- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mzso
veterán
Helló!
Van egy olyan elképzelésem, hogy lecserélem a fejhallgatót fülhallgatóra, leginkább kényelmi szempontokból. (Pl szemüveg). Mivel nem vagyok csilliárdos, így házilag csinálnék belőle CIEM-et szilikon gyurmával
Úgyhogy ilyesmi paraméterek érdekelnének:
-Egy tisztességes fejhallgatóval összemérhető hangminőség. (Nekem amik voltak mind bejöttek - ATH-M20X, Superlux HD660, egy régebbi félnyitott Panasonic - Legalább is amíg ki nem veszett a mély, meg nem kezdett széttöredezni a pánt.)
- Egyenletes karakterisztika. Esetleg egy kevés mély kiemelés.
- Max 10-20 ezer
- Cserélhető kábel, mert nem szeretném rövid időn belül kidobni.Korábban ilyenjeim voltak, vannak: Philips 3850, Maxell Metallics, Piston 3, KZ-HDS1.
Érdekes módon, szerintem ebből a HDS1 nagy előnnyel a legjobb, és a legolcsóbb is. A többinél mind volt kellemetlen csörömpölés egyes zenéknél. Gondolom egyes szűk magas tartományok kiemelése miatt. De ennél nem tapasztaltam. A mély-kiemelése meg nem zavaró még.
Van valakinek tuti tippje?
(Még egy HDS1 szintű extra olcsó fülhallgató érdekelne, úgy látom nem forgalmazzák már.)
-
ryzo82
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy fülest, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Főleg telefonnal használnám zenehallgatásra, rock, metál.
Szeretném ha strapabíró lenne, jó ár/érték arányú kb 10-20 ezer forintot szánnék rá.
Kialakítása mindegy számomra, csak kényelmes legyen. Kábelelvezetésnek nincs jelentősége.
Eddig 4 darabot találtam amik közül gondolkozom melyiket kellene, persze ha szerintetek van jobb vétel ebben az árkategóriában ne tartsátok magatokban.KZ Castor
1MORE Piston Earphone
MoonDrop Quarks
SOUNDMAGIC E50Köszönöm, ha időt szánsz rá, hogy elolvasod, illetve válaszolsz.
Pacsi!
-
UserX
addikt
Az Összefoglaló ajánlására vettem egy ilyet: Xiaomi Piston Basic.
Arra amire nekem kell tökéletes, köszönöm!
Többen panaszkodtak, hogy 1 év után az egyik oldal elhal, dehát ~2k-ért mit várjon az ember? -
shina
tag
Sziasztok!
Új IEM-et keresek, tanácsotokat szeretném kérni. Túl nagy a választék, nagy része biztosan gagyi is, és szinte lehetetlen rendesen összehasonlítani őket, nem mellesleg sok a hypeolt darab is. Így inkább a fórumtársak tapasztalatában bíznék.
Mi volt eddig?
Egy AKG füles, amit egy Samsung telefon mellé adtak. Azonban sajnos szétesőfélben van, mivel a vonal túloldalán már panaszkodtak, hogy vagy nem hallatszom vagy zajos a mikrofon. Ha megbirizgálom a vezetéket akkor működik egy ideig, feltéve hogy nem mozgatom nagyon a fejem. A hangszóró része még működik, bár ha a vezeték mozog, mondjuk séta közben, akkor gyakran behallatszik ilyen "kábel zaj" ami zavaró.
Mire kell az új füles?
Mindenképpen:
* (videó)telefonálás
* podcast hallgatásBónusz ha csendes környéken vagyok:
* ambient zaj (ilyen esőerdő felvételekre kell itt gondolni)
* zenehallgatás (klasszikus zene vagy valami szimfonikus metál)Mit keresek?
* IEM-et leginkább mert ezek jobban szigetelik a környezet zaját (valamikor csak ez utóbbi miatt dugom be és nem is hallgatok semmit)
* jobb fajta USB-C - 3.5mm audió átalakítóval használom és csak telefonnal
* mikrofon legyen rajta (ha nincs de cserélhető a vezeték mikrofonosra az is jó)
* szóljon szépen, de nem kell audiofil minőség
* legyen minél strapabíróbb és minőségibb, hogy sokáig használhassam
* ár maximum €100
* vezetékes (nem akarok még ennek a töltésével is bohóckodni), de a vezeték stílusa kb. mindegy, de a jack legyen egyenes, nem pedig 90°-os
* lehetőleg minimális "kábel zaja" legyen ha séta közben használom
* ne menjen túl mélyre a fülembe
* külföldi rendelés nem gond, márka mindegyEgyéb megfontolás?
Láttam, hogy újonnan vannak már olyan fülesek amiken cserélhető a vezeték. Ez bónusz pont, hiszen nem kell az egészet kukázni ha a kábel elhasználódik, azonban amint láttam a vezetékek ára egy olcsó fülesével vetekszik.
Másrészt azon is gondolkodtam, megéri-e az ilyen €70-100 füles egyáltalán, hiszen annak az árából lehet 4-5 olcsóbbat lehet venni? Mert kifizetem, ha van annyival tartósabb, de ha csak annyira bírják sokáig mint az olcsó társai, akkor pont ugyanannyi szemetet termelek, viszont cserébe sokkal több pénzbe is kerül. Van annyi minőségbeli különbség hangban az olcsó meg a középkategóriás fülesek közt, hogy megérje még azonos tartósság mellett is?
Nem várom el, hogy hozza egy rendes fejhallgató vagy a Hi-Fi hangfalaim minőségét, otthon nem fogom használni.
Mit került a listára eddig?
Szerintem gyakorlatilag véletlenszerű ez a lista mert ezeket "dobta a gép" kereséseim során amikről egyébként többnyire pozitív véleményeket és teszteket olvastam vagy láttam.
* Sony MDR-EX15... széria: talán nem tűnik annyira trének
* Xiaomi Piston Basic: szintén olcsó alap fülesnek tűnik
* Kiwi Ears Cadenza: állítólag jól szól, cserélhető vezeték, nem túl drága
* Moondrop Aria: ez sokan ajánlják, hogy hú de mennyire jó, viszont drágábbKöszi
-
szelindek
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi Piston Basic és Soundmagic E50 között nagy különbség észlelhető?
Kérdem, miután több helyen is arról írnak, Xiaomi jóval többet tud, mint az árkategóriájától elvárható. -
zsoltyyy
senior tag
Sziasztok,
Munkahelyre kéne egy új füles. Nincsenek nagy igényeim. Mikrofon legyen rajta, most jelenleg egy Samsung telóhoz járt AKG fülest használok, ez agybadugós.
Xiaomi Piston Basic összefoglalóban ezt néztem ki, igazság szerint sok kérdésem nincs ezzel kapcsolatban, leginkább annyi, hogy mennyire kell tartani attól, hogy kamu fülest vásárlok?
Apple earpodsnál, meg a samsungos akg fülesnél elég sok hamisított termékről hallani...
Vagy ha tud valaki olyan boltot, ahol van eredeti samsung akg akkor azt megköszönöm, mert amúgy teljesen jó számomra.
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni fülhallgató vásárlásban. Anno nagyon olcsón hozzájutottam egy Shure SE215-höz és nagyon megtetszett. 2 kábelcserét is túlélt, utána viszont már használhatatlanul kontaktos lett a csatlakozója, illetve megrepedt a háza is, elengedtem... Maradt évekig a Xiaomi Piston 3, amit le szeretnék cserélni most.
Igazából kialakításban és hangzásban is a Shure lenne a minta. Nekem bejött, kényelmes is volt. Már venném is, ha nem lenne ilyen elborult ára.
Kérlek ajánljatok pár fülest, ami alternatíva lehet. Évek óta nem követtem a fülhallgató piacot, most olvasgattam kicsit a fórumot, de sajnos nem kerültem közelebb a kiválasztáshoz.
Ár: max 50k HUF (ha olcsóbb nem baj, a Shure miatt ennyi a limit), lehetőleg belföld, de külföldi opciókra is kíváncsi vagyok. Hosszútávra venném, ezért újat keresek. Nem ragaszkodok az MMCX csatlakozóhoz, ha van jobb, azt preferálnám.
Hordozható lejátszóval és PS4-gyel használnám.
Előre is köszönöm! -
BDave
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #91550 üzenetére
Van egy Xiaomi Mi Pistonom, de azzal kb annyira hallom a külső hangokat mint kb egy earbuddal. Nem tudom jól beilleszteni a fülembe. Előtte egy Soundmagic volt, az jobban beleillett. Próbáltam annak a tipjével, de azzal se az igazi, szerintem a ház túl nagy. De ahogy nézem, ennek még nagyobb. Nem tudom, mi tévő legyek.
-
margithid
veterán
Az aliin kapható piston 3 füles 1800 forintért vajon eredeti lehet?
Van jbl is 2200 forintért. -
stk049
csendes tag
Sziasztok!
A Xiaomi piston basic és a Xiaomi basic az ugyan az? Piston basic-et rendeltem de a dobozon csak basic van. Ha különböző, akkor van érdembeli különbség? -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Muternak szeretnék rendelni In-ear füles. Csak youtubebozásra és telefonálásra használná, ezért az olcsóbb darabot keresnék. Fontos lenne hogy használható minőségű mikrofon legyen rajta. Csak vezetékes jöhet szóba. Korábban nagyon szívesen használtam egy Piston 3-at, de látom már nem forgalmazzák. A most kapható Mi Basic mennyivel gagyibb, mennyire kényelmes viselni? Vagy inkább valami mást javasolnátok? Olyan 3 ezer környékén vásárolnék. -
Zsiráfnyál
aktív tag
üdv,
Mennyire létezik olyan, hogy kényelmes, és kényelmetlen in-ear monitor fülhallgató ? Van egy régi [Xiaomi Piston]-om, de hosszabb ideig (1-2 órán felül) használva elkezdi zavaróan nyomni a fülemet, kényelmetlenné válik. Létezik kényelmesebb alternatíva, vagy ha az egyik IEM kényelmetlen, akkor mindegyik egyformán az lesz ?
Vagy jobban megfogalmazva, olyan fülhallgatót keresek, ami :
- IEM, zárt.
- Csak vezetékes, elsősorban egyenes kábeles (fül mögöttivel csak akkor próbálkoznék, ha az esetleg kimondottan kényelmesebbé teszi a használatot).
- Csak fülhallgató, mikrofon nélkül (mikrofonnak külön eszközt használok).
- Sima csupasz kábel, mindenféle rajta lógó vezérlő nélkül.
- Minél hosszabb a kábel, annál jobb, de ha hosszabbítót használni nem jár hátrányokkal, akkor a hossz nem szempont.
- Az elsődleges cél, hogy kifejezetten kényelmes legyen hosszú használat alatt is (már ha létezik ilyen, és nem tök egyéni szempont).
- Általános felhasználásra kéne (játékra, zenére, voice comm-ra). A "Xiaomi Piston V2" hangjában a szibilancia, vagyis a magas, éles "c", "sz" hangok zavarnak, meg úgy az egész hangminősége "gyengének" érződik. Karakterisztikában ahogyan az ATH-M40x fejhallgató szól, az nekem tökéletes. Ilyen irányban "jobb hangzású" fülhallgatót keresek.
- Csak otthon, egy Focusrite Scarlett 2i2 interface-ről használnám.
- A keret max kb 30.000 Ft.
Tudnátok ilyen fülhallgatót ajánlani ?Köszi előre is !
-
Sziasztok!
Megint elhasznalodtak a fulesek es ahogy nezem az osszefoglalo ezen resze nem valtozott.
Kb 1,5eve vettem a kz ed9 helyett:
2 xiaomi piston kulonbozo eladoktol
Ezaudio d4
Rock zircon nanoA rock fel evet birt, az ez meg birja, a xiomik pedig iszonyat gagyik, alig hasznalva is elhullottak (meg iszonyat 1palcas erzetuk volt, pedig direkt rendeltem egy dragabbat is)
Viszont hangzasban az ed9 jott be a legjobban, de annal meg valamiert ugy dontottek, h a mikrofont nagyon messze rakjak a fulestol, igy az kiesett, mert kell telefonalni/meetingelni is (meg azok birtak eddig a legtovabb) es annal oda kell tartani a szamhoz...
Tudtok esetleg valamit ajanlani most ami a kzhoz hasonlo mélyet tud es hasznalhato a mikrofonja is? Alis rendeles nem problema.
Elore is koszi -
-NoVa-
veterán
válasz
lorcsi #89076 üzenetére
A 0.75 és 0.78 2 eltérő méretszabvány. Az a "gyári" csomag QDC kábelt tartalmaz, ami hajlított, nem egyenes, és rossz szögben feszíti meg a vetőcsövet a füledben, kényelmetlen lesz. Egyenes 2 pin kell rá.
A Piston magasemeltebb, sokkal V-bb, és messze nincs annyira telt mélye, mint a BL03-nak, nagy előrelépés. Tetszőleges KZ helyett egyértelmű választás, egy Tanya-val szemben már nem biztos.
-
lorcsi
veterán
válasz
-NoVa- #89074 üzenetére
ok, akkor a tuti blon-bl-03 setup:
füles
plusz kábele - mi a különbség a 75 és a 78 között ?
eartip - sajnos nincs raktáron
ossz 43$
vámolásra mekkora az esélye ?van 2 xiaomi pistonom...azokhoz is egész kényelmes eartipeket kaptam
ettől vajon mennyivel lesz jobb a blon hangja?mod:
feldobott közben egy iylen setupot is: [link]
ez meg egyben..midnenestől...mi a véleményetek ? -
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #89053 üzenetére
Akkor emel egy kicsit a hangerőn, egyszerű
Komolyzenére és alterrockra pont nem igazán jó az erősebb, emelt magasú V, ahogy a piston hangját sem igazán szereti (megértem, volt nekem is). Egy jól hangolt, rezonanciatüskéktől mentes IEM nem válik harsánnyá magasabb hangerőn sem. Szóval ha a Shure SE215 közmegegyezés szerint egy mélyágyú akkor az Oxygen és az Olina is eléggé hasonló basszust ad, csak a Shureból hiányzó részekeet kitölti hanggal.
Mellé megadja a komolyzenei és alterrock felvételekhez a színpadteret megfelelő forrásról jól, de nem extrém erősítőigényes. Egy ES100 3.5mm-én (40-50mW talán) már igencsak jó, nem kell alá többszáz mW.
Bőgőre, basszusgitárra, kitartott állandó mélyalapra ennél komolyan emeltebb mély csak kellemetlenül bebúg, ami techno alapú műfalyoknál nem gond, ott van szünet 2 bumm között. Arra nekem a Shuoer S12 a csúcs megtolva bármilyen analóg mélyemeléssel. Tiszta, extrém gyors, és a megtámasztott alsó rész megfelelően kompenzálja a planar éles feszes magasait átható, érezhető rengeteg levegőt megmozgató mélyekkel. Tisztességes subwoofer érzetet tud közvetíteni. De nem csak én vagyok így vele, csak ő SW EQ-val, miközben épp Z1R-t tesztel, ami elvileg a basshead kategória királya kéne legyen
Mivel a Timeless szinte mérési hibahatáron belül van, és mióta megfelelő teljesítményt pakoltál alá, szereted is, szerintem ez így érthető lesz.
-
lorcsi
veterán
szeretnék egy másik fülhallgatót...
- Stílus: klasszikus zene, alter, rock + zilmek
- Magyarországi rendelés jöhet csak szóba vagy külföldről is hajlandó vagy beszerezni? Külföldi is szóba jöhet, ha ár-értékben anynival jobbat lehet onnan
- Mit várunk el a fülhallgatótól leginkább (izoláció, kiegyenlítettség, mélyorientáltság, V-kiemelés, részletesség, strapabíróság stb.)? Erre nehéz válaszolnom, mert most egy xiaomi piston 3at használok..de nem igazán tetszik már a hangja. van egy Superlux HD-330-as fejhallgatóm aminek nagyon szeretem a hangzását...ehhez hasonlót szeretnék fülhallgatóban is találni. Teltebb hangzást, több mélyet..dinamikát. de laikus vagyok..a témához, nem ismerem a szakkifejezéseket
- Milyen árban gondolkozunk? 30k-ig
- Milyen kialakítást keresünk? hallójáratit, IEM. Kábel vezetés mindegy. nem szükséges a mikrofon
sportolásra nem használom. normál, átlagos
Szerintetek ? -
dethroner
veterán
Majd veszek gyógyszertári alkoholt és finoman próbálkozom. Tegnap próbáltam a balansszal játszani, és azt tapasztalom hogy kb 15%-al halkabb a bal oldali, szóval nem annyira gáz (még). Ha sokkal rosszabb lenne, gond nélkül bevágnám egy pohár alkoholba, de így még használhatónak tűnik, player appal. De sajna youtube ezt nem tudja, és ott vettem észre hogy valami nem stimmel.
De ha nem tudom 100%-os állapotba hozni, kellene majd valami budget füles, ami hasonló karakterű és árú mint a piston 3 -
dethroner
veterán
Hello!
Xiaomi Piston 3 fülesem bal oldala egyik napról a másikra lényegesen halkabb lett mint a jobb oldali. Van valami házi praktika, vagy bármi egyszerű dolog amivel vissza lehet hozni, vagy ez már a vég? -
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Xiaomi Piston 2-t használok kb 5 éve, de nem vagyok megelégedve a hangminőségével, ezért valami másra váltanék. Főleg a szibilancia, és furcsán túltolt mélyek zavarnak, de nehéz leírni, hogy pontosan mi nem tetszik, és mit szeretnék.
Fejhallgatónak ATH M40x-et használok, Brainwavz párnával, ennek a hangjával teljesen meg vagyok elégedve. Ha ez használható egyfajta iránynak, akkor valami ehhez hasonló karakterű IEM fülhallgatót keresek.
Az ár nagyjából max 20.000 Ft lenne, túl sokat nem költenék rá, mert alaplapi hangkártyáról hajtanám, melóhelyen, szóval a körülmények eleve korlátozottak.
Tudnátok segítségként ajánlani pár típust, amivel érdemes próbálkoznom ?
Köszi előre is !
-
Masooo
aktív tag
Sziasztok
Egy kicsi segítség kellene nekem.
Olvastam anno az összefoglalót és mivel nem komoly célokra kellett, gondoltam rendelek egy ilyet:
- Xiaomi Piston Basic (DD, V karakter, egyenes kábel, mikrofonos)
Ezt meg is tettem. Meghozta a posta, de kétségeim vannak.
Az első, hogy a dobozon nem szerepel sehol sem a piston felirat. Bár tudom, hogy a xiaomi esetén komoly katyvasz van a nevek körül, de gondolom csak feltüntetik egy terméken hogy az egy bizonyos variáns.
Aztán a kábel is érdekes, mert a legtöbb helyen én azt lapítottnak láttam ennek a fülesnek az esetében míg itt, bár nem bontottam fel de a dobozon látható, hogy egy vékony hengeres kábel van.
Aki esetleg vett ilyet és küldene vagy tenne be egy fotót a termékről, esetleg hozzá a dobozról annak nagyon megköszönöm! -
Sziasztok!
Atneztem az osszefoglalot, de sajnos mar nem az igazi:- Xiaomi Piston Basic - kaphato meg, de nem tetszik, meg nekem ez a 3-4$kicsit gyanus ar
- KZ HDS1 nem kaphato
- KZ ED9 - eddig csak ilyet vettem, de az utolso 2sajnos mar nem volt az igazi, mikrofon neha zajt ad ki, amitol a masik oldal megsuketul, a mikrofon is nagyon messze kerult a szamtol, az egyik viszhangzott...szoval nem rendelek tobb ilyet
- EZAudio D4 (DD, kiegyenlítettebb, egyenes kábel, mikrofonos) 2helyen kaphato alin, mashol nem talaltam, a bassmod szamomra nem egyertelmu mit kellene csinalni (dnbt hallgatok igy lenyeges)
- Soundmagic ES18 nem kaphato
- Meizu EP-31 nem kaphatoTudtok esetleg ajanlani ebben az 5k alattiban mikrofonosat? Vagy megmondjatok a d4nel mit kellene csinalni, hova ragasztani?
Koszi -
dm1970
aktív tag
Sziasztok!
Van egy SM E10BT fülesem. Tartaléknak keresek mellé egy vezetékest, sajna a Xiaomi Piston-t lenyúlták. Keresgettem, olvasgattam, ezeket a füleseket találtam, elfogadható áron, viszonylag jó véleményekkel:
Xiaomi Mi In-Ear Basic
Baseus Encok H10
SoundMagic ES11S
SoundMagic ES18
Brainwavz Omega
Szerintetek, melyik lenne a legjobb választás?
Esetleg valami jobb ajánlat nagyon max. 10e-ig?BÚÉK előre is mindenkinek
Köszi dm!
-
lenand
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném egy új fülhallgató választásában.Előző fülhallgatóm egy Xiaomi Piston 4 Hybrid volt, sajnos elég leharcolt lett, ennek a helyére keresek most egy új iem-et, hangzásban és minőségben is szeretnék szintet lépni.
- Stílus: elektronikus zene (trap, future bass, edm, ritkán dubstep), néha rap
- Elvárások: legyen jó a mélye, azonban ne is legyen túlzóan basshead, viszonylag jó izolációa.
- Ár: Max 20-25 ezer forint (70-80$)
- Kialakítás: in-ear/IEM
b, -Kábel vezetése: hagyományos előnyben (nincs kizárva a fül feletti sem)
c, -Normális (szimmetrikus) kialakítású kábel előnyben
d, -Mikrofon/Távirányító: nem létszükséglet, (azonban nem hátrány ha van)
-Használat: otthon, illetve utazás közben, tömegközlekedésen
-Szinte mindig telefonról (Spotify) menne a zenehallgatás-Előny lenne a hazai (vagy EU) beszerezhezőség, de kínai rendelés is szóba jöhet
Láttam, hogy a topikban sokszor vannak ajánlva a Soundmagic E sorozat tagjai. Mennyire felelnének meg ezek az ilyen típusú zenéhez?
Ha megfelelőek, a sorozat melyik tagja ajánlott a leginkább?
Van ezeknél jobb vétel jelenleg?Köszi előre is
-
Sziasztok!
15-30k között keresek vezetékes fejhallgatót. 80%-ban tömegközlekedésen lesz hallgatva, így szerencsés a V karakter. Mikrofon is kell bele, meg a zajszigetelés is legyen leglább átlagos (a comply foam nekem nem jött be, de nem is nekem lesz a füles). Eredetileg Soundmagic E80C-t néztem, de emlékeim szerint kicsit elszállt az ára, főleg E50C-hez képest. Ti mit javasoltok.
Zene: minden (főleg: rock, pop).
Elődje Xiaomi Piston3 volt. -
Dinter
addikt
Sziasztok!
Xiaomi Piston 3-mam kontakthibás lett, így ehelyett kéne egy új darab. Abszolút elégedett voltam vele, akár mégegy ilyet elfogadnék. Kínából nem rendelnék, mert nem szeretnék rá sokat várni. Mit ajánlotok?
-
feloman
aktív tag
Sziasztok!
5000 Ft környékén a Xiaomi Piston Basicen - vegyes a fórumon a vélemény róla - és a Soundmagic ES18S-en felül - nem tetszenek a színes kábelei- van még relatíve jó hangzású, mikrofonos fülhallgató itthoni beszerzési lehetőséggel?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
TomFace
tag
Sziasztok!
Asszonypajtásnak szeretnék venni egy mikrofonos IEM fülest, mivel a mostaninak a kábele megadta magát. Az összefoglalóban szereplő Xiaomi Piston Basic tökéletes választás lenne, viszont sajnos nincs rajta hangerőszabályzó, ami pedig fontos lenne számára. Elsősorban kerékpáron használja beszélgetésre, vagy némi zenére. Mindenképpen 10 ezer alatt keresnék valamit.
Előre is köszönöm a segítséget! -
tudos4
tag
De átnéztem azt is csak gondoltam megkérdezem, szokták ajánlani azokon kívül is.
Kicsit leszükítettem, mivel csak itthonit akarok venni,
a SoundMagic ES18 és a Xiaomi Piston Basic közül
melyik éri meg jobban? -
xavix13
őstag
Hali,
Nem vagyok jártas a témában, de látom hogy már baromi olcsón lehet ilyen true wireless füleseket venni. Egy ilyen redmi airdots milyen hangzásban mondjuk egy rock zirconhoz képest vagy az előző fülesem a Xiaomi Piston3-asához képest. Utóbbi hangzását nagyon szerettem, csak megcsavarodott, tört a kábel, ilettve a mostani rock is adja meg magát szép lassan. Tudom nem csilliárdos kategória egyik sem, de eléri az airdots ezt a minőséget? Vagy inkább nézek valami vezetékest továbbra is olcsón? Pl. egy xiaomi hybrid 2 vagy nem tudom mi most a bestbuy vétel, nem zavar a vezeték, de ha hozza azt a minőséget amit a vezetékesek akkor inkább kiprobálnám azt... Ötlet hogy mivel járnék jobban? -
takacsbotond
őstag
Sziasztok. Piston 3 Fresh Edition miben tér el a sima Piston3-tól?
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok.
Havernak 6e-ig bezárólag kéne egy füles. Könnyűzenét hallgat, elég vegyesen. Inkább enyhén mélykiemeltel lenne elégedett szerintem, mert nem egy white fülű hifista.
Mikrofonos előnyben, csak hazai boltból származó jöhet szóba.
Mit ajánlanátok?
Én Piston Basic-et mondtam neki az összefoglalóból, de elég vegyesek a vélemények. Most egy Piston 3 utánzata van, ami csapnivaló. -
zolikaDB
veterán
Sziasztok!
Maximum 10-12$ körül milyen in-ear kialakítású MÉLYorientált fülest ajánlanátok? Tényleg, ami nagyon-nagyon erős mélyekkel rendelkezik.
(Volt Awei A920, Piston Hybrid, Rock Zircon, KZ-ED4).
Köszönöm! -
pulutodurumo
őstag
válasz
Fr@nkieWilde #84477 üzenetére
A Piston 3-at felejtsd el, rég nem gyártják, már csak hamis van.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Melyik a leg V karakteresebb ezekből? (régi játékosok)
Piston 3
SoundMAGIC PL30+C
VSonic GR02Elektronikus zenéhez kellene.
Köszönöm
Fr@nkie
-
crocy
tag
Szerbusztok draga Urak!
A xiaomi Piston-nak mi a mai best buy alternativaja?
EZAudio D4?
Itthonra kene vmi laptopra dugva, az elsö generacios piston hangzasa nekem tökeletesen megfelelt.+1 lehet kicsit OFF :
egy ilyenre szerintetek erdemes beruhazni(hp 8560w alaplapi hangkartyahoz kepest)?
Creative Sound Blaster PLAY! 3:
[link]köszi elöre is!
-
fecaga21
senior tag
Szerintetek ez a Piston 3 megéri ezt az 1800 forintot?
-
deakandras
csendes tag
Sziasztok! Xiaomi Piston Basic fülhallgatót cserélnék, mivel több helyen is megtört a kábele. Egyébként szerettem, úgyhogy alapvetően vennék még egyet, de elgondolkodtam, hogy adnék érte többet is, ha megéri.
Keret: ~5000 Ft
Ami fontos: IEM, mikrofon, távirányító (egy gomb), jó, ha strapább, mint a Piston Basic
Utazás és munka közben használnám. A sok zsebrevágás viselte meg a kábelt valószínűleg. Ha tudtok tokot ajánlani hozzá, azt is szívesen veszem.Főleg Spotify Premium meg telefonálásra lenne használva Xiaomi Redmi 4X-szel és MacBook Pro-val (3.5mm jack). Stílus: rock, metal, klasszikus, szimfonikus, musical, funk
Találkoztam a 1MORE Piston Fit fülhallgatóval, ami kialakításában ideális utódja lenne a Piston Basic-nek, de eddig senkit nem láttam, hogy említette volna a topikban. Meg úgy egyáltalán a 1MORE-t. Xiaomishopban pont ötezer. Vajon miben tud többet a Piston Basic-nél? http://xiaomishop.hu/mi_egymas/mi_audio/fulhallgatok/1more-piston-fit-in-ear-fulhallgato
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Semmi extra hétköznapi fülhallgatónak, ez jó? Már nem Xiaomi Piston Basic a neve (ami az összefoglalóban van, ahogy nézem), ahogy nézem, de ha ugyanazt hozza akkor okés... Egy két évet elvoltam egy olyannal, de most hirtelen elment a hang az egyik fülesében. Hazai boltból talán van rá annyi gari, hogy ha nagyon bajos, akkor előjöjjön időben a gond.
-
Norby86
őstag
Sziasztok!
Hamarosan megadja magát a Xiaomi piston 3 fülesem ami már két éves lesz, de szuperül működik, hangilag is elégedett vagyok vele. Most viszont hogy kezd szétmenni a kábel, elkezdtem gondolkodni azon hogy inkább váltanék vezeték nélküli bluetooth fülesre. Kimondottan szeretem a sok basszust és a csilingelő magas hangokat, de azért legyen benne rendesen közép is. Tehát egy V kiemelésű, minőségi hangzással rendelkező bluetooth fülesre lenne szükségem. Elsősorban agyba dugóson gondolkodom, de ha azok között nincs megfelelő hangzással rendelkező füles, akkor a fejhallgató is szóba jöhet. Szeretném azért ha minimum 3 óra folyamatos zenehallgatást kibírna mielőtt a töltő dobozba dugom a fülest. Árban 20 ezer forintig gondolkodom. Ki mit tud ajánlani ami hangzásilag hozná legalább ezt a Xiaomi Piston 3 szintjét?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
érdekesen hangzik, de sajnos nem segít a döntésben, mivel nincs egy közös referencia pont, így nem tudom, hogy nekem mennyire lenne bántó stb a magas tartományban az, amit leírsz. amit használok Trinity Audio Phantom Master fülest, ahhoz is vannak olyan vetőcsövek, amikkel bántóak a magasak számomra hosszabb távon, de nagyon sokkal nem.
Ostry KC06/KC06A-hoz képest esetleg milyenek a magasai? Mert az ismerem én isDe alapvetően tényleg a "felbontása" érdekelne, hogy mennyire részletes, mert ahogy lépkedtem "feljebb" (ez ugyebár relatív, de xduoo x2+piston3 kombótól az xduoo x20+Trinity Audio PM-ig jutottam... egyelőre
) úgy tűnik, hogy a minél több mikrorészlettel, jó szeparációval rendelkező hang, ami elvarázsol, enyhe V-s hangképpel.
Szóval akár szent grál kategória is lehet számomra, ha valóban baromi részletes a füles, ahogy ezt sokan állítják. Csak ugyebár a hype-train baromi nagy, így eléggé szkeptikus vagyok. -
-
szente
addikt
Sziasztok!
Gondolkozom egy bluetooth-os fülhallgató vásárlásán, de nem igazán találok egyértelmű választ arra a kérdésre, hogy általában milyen hangminőséget képviselnek ezek a fülesek a 15-25 ezer forintos ársávban.
Most egy Xiaomi Piston 4 Hybridem van (ezzel amúgy kb meg vagyok elégedve,bár drágább fülhallgatóm sose volt), ezt szeretném lecserélni vagy egy TWS, vagy egy madzagos BT fülesre (a nyakpántos nem igazán jön be, de ha annyiért van jó akkor az is jöhet), mert nincs jack csatlakozó a telefonomon és az átalaítózás elég béna. Meg már tököm tele a madzagokkal.Szóval tudnátok esetleg valamit ajánlani?
Külföld is jöhet.
-
vicze
félisten
válasz
-NoVa- #83264 üzenetére
Ezzel az az icike picike apró probléma, hogy egy füles nem feltételül jobb vagy rosszabb egy másikhoz képest. Lehet egyszerűen más.
Lehet mocsok jó a P1 ha van alatta egy asztali erősítő, de telefonról meg hallgathatatlan.
Hiába imádom én a XBA-300-at, ha más számára maga a kínzás.
És így tovább.Van úgy ~40 fülesem, leültem, mondom jó akkor megszabadulunk végre pártól. Van 10db ilyen 10$ és alatti kategória, az nyilván kuka alapból. De már egy Piston 3-nál elgondolkodok, hogy azt a fülest szeretem. És így szépen egyesével mindegyik a “sparks joy” kupacba kerül...
Talán csak a 1More Triple driver az egyik amit nem szeretek az összes közül, az a "leggyengébb" fülesem, itt meg ajánlott.
Szóval ilyen ez a popszakma.Elég általános, hogy valaki vett 1db fülest és az tetszett neki, ezért orrba szájba azt ajánlja, az 1db mintából, mert ha neki jó akkor mindenkinek jó kell legyen. Csak hát ez nagyon nem így működik.
Igazából minél többet ír valaki magáról, mit szeret mit hallgatott mi tetszett neki, annál könnyebb a megfelelőt ajánlani, és így sincs semmi garancia rá, hogy eltaláljuk.
Nekem személy szerint 2-3évbe és vagy 20 fülesbe telt, mire be tudtam lőni, hogy én egész pontosan mit szeretnék hallani, és hogyan.
És ettől tényleg szeretnék mindenkit megkímélni, mert nem egy élvezetes dolog, főleg nem olcsó. -
tutis
őstag
Sziasztok. Sporthoz kellene bluetooth fülhallgató. Qcy qs2-őt néztem ki első körben. Más ajánlat ebben a kategóriában? Eletronikus zenéhez lenne, most egy piston hd audiot hallgatok, ha jól tudom az v karakterisztikájú.
-
afi0903
aktív tag
Sziasztok!
Fülhallgató vásárlás előtt állok. Mostanában egy Xiaomi Piston 3-at és egy Vsonic VSD3-at használtam. A Piston már kevés lett hangzásban, a VSD3 kialakítását meg nem nekem találták ki.
Magasabb szintű hangélményt keresek. A keretem 30 000, de, ha 30 és 40 között van valamilyen nagyon jó ár-érték arányú füles, akkor 40 000 is belefér.
Egyenes kábeleset szeretnék. Minden fajta műfajú zenét hallgatok, de ami fontos, hogy a psychedelic rockban, space rockban szereplő hangokat szépen adja vissza. Hallójáratba helyezhetőt keresek. Zene vezérlő gombokat szeretnék rá, a mikrofon lényegtelen.
Az ajánlottak között találtam a 1More Triple Driver-t, aminek van valami köze a Xiaomihoz (ezzel kapcsolatba valaki írhatna felvilágosítást, hogy mi), ami előnyös, mert Xiaomi készülékekkel lesz használva. Ilyen kritériumok mellett van jobb választás? -
chros
őstag
válasz
Cece04 #83024 üzenetére
Itt talaltam meg ugyanolyan aron piros Soundmagic E50-et (a C-s verzio is felaron van most, de nem tudom mennyi a posta Magyarhonba): [link]
Nekem bejott, igy betaroztam meg 2-ot belole
Rovid (nem szakertoi) velemeny:
ahogy @BigBlackDog irta anno, "Meleg és mélygazdag. Meg V karakter. A magasai számomra nagyon tiszták voltak (persze az árkategóriáján belül), a közepekkel nem volt gondom. A mély tartomány nekem sok volt (talán a Piston 2-nél fogott el hasonló élmény), de pontosak voltak, nem nyomtak el semmit. Felépítése is korrekt, érzésre rendesen egyben van a fémház, ráadásul méretre egész diszkrét. A hangzása, részletessége érezhetően az E30 felett áll szerintem."kb 80 ora utan, ilyen fulesem meg nem volt: nem kell eq-t hasznalnom trance/dance zenehez az alap haranggokkal sem (a tobbit nem is probaltam). Ehhez persze jol az "agyba" kell tolni, s kellemes melyeket szolgaltat.
Es itt egy oldal sok review-val. -
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
SirRasor #83101 üzenetére
ezt én is nagyon soxor tapasztaltam, főleg, amikor upgrade-eltem (akár lejátszó akár iem vonalon). hirtelen olyan részletek jöttek elő, hogy leesett az állkapcsom és amikor utána elővettem a másik lejátszót/fülest, hogy összehasonlítsam, akkor már azzal is hallottam, mert tudtam, hogy ott van, csak érezhetően gyengébb/összemosottabb/rejtettebb volt a korábbi eszközzel.
Egyébként tesztelgettem a cuccaim picit (semmi egetrengető cuccom nincs, középkategória alján vagyok, de szinte 100%os megelégedettséggel... sajnos csak szinte, ami azt vetíti előre, hogy fejlesztés lesz előbb-utóbb
) az elmúlt ~2hétben. Az egész tesztelgetés onnan jött, hogy ~2hónapja vásároltam több cuccot ali-ról és behúztam néhány harangot is füleshez, amiket még nagyon régen pakoltam a kosárba és cska ott árválkodtak (semmi dráa cucc, filléres tip-ek). A lényeg: ég és föld különbségek vannak tip-ek között...
nagyon sokáig a PM füles+KC06 fülesnek a harangját használtam egy xduoo x3 dap-dal... ez alól márciusban váltottam a dap-ot x20ra. élveztem, jobb lett a basszus, több mikrorészlet stb-stb... de most ráraktam az aliról érkezett KZ harangot (fekete, felül érdekes bemetszésekkel) és ahogy elkezdtem hallgatni kicist tátva maradt a szám... kicsit V-sebbre húzta a hangképet +az alját kicsit feszesebbre vette, szóval nagyon pozitívan változott. csak lestem.. ezen felbuzdulve elővettem a régebben rendelt harangjaimat, h végigteszteljem... ill "poénból" (mert miért ne akkor már) elővettem a PM default harangjait... egyik sem hzott semmi extrát, ergó mentek vissza a fiókba, amíg ki nem próbáltam a PM default-ot... nah ott volt egy olyan fordulat, amitől az állam a szőnyegről kellett felkaparnom miközben folytak a könnyeim.... olyan és annyi extra mikrorészlet jött elő és olyan szeparáció, h nem hittem el...
utána elkezdtem játszadozni a filterekkel, hogy melyik hangkép lesz az igazi, de ez már más tészta.
Amit ezzel modani szerettem volna (kicist elkanyarodva az eredeti témától): hogy baromi sokat számít a harang.
többször összevetettem a PM és a KZ fekete harangot, 3 fülest használva (PM, Piston 3, Ostry KC06A), a v-sebb feszítet basszusú hangkép mindenhol érezhető volt, a részletek legjobban a PM-nél jöttek ki, KC06nál egy kevés, p3nál semmi extrát nem adott. (kb minél drágább a füles annál többet hagyott benne/vágott le a "rossz" harang)
Egyébként a PM default harangok sztem ugyanúgy KZ harangok, csak a sima tetejű, füst színű, színes "tövű"... legalábbis érkeztek olyanok is és keménységre nem nagy az eltérés (ami nekem van annak puhább a szára picivel, de ez szerintem amiatt van, mert régóta használom), hangra is minimális, amivel ez a füst színű KZ kevesebbet ad.A lényeg (amit alapvetően meg szerettem volna írni előbb-utóbb és sorry, hogy az általad felvetett dologra fűztem rá): érdemes kipróbálni különböző harangokat, főleg akik szeretik a KZ füleseket, mert lehet, hogy tök sokat tudnak, csak épp a hozzácsomagolt harangok korlátozzák a tudásukat
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. Már a 2. Xiaomi Piston Basic-em romlik el 3-4 hónap használat után. Az egyik kérdésem az lenne, hogy garanciáztatási lehetőség van? (Bangood-ról rendeltem) Illetve ez jellemző erre a típusra? Ezelőtt egy gyári Apple fülest 4 évig használtam, szóval nem tartom magam egy nagy füles gyilkosnak.
-
Darellus92
aktív tag
Sziasztok,
Vezeték nélkül fülhallgatót keresek max. 30 ezerig. Nem vagyok audiofil, inkább nyitnék a true wireless felé, de nem tudom mennyire kell a hangminőséget beáldozni mondjuk egy 30 ezres sima BT füleshez képest. Ebben kérnék segítséget. Eddig egy meizu EP51-t használtam, illetve még egy régi xiaomi piston 2 volt a tartalék ha lemerült. Azért nyitnék a true wireless felé, mert tetszik hogy tokban tudom tölteni, de nem akarok a fenti kettőhöz képest rosszabb hangzást. Bár ezek a vásárlási idejükben kb. 10 ezres fülesek voltak.
Amiket eddig kinéztem, de annyira nem értek hozzá:
[link] 1
[link] 2
[link] 3
[link] 4Előre is köszi a helpet.
-
Balesz1899
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos a Xiaomi Hybridem pár év intenzív használat után megadta magát (eltört a kábel a gumiborítású rész kezdeténél), így keresnék helyette mást.
- A hangzását szerettem, így valami hasonlóban gondolkodnék a továbbiakban is.
- Az esetek 90%-ában metál szól benne.
- Árban maradnék 10k alatt, ha megoldható.
- Mindenképp earbud kialakításút szeretnék.
- Normál kábelezésű, tehát nem kell nyak mögötti, meg fül köré tekerős megoldás
- Ami fontos: mikrofon, valamint hogy a távirányítóval tudjak számot léptetni és hangerőt szabályozni.Pár kinézett darab:
Mi In-Ear Pro HD - viszont ha jól olvastam az összefoglalóban, ez pont nem ajánlott darab. Ez valóban visítós hangú? Pro 2-t kellene keresnem inkább, ha jól sejtem.1MORE 1M301 - ez kialakításra is tetszik és ahogy olvastam, hangra is hasonló a Piston 3-hoz (amit anno szerettem volna venni, de mindenhonnan kifogyott, ahelyett lett a Hybrid)
EZAUDIO D4 - Erről sok jót olvastam, viszont ahogy látom, a távirányítóval nem lehet olyan módon szabályozni a zenét, ahogy szeretném. Azért másodlagosnak lehet, hogy beszerzek egyet, ilyen áron nem nagy kockázat
Ezeken kívül van olyan, ami a fentieknek (többé-kevésbé) megfelel?
Köszönöm szépen előre is!
-
426os
őstag
Sziasztok!
Jól bevált Xiaomi Piston Youth fülesem megadta magát, így keresem utódját. Ehhez hasonló minőségű, fül alatti elvezetésű, mikrofonos (+legyen rajta a szokásos 3 gomb is) fülhallgatót keresek max 5-10e Ft-ért. Kínai rendelés is játszik. Mit ajánlotok? Tömegközlekedésen, főként napi ingázás során használom, így tökéletes hangminőséget nem várok tőle, csak egy minimális zajszigetelést és hogy a forgalom zaja ne nyomja el a hangját.
Meizu EP-31 tűnik eddig megfelelőnek az az összefoglalóban találtak közül. Van még esetleg másik, amit ajánlanátok? -
anonymus89
addikt
válasz
anonymus89 #81375 üzenetére
Sziasztok!
Megjöttek épségben 2 hét alat a piston flat fülhallgatók de már most július elején panaszkodott, hogy az egyik oldala kezd halkabb lenni mint a másik...
Mi lehet a gondja tényleg eltömítette volna a fülhallgató szövetrácsot?
Vagy kábel probléma miatt lehet ilyen, esetleg túl hangosan hallgatja?Vegyek vezeték nélküli fülhallgatót?
-
Laby
őstag
Sziasztok!
Meglehetősen "proli" kérdéssel érkeztem ebbe a topic-ba.
Van egy Apple Airpods-om.
Imádom a hangzását, ebből biztosan kitaláltátok hogy nincs egy nagy spíler fülem ehhez az egészhez.Asztali számítógéphez keresek olyan EARBUD (! az agyba dugósat nem tudom elviselni 10 percnél tovább) 3,5mm jack dugós fülhallgatót ami hasonlóan jó hangzással rendelkezik.
Gondolom sokaknak kevés ez a hangzás, nekem tökéletes hangzása van, nem cincog, nincs doboz hangja és tök jó basszus is van ahhoz képest hogy earbud.
Yuin69 és Piston füleseket próbáltam már, a Yuin nem volt rossz de nekem az Apple jóval jobbnak tűnik.Adná magát hogy egy iPhone fülhallgatót vegyek, de az újabbak már nem jack dugósak ugyebár, a régieknek meg nincs ilyen hangzása.
Számítógép alaplapi hangkártyáról lenne meghajtva, bár gondolkozok egy Creative Sound Blaster PLAY! 3 vásárlásán is.
Leginkább játékokhoz használnám, mert nem szeretem a nagy fejhallgatókat.Köszi!
-
Atomgeszi
nagyúr
Aha, asszem kapisgálom, hogy miről is szól ez a fülkarika téma.
Telefonról igen, nekem csak egy BIP-em van, az meg nem tudja ugyebár.
Külföld belföld nekem mindegy igazából.
A fülhallgatókkal gondolom amúgy is az a baj, hogy nem lehet kipróbálni higiéniai okokból kifolyólag. Plusz ott van a bejáratás is..
Szerintem edzéshez lehet olcsóbban is, kicsit olvass vissza
Az lehet, hogy van olcsóbban, de háklis vagyok a hangminőségre valamilyen szinten. Azért gondoltam egy Piston 2 hozza nekem bőven a kötelezőt, erre a napi 1,5 órára. A dobozhangú nulla mélyű fülhallgató egyszerűen illuzióromboló számomra.Ha meg arról van szó, hogy 10 vagy inkább 15 de akkor az normális, akkor egyértelmű.
-
Atomgeszi
nagyúr
Sajnos nekem nem mindig elég a teremben levő zene, mert nem mindig szól progressive vagy valami techhouse féle.. Akkor csak bedugnám és kész.
10k-ért lehet valami vállalhatót kapni? Mennyire fontos ezeknek az aptxHD támogatás?
Anno 3-4k körül vettem a Piston 2-t, és mintha a hangzását nekem találták ki. Ha egy olyat találnék, ami legalább úgy szól, már oké lennék.
Ez a kis fül miért jó?
-
Atomgeszi
nagyúr
Hali!
Itt lehet kérdezi BT fülessel kapcsolatban is?
Edzéshez keresek agybadugósat. Piston 2-t váltana. Szóval olyan érdekelne, aki mondjuk Piston 2-ről váltott és hozza neki a Piston 2 hangminőségét.
Progressive house / Tech house-t hallgatok.
Árat nem írok egyelőre, az érdekelne, hogy mi hozza azt a hangszínt mélyben és mindenben, mint a Piston 2.
-
Anubris
őstag
Sziasztok,
sok év után tönkrement a Xiaomi Piston 3 fülesem.
Úgy látom még mindig forgalmazzák, bár szerintem régebben olcsóbb volt. Van esetleg most ebben az árkategóriában jobb ajánlat vagy maradjak ennél? -
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Xiaomi 1More Piston van féláron 20 dollárért, nem követtem utóbbi időben a topikot, mi a vélemény erről? Kb az a szint mint a régi Pistonok/Dual Hybridek?
-
Brett Shaw2
csendes tag
Sztasztok.Kis segítséget kérnék.Van 3 füles amik közül választanék de nemtudok dönteni melyiket vegyem.
SoundMagic E80C
Sennheiser Momentum In-Ear
RHA MA750iPiston2 és E10 volt(van) eddig
-
XenHai
senior tag
Lehetséges Piston 3 körüli hangzású BT fülest kapni 20K környékén? Akár itthon akár Kínából.
Üdv
XenHai -
vicze
félisten
válasz
Nestor16 #81787 üzenetére
Először is könnyebb érthetőség miatt Piston 3-ként hivatkozz az általad birtokolt fülesre, ezzel megkönnyíted a helyzeted, mivel tudjuk, hogy miről beszélsz.
Piston 3-ból max. már csak hamisítványt találsz évek óta nem gyártják.
Attól függően, ha kialakítás a fontos vagy a hangzás:
Ez hasonló kialakítás a gyártótól, nagyjából azonos hangzással. Valamivel rosszabb lesz a stabilitása mert jobban kiáll, de az illeszkedés azonos kéne legyen.
Ha feljebb akarsz lépni esetleg minőségben.
Ez teljesen P3 hangzás, de P2-es külsőben. -
Nestor16
senior tag
válasz
f4lcon #81784 üzenetére
Sorry, csak alkalmazásból nem lehet linkelni.
Szóval erről van szó. Számomra nagyon kényelmes volt a kialakítása, pont passzolt a fülembe, nem úgy mint a Hybrid vagy a Mi Basic, ami jobban ki is áll és nincs olyan stabilan a fülemben. A Pistont vittem futni magammal és jó volt. Illetve a hangja is tetszett, inkább legyen kiegyenlített és majd én adok rá basszust a PowerAMP-ban, ha kell, sem mint a Hybrid-nél. Az nekem túl sok volt.
Az ajánlottadat pedig kipróbálom, köszönöm a linket!
-
Nestor16
senior tag
Sziasztok!
Mostanában ment tönkre a Xiaomi Piston fülesem. Nem tudom hányas verzió, de nekem bejött a formája és a hangja is. Ebből szeretnék venni még egyet, csak azóta már pár széria kijött, árulnak még eredetit?
[link]
Ez eredeti lehet? Mert ennyiért tök jó árban van.Az ajánlott budget kategóriában csak ez van mikrofonos vagy van más lehetőség még?
-
kammerer adott két Mi Earphones Basic-et, egyik full kínai feliratos 1More Design, a másik magyar cimkés, aranyozott csatlakozós.
nos mindkettő egyformán fasorban sincs az EZAudio D4-hez képest, ami most nálam az etalon ebben az abszolút budget kategóriában. bár van különbség a két Basic között (még ha minimális is) ezek nem tűnnek érdeminek olyan szempontból, hogy az egyik csak a másikhoz képest jobb a tisztaságot vagy a feszesebb mélyeket tekintve, abszolút értelemben már mindkettő erős középszer (középsz@r?)
tekintve, hogy számomra lutri melyik Basic-et is kapnám, ha eltérő boltokból venném, azt mondom így lutri és nem tudom jó szívvel javasolni.
kammerer kérte, hogy hasonlítsam őket a Piston 3-hoz is, és bár neki is mondtam, hogy az idő megszépítette az emlékeimet, mert már vagy egy éve elhagytam de a Piston 3 egy másik ligában játszik ezekhez képest. a kialakításuk nagyon hasonló, de a hang mind tisztaságban, mind szeparációban, mind kiegyenlítettségben a Piston 3 emlékeim szerint ég-és-föld ezekhez képest -
bobace
addikt
Köszi srácok a tanácsokat. Akkor ezt elengedem.. Most egy Piston 2-est hasnzálok monitor gyanánt, azzal nagyon elégedett vagyok amúgy, a rendes színpadi Shure fülmonitor sem volt nekem jobb.. Marad tehát az, csak kell valami normális hosszabbító kábel akkor.
Esetleg más vezetéknélküli technika van, ami megfizethető és nincs ilyen latency? Pl mint a rádiós mikrofonoknál? Vagy legalábbis ott nem érzékelek ekkora késést..
Van egy BT transmitterem amit haszálni akartam, az aptx LL-t hazudik, nyilván nem hiszem el, hogy az van benne. AlisIlletve adódik a kérdés, hogy akkor a másik említett zenehallgatás funkcióra mi lenne a legjobb a többi szempont figyelembevételével?
Köszi! -
XenHai
senior tag
Sziasztok
BT FÜLhallgatót keresek.
Jelenleg a SoundMAGIC E10BT néztem. Rock zenére kéne és jó lenne minimum megütni a Xiaomi Piston 3 szintet. A telefon tud aptx-hdt is. Mi most a best buy? Árkategória kb 20K.
Üdv
XenHai -
nem emlékszem a Mi Hybrid nevű fülesre, de ha az a Piston Hybrid akkor annál szebb, mert az is erősen V hangképű füles volt, karcolós fémes szintetikus armatúrás magassal, meg mindent összemosó méllyel
ez kevésbbé V szerintem (bár a "fun" felé hajló hangolása van, azaz szerintem olyan lapos V emelt mélyekkel meg magasokkal) meg ugye nincs benne armatúra, így 1:1-ben nem lehet vele hasonlítani.
én amúgy default szeretem a hibrid hangzást, mert biztos el lehet érni oldalanként 3-4-5 armatúrával, hogy legyen mély is a fülesben, de a hagyományos hangszóró kialakítás hangját szerintem nehéz utánozni (ez olyan hitvita lehet, mint a csöves erősítő meg a bakelit lemez VS a full digitális cuccok, nem biztos, hogy jobb inkább másabb) -
-
Kobe
veterán
xiaomi mi 9 se telóhoz keresnék asszonynak valami új fülest, a régebbi pistonja megadta magát
xiaomiból vagy egyébből mi most a legvállalhatóbb változat max 10K-ig? (megint kijött vagy 8-10 új típus amióta utoljára néztem)
Kisebb, "bogyó" kialakítású iem lenne jó, perpill egy gyári apple earpods van tartalékba használva a telefonhoz, ilyen vsonic vsd2s és hasonló házzal bírók már túl nagyoklehet type-c változatos is, de jackes is, jack / type c adapter akad itthon. Ha akad olyan ami egy piston minőségét tudja bt vagy tws formában, az sem lehet hátrány, igazából a mikrofon lenne fontos h legyen
-
válasz
#16820480 #81487 üzenetére
majd megpróbálom a szabadban is akkor
még egy megjegyzés a füleshez: az anyaghasználat felső kategóriás, az egész sugározza a masszívságot és nem csak ránézni jó, de tapintásra is tökéletes az anyag. a hozzá adott szilikon bogyók is a puha fajtából valók, nem a tradicionális kinai szutyok.
mivel a vetőcsöve meg van döntve előre, így az én átlagosnál kisebb fülembe is passzol, kényelmesen. kb olyan, mint a Piston 3 volt (imádtam, csak elhagytam valahol)
a bölcsője nagyobb, mint amit az Airpods-hoz adnak, de még éppen elfér zsebben -
Hibarin
tag
Sziasztok!
A Piston 3-asom kezdi bemondani az unalmast és helyette szeretnék egy hasonló fülest olyan 10 ezer forintig. Pár hete olvastam bele a topicba és akkor belefutottam az EZAUDIO D4-be, nem tudom, hogy igazából annak van-e olyan a hangminősége? Vagy esetleg milyen mikrofonos fülesek vannak még a 10-es ársávig, amit tudnátok a piston helyett ajánlani?
Illetve még egy plusz kérdés, hátha meg tudja válaszolni valaki, hogy szemeztem a Blitzwolf BW-FYE5 típusú fülesével, de minél többet olvastam róla, annál bizonytalanabb lettem, itt is a Piston 3-hoz viszonyítva milyen a hangminőséget képzeljek el?
Előre is köszi, ha valaki tud segíteni!
-
anonymus89
addikt
Sziasztok, létezik olyan fülhallgató, aminek a kábele sokkal strapább mint a többinek? (5000 alatt)
Csajos állandóan összegyűrve teszi zsebre és nem sokáig bírja.
Xiaomi piston flat alirol jó lehet? -
pana0017
senior tag
Sziasztok. A piston hybridhez tudtok esetleg adni linket, ahonnan jelenleg a legjobb áron beszerezhető? Köszönöm!
-
XP NINJA
őstag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a Piston Hybridemet és 30K körül szánok rá. Kialakításra valahogy a fül melletti és egyéb megoldásokkal nem tudok megbarátkozni. Maradnék hagyományos kábelen. A szokásaim alapján most éppen egy Honor 8-at használok. Kb. 100% Spotify megy, elég vegyesen, főként rock és house.
Érdemes-e ennyit kiadni ha marad a telefon és Spotify kombó?
-
dm1970
aktív tag
válasz
Janoo_07 #80984 üzenetére
Szia!
Köszi az infót
Most egy anno itt ajánlott pistont használok, azzal meg vagyok elégedve.Szeretem a Xiaomi termékeit, eddig nem csalódtam bennük. De mint írtam is, ennyit nem akarok rászánni, ezért keresgélek.-NoVa-
Köszi!
Jól jött a 80985-ben a "true wireless" legalább tudom, hogy kell keresni, kérdezni. -
xTech
tag
A haldokló Piston 3-at tervezem lecserélni. Így elsőre a Hybrid Prót néztem ki, viszont keresgélés közben észrevettem, hogy időközben megjelent a Pro 2 is (nem HD!), viszont az nincs a listán. Ettől függetlenül az is ajánlott vétel?
-
törölt tag
válasz
cech19960320 #80893 üzenetére
Minden füles kábele megtörik, ha nem vigyázol rá, hagyod megfeszülni, meredeken meghajlani, stb. Sm E10c lenne jó például, de az már drágább 10-nél kicsivel. Vagy megpróbálhatod a Piston Hibrid Pro 2-t esetleg.
-
cech19960320
tag
válasz
kemcso #80885 üzenetére
A Vivo-n kívül nem mikrofonosak ha jól látom, és teszteket sem igazán találtam még róluk
az einsear t2-t ez alapján a leírás alapján tetszett meg, az előtt meg xiaomi piston basic volt
ezt a szintet szeretném most picit überelni nem túl drágán
Jah igen, Xiaomi telefonnal lenne használva
-
matematemate
csendes tag
Sziasztok,
A 2015-ben vásárolt Xiaomi Piston 3 Red Dot Design Award-os fülesem úgy tűnik végleg kilehelte a lelkét. Egy hasonló tudásút szeretnék vásárolni hasonló vagy picit drágább (max. 10e) árkategóriában. Minél többet olvasom a fórumot, annál jobban zavarodok össze. Leginkább elektronikus zenét és podkasztokat hallgatok hordozható cuccokon (iPod, telefon). Legyen In Ear, mikrofon előny, jöhet külföldről is. Mit javasoltok?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Valami nagyon olcsó, 2-3 ezer Ft-os, eBay-ről megrendelhető fülhallgatót keresek (agydugósat), amivel a rádió is fog menni mobilról.
A Xiaomi Piston 3-on van rádió?
Köszi előre is!
-
Redback
csendes tag
Sziasztok!
A piston Hibrid fülesem sajnos elhalálozott, így ideje lett venni egy másikat. Nemrégen kipróbáltam a samsung S8-cal piacra dobott Samsung-AKG szerelemgyereket, és nagyon kényelmesnek tűnt. Hangzásbeli tulajdonságait sajnos nem figyeltem meg alaposabban, mert nem nem volt tervben a váltás. A kérdésem az lenne, hogy minőségben és hangzásban hasonló-e a két füles? Ha igen, akkor valóban megkapható 3000ért ez eredeti füles, vagy azok valószínűleg hamisítványok? [link]Samsung EO-IG955
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest