- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Aktív témák
-
-
válasz
G. Dealer #1348 üzenetére
Hát nem tudom...
Megpróbáltam azt is, hogy csak az egyik felét kötöttem rá a végfokra, szal' a piros + fehér + test vezetékekből csak a piros + test kombinációt használtam, és akkor is ugyanez volt. Ha el lenne szakadva a test, akkor nem is szólt volna eszerint a bekötés szerint, nem?Vagy nyer annyi potenciált a "levegőből", hogy még valahogy elpittyeg vele?
-
G. Dealer
tag
válasz
csabyka666 #1347 üzenetére
Valószínüleg a test vezeték szakadt el.
-
Üdv!
Most látom, hogy van direkt Genius-os topic is. Ide is beírom a bánatom, hátha...
Nos. Adott egy tök alap Genius 2.0-s asztali hangfal. Miután lepottyant az asztalról, furcsán vokálosan szól kezdett szólni. (a mélyek teljesen eltűntek belőle)
Valamint azt vettem észre, hogy ha a balansz-t húzogatom jobbra-balra, akkor "normálisan" szól (vannak mély hangok), csak ugyebár akkor is mindkettő hangfalból kapom egyformán a zenét, és azt is csak monóban.Mi szakadhatott meg benne? Végfok...?
Olyan, mintha mind a 2 sávot akarná egyszerre erősíteni, és összeakadna...lehetséges lenne ez? Tehát úgy értem, hogy olyan, mintha a közös "test" ( 0 ) mellett a két oldal vezetéke ( + ) is össze lenne zárva.
Biztonságos így használni?
Köszi a véleményeket előre is!
-
palik222
csendes tag
sziasztok!van 1 genius swhf5005 as 5.1 es hangfalszettem és az a problémám h be volt kapcsolva majd pukkant 1 kicsit és égett szag volt azóta semmi.próbáltam cserélni biztit de azonnal kiverte azt is.megnézettem 1 elektromos ismerősömmel és azt mondta h a trafó főtt meg.esetleg volt már vkinek ilyen problémája.vki nem tudja mennyibe kerül bele 1?ha vkit érdekel 10 ért odaadom ezt leszámítva 1 karc sincs rajta.előre is köszi.hello
-
edin
csendes tag
Szia!
SW-J2.1 1200 típusú Genius hangfalunk hangerőszabályozója meghibásodott.
Ennél a típusnál ez egy külön egység, amelynek érintkezési hibája van. Tökéletesen összeillesztve a kábelt az egységgel, nem szólnak a hangszórók, csak mozgatás után.
A garancia van a termékre még 1 hónapig, viszont a jótállási jegyen feltüntetett telefonszámon nem jelentkezik senki és a megadott office@genius.hu e-mail elérhetőséget hibásnak érzékeli a yahoo, így aztán nem küldi el.
Szóval tanácstalan vagyok.Előre is köszi a segítséget!
-
Ezmegmiaz
csendes tag
Üdv!
A következő lenne a problémám: nemrég vettem egy SP-HF800X hangszórót, és tegnap feltűnt, hogy az egyik hangfal serceg (nem a szabályzós). Kicsit olyan mintha torzítana. Elsőre nem is vettem észre. Ha nem szól semmi, akkor nincs semmilyen alapzaja. A másik tökéletesen szól. Kipróbáltam egy notebook-al és egy asztali géppel is, csak, hogy biztos legyek, hogy nem azzal lesz a probléma.
A számla megvan, garancia papír nem volt hozzá.
Egyébként Debrecenben vettem a Media Markt-ban. Oda kellene visszavinnem, vagy pedig szervízbe (Debrecenben egyáltalán van szervíz, vagy csak Pesten?) -
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Most szeretnék venni egy genius SW-HF 5.1 6000v2 hangfalszettet. azt kérdezném, hogy milyen hosszúak a kábelek(front sugárzók és a hátsó hangfalak-hoz)? Milyen méretűek a hangsugárzók? mert akkor úgy alakítom ki a helyet ahova tenni szeretném.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Jowanson
tag
válasz
eladohardver #1337 üzenetére
Köszi
lehet hogy az lesz... -
Nikk
senior tag
Én nem igazán tanácsért, mintinkább dícséretért a Genius-nak a remek Support-ért... Lassan már 5 éve tulaja vagyok egy 5.1 Home Theater-nek és azóta szinte semmi baja nem volt. Kicsit elkezdett kopni a poti és sercegett, de egy kis WD-40 segített a bajon. Azóta nuku serc. A hangkari ami meghajtja meg egy ASUS Xonar D2X.
Viszont mondanék egy kis plussz infót hozzá. A hangfal Crossover-je valahol 127Hz környékén van a mélyre. Aki Ilyen hangkarival használja, vegye 44-re a Sub-ot a Mixer-ben. Csodát tesz vele... Mellesleg nem rég le akartam cserélni Harman Kardon Soundstick-re, de meggondoltam magam. Gondoltam adok neki egy esélyt, hogy most rendesen belövöm a mélyet és a többit... =) És siker... =)
-
Jowanson
tag
Sziasztok
A Genius 6000-esen a háttérvilágítást ki lehet kapcsolni valahogy? Egy sötét szobában filmnézés közben ha az ember látóterében van akkor elég zavaró tud lenni egy idő után.
-
Bigvalag
csendes tag
válasz
G. Dealer #1326 üzenetére
Köszönöm!
Majd próbálkozom.
Bár a logikámnak ellent mond, hogy ha kikapcsolom, majd utánna rögtön be akkor megjavul, ja és azt elfelejtettem, hogy fejhalgatóval is ugyanez a helyzet, vagyis hogy elhalgat az egyik fele.Ráadásul néha ha nem csinállom a ki-be kapcsolást, megjavul.
De köszi a reagállást!
-
popp
aktív tag
Service guide alapján egy-egy TDA 7269A IC végzi az elsők és a hátsók erősítését. Azért sztem érdemes először meggyőződni, hogy biztos a végfokokkal van a gond. Ez legegyszerűbben úgy ellenőrizhető, hogy az 5.1 3 jackkábelét kihúzod a hangkariból, majd egyesével megérinted őket. Amelyik búgó hangot ad az rendben van.
-
Bigvalag
csendes tag
Hali Mindenki!
Nekem van egy SP-HF2000X típusu aktív hangfalam.
Az a gondja hogy a potik nélküli oldal rendszeresen elhalgat, aztán meg megszólal.
Akkor is megszólal, ha ki-be kapcsolom, de csak egy ideig működik.Mit tegyek, szétszedjem és befujjam WD 40-nel : )))
Köszi a választ!
-
GeniusHU
aktív tag
-
Endy08
csendes tag
válasz
GeniusHU #1322 üzenetére
Köszönöm segitséged még egy kérdés vagyis kettö mert gondolom két végfok mehetett ki meg tudod mondani melyik a hozzáé tartozó két végfok a számára lennék kiváncsi én kicserélném hátha a trafóba nem ment ki semmi és hogy hol lehet ilyen végfokot beszerezni és az mennyi lenne ? kösszönöm (ha nem tul drága akkor még egy próbát megérn a végfok csere
-
Endy08
csendes tag
Tiszteletem minden kedves genus tulajnak Kérdéssel fordulok hozzátok van egy :Genius 5.1 Surround Home Theater em van egy problémém kb egy hónapja azon vettem észre magam mikor hazamentem és bekapcsoltam a pcm és az 5.1 et hogy nem megy csak a center és a mély hangfalaim mostanában azon gondolkoztam hogy megjavitom de nem tudom igazán hogy mi mehettet ki gondoltam hogy az ic de mégis melyik ha valaki tud segitsen elöre is kösszönöm (szervizbe nem akarom vinni ha lehetséges megjavitanám otthol hamár villanyszerelö vagyok) mégegyszer kösszönöm várom válaszotokat.
-
YakQzA
tag
válasz
Willanyasz #1315 üzenetére
Meg sem mukkan. Kilőtte a biztit. És búgott a trafója is,de az egy dolog attól még ment csak estére áramtalanítani kellett. Az a bajom, hogy az eladó a boltban kapásból vágta a hibát. De elég szétnézni a fórumokon. Ugyanaz a 2-3 hibája van mindnek. Ezért gondoltam, hátha... Mert ha a hibát megszüntetik az egy dolog. De ha az okát nem szüntetik meg akkor kezdődik előröl.
Ja és még csak nem is hajtom.. -
YakQzA
tag
Hello!
Bent van gariban egy 5005-s szettem. Számíthatok arra, hogy többet nem lesz gondom vele? Értem ezalatt, hogy rendesen megjavítják a gyenge pontjait a konstrukciónak kiküszöbölve vagy csak egy panelcsere történik aztán megy ameddig megy!? (hiszen ebből él a szerviz) -
Willanyasz
tag
Sziasztok.
Nekem egy SW-HF 5.1 5005 van.A problémám a következő: garancia után 3 hónappal az egyik mély közép hangszóró döglött be semmi gond mondom magamban csere szerviz felhív van komplett hangfallal 4 vagy 5 ezer lett volna már nem is emlékszem.Mondom magamban megnézem a somogyit kétszer akkora mágnessel,szebb hanggal olcsóbban.Megvettem kicseréltem minden frankó csak kicsit erősebb a mágnes távolabb kell tenni a monitortól.Eltelik 1 hónap KB nagy reccsenés játék közben /nem szólt hangosan a házimozi/
elkezd szaglani,egyre jobban.Kínomban éjjel 11 kor szétszedtem.Rájöttem hogy a szub tápjába a zavarszűrő kondik szétdurrantak.Elektronika boltba elmentem 100 nF-os kerámia kondit vettem hozzá 100 voltosat filléres dolog.Megint tökéletesen működik.
Kérdem én,hogy normális ez hogy pár forintos alkatrészeken spórol a cég???
Semmi anyagokból van megépítve az egész!!!!!!!!!!!!!
Nálam elásta magát a cég többet nem veszek Geniust. -
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
GeniusHU #1308 üzenetére
Igazából rögtön az első bekapcsoláskor is hallottam részletes átvizsgálás után
, de csak akkor hallom, ha be van kapcsolva a készülék és a fülemet a mély hangszórót védő hálóra rakom, egyébként ha már 20cm-re vagyok tőle, akkor semmit sem hallok.
Ahhoz tudom hasonlítani a hangot, mintha áram alá helyezel egy hangszórót és ilyen folytonos nem magas (inkább semleges hangszínű) hálózati hangot hallanál.
Mivel "csak" 15E Ft volt, lehet, h. ez ilyen minőségű lenne?
Előtte SW-HF5.1 3600-om volt, annál ugye nem volt ilyen hang, de az más kategória...
Nem tudom sajnos elvinni az üzletbe, mert az iPon-ból rendeltem és én Debrecenben tartózkodom, de garanciafutár van és van rá 1 év gar. végül is.Szóval ha ez normális egy ilyen kat. szettől, akkor nem izgulok... -
GeniusHU
aktív tag
válasz
D®. GeNy@ #1307 üzenetére
Hát ezt hallani kellene, hogy itt mi a normális.
De nem baj ha megmutatod ott ahol vetted.Elméletileg nem kéne hogy legyen hangja, ha távolról meghallottad akkor az baj.
Ha éppen nem szólt és akkor alig hallod, akkor az lehet normális.A sub alján elméletileg van 4 csavar, ami a tápot tartja.
Ha tudsz, akkor azokon húzz csavarhúzóval, lehet csökkenni fog a zaja. -
D®. GeNy@
aktív tag
Hali!
Tegnap vettem egy Genius SW-HF2.1 3000 típusú szettet és azt szeretném kérdezni, h. az hibának tudható e be, hogy ha közel hajolok a mély hangszórójához vagy maga a mély ládához rakom a fülem, akkor ilyen folytonos "áram" hangot hallok, ez normális vagy vegyem fel a kapcsolatot a szervizzel?
Asus Xonar DX-el hajtom meg, ami szintén új. (együtt érkeztek meg)
Előre is köszönöm!
-
J97
tag
Sziasztok!
Igaz a genius 2.0 topicban már feltettem ezt a kérdést, de lehet itt előbb választ kapok rá így belinkelem ide is.
Előre is köszi!
-
beander
csendes tag
Szia Genius! tudsz abba segíteni hifimnek panasonic sa-ak200 mi a baja?
bekapcsolás után G 61 kódot irja és kikapcsol.köszi beander -
vepe
őstag
sziasztok
genius 5050 házi-mozinál kilehet távkapcsolóval kapcsolni a rendszert vagy csak főkapcsolóval?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest