Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz Eugene Roe #83594 üzenetére

    Én csináltam otthon magamnak olcsó CAT5e kábelből, krimppelővel minimál hálózatot, hogy legyen. Nem próbálgattam még a különböző kábeleket, mert nem volt rá még időm, meg pénzem. (Házfelújítás, épp ampereket kell vennem....)
    De egyik fórumtárssal épp tervezzük, beszámolok majd róla, ha sikerül.

    Krimpeléshez és a csatlakozókhoz visszatérve: ha valaki már csinált ilyet, akkor látta, tudja, hogy az ilyen csatlakozóknál az érintkező fém pöcköket a krimpelő csak belenyomja abba a vékony kis kábelbe az egyik végét keresztülszúrva a szigetelést. Szóval elég kis felületen érintkezik a kábel végén a csatlakozó és a kábel vezető ere.
    Ezzel szemben ott vannak a komolyabb csatlakozók (pl. Kácsa által árult Telegartner), amiket nem krimpeléssel szerelnek, hanem blankolják a szigetelést és csavarozással szorítják be a kábelvégeket, valamint az árnyékolást. Itt máris nagyobb a csatlakozó felület, ami EMI szempontjából kedvezőbb.

    UTP = Unscreened Twisted Pair = árnyékolás nélküli kábel, csavart érpárokkal. Nem mindegy, hogy hány csavarás/méter. Minél több, annál jobb zavarelnyomás...

    A kábelek jelölésében a betűk:
    F= Foil-screen = fólia árnyékolás, ami vagy érpáronként vagy az egész kábelen van.
    S = braided screen = kőrfonott árnyékolás az egész kábelen

    Így van sok féle kombináció az érvastagságban és árnyékolásban...

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák