudtommal.
-
Kimmuriel
aktív tag
Sziasztok!
Én mostanság kezdtem el kicsit komolyabban utánajárni az offline Java alapú térképprogiknak. Egy Nokia 6300-át használok, amiben ugyan nincsen beépített GPS, azonban Bluetooth-on keresztül kiválóan együttműködik a MobileAction i-gotU GT-200e GPS trackerrel.
Elég sok progival sakkozgatok, a Mobile GMaps már régóta ott figyel a telómon, viszont a GPS-t csak nemrég szereztem be, így csak mostanában kezdek rájönni, hogy jó lenne valami komolyabb progi is.
Ami eddig nagyon bejött, az a TrekBuddy és az orosz fejlesztésű MapNav (térkép nélküli navigációra még szóba jöhet a vlkGPS is). Viszont a legnagyobb szívfájdalmam, hogy sehogy sem tudok egyik alá se bevarrni normális, használható zoom szintű térképeket a turistautak.hu-ról. Egyszerűen fogalmam sincs, hogyan lehetne legenerálni a megfelelő térképeket a progikhoz..
Városokban az utcai közlekedéshez semmi szükségem GPS-re, ellenben nagyobb kirándulásoknál az erdő közepén nagyon is hasznos lenne a navigáció, viszont a susnyás kellős közepén egy Gugli térképpel sz*rt se érek!Mindegyik Java alapú térképprogi raszteres képekként tárolja a térképrészleteket, így bődületes mennyiségű helyet foglalnak a memóriakártyán (részemről kizárólag offline módban üzemelő progik jöhetnek szóba). Márpedig nekem többféle térkép kell: egy utcaszintű Gugli térkép a városi közlekedéshez és egy turistautakat jelölő térkép. A nagy tárhelyigény miatt sehogy sem tudom a kettőt együtt tető alá hozni!
Fontos lenne még a tracklog készítése és az előre definiált útvonalak beolvasása (hogy menet közben ehhez lehessen igazodni), viszont ezt az mGmaps egyáltalán nem tudja.
A turistautak.hu-n lévő térképet sikerült már valamelyikőtöknek bevarrni offline módban valamelyik térképprogi alá? -
Redy
tag
[link]
Itt található egy teljesen offline program. Hangot is lehet letölteni hozzá, igaz elég kicsi a választék, de meg lehet oldani hogy saját vagy más navi program hangjait átkonvertáljuk és azt használjuk. A [link] oldalon található leírás és egy átkonvertált garmin xt térkép. Én most tesztelem, eddig egész jónak tűnik. -
Ekkora méretben annyira nem lehet részeltes de várjuk...
-
C.Dávid
tag
válasz
grafikus17 #22 üzenetére
Amit találok megosztom veletek
-
sekli
addikt
-
C.Dávid
tag
Itt egy teljesen offline módban működő java alapú GPS progi.Teljes részletes Magyarország térképpel.
Most tesztelem.
[link] -
-
Nekem ment a térkép mentés mikor próbáltam (fél éve)... mobilegmapssal mire gondoltál?
Ahogy elnézem szerencsére már támogat más térképeket is; így legalább válogatni lehet. -
Kloden
senior tag
-
sekli
addikt
igen, írtam is, hogy én nem ezzel szoktam ausztriába eltalálni, mert symbianon van más lehetőség is, egyébként a vektortérképes verzióval készült valami navigáció, a forumban van mindig a change log, de nagyon nem jártam utána...
ezek a képek már a vektor-os térképből vannak: -
"TMJ-Mobile is a Java mobile phone application that uses GPS data to provide a number of functions, including navigation, location tracking, map display and route plotting"
Jól hangzik... bár az offlien térképekről nem sokat látok a honlapon...
Pontosabban raszteres és vektoros térképekről tesz említést, meg hogy openstreetmapsot használhatok, de ugye vmi frisebb nem ártana.Lassan elkérem hozzá az 5800át és megpróbálom rajta...
-
sekli
addikt
egyébként van már valami megoldás, hogy a google maps-ból le lehessen menteni a térképeket...? Régebben próbáltam, gmap makerrel, akkor csak a domborzati-t tudtam lementeni de azt se azok között a koordináták között mentette le pontosan, mint ahogy megadtam, így még kalibrálni kellett volna, arra meg nem volt időm, ezért az openstreetmaps-ről szedtem le, de sajnos az azért nem elég részletes...
-
sekli
addikt
Én okostelefonon is gyakran a TrackMyJourney-t használom geocachingre, vitorlázáshoz, a navigációra is most kezd rágyúrni a fejlesztő, ingyenes program, és példás a support, javasoltam már egy-két ötletet, amit a következő buildekbe berakott. Remek program, csomó grafikon, műszer, diagram, térkép, loggolás, route...
-
Szerintem jóval nagyobb volumenű hogy az azonnali mobil kérdésekben süllyedjen el, de a moderátorok majd eldöntik.
Ha lesz 1-2-3 program, kellenek majd a népeknek a térképgyártási, beállítási metódusok.
Illetve nem akartam elhinni hogy ez még mindig nem megyC702re visszaváltási időpontot is befolyásolja ez hogy mennyire működőképes végre; olyan mintha egy-másfél éve egyhelyben toporogna a dolog
-
Redy
tag
Nekem C905-öm van. Ha megjelenne java-s Garmin xt vagy Igo Magyarország térképpel még meg is venném. Szerintem nagyon megérné már valakinek készíteni egy ilyen programot mert már a középkategóriás zárt oprendszeres telókban is van GPS-vevő. Igaz hogy van PNA-m de sok esetben jól jönne hogy a mobillal gyorsan elnavigáljak valahova.
-
VD
őstag
Lassan 2 éve lesz, hogy felreppent a hír, lesz Garmin XT java verzió. Azóta síri csend.
Igény lenne a navigációra, főleg, hogy egyre több nem okostelefon is megjelenik beépített GPS-vel.Szerintem nagyon is jó, hogy külön topik lett! Az azonnali mobilos kérdések között nagyon hamar elsűlyednek az ilyen kérdések.
-
Fura, hogy nem lett leágyúzva a topik, úgy tapasztaltam ittlétem alatt, hogy az ilyen szingli kérdéseknek, ha találsz rá, ha nem, nem szabad topikot nyitni moderátori jóváhagyás nélkül.
Ahogy én látom simán mehetett volna a kérdés az Azonnali mobilos kérdések topikba, sajnos segíteni nem tudok.
-
Ennyire senki?
-
Vagy nagyon rosszul kerestem vagy tényleg nincs ilyen topik. Ha benéztem volna kérném a moderátor urak tegyék meg amit kell...
Szóval vannak a GPS-es telefonok, szeretnénk navigálni ingyen-szinte ingyen.
1, kell térkép offline, openstreetmaps vagy gmapmakerrel az nem nagy probléma
2, kell egy javas (symbianra ott a tomtom) progi ami tud esetleg navigálni, de minimum a tervezett útvonalat kirajzolja meg a pozíciómat.Utóbbit tudja a Trekbuddy, navigációt Nav4all és Amaze, de offline térképek még nincsenek tudtommal hozzá. (Útvonaltervezéshez használ adatforgalmat, de minimálisat.)
Csak poziciót látni térképen mobile gmaps; mást nem is naogyn láttam.
We-Travel és GPSMid elvileg offlineok, javások, navigálnak is; előbbi kezdetleges többet szerint, másikról elég kevés infót találok.
Mikor C702őm volt Nav4all igen jónak bizonyult, de adatforgalmas megoldással nem volt az igazi.
Sajna még nem tudom kipróbálni őket mert 2 készüléket hoznak, lesz rá fél napom hogy felbodjam őket; de szerintem másokat is érdekel a téma - akinek tapasztalata ezzel kapcsolatban vagy másikkal azt megköszönném!
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Battlefield 6
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Automata kávégépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest