Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Woodslave

    nagyúr

    válasz Casanova* #52508 üzenetére

    nincs nagy jelentősége :D

    10 dolog amit tud a fehérjéről ez a tápkieg iparban dolgozó bennfentes szakértő

    1. nincs olyan hogy nem hőkezelt fehérje (ha valaki jobban vágja akkor kisegít) Legalábbis az USA-ban pasztörizálni kell - és ez még a legalacsonyabb hőmérsékleten is azt jelenti, hogy változik a szerkezet, de ez nem jelenti azt, hogy haszontalanná válni (gondoljunk a sütés-főzésre az se teszi tönkre :N - vagy ha igen akkor már tudom miért nem vagyok izmos :D )
    1.5 ha a márka bioaktív peptideket árul, akkor kerüld el, mert ezek gyakorlatilag a fehérjéből vannak kivonva, tehát többszörös árat fizetsz azért amit megkaptál volna ha nem veszik el tőled :D

    2. a hidegen szűrt fehérje azért még hőkezelt - ez amúgy is egy szűrőeljárás amivel a fehérje végső koncentrációját kialakítják, de előtte azért rövid ideig (15mp) hőkezelik. azért ilyen rövid ideig mert így időt spórolnak és többet tudnak gyártani

    3. GMO és szabadon legeltetéses szabályok szigorúbbak máshol. Pl ha új zélandról veszed a fehérjét akkor tuti azt kapod

    4. nincs tanulmány ami a legeltetett és kukoricán hízlalt állatok tejéből készített fehérjéket vizsgálta volna
    (természetesen a grass fed (legeltetett) sokkal jobb, de ez inkább a hús és zsír minőségében jelenik meg.

    5. nincs 100% hidrolizált fehérje, mert ez gyakorlatilag egyenlő lenne az emésztéssel azaz nem maradna semmi. Itt arra utal, amiről szoktunk beszélni, hogy a 100% whey nem azt jelenti, hogy 100%, hanem hogy nincs benne más típus. Azaz 100%-ban hidrolizált fehérjét tartalmaz, de annak mértéke 2% (vagy 5%)

    "akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá

Új hozzászólás Aktív témák