- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
antocskin
tag
Üdv!
Az utóbbi időben észrevettem, hogy a telefon (iPhone 16 pro )nem jelzi a nem fogadott hívásokat. Sem a zárolási képernyőn, sem az alkalmazási ikonon nincs jelzés. Csak amikor bemegyek a híváslistába akkor látom hogy volt(ak) nem fogadott hívás(ok).
Tapasztalat más is ilyet?
Ha igen mit lehet tenni?Gondolom nagyon semmit...
Majd javítják ezt is egyszer csak, mit az elhalkuló csengőhang problémát, amit még mindig nem sikerült hónapok óta.
-
1995M
junior tag
válasz
almalé #339836 üzenetére
Sok szolgáltatás, funkció nem elérhető nálunk, olyan kicsi piac, elmaradott régió vagy bármi más számlázási, nem éri meg nekik okból az Apple nem foglalkozik vele. Kb. még örüljünk pl. Apple TV+ streaming van, románoknál, horvátoknál, szerbeknél nincs. Valahol még csengőhangot se lehet venni.
nézzük meg Apple oldalán Európában hol van AC+ biztosítás kínálva:
dán, német, spanyol, francia, ír, olasz, holland, norvég, osztrák, svájci, finn, svéd, brittegyük hozzá ezekhez képest gazdaságilag és fejlettségben hol áll a magyar, ha még belga és portugál sincs
gondolom piac méret, ügyeskedés faktor vonalon beárazták hol éri meg nekik
-
1995M
junior tag
válasz
classic B #339197 üzenetére
Az jó taktika, ha most nem sietős. Bár én nem szeretem a kezdeti időszakot új iPhone megjelenéskor, hogy egy alig kész iOS 26.0 verzióval érkezik és hónapokat várhatunk a frissítésekre, hogy kikalapálják, persze azt is értem miért nem akarják az új telefont előző rendszerrel kiadni. Szerencsére ez most mindegy, mert az iOS 18 se az igazi, hiába már .5-nél jár.
Másfelől most ősszel előző iPhone modelleket is érdemes lesz hamar frissíteni szerintem. Bár a liquid glass design a téma, funkcióban pótoltak régi kívánságokat:
opció híváselőzményeknél ne tárcsázzon egy érintésre
vissza swipe gesztus jobb szélhez közelebb is működik
egyszerűbb csengőhang beállítás
szundi 1-15 perc között
üzenet szelektálás -
1995M
junior tag
válasz
zoli62 #338871 üzenetére
Mostanában teljesítettek pár régi kérést:
18-ban megnyitott email törlésekor van opció ne a következő levelet mutassa, hanem ugorjon vissza a lista nézetre.
26-ban már nem fix 9 perc a szundi, 1-15 perc közt választható
share menüből csengőhang hozzáadás (nem kell GarageBand)
becsült töltési idő (remélem kikapcsolható lesz)
és még ami majd bekerülhet később... -
v.attis
őstag
Van valami más megoldás csengőhang beállítására, ha MacBook-om van és iPhone 15 pro-m?
Már raktam fel több csengőhangot 2-3 perceseket is, de azokat Windows+3utools segítségével.
De mostmár MacBook-om van és ezzel nem megy valamiért. A 3utools levágja a zenét, el is menti a gépen, a telefonra való küldést is sikeresnek jelzi vissza, de a telefonon nem jelenik meg.
Nem tudom mi történik, mivel egyáltalán semmi hiba nem látszik.
Szoval mi a trükk? Vagy mi van még a 3utools-on kívül?
30-40 másodperces megkötés nekem nem jó, valamint a GarageBand sem, mert nem fogok 1,5-2 GB-ot be áldozni miatta, semmi másra nem használnám. -
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
IOS 16Segítsetek már.
Hogyan tudok a windows 11 pcmről álltalam letöltött és vágott csengőhangokat bemásolni a a telefonra és azt nevekhez(kontaktokhoz) társítani csengőhangként?
Jelenleg .mp3 -
Noxy
veterán
válasz
Cblacksmithc #337190 üzenetére
https://chatgpt.com:
13-as iphone
híváskor rezeg a készülék. Kerestem hangprofilt, hiába...
hol tudom beállítani, hogy a csengőhang szólaljon meg ?
[kép] -
válasz
Cblacksmithc #337195 üzenetére
Na most már nem értelek.
Most akkor mit is akarsz?
Csak mert az első írásodban az írtad, hogy nincs csengőhang, csak rezeg.Erre kértél tanácsot.
Most meg valami hívásközbeni dolgot is bedobtál.
Írd le legyszi részletesen mi is a problémád. -
válasz
Cblacksmithc #337193 üzenetére
Valamit félreértesz!
A hangerő gombok felett (telefon bal oldala) van egy 2 állású kapcsoló.
Az egyik állásban némít (és rezeg ha az be van állítva), másik állásban meg van csengőhang amikor hívnak.
Telefon hátlapja felé tolva néma, ekkor látszik is a kapcsolónál egy piros jelzés, de a telefon is írja milyen módban van ha azt kapcsolgatod.
Semmi támadás, félre ne érts, de mióta van szifonod? -
Cblacksmithc
tag
sziasztok.
13-as iphone
híváskor rezeg a készülék. Kerestem hangprofilt, hiába...
hol tudom beállítani, hogy a csengőhang szólaljon meg ?
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
v.attis #337168 üzenetére
A letöltött/másolt csengőhang esetén nem működik a szinkronizált rezgés, így azok mellé érdemes hozzárendelni egy saját magad által szerkesztett rezgést (erre lehetőséged van a Hangok és rezgés menüpontban, a rezgések alsó részén). [kép]
Nekem bevált, kis időt igényel és tuti nem maradsz le a hívásról.
-
Papix
tag
18.4 verzió egy nagy kupac sz.r. Hív az asszony, csak a telszámát írja ki nevét nem. És nem a beállított csengőhang szól. És még ki tudja mi lesz még.
Ja frissítés óta a Safariban nem mutatja ezen topik friss hozzászólásainak számát, míg a másik 3 - 4 fórum amit követek itt a mobilarénán hozza ezen számokat. -
Szabi®
addikt
válasz
AMD Power #335141 üzenetére
A legegyszerűbb ha van számítógéped, és az .mp3 fileokat .m4r formátumba konvertálod, ez az iphone csengőhang formátuma, erre még webes lehetőséged is van free, és akkor már nem kell vele küszködni, mehet vissza telefonra akár webes icloudból is drive mappába feltöltve.
-
válasz
AMD Power #335141 üzenetére
Csengőhangot a csengőhang kategóriából kell választani, csak azt engedi, a teljes zeneszámot nem.
Még a hangformátumuk is más.
Ha azt a zenét akarod, akkor telóról le kell szedni 3utools szoftverrel (windows alatt), azzal a szoftverrel tudsz csengőhangot csinálni belőle és azt a szoftver vissza is tölti csengőhangnak. -
AMD Power
titán
Megvettem a hang áruházban egy zene számot,hogy azt tudjam berakni csengőhangnak. Sehog sem sikerül…
-
consono
nagyúr
válasz
Mike81 #334311 üzenetére
Én is órával alszom, mielőtt okosórát kezdtem el használni a Casio vagy az Orient volt a kezemen
Gyerekkoromban így szoktam meg, most már nem változtatok rajta. Amúgy nekem is az ébresztés (meg az értesítések) miatt van leginkább, de engem az óra ébreszt. A telefonon az első pillanatban lekapcsoltam a hangokat, azt sem tudom milyen csengőhang, vagy értesítései hang van beállítva, mert soha nem hallottam...
-
xigris
őstag
Sziasztok az megoldható, hogy megszerkesztek egy csengőhangot s átküldöm egy ismerősömnek , ha igen hogyan? Megvette a csengőhangot de nem tudja beállítani.
nincs ott a csengőbeállításnál.
-
pinnacle
nagyúr
Ismerős iPhone 12 minivel engem mindig torzan hall, de másokat meg jól. Engem viszont más meg jól hall. Mi a fenétől lehet ez? Gondolom ha a csengőhangszórója (azon hallja a hívást?) romlott volna el, akkor mindenkit rosszul hallana.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Sys85 #330945 üzenetére
Írták előtted, hogy pont ma 18 éves az iPhone. Kicsit gáz, hogy még mindig itt tart, hogy nem lehet egy kapcsolót odatenni a normál ébresztőóra csengőhangjának kiválasztó képernyőjére, hogy emelkedő hangerővel ébresszen, miközben a Health alvásciklus meg tudja.
Kaptam már megfejtésnek erre azt, hogy nem akarják összezavarni a felhasználókat, de akkor ez meg azt jelenti szükségszerűen, hogy a Health appban direkt összezavarnak minket, szóval vagy egyik vagy másik megoldás mindenképpen hibás.
-
Zsolt,72
Topikgazda
-
válasz
Zototh64 #329319 üzenetére
Szóval mégsem csengőhangot vettél, hanem teljes zenét.
Csengőhangot az Itunes csengőhangok kategóriájában találsz ha vásárolni szeretnél.
És nem csak a hosszal van a baj (3utools-ban csináltam hosszabbat is), hanem a formátummal.
A zene pl. MP3/AAC lehet, a csengőhang meg csak .m4r kiterjesztésű.
3utools is ilyen formátumban tölti fel a telefonra a csengőhangnak szerkesztett zenédet.
Ja és ha m4r-t töltesz le valahonnan azt is a csengőhangok alá kell bemásolni.Droidon elég volt a tárhelyre bárhova bemásolni, itt nem így működik.
Filmekkel is így leszel ha raknál a telefonra, azt is pl a 3utools-szal mondjuk közvetlen a VLC (tetszőleges más lejátszónál is!) alá kell bemásolni hogy lássa. -
Zototh64
őstag
válasz
gretzky77 #329318 üzenetére
Zsolt,72 / Sys85 / greczky77
Köszönöm szépen Nektek.
Komplett számot vettem meg (600.- a kettő, nem egy ökör ára, de valahol csak jó lett volna róla olvasni, hogy kicsit hosszú csengőhangnak), egy Van Halen-t és egy Simple Minds-t.
Ezzel a 29 másodpercel van akkor a baj.Köszi a progit
, letöltöm aztán utána hátha menni fog.
Sok furcsaság van ebben a rendszerben, ez is pl, de hátha megszokom. -
gretzky77
veterán
válasz
Zototh64 #329315 üzenetére
Szia a többiek által javasolt 3utools a megoldás, egyszerű használni és mindent megcsinál. Megvágod amit szeretnél és át is konvertálja. Bármilyen csengőhangot tudsz csinálni, annyi, hogy max 29 másodperc hosszú lehet. Vagyis nem igaz már az sem, hogy csak letöltöttet lehet!
Ezt pontosan nem tudom de elképzelhető, hogy teljes zenét vettél amit látsz is a zenék között, de mivel max 29 másodperc a csengőhang illetve nem tudom a megvásárolt zene milyen fájlkiterjesztésű, a csengő az m4a talán, és ezért nem látod a csengőhangok között!
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Zototh64 #329315 üzenetére
Szia!
Néha nálam is előfordul, hogy pl telefon váltás, vagy visszaállítás után nem lehet rögtön letölteni a megvásárolt hangokat. Ilyenkor várni kell pár órát, vagy egy napot és menni fog.
Amúgy a 3uTools Windows alkalmazással tudsz felmásolni tetszőleges csengőhangot. A lényeg, hogy a letöltött .mp3 fájlt konvertálni kell .m4r formátumra (ehhez is találni díjtalan lehetőséget a neten). -
Zototh64
őstag
Sziasztok!
Ma csatlakoztam hozzátok, egy 16 Pro Max-al.
Ez az első almás teló, droidon voltam, vagyis vagyok még egy S23U-val.
Barátkozom vele, de egy dologgal nem boldogulok, és ebben kérném a segítségeteket.
Csengőhang a téma. Az, hogy nem lehet csak letöltöttet az iTunes-ból, elfogadom (majom/banán effektus) semmi baj vele. Megvásároltam 2 zenét, elvileg le is töltöttem, viszont a csengőhang beállításokban az Istennek sem találom, hiába próbáok szinte mindent, amit eddig olvastam a használatiban, a neten. Ha belépek a csengőhangokba, ugye van olyan lehetőség, hogy árúház és letöltöttek. A letöltöttek forog egy ideig, majd eltűnik, de a zene nincs az áruházban ott van nyilván, a megvásároltakban, ha a zenelejátszót nyitom meg abban is ott van, de nincs lehetőség, hogy beállítsam csengőhangnak.
Bocsánat, kicsit hosszú lett, de elakadtam, elfogytak az ötleteim.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
burgatshow #327488 üzenetére
Kipróbáltam, és csak az első névjegy első megnyitása során mutatta a „Semmi” opciót, utána eltűnt.
Apple topikban is ugyanerre jutottak, sajnos valamiért nem marad ott a “semmi”, de csak csengőhang esetén, mert a jelzőhangnál pl SMS bizony van néma lehetőség. Furcsa…
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
GrandS #327484 üzenetére
Nem „láma” kérdés.
Kicsit meglepve láttam, hogy a kontakton belüli szerkesztés során, amikor csengőhangot lehet választani az adott személyhez, akkor ott nincs „semmi” mód (ugyanakkor jelzőhang, SMS esetén ez megoldható). Nézelődtem Apple fórumon, más is keresett erre megoldást.
A vége az lett, hogy az iTunes Store alkalmazásból le lehet tölteni egy „MUTE” nevű hangot és az már beállítható a konkrét személyhez.
-
burgatshow
Topikgazda
válasz
GrandS #327484 üzenetére
Nyisd meg a névjegyekben az érintett kontaktot, válts szerkesztés módra és állítsd be a Nincs csengőhangot.
Vagy csinálhatsz egy fókusz módot ami mindig be van kapcsolva, és abban megadod a kontaktot örök némításra. Ekkor mondjuk szöveges üzenetet se kapsz tőle (mármint kapsz, csak nem fog róla csörögni a telefon, csak az üzenetekben fogod látni).
-
dome29
aktív tag
Sziasztok!
csengőhangot hogyan tudok állítani az alapértelmezett hangokon kívül ? -
Grenadin
csendes tag
Sziasztok, frissítettem a 18-ra, és az a problémám, hogy az ébresztőórán beállított (áruházból letöltött) zenét nem játssza le. Helyette az alapértelmezett hangon ébreszt. Vagy csak a sima csengőhangot játssza, ha azt állítom be. Töröltem, újra telepítettem, de a hiba maradt. A frissítés előtt tökéletesen működött. Valaki tapasztalt hasonlót? Van erre megoldás?
-
válasz
AndrewTdi #320403 üzenetére
Biztos nincs meg az a csengőhang valahol valami egyéb fájl formájában?
Például videó is jó, amiből ki lett vágva (ha egyáltalán így történt akkoriban is).Nekem is van egyedi csengőhangom, de direkt a Fájlokon is belül is tartok belőle másolatot, hogyha elveszne, akkor azt 3uTools-al újra fel tudjam varázsolni a telefonra, ha adódna közben valami.
Telefonon motoszkálva én sem látok lehetőséget, hogy megosszam vagy kiexportáljam fájlba azt a csengőhangot.Esetleg amivel próbálkoznék még, hogy az XR-t szintén 3uTools progival rádugnám PC-re és megnézném, hogy ott van-e lehetőség a csengőhang valamilyen módú kinyerésére.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék.
Adott egy iphone XR, amiről márciusban át lett állva androidra, közel mindent át is szinkronizált, majd törölve lett róla mindent. A páromnak volt rajta egy nagyon fontos hangfájl csengőhangnak, ami Androidra szinkronizálva annó át is ment és használta is. Most iphone 13-ra váltva az adatok 90%át sikerült visszatenni, de a fontos csengőhangot nem.
Viszont a régi iphone XR-en megvan a csengőhang a csengőhangoknál, de sehogy nem tudom rátenni az iphone 13-ra. itunes nem látja, windowsos "Apple devices" app nem látja.
Tudnátok segíteni abba, hogy miként lehetne az XR-ről áttenni a 13-ra ezt a csengőt? A droidos készülék (amin szintén megvolt a csengőhang) már nem áll rendelkezésre.
(A csengőhang a gyerkőc csecsemőkori nevetése, így számára nem lehet pórolni. Több gyereket nem szeretnénk, az nem megoldás) -
Micsurin
nagyúr
válasz
Zsolt,72 #319342 üzenetére
Ez el is ment mellett, köszi
Ránézek este mert erre kíváncsi lettem, komolyan csak az egyedi csengőhang beállítás - rátöltés macerája volt az meg zenék - filmek átmásolása ami egyszerűen kikészített, utóbbi még csak csak Cloudból mer fogom és NAS-ról letöltögetem de a csengőhang csere vicc volt.
-
lanszelot
addikt
válasz
gretzky77 #318128 üzenetére
nem lehet törölni, csak ha root-olod a telefont.
Már pedig nem töltök le semmit
A google cuccait használom.
Billentyűzet, photos, keep, sheet, doc, lens, map...stb
Nincs szükségem másra, mindent tud és mindent szinkronizál a pc-vel.
Mit kellene állítani a telefonon? Gyerekes dolgok nem érdekelnek, csengőhang, kinézet...stb. Tehát mit állítsak rajta?
Android -nál belépsz google accounttal, és minden ott van felhőben. A doksik, jegyzetek, fotók...stb Nem kell letölteni felhőből használom.
Motorola telefon.lugosi:
Igen, megnyitottam.
"új apple emailre akarom cserélni" ez a mondat vége.
Csak úgy allpe emailt nem találtam hogy kreálok. Csak allpe id-vel együtt találtam. Az meg ugye új, üres.
Tehát, ha kreálok egy új id-t, nem tudom hogy olvasztom egybe a 2 id-t. -
huan
őstag
Sziasztok,
Ha imessage-n kapok .m4a formátumú zenét, akkor azt hogy tudom csengőhangnak beállítani telefonon PC-nélkül?
Köszi -
laccy88
senior tag
válasz
havri1 #316774 üzenetére
A headset-et munkához is használom, így van hogy egy idő után kényelmetlen, leveszem a fejemről, de nem kapcsolom ki. Ilyenkor sokszor nem értesülök róla, ha értesítés érkezik a telefonra, mert nem hallom.
Az előző hsz-mat korrigálva, a hívás csengőhang hallható a telefonon is és a fülesen párhuzamosan. Viszont az értesítés hangok nem. -
Imi1981
veterán
Sziasztok! Én ilyennel nem foglalkoztam eddig de feleségem az új iPhone -ra szeretne csengőhangot de persze valami zenét. Youtube music-ról vagy tiktok-ból nem lehet valahogy beállítani? Tiktok -ból úgy rémlik lehet valahogy mert láttam róla videót csak már régen és nem emlékszem rá hogyan.
-
Bubaaa
aktív tag
Tervben van egy második sim belerakása a telóba. Kérdésem, Tudok e simenként különböző csengőhangot beállítani?
-
válasz
havri1 #313888 üzenetére
Nálad ez BE állásban van, tehát a médiát csak akkor fogja vezérelni ha azt érzékel (sajnos a waze alapesetben nem ez a kategória), amúgy a csengő/jelző hangokat, így a waze hangerejét nem.
Igen, sajnos vannak dolgok amik az iosben elég rosszul lettek megcsinálva és nem is fejlődnek, a különböző hangok hangerejének állítása is ilyen.
Mondjuk engem ez nem zavar, mindig néma a teló (csak rezeg), az óra jelez a csuklómon. Már nem is tudom mikor hallottam a csengőhangot, vagy értesítést utoljára. -
Razzul
őstag
válasz
bollokcs80 #313587 üzenetére
-A hívásoknál be lehet állítani, hogy csak rezegjen, úgy mint az értesítéseknél? Esetleg egy "néma" csengőhang feltöltése segíthet?
Konkrét kontaktoknál és általánosságban is állítható már a rezgés és a csengőhang is. A rezgés is a kontaktok csengőhang menüben van, "Haptics" néven.
-Van-e arra valami külső, widgetes program, hogy a wifit és a BT-t lehessen egy gombnyomással ki-/be kapcsolni?
Külső program biztos van rá, ha jól tudom Shortcutot is lehet rá csinálni, alapból nem állítható. De a tapasztalat az, hogy ezek a megoldások feleslegesek, nem kell ezt ki-be kapcsolgatni, megoldja az iOS automatizmusa.-Át lehet valahol állítani, hogy a kikapcsolást simán a ki-/bekapcs gomb nyomásával lehessen indítani és ne kelljen hozzá a bekapcs-hangerő gomb kombó? (Hétvégére kikapcsolom.)
Nem lehet.-Tudtok-e ajánlani jó programot (ehhez hasonlót), amellyel nyomon lehet követni az akku állapotát és a töltési sebességet? Ha jól láttam, a coconut battert tud ilyet Mac-en keresztül, de sajnos a saját Macbook és a céges teló más AppleID-n van.
Ampere ha jól tudom iOS-en is van, amúgy pedig 3uTools. -
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
bollokcs80 #313587 üzenetére
Üdv az iPhone közösségben
-A hívásoknál be lehet állítani, hogy csak rezegjen, úgy mint az értesítéseknél? Esetleg egy "néma" csengőhang feltöltése segíthet?
Igen, a néma csengőhang jó ötlet, plusz mellé ez a beállítás szükséges:
Beállítások
Hangok és haptikus
Haptikus jelzések
“Mindig” opció [kép] -
bollokcs80
Korrektor
Sziaztok! Csatlakozom a felhasználók közé, immár harmadik nekifutásra. Korábban próbálgattam már Iphone-okat, de nem lett belőle tartós kapcsolat, most viszont céges telefonnak kaptam egy 12-t. Sikerült belakni és aránylag jól kezelhető, de tizenhárom év Androiddal a hátam mögött van pár apróság, amit nem sikerült megoldani, ezekben kérnék segítséget:
-Van-e arra valami külső, widgetes program, hogy a wifit és a BT-t lehessen egy gombnyomással ki-/be kapcsolni?
-Át lehet valahol állítani, hogy a kikapcsolást simán a ki-/bekapcs gomb nyomásával lehessen indítani és ne kelljen hozzá a bekapcs-hangerő gomb kombó? (Hétvégére kikapcsolom.)
-Tudtok-e ajánlani jó programot (ehhez hasonlót), amellyel nyomon lehet követni az akku állapotát és a töltési sebességet? Ha jól láttam, a coconut battert tud ilyet Mac-en keresztül, de sajnos a saját Macbook és a céges teló más AppleID-n van.
-A beállításokat a készülék beüzemelésekor nem tudtam végigvinni, mert az ID-t több Mac gépen is használtam tesztelési céllal és valószínűleg valamelyikből nem jól jelentkeztem ki. A folyamat végén pedig kéri a gép jelszavát. Emiatt folyamatosan van egy piros pötty a beállításokban, ezt ki lehet kapcsolni valahogy?
Köszönöm a segítséget előre is. -
gretzky77
veterán
válasz
Zsolt,72 #313394 üzenetére
Köszi nincs Mac sem!
Jelenleg egy Androidos tabot használok, amire kell arra elég. Igazából csak kíváncsiságból kérdezem, ha nagyon kellene akkor addig lenyúlom a gyerek gépét és megoldom csak érdekelt a dolog! Köszönöm
MikeWazowski : köszi de ha jól sejtem akkor sem férek hozzá a konkrét mappákhoz nem? Vagyis pl csengőhangot nem tudok a ringtones mappába tenni, hogy választható legyen -
gretzky77
veterán
Sziasztok olyan kérdésem lenne, hogyha a 3utools nem opció ( jelenleg nincs Windows eszköz kéznél) akkor van arra lehetőség, hogy zenéket, csengőhangot másoljak az iPhone-ra és a megfelelő mappába helyezzem vagy ez ebben a formában teljesen kizárt?
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg #312978 üzenetére
Hát te nagyon el vagy tévedve. Nem tudom ez szövegértelmezési problémád, vagy csak kötekedni akarsz, az állandó személyeskedésed pedig unalmas.
Szóval leírom Apple célja 15 év során átlagos user, egyszerű használat, bizonyos dolgok gyárilag eldöntve helyetted opció túlterhelés elkerülés design filozófia szellemében, azt te úgy olvasod lehülyézem usert?
"amikor azokon az embereken gúnyolódsz, akiknek a Shortcutsban barkácsolás sem elég jó"
Milyen gúnyolódás? Honnan veszel ekkora baromságokat? "valakinek az se jó" ennyit írtam, erre gondolsz ez neked gúnyolódás? Inkább pont az szokott lenni, hogy leírom valami problémára a fókusz, shortcuts lehetőséget, vagy valamelyik menü mélyében van gomb, erre nekem szólnak be, hogy az csak workaround és megjelennek a hozzád hasonló kötekedők, hogy bezzeg Androidon így és úgy van, nem kell barkácsolni. Döntsd már el, egyszer a shortcuts lehetőség szuper, utána meg fúj barkácsolás... Te hozod fel az Androidot, te írod a gúnyos válaszokat, te nem tudsz tovább lapozni, hanem leállsz belém kötni, amikor én hozzád se szóltam. Példa: #312946 más valakinek válaszoltam egyetértek vele design része miért nincs 4-5 külön hangerő csúszka, leírtam egy hasonló példát véleményemmel, indoklással, hogy szerintem miért kisegítő menübe van eldugva az automata fényerő kikapcsolás gomb, erre te leálltál kötekedni és kezdtél #312962 gúnyolódni, mert nem tudtál tovább görgetni.
Pofátlanság teteje, hogy te vádolsz mást azzal, amit te csinálsz. Évek óta próbálok segíteni meglévő és új iPhone usereknek, tippeket írok, linkelek megoldásokat. Én rontom a topikot? Te megjelentél ezen a nicken tavaly, fele hozzászólásod így gyorsan és felületesen átfutva iPhone topikban, hogy mi volt Oneplus-odon és mi hogy van Androidon, másik fele velem kötekszel.Leírom, idézem magam:
"ez a cég olyan, a gyári háttereket nem is törölheted, akkor olyan nagy lelkesedéssel ne várjatok a rendszer minden sarkában minden funkcióra több féle opciót"
Micsoda világot megbotránkoztató állítás...
Erre te már azt feltételezed lehülyézem usereket? Azt nem tudom hogy jutottál erre. Nehéz felfogni, az is a design része adott esetben, hogy nem kell mindenre ezer opciót kínálni? Bőség zavara elv... azt elfogadom valakinek nem tetszik, de te miért nem tudod elfogadni 15 év valahogy nem dőlt össze a világ, mert az iPhone X és Y dolgot máshogy csinál. Megsúgom, userek milliói akik a long press funkciókat, gesztusokat nem is használják, mégis elégedettek, ahogy másik oldalon is a többséget nem érdekli milyen sideload és egyéb opció van a rendszerben. Aki jobban nyomkodja, az talál gyorsító és kényelmi funkciókat is.Leírok ilyeneket, van nyitottabb rendszer a piacon, van zártabb rendszer a piacon, lehet választani. Ismét micsoda botrányos állítás, ugye... erre nekiállsz hisztizni.
Magamat idézve:
"Apple: megszoksz vagy megszöksz"
"Írhatnék több dolgot én mit változtatnék"
"Nincs tökéletes rendszer, mindegyiknek van előnye és hátránya, mindenki döntse el milyen kompromisszum itt vagy ott jobb neki."Újabb botrányos szarkavarások tőlem.
Erre te rögtön vagdalkozol:
"fanboy"
"Android paranoiád"Engem nem érdekel az Android, nem járok Android telefonok topikjaiba, hogy XY dolgot lehet úgy mint iPhone-on és szidni. Nekem nem tetszett soha, nem használom, választottam mást. Nekem mindegy, valaki PC gamer és builder vagy inkább konzolozik, azon belül mindegy PS, Xbox vagy Nintendo. (Egy topikkal odébb éppen ma is ajánlottam egy váltani szándékozónak, hogy az iOS más, friss szemmel nézze, nyomogassa meg egy boltban, ha bele akar vágni. Mert lehet neki az új Galaxy felelne meg jobban, ha a 15 Pro Max rendszerével nem tud megbarátkozni.) Azzal van problémám, amikor valaki azért szurkol mi az hogy valami másabb, zártabb rendszer és akkor erővel változtassák meg, hogy legyen olyan mint... ha minden olyan hasonló lesz egymásra, azzal csökken a választás valójában. Mert tény, hogy az új törvények erővel kinyitják, megváltoztatják az iPhone-t fundamentálisan a gyártó akarata ellenére, aki ezt nem látja, az egyszerűen vak.
Szerintem ha reformot akarnak a hatóságok, akkor cégekre szabott törvények és bírságolások helyett valami párbeszéd és technikai indoklások innen-onnan módszerrel kellene apránként változtatni, meg akkor már legyen törvény előtti egyenlőség is vagy mi a szösz, pl. USA-ban most az államok csinálják a right to repair törvényeket, Kaliforniában nem duzzog rajta még az Apple se, Oregon államban már vitatják, mert ugye azt megtiltja a törvény, hogy egy iPhone Face ID ne lehessen párosítva alaplappal, de a John Deere traktor alkatrész párosítás természetesen kivételt kap a törvényben.
A "remekül" megvalósított weblap cookie törvényből kiindulva, lehetséges kénytelen leszek majd olyan iOS-t használni, hogy a 17.4 böngésző választó képernyő csak a kezdet, (amit már vizsgál EU hogy nem elég jó így se) ennyi erővel lesz majd minden default funkcióra 10-20 opciós kérdés 5 oldal technikai magyarázattal, utána az lesz a probléma előírják milyen időközönként emlékeztessenek a választásokról.
A "just works" elv sérül akik azért választották 15 év alatt, mert az Apple már eldöntött helyettük technikai kérdéseket pl. böngésző motor. Ebben is érdekes, a DMA eredményeként a Google befolyása nőhet tovább.Szerintem ne foglalkozz velem a jövőben, ha nem tetszik egy javaslatom, magyarázatom iPhone ügyekben, görgess tovább. Én meg majd tovább görgetek, amikor századszorra beírjátok "XY miért nincs úgy mint Androidon".
Attól még szabad legyen elmondani kérdezőknek, hogy a csengőhang, ébresztés, billentyűzet stb. gyakori kérdések itt hogyan vannak, anélkül, hogy ex-Android userek nekiállnának kötekedni a válaszokon. Rendben? Akkor cső, részemről lezárva. -
-
törölt tag
válasz
gretzky77 #312971 üzenetére
Éjjel jövök-megyek vagy olyan helyzetben vagyok, némító kapcsolóval rezgőre teszem, nekem éjjel ne dilingeljen semmi. Nem halkan, hanem egyáltalán ne. Alvás fókuszban be van állítva engedélyezett személynek kicsöröghet éjjel háromkor is baj esetén. Az nem jó, üzenet hangját kikapcsolod és csak haptic?
Ringtone & Alert itt egyben van, ezt meg kell szoknod amíg máshogy nem lesz.
Olyan dolog ez mint hosszú ideig meg kellett szokni, hogy a volume popup a kijelző közepén volt, éveket kellett várnunk rá mire megcsinálták diszkrétebbre. Apple: megszoksz vagy megszöksz. Érted ez a cég olyan, a gyári háttereket nem is törölheted, akkor olyan nagy lelkesedéssel ne várjatok a rendszer minden sarkában minden funkcióra több féle opciót. Jobb módszer kellemesen meglepődni, ha egy frissítés ad valamit.
(iOS 18 WWDC már közeledik)(általánosságban: ha nem is állítunk be semmi extra automatizálást, módokat, kicsit nekem furcsa órákat telefonon lóg a mai világban az ember, de hazaérve, elalvás előtt fél perc csekkolni mi hogy van, az már sok?)
Értem én az igényed, csak az előadásmód bolhából elefánt* kategória vagy nettó személyeskedés. Lehet a feedback egyszer célba ér egy frissítéssel, lehet az EU kötelezi őket legyen telepíthető Android iPhone-ra és amúgy az iOS továbbfejlesztése is zajlik, hiszen a fókusz módok és parancsok pár éves funkciók, ezekkel több ilyen kényelmi probléma megoldható. (bár egyeseknek az se jó)
Írhatnék több dolgot én mit változtatnék pl. lock screen a kamera swipe és a kamera ikon is együtt túlzás, lehetne rá opció, vagy melyik új funkció nem tetszik, de sokra nem megyünk azzal minden héten erről panaszkodnánk.*A topikot olvasva az jön le, több száz milliónyi iPhone user véletlen hívás loopban van, bömböl a csengőhang éjfélkor, ébresztő szívrohamot okoz, 60 Hz-től kifolyik a szeme, senki nem tud gépelni a billentyűzeten és napi ötször aktiválja akaratlanul a kamerát. Aki esetleg elégedetten használja, az csak fanboy lehet!
(rántott hús fanboy is vagyok többek közt)"Androidra elzavarni" na álljunk meg: jönnek kérdések, írunk javaslatokat, tippeket, megoldásokat, vagy csak annyit ez itt ilyen, erre vagy az jön rendben vagy az nem jó mert csak workaround, vagy kezdődik a bezzeg Androidon vinnyogás, hát akkor jogosan merül fel az a javaslat is.
Nincs tökéletes rendszer, mindegyiknek van előnye és hátránya, mindenki döntse el milyen kompromisszum itt vagy ott jobb neki.
(azt pedig "köszönhetjük" a Google-nek, hogy egy harmadik rendszer elbukott, Gmail, YouTube, Maps nélkül esélye se volt a Windows Phone-nak, ki tudja hol tartana ma, igaz a Microsoftot ismerve... mégis iOS & Android előtt volt benne több jó funkció)
Bár az alvás módos ébresztést használom, szerintem a sima ébresztő részen pl. az unfold vagy slow rise nevű hangok simán jók, nekem még nem merült fel ez a külön emelkedő hang készítés, de az is egy megoldás. (workaround!) -
gretzky77
veterán
válasz
#48138511 #312967 üzenetére
Nem szándékozom "beszállni" ebbe a vitába, én is mint ős Android user váltottam iOS-re. Értem amit írsz és valamilyen szinten el is fogadom, ugyanakkor amit Stauffenberg kolléga írt az is megállja a helyét. Különböző élethelyzetekhez különböző igények társulnak! Én is össze vissza dolgozom van, hogy már este 8-kor itthon vagyok van hogy éjjel jövök! Az, hogy a csengőhang erős nem feltétlen szeretném, hogy az üzenetek is hangosan szóljanak. Én már megbarátkoztam, elfogadtam így ahogy van, de én is örülnék ha külön lehetne állítani a hangerő dolgokat!
-
V.Stryker
nagyúr
"Jó dolgomban" kezdtem gondolkodni, hogy olyan uncsi az almás világ, hogy lehet minden almás cuccomat át kéne váltanom robotosra, hogy érjen egy kis impulzus olyan téren. Kb két napja nézegetem a telókat, okosórákat, stb.
Erre ma jöttek anyósék és valami ordinálé módon jelzett minden sz@rt a telefonja (xiaomi), megbeszéltük, hogy megváltoztatom neki. Bakker.... a beállításokba lépve dobál fel reklámokat? a csengőhang kiválasztásra nyomva valami akármilyen online boltban találtam magam és akár visszalépésre nyomva is jöttek a reklámok?!?!
Mi a f@sz??!!
Szóval a zöld robotos váltás asszem el lett vetve.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Legelőszőr is szeretném jelezni nektek, hogy picit sok türelmet fogok igényelni a kérdéseimmel és a hozzá nem értésemmel, ugyanis sosem volt iphone készülékem, világ életemben samsungos voltam, remélem ennek ellenére megtűrtök itt pár kérdés erejéig.
A páromnak van egy céges iphone xr készüléke, amit sok sok éve használ, de most áttértek Samsungra, kapott egy S23-as készüléket. Az a feladat, hogy valamilyen formában az icloudban tárolt 140 gigányi fényképet és videót le tudjam menteni neki windowsos pc-re. Én már itt elakadtam. A telefonja csak 64 gigás. Illetve csak úgy van lehetőség leszedni cloudon kerezstül, hogy összesen egyszerre 1000db képet tudok lementeni? (tobb mint 14000 kép és videója van)
még kérdések:
- van e lehetőség valahogy az iphoneon mentett jelszavait (appokhoz tartozó jelszavakat is) valahogy átvinni a samsung készülékre?
- van e lehetőség a viber beszélgetéseket / előzményeket átrakni a samsungra? (sajnos eddig csak azt olvastam ,hogy nincs)
- van egy régi csengőhangja, amit a gyerkőc kiskorában vett fel, ahogy nevet. Ezt hol találom illetve hogyan tudom "kimenteni" az iphoneról, hogy át tudjam neki tenni a samsungra?
Ha esetleg veszitek a fáradtságot a válasz adásra, megpróbálnátok valahogy úgy leírni / magyarázni, hogy figyelembe veszitek, hogy teljesen idegen számomra az ios és minden hozzá tartozó környezet?
Előre is nagyon köszönöm, ha veszitek a fáradtságot és segítetek picit! -
MikeWazowski
veterán
válasz
Zsolt,72 #312157 üzenetére
"Azt szoktam mondani, hogy pont azért kedveltem meg az Apple rendszerét, ami miatt szapulni szokták némelyek: “buta, egyszerű, bolond-biztos, korlátozott” - ezek számomra pozitív dolgok, ezek miatt esik annyira kézre, hogy nem is szeretnék másra váltani."
+1
Pontosan ezért tudtam én is gyorsan megszeretni, és emiatt nem is féltem annyira a 10+ éves android váltástól. Nekem mindig jó a gyári csengőhang és értesítő hang. Jó a gyári háttérkép, nem mókolok semmit. Persze volt azért egy-két dolog ami az elején problémás volt, de ezeket megszokam és simán együtt tudok élni velük. A kamera meg mindenért kompenzál. -
Rigormortiis
veterán
válasz
szabonagyur #312087 üzenetére
Az első két ponttal egyetértek, viszont engem megőrített, hogy a menüben bóklászva szó szerint minden igényemmel falakba ütköztem. Enyhe túlzással a dobozból kivéve és bekapcsolva használjuk, háttérképet változtathatunk és csengőhangot is leginkább csak akkor, ha a gyáriak megfelelnek. Nem volt egyszerű felküzdenem a 10 éve szerkesztett csnegőhang mp3amat
Meg a klasszikus almás fillérb@szás. A méret miatt csak a "kicsi" 15 jött szóba, de a 60 Hz és még inkább az AoD hiánya végleg eldöntötte a dolgot. Főleg a "hivatalos" magyarázat: nem ltpo panel, ezért nincs AoD. Jah, a Lumiák óta mindegyik telómon volt AoD, pedig egyik sem volt ltpo-s.
A kamerája viszont szörnyen jó, ezt elismerem.
-
Intézőben sokszor sokaknál ilyen-olyan hibát dob a Win ha az ember több fájlt akart másolni.
Sajnos én azt tapasztaltam, hogy a stabil működéshez kell a gépre az ingyenes 3utools progi.
Ez amúgyis ajánlott szoftver ha esetleg filmet/zenét másolnál a telefonra, vagy mondjuk normális csengőhangot.Meg sok másra is jó.A heic kérdés:
Ha jpeg kell, akkor a Sasi001 által írt beállításban a “Leginkább kompatibilis” opciót állítsd be. -
válasz
CharlieDrop #309500 üzenetére
Amikor még nem ismertem a 3uTools-t, akkor kis Google után én is a GarageBand appnál kötöttem ki még kb 1 éve, amikor először is édesanyámnak vettem iPhone-t, de annyira megkínlódtam, hogy csengőhangot állítsak be vele neki, hogy ugyan sikerült, de reméltem, hogy azután el fogom felejteni egyszer és mindenkorra az app-nak a nevét, de csak felfrissültek az emlékek inkább. 😁
Lehet amúgy, hogy ha most kellene újra csinálnom, akkor így, hogy magam is iPhone-t használok már, jóval kínlódásmentesebben meglenne vele a folyamat, de mégis mostantól már inkább rádugom gépre és 3uTools-al pár kattintással beállítok csengőhangot és esélyét sem adom közben, hogy megfájduljon a fejem. 😀—————————
Bazsee71: Azért Apple ökoszisztémán belül ne is működjön bonyolultabban a folyamat, egyéb rendszerekhez képest! 👍
-
Aki szeretne kellemesebben ébredni az alap fapad ébresztő app-al, a következőket kell tennie (Windows gépes környezetben):
- iPhone-al készíteni egy képernyőfelvételt mondjuk a gyári Képernyővelvétel app-al, miközben lejátssza az adott tartalmat, amit szeretne ébresztőnek vagy simán csak meg kell lennie Windows-on hang vagy videó formátumban a kívánt tartalomnak.
- Amennyiben a Képernyőfelvétel útján készült a tartalom, valahogyan eljuttatni Windows gépre (én feltöltöttem iPhone-ról GDrive-ra, Windows-on pedig GDrive-ról letöltöttem a gépre)
- Összekötni Windows gépre kábellel az iPhone-t.
- Windows-on 3uTools programnak van egy “Make Ringtone” funkciója, itt “From PC” gombra nyomva betallózzuk a videót vagy zenét
- Meg tudjuk vágni szépen a hasznos hangsávot, hogy honnan kezdődjön és érjen véget a hanganyag
- Jobb alsó sarokban a “Fade-in” gombra nyomva állíthatunk be a hanganyagnak kívánt hosszúságú hangerőemelkedést, ez például 20-30 másodperces anyagnál szerintem nyugodtan lehet teljes hosszúságú.
- Ha mindez megvan, akkor “Generate Ringtone” gombra már fel is tölti a hangot csengőhangként az iPhone-ra, amit azonnal is látunk a telefonon és a gyári ébresztőben is tudunk használni.Aki egyből egy használható anyagot szeretne, feltöltöttem a gyári Kibontakozás hangot GDrive-ra, amit az alábbi linkről értek el, ezt már elég csak 3uTools-al feltölteni csengőhangnak (mondjuk erre is érdemes teljes hosszúságú Fade-in-t beállítani):
Kibontakozás -
SoulReaver
veterán
válasz
DrTechnoid #309388 üzenetére
Én egy bő hete használom a 13 pro maxot. Nagyjából megszoktam már. Előtte csak Androidos voltam(Amióta van Android)...
Az IOS bénaságai idegesítenek egyedül, mint Appok értesítései(Facebook, Messenger, Youtube).
Egyedi csengőhangot csak körülményesen tudsz beállítani...A rendszer nagyon gördülékeny, egy fagyás vagy röccenés nem volt még, pedig már nem mai teló... Egy akku cserét akarok majd...
-
törölt tag
válasz
Dr. Oid #309309 üzenetére
Én nem nagyon érzek nagy fájdalmat: képeim iCloudban, Windows-on is elérhetők. Aki akar kábellel is tudja importálni a hivatalos leírás szerint. [link] [link] (nem kell külső kínai program)
Tettem fel saját mp3 zenéket is az Apple megoldásával (Music, iTunes), szépen integrálta Apple Music streaminggel. Tettem fel filmet, csengőhangot is az Apple saját megoldásával, nyilván itt a formátum megfelelő legyen. Notes, Pages dokumentum weben keresztül, nyilván Mac esetében a natív app kényelmesebb (handoff és egyebek), de én nem tartom "hibának" hogy az Apple nem Windows-ra fejleszt. Keychain jelszavak Windows-on is elérhetők. Files: iCloud Drive Windows-on vagy icloud.com vagy SMB megosztás vagy kompatibilis külső tároló. AirDrop hát csak Mac, Windows esetében böngészőben pl. SnapDrop.Miről maradok le? Mi a konkrét igény? Kép importálás, szinkronizálás helyett DCIM mappában kotorászni Total Commanderrel? Utáljuk az iTunes-t, akkor kínai 3utools mindenképp? Másik a bluetooth fájlküldés, amit még említettél, én a világból kifutok ettől 2024 internet korában. Olyan életszerű helyzetek jut eszembe, hogy de mi van ha a sivatagban térerő nélkül azonnal át kell küldeni valamit az Androidos félnek??? Mindennapos eset...
Az Apple annak idején máshogy gondolta, két iPhone között wifi sebességgel átküldeni jobb élmény, mint két Android között BT sebességgel, akkor ezt a vásárlók is megértik. Ahogy két iPhone között iMessage jobb, mint Android oldalon a fragmentált chat app szituáció, hogy 3-4-5 félét használnak. SD kártyát se raktak bele szándékosan és infrát se, mert nem gondolták fontosnak a TV távirányító lehetőséget.Magyarul attól mert mások máshogy csinálták, az Apple pedig a saját feje után ment. Kezdetek óta zárt rendszer, használjuk úgy ahogy kitalálták elven árulták, és az évek során a kisebb-nagyobb nyitás, opciók belerakása is olyan Apple módra van. Megszokás kérdése. Pl. bennem fel se merül, ha nem tetszik egy beépített gyári háttérkép (most ezek a kaleidoszkóp témák), akkor kitöröljem, mert megszoktam nem lehet. Annyira zártan benne van a rendszerben. Aki nem iOS user, az lehet erre azt mondja úristen mi az hogy nem törölhető valahol fájlrendszer szinten, hiszen megvetted 400 ezerért... ők azt felejtik el a hardvert vesszük, a szoftvert csak "béreljük" és így lett régen jailbreak, de a vevők 99%-a elégedett az Apple által eléjük rakott termékkel.
-
Dr. Oid
aktív tag
válasz
Zsolt,72 #309288 üzenetére
Én csengőhang témában megragadtam a Waltr nevű appnál, igaz, pénzbe került, de akkor (jó pár éve) az tűnt jónak és a 3uToolsról különben is itt hallottam először kb két hete (tán mert megvolt a Waltr
) Mindenestre majd megnézem.
Ámde épp ez az: platformösszevetősdi. Androidon letöltöm bárhonnat, vagy pc-re kábelt rádugom, felmásolom az adott filekezelőből, violá. Nekem ez lenne az egyszerű, mi több, kívánatos. Szóval lehetne még szögelni felhasználóbarátabbá, szerintem.
-
Zsolt,72
Topikgazda
válasz
Dr. Oid #309287 üzenetére
„ne csak 40mp-es csengőhangot lehessen akár pénzért letölteni, vagy URAM BOCSÁ lehessen feltölteni valahogy triviálisan, minimális/zéró pc-s hakkolással”
A másolás és szerkesztés nagyon egyszerű a 3uTools Windows program segítségével.
Még nekem sem okoz gondot.
Pikk-pakk megismerkedtem vele, adja magát.
A korlát valamikor az elmúlt évek során szerintem megszűnt, amikor 5 éve kezdtem az iOS használatot, akkor még valóban így volt. Mostanság úgy emlékszem, már tudtam hosszabb csengőhangot is használni.
kicsit egyszerűbb file átvitel pc-ről
Szintén a 3uTools a megoldás.
BT file átvitel
Utoljára Symbian OS alatt használtam ilyet, akkor is egy kezemen meg tudtam számolni, mennyi alkalom volt. Androidon sem kellett soha, így iOS alatt sem hiányzik. Látom, hogy van rá igény, ezt elfogadom, bár az én felhasználói szokásaim mellett ez teljesen érdektelen.
Mit szeretnél küldeni/fogadni Kékfog segítségével? Tényleg érdekel a válasz. -
Dr. Oid
aktív tag
válasz
lugosi #309285 üzenetére
Igaz, de szerintem a magamfajta sápítozók 99%-a boldog lenne szoftveres jóságokkal is, mint pl:
- a home screenen lehessen akárhová appokat/widgeteket tenni
- ne csak 40mp-es csengőhangot lehessen akár pénzért letölteni, vagy URAM BOCSÁ lehessen feltölteni valahogy triviálisan, minimális/zéró pc-s hakkolással
- kicsit egyszerűbb file átvitel pc-ről
- BT file átvitel
- olyasféle spam protection, mint pl a Samsungon a bedrótozott Hiya
- etcA hardver nyilván sokkal nehezebb sztori, a design meg méginkább.
-
Dwatti
addikt
válasz
Aethel #307929 üzenetére
Én nemrég P30 Pro-ról váltottam. Csengőhang engem is idegesített de a 3utools Pc programmal lehet rá másolni zenéket és lehet csengőhangot létrehozni és akkor már választható lesz. (képek másolásához is jó )
Hangerőt csak az alvás fókuszban tudod állítani de ott nem lehet saját zenét.
Alapból a csengő hangerőn szólal meg. Este le kell venni, vagy sajátot megszerkeszteni hogy halkan induljon és megoldva.
SMS számküldés ha nem teljes (előtag) sajnos ilyen de kijelölöd a számot jegyzetekbe másolva szerkesztheted és beilleszt.
iTunes nem lett a barátom....igy azt nem is használom.
Akku idő amivel nehezen békültem ki de sok mindent kilehet kapcsolgatni akkor kicsivel jobb lesz.(pl háttérfrissítések-youtubon vannak tippek ) Droiddal ellentétben itt nem az aktuális használt apban vagy Pl az akksi beállításoknál, hanem általában a telepített -megvásárolt appoknál lehet néhány funkciót állítani.
Én már megszoktam, másképpen kell gondolkodni -
bigrob
őstag
válasz
Aethel #307929 üzenetére
Ébresztés: Egészség appból kell külön ébresztőt beállítani és ott lehet külön hangerőt.
Csengőhanh: Pont tegnap csináltam egyéni csengőhangot, gépre dugod és 3utoolssal 2 perc alatt fent is van megvágva.Fölösleges összehasonlítani, teljesen más a rendszer, megszokod vagy megszöksz.
1,5 éve költöztem droidról, sose volt ios-em előtte, de soha vissza nem mennék. -
Aethel
aktív tag
Sziasztok!
Feleségem kapott karácsonyra tőlem egy iPhone 14-es mobilt és elolvastam az összefoglalót is ahol ki van emelve hogy androidról váltáskor az ébresztő, hangjelzések, stb nem külön állíthatóak. Erről tudni valamit hogy mi az oka? Nagyon tetszik neki a telefon, de ez nagyon zavarja és őszintén megmondva ebben az évben az új model megjelenésekor tervezek én is váltani droidról.. de nekem kicsit meghökkentő hogy ennyire alap funkció mint egy ébresztési hangerő állítás ilyen rendkívül körülményes (az egészség appban az alvási szokások/célok beállításnál végül találtunk rá módot).
Néha elcsenem tőle 1-2 órára hogy tapogassam és alapvetően nekem is tetszik, de valahogy mégis furcsák a korlátozások-hiányosságok. (Ilyen például hogy kapok egy azonosító számot SMS-ben, és nem tudom kijelölni-másolni, csak a teljes üzenet szövegét, ez nagyon zavaró pl.)
Köztük itt van a pont tárgyalt Synology app háttérben szinkron is, amire ahogy látom azért van megoldás és részben értem hogy biztonsági oka lehet annak hogy csak az icloud tehet ilyen műveleteket a háttérben, de így elsőre szokatlan hogy ezt a döntést nem a felhasználóra bizzák. (Hirtelen eszembejutott az egyéni csengőhang is, csak trükköket találtam amivel megoldható, gyári megoldást nem.)
Aki váltott droidról, mennyire megszokható ez? Nagyon sok ellenérvet tudok felhozni az androidos készülékeknél, amiért szeretnék váltani apple ökoszisztémára de így pár hét alatt valahogy úgy érzem egyik sem igazán tuti és mindenképp nagyobb kompromisszumot kell kötnöm. Hozzáteszem, hogy jelenleg samsung készülékem van de nagyon nem szeretem. (bloatware letörölhetetlen szeméttel van tele, értelmetlen hardveres megkötések, stb).
Bocs ha kicsit túl általános a téma, de gondoltam itt tőletek kaphatnék tapasztalati véleményeket. -
evo87
őstag
Sziasztok!
Van 3 szám, amit iTunes-ban korábban megvettem csengőhangnak. Ebből az egyiket használtam eddig. Szerettem volna valamelyik másikat beállítani, de a csengőhangok között nem jelennek meg, iTunes-ban csak lejátszás gomb van a dalok mellett... illetve ha a csengőhangok beállításnál rányomok h megvásároltak letöltése, akkor se történik semmi. Én bénázok el valamit vagy most az iTunes szórakozik?
-
kkp900
senior tag
válasz
Jocohun #306195 üzenetére
Nem lehet itt variálni....
A csengőhangereje van mindenre és ennyi 2023-ban is. Már az is nagy szó , hogy variálni lehet mától a 17.2-nél a értesítési hangot..
ui: Amúgy mennyiből tarott volna ,hogy mindenre külön lehetne beállítani a hangerőt? KB semmi perc alatt meglenne.. Meg a fejlesztőknek a "nagy vízen túl" a hackes telójaik tuti olyanok is.. Olyan dolgok is mehetnek nekik amit mi halandóak sose fogunk megkapni.
Bár már annak is örülnék ha újra simán tudnék csatlakozni a Homepod Minimhez és ott tudjam lejátszani a radiót pld . Már újra is indítottam de nem nagyon akar megszólalni magától csak ha hózzá nyúlok és nyomok egy hangerő pluszt neki . Valami ötlet erre esetleg? -
Selynelar
aktív tag
válasz
Zsolt,72 #305127 üzenetére
Köszönöm! Találtam is egyet, mondjuk nem konkrétan a linkelt oldalról. Eddig csak androidos telefonom volt és Samsung. Abban volt beépített spam blokkoló a hiya által. Elég jól teljesített, megfogta a spam hívásokat. Szerencsére van appja ios-re is.
Még annyi kérdésem lenne, hogy tegnap húztam fel windows pc-ről itunes segítségével custom csengőhangot és természetesen képeket is szerettem volna feltenni a telefonra, de amíg az iCloud photos be volt kapcsolva, nem engedte. Viszont amikor visszaakartam kapcsolni, akkor törölni akarta a telefonra húzott képeket.
A kérdésem, hogy szükséges használni az iCloud photos-t pl ha fényképeket készítek?
S már a telefonra húzott képeket fel tudom tölteni iCloud-ba, hogy ne kelljen adatátvitellel ráhúzni mindig a telóra?
Másik kérdésem, hogy ti hogy tartjátok a telefont sima felületen. Kijelzővel lefelé vagy felfelé és mi az ami esetleg ajánlott? Spigen liquid Air tokban van a telefon, de a kiálló kamera rész(Iphone 14 plus) miatt nem fekszik síkban a telefon, ez jelenthet problémát?Elnézést az ostoba kérdésekért, mint ítam most van először Iphone-om.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Ateszpapa #304973 üzenetére
Nem köszönöm, szeretem a mechanikus órámat.
Volt okosórám már Androidon, de 2 hónap után feladtam. Soha annyira nem voltam beszopódva abba a kényszerbe, hogy állandóan nézegessem az értesítéseimet, mindenről elvonta a figyelmem, ha meg rendszeresen ne zavarj módban vagyok, akkor meg tulajdonképpen minek az okosóra.
Meg én az elmúlt 10 évben egyetlen telefonomon sem tudom milyen volt a csengőhang vagy az üzenetjelző hang, mert mindet azonnal átteszem rezgő módba, ahogy kibontom.
Nekem az AOD pont arra jó, hogy néha ránézek, látom milyen típusú értesítéseim vannak és ami nem fontos, azzal majd foglalkozom később (gyakran órákkal később, mert nincs kedvem előbb). Akinek fontos halaszthatatlan kívánsága van az úgyis felhív. A telefon rendszerint a környékemen van, hallom/érzem ha zizeg.
-
Ha már telefonálásról van szó, akkor van egy vatta új bugom, csörög a telefon, de nem csörög
Azaz van egy bejövő hívás de semmi jelzés, csak a hívóképernyő. Se rezgés, se csengőhang, se a watch rezgése vagy hangja, semmi. És nem egytized másodperces véletlen megcsörgetések, hanem normál bejövő hívások. Ez már szerintem az MI, nem akarja a telefon hogy dolgozzak
-
kbela365
tag
Azt azért ne felejtsük el, hogy az "ébresztő" hangerőt külön csak a sleep focushoz kötődően lehet állítani. Ha létrehozok egy alarmot, mert például a délutáni sziesztából szeretnék felébredni, az ugyan úgy üvölteni fog, mint a csengőhang. Szóval délutáni (vagy délelőtti, vagy déli, kinek mi tetszik) sziesztából való ébresztésre vagy szét kell gányolni az adott időpontra a sleep focus beállításait, vagy third party app-ot kell használni. És azért ez így mondjuk úgy, hogy nem elegáns.
-
polonic
félisten
Két dolog lenne:
MultiSIM-mel használom az iphone-t. Aktiváltam az imessage-et és a facetime-ot nyilván a multi sim miatt annak technikai számával. Aktiválás után kiszedtem, hogy az a szám nem elérhető, csak az apple id-val. Ezek alapján akkor csak az apple id email címére tudnak majd nekem facetime-ot és imessage-et küldeni, igaz? Nem fog bezavarni senkinek a technikai szám?
Be van állítva a csengőhang max hangerőre de a tényleges híváskor a csengőhang jóval halkabb. Ez miért van?
-
Noxy
veterán
válasz
Kbali #302841 üzenetére
Hangszóró csere
Az iPhone készülékekben két hangszóró található, az egyik a beszédhangszóró a másik a csengőhangszóró. Az előbbin halljuk a hívó vagy hívott felet a telefon felső részén, az utóbbi pedig a kihangosításra, multimédia lejátszására alkalmas. Leggyakrabban a felső (beszéd) hangszóró szokott meghibásodni, ilyenkor a hívott/hívó felet recsegve, hallkan vagy egyáltalán nem lehet hallani. A meghibásodást kiváltó ok az lehet, ha túl sok por vagy egyéb szennyeződés jut be a hangszóró rácson keresztül a hangszóróba.
A hibát azonnal ki tudjuk javítani 20 percen belül és olyan lesz mint új korában…
-
törölt tag
válasz
smallcurrant #302278 üzenetére
Nem tudom mire gondolsz. Valaki úgy vált, hogy iPhone-on is Google, Microsoft appokat használ (email, naptár, felhő, jegyzet, emlékeztető, fotók…), más teljesen vált Apple szolgáltatásokra és beépített reklámmentes appok.
Egyébként Apple appokba is be lehet kötni más dolgokat, csak az olyan felemás. Pl. Mail app és Gmail fiók felállásban nincs push, Mail és Microsoft variációban van. Files-ba felvehető a OneDrive, de letölthető az app is.
Nekem Apple szolgáltatások vannak többnyire. Mail, Notes, iCloud Photos, 50 GB iCloud (hide my email funkció szuper), Keychainben a jelszavak, Notes, Reminders, Music, Shazam, Health, Fitness, Maps, néha Arcade játék és TV+ sorozatok. Beépített billentyűzet, ébresztő, névjegyzék is, Safari (Wipr adblocker), Files, Pages, Numbers, Keynote. Shortcuts app sok hasznos dologra képes, pár Widget, néha még Sirinek is akad jó napja, AirDrop másik Apple eszközzel, kisegítő lehetőségekben is erős az Apple. Weather app lett gyengébb amióta adatforrást cseréltek (poén amióta amerikairól európaira) Apple Pay!A böngésző adblockert leszámítva ez mind Apple megoldás. Aztán ha még veszel más Apple terméket, akkor jön igazán a kényelem, iPhone, AirPods, Mac, Watch… és ha iPhone-os ismerősökkel iMessage és FaceTime, megosztások kényelmesen.
Másnak meg nem tetszik az iCloud alapvetően miért szinkronizálás elven megy, miért nem tud úgy fájlokat, csengőhangot másolni, másik böngészőt, billentyűzetet, email appot telepít, Windows és Chrome miatt nem érdekli az ökoszisztéma. Vannak még fix dolgok pl. rejtett szám szűrés nincs, a szolgáltatónál kell kérni, nincs reverse wireless charging és nem tudom micsodák és a többi az előbb linkelt hozzászólásban.
Amit akarsz próbálj ki a céges készülékeden, diktálás, parancsokkal és fókusz módokkal szórakozni, melyik kategóriában milyen app válik be. -
davtsik
tag
Sziasztok, kis segítségre lenne szükségem. Szinte minden app értesítési hangot kikapcsoltam már korábban csak a garázsnál a kamera jelzésre csipog a telefon.
17.0.3- ra frissítés után ez az értesîtési hang és rezgés mintája megváltozott és sehol nem találom hol lehet átállítani. Biztos ios-ban vhol mert az appban (super live plus-techsone) csak a csendes/ hangjelzés opciók vannak. Csengőhang, sms hang maradt a régi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Battlefield 6
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Yettel topik
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest