Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    válasz B-L-A-C-K #6148 üzenetére

    Vegyük azt, hogy az 520-as HX 80%-os, ami azt jelenti, hogy összességében 410W-ot tud kipaszírozni magából tartósan! Ha a hardverelemek specifikációi alapján összeadod beépített cuccok teljesítményét, akkor ezt az értéket nem szabad átlépni.
    Eddig oké! De most jön a csavar. A VGA kártya saját tápáramkörrel rendelkezik és ez sem rendelkezik 100%-os hatásfokkal (olyan 60 és 80 % közötti, attól függően, hogy hány fázisos!), tehát csak 12V-os feszültséggel megy, de nem 12V-osak a komponensei!!
    Azt tudjuk, hogy a csúcsra járatott G92-es mit fogyaszt, akkor számolnunk kell a VGA ramokkal (4-5 W-körül /db), a ventivel, a Ramdac-al (ha nem integrált) és az egyéb komponensekkel! Az GX2-nél még az SLI IC is becuppant olyan 20W körül!! És most csak egy sz@ros VGA kártyáról beszéltünk!
    Tehát annyi pisztlicsáré komponensből tevődik össze a gép fogyasztása, hogy villamosmérnök legyen a talpán aki ki tudja számolni! :D
    Én a legparasztabb megoldást választottam, bementem az egyik barkácsáruházba és vettem egy teljesítménymérős konnektort! (4.600,- Ft volt), Azzal lemértem a gépem (236W volt csúcson, 3DM alatt) és megnyugodtam, hogy a 600W -> 480W-os Zalmanban van elég kraft a 9800GX2-höz!!
    Aztán jött a pofára esés, mikor beraktam a gépbe a 9800 GX2-őt! Ugyanis a táp összteljesítménye valóban elég hozzás, de Zalmiék a minőség miatt (meg a táp moduláris!) a 12V-os ágat 4 felé bontották!! És mivel nekem derogált még bepaszírozni tápkábeleket a gépbe ezért megpróbáltam a PCI-E vonalon és egy MOLEX vonalon megetetni a GX2-őt. Ki is röhögte az egészet 3D alatt és úgy lelőtte a rendszert, hogy csak a gépből kitóduló meleg emlékeztetett arra hogy néhány perce még ment! Úgyhogy a GX2 szereti ha három ágon 3x8A csikizi a tápcsatiját!

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák