Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz MasterMark #50780 üzenetére

    "Az én "rendszeremnél" is van olyan, hogy néha meglepődök rajta, hogy milyen jól szól, néha meg valamiért annyira rossznak hallom, hogy inkább kikapcsolom."

    Az szerintem nem a "rendszerednél" van, és semmi meglepő nincs benne. Én is ugyanezt tapasztaltam mint te, és számomra egyértelmű, hogy az éppen akkori mentális helyzetem, a befogadókészségem, a benső állapotom, egyszóval a hangulatom határozza meg, hogy éppen milyennek érzékelem a rendszerem hangját, ezzel együtt a hallgatott zene minőségét, rám gyakorolt hatását. A hangulatnak, mentális állapotnak szerintem fiziológiai hatásai lehetnek akár a fülre is, de leginkább az agyra.
    Reggel nem sok értelmét látom hogy zenét hallgassak, mert nem vagyok alkalmas állapotban rá. Délután már sokkal jobb, este aztán (alkalmasint egy-két felessel a fejemben), feldobott hangulatban, kategóriákat javul a "rendszerem hangja". :D

    (#50781) bajnokpityu "volt,aki elolvasta, és ajánlja elolvasni?"

    Én olvastam belőlük. Meggyőződésem, hogy döntő többsége ezeknek a "varázslatoknak" a placebó-hatásról szól, de ha valaki ezektől hallja jobbnak a hangot, akkor érezze jól magát, nincs ezzel semmi baj. Én ajánlom elolvasni, egyrészt az olvasás nemesíti a lelket, másrészt érdekes dolgok ezek, mint minden olvasmány, ami az emberi lélek és agy befolyásolásáról szól. Ha a hangképben nem is, de néhányunk bensőjében hozhatnak pozitív hatású változást a "táncoló medvék, csodaelixírek, varázslatok". (A "szakállas nők"-et direkt kihagytam, mert most nem kívánatos aktuális képzeteket kelt.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák