Új hozzászólás Aktív témák

• Tin

veterán

válasz buherka #4563 üzenetére

a T410/T510-ről, ha megengeditek (bár írtam már róla a hírhez kapcsolódó topikban is, de hátha itt is érdekel valakit)...

utánaolvastam külföldi fórumokon, blogokon, és nem győzött meg hogy jó az nekem. T510-ről írom, de a T410-re is igaz.
    - NVIDIA 3100M videokari úgy fest durván gyengébb lesz az ATI 3650-nél, cserébe nem is fogyaszt jól, de ez még nem megerősített ([link], mindenesetre a notebookcheck.net nem szokott hülyeségeket leírni)
    - nincs átkapcsolható grafikus kártya (mondjuk ennél a kártyánál felesleges is)
    - nincs magnézium rollcage a kijelzőn (az alsó részen megmaradt)
    - 2 centivel szélesebb, és alapból picit nehezebb is, viszont 1 centivel keskenyebb
    - 15"-ban csak 16:9 felbontás van (1600x900, viccelnek??), de legalább LED-es. 14"-ban marad a 16:10 egyelőre
    - lesz FullHD panel, de 15"-ban akkora felbontás sztem sok (1 évig használtam egy DELL E6500-at 1920x1200-ban, szemgyilkos)
    - ctrl/fn cserélhető biosból (remélhetőleg a T500 frissített biosában is megjelenik majd)
    - nincs külön mikrofon/fejhallgató jack, hanem átkapcsolható
    - az "új" memóriakártya olvasó feleannyi kártyát olvas
    - az "új" "powershare" usb-t már a T500 is tudta kikapcsolt állapotban (biosban állítható, bár az csak bedugott gépnél tudta, ez elvileg akkuról is, ez pozitív)
    - nincs SATA6, csak SATA3
    - billentyűzet melletti oldalsó hangszórók (a DELL E6500 után köszönöm, de SOHA többé)
    - billentyűzet redesign majd kiderül hogy sikerül-e
    - nagyobb touchpad (ami jó!), ráadásul multitouch
    - nagyobb ESC/DEL, szokás kérdése, pozitív lehet (az ESC legalábbis)
    - centralizált képernyő (bár kb semmi jelentősége)
    - eltűnik az intel wifi link 5xxx fos
    - CORE i5/i7 procik (lassabb 4magos több fogyasztással, bár van ahol jó, meg ez a jövő)
    - 22 órás lehetőség (bár a DELL is ezzel reklámozott 1 éve, de a DELL E6500 kevesebbet bír a 9 cellással, mint a T500), de ahogy valaki írta, ha csak a fele, már jó
    - 4 memory slot jó dolog (4x2GB modul jóval olcsóbb mint 2x4GB, 16GB notiba egyelőre felesleges)

külföldi fórumokon, blogokban ezerrel sírnak. lenovo 2 napja levette a T500-at és a T410s-t a weboldalról (átmenetileg nem rendelhető). sok konfigurációban még nem rendelhető, hetekig tart az átfutás. tesztek még sehol.

szóval... meglátjuk. szélesebb, 1600x900, gyenge videókari, magnézium rollcage elhagyás... nekem ez visszalépés.

Új hozzászólás Aktív témák