-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
Sziasztok!
Multifunkciós HTPC-t szeretnék összedobni az alábbiakból:
- Asrock QC5000-ITX/PH lap
- 8 GB DDR3 RAM
- OS-nek 120 GB-os laptop vinyó vagy USB3-as pendrive (ez még nincs eldöntve)
- 1-2 db 500/1000 GB-os WD vinyó
- 450W-os Chieftec belső táp (12 cm ventivel) pont az APU bordája fölöttA noti vinyó és a táp már megvan itthon, ezért jó volna, ha ezeket is tudnám hasznosítani.
A gép NAS-ként és otthoni fejlesztői szerverként is funkcionálna majd (Apache, PHP, MySQL, MongoDB, Redmine, mindez (L)Ubuntu alapokon). Mivel azonban utóbbi szolgáltatásokat max. 1-2 felhasználó fogja használni egyszerre, a szerveres erőforrásigény kevésbé számítana, mint a HTPC-s szolgáltatások és esetleg a fogyasztás (bár tudom, hogy a 450W-os táp hatásfoka erre nem lesz jó hatással). Szándékaim szerint nem is menne állandóan, csak amikor szükség van rá, ezért jó volna, ha fel tudnám ébreszteni LAN-ról vagy egyéb távoli módszerrel.
Van esetleg aki hasonló célra, hasonló konfigurációban használja ezt a lapot, és mérte már a fogyasztását? Ha jól olvastam, akkor Janaboy már írt ilyen adatot, de neki külső tápja van. Valaki, aki szintén belső táppal használja? Beleférhetek majd ~30 wattba és fel tudom ezt ébreszteni valamilyen távoli módszerrel?
A gép mellett megy egy állandóan működő Intel Atom-os netbook, ami fogadhat távoli kéréseket és továbbítani tudná azt ébresztési triggerként az Asrock felé.
Köszi szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest