Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz Jimmy8 #21651 üzenetére

    Hálás köszönetem a tapasztalataid írásba foglalásáért! :R
    Nálam általában "elfogadható" minőségű cd játszók voltak, több gyártótól is. Jelenleg a Yamaha CDX-870 játékosa van. Az erősítőm zenére: FineArts (Grundig) V14. Mivel főleg smooth jazz-t, soul és instrumental zenét hallgatok, így a megfelelő hang érdekében számos cd játszót kipróbáltam már és jó sok kábel cserén túl vagyok (RCA..... hangfal kábel...stb). A komplett (6.1) szettem Acoustic Research (front: S40, Háttér: S10, hátsó háttér:C1 ). A frontokat tavaly tuningoltattam a HiVox-nál.
    Szóval: bármilyen új elem cseréjénél (cd-játszó, erősítők, kábelek...) megmaradt valamilyen hiányérzetem. Hol a mély, hol a mély-közép hangtartomány fakósága vagy éppen gombócossága, vagy éppen a magas hangsáv zárt lecsengése, függöny mögülisége vagy akár a közép tartomány zártsága volt a probléma. Azután, sikerült Dorian jóvoltából egy DAC-al is kipróbálni a rendszeremet. És azután rövid időn belül be is szereztem Szabó Z.-tól egy Lupus -III DAC-t! Az eredmény: egyszerűen ég és föld!
    Mindenképp csak javasolni tudom, szerezz be egy DAC-t és akár a DVD játékosod is jól fog szerepelni mint futómű.
    Én már saját bőrömön megtapasztaltam, hogy csak nagyon irányadó adatként lehet elfogadni egy - egy készülék vagy kábel, mások által leírt tapasztalatait. Persze, orientálódásnak jó, de csakis a saját fülemnek tudok hinni, és az általam jól ismert rendszerbe iktatva meghallgatni az "új jövevényt". Nem egy alkalommal voltam már fültanúja olyan jelenségnek, hogy egy másik rendszerbe bekötött kábel ott csodás változást hozott, majd nálam ez a várt kedvező hatás elmaradt, vagy éppen alig jelentkezett. Vagy éppen fordítva. Ezért is lenne jó, ha előbb kipróbálható lenne egy média lejátszó a rendszerembe, és csak azután vásárolnám meg.
    Persze, egy alig 10 vagy 15 ezres értékű lejátszó nem egy komoly befektetés, de azért (esetleges melléfogásnál) csak bántana a dolog.
    Igaz, volt már nálam egyik fórumtársunk média lejátszója, jól is teljesített! De azért a próbateszt mégiscsak megnyugtatóbb variáció.

    [ Szerkesztve ]

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák