- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szaraz
tag
válasz
vinpilu #1299 üzenetére
Szia!
Mutatja a térerőt! Mivel mellettem van, nem nézegetem folyton. Csörög is, de mondják hogy már 2-3-szor próbálkoztak.
Gyári Android van rajta!
Annyi, hogy rootolva van.
Nincs semmiféle számtiltási szabály.
Lehet kellene egy reset-et csinálnom?
Nálad MIUI mennyire vált be? -
Közben térerő is van a telefonon?
Amire még gondolni tudok, ha esetleg van valamilyen aktív számtiltási szabályod beállítva (bár ehhez kellene tudni, hogy milyen rendszert használsz). Nálam MIUI fut és ott lehet feketelistára tenni számokat, vagy például, ha ismeretlen a szám (nincs szám), akkor ne fogadja (nem csörög, nem is veszem észre). -
Szaraz
tag
Sziasztok!
Van egy Cubot One-m!
Találkozott valaki már azzal a hibával, hogy időközönként nem érhető el a telefon?
Többen panaszkodtak már, hogy próbáltak hívni, de nem voltam elérhető! Közben a telefon mellettem van az asztalon, és működik.
Mi lehet a baja? -
quailstorm
félisten
Akinek LCD driver baja van ezt olvassa.
Majd a napokban már ki is próbálom. Az a nagy hályzet a készülékkel, hogy jó kínai szokás szerint sok van belőle.
Első generáció, a 0.8-as firmware alattiak. Ezt a beállítások menü build számban láthatod a dátum előtt. Ez MT6589-es legrégebbi LCD.
Aztán van az 1.3-as firmware, itt a recovery pl tuti más, LCD-t nemtom.
1.5-ös ROMmal meg már a turbo gyütt, az MT6589T-s. Mivel az csak OC, elvileg, és jellemzően gyakorlatilag is kersztbeflashelhető, lásd fent idézett XDA komment.Tronsmartnál gőzöm sincs a build számokról, de véleményem szerint, amit a kezemben tartok, az egy első generációs Cubot One-nak felel meg, és egész biztosan MT6589-es. Jelenleg Aliexpressről hozott Cubot One/Tronsmart TS7 kijelző van benne, csak én ügyes voltam és eltörtem
Amúgy meg rohadtul gyári hibás volt, mert 2 hét alatt lett rajta egy ujjnyi ződ csík.Aztán jövő héten remélem pontot teszek a hibrid Tronsmart TS7-második generációs Cubot One project végére. Állítólag a Cubot One kamera is jobb, na én ezt nem tudom tesztelni, lévén az eredeti kamera törötten érkezett hozzám. Alsó USB panelt elvileg sose cserélték. Érintőt meg kipróbálom aztán szólok.
Itt valamelyiktek összetörte, ha addig nem csinált semmit, nekem meg sikerül a biznic, akkor vagy eladom neki az érintőt, vagy elküldi postán a telláját, belerakom, és visszaküldöm. De előtte most már tényleg veszek ragasztót mert a kókányolásnak nincs jó vége
ROMot, firmwaret itten tessék keresni.
A lementett Tronsmart TS7 ROM kell majd valakinek?
G800_JK808_TRONSMART_A5_V0.4_20140711Ja igen, a JK808 azt jelenti Blackview JK808. Én nem láttam sehol Cubot feliratot a Tronsmartban, ellenben ebben és a Cubotban is virít a JK808 (nyákon). Az pedig egy n+1-edik ugyanilyen tella.
-
quailstorm
félisten
válasz
Keliontom #1293 üzenetére
hát b+
én meg egy lerakom az asztalra a telefont, és rányomom a hátlapottal betörtem az LCD-tvan két érintőm, de egyiket nem tudom még garantálni, hogy megy-e, először meg kéne javítani a mostani cucckombót, vagy eldönteni, hogy bukó, és akkor kipróbálom neked a másikat is
érintő része a 3 gomb, és szerintem elég, bár engem zavarna a folt, de ha nem folyik el és kibírod, akkor 25$-al olcsóbban megúsztad
-
Keliontom
csendes tag
Sziasztok!
Kapott egy utest a telefonom es sajnos megrepedt a kepernyo. Az alabbi kepeken lathatjatok.
A kepernyo felso resze mukodik de korulbelul a kozepetol lefele nem erzekeli az ujmozdulatokat. Sajnos a harom also gomb sem megy. Amikor ujraindom a telefont lehet latni egy kis apro lila foltot az utes alatt, ezt megnezhetitek a kovetkezo videoban: [link]
Amugy minden tiszan latszik a kepernyon, keszittettem egy kepet errol is:, ezert is gondolom, hogy csak az uveg serult meg, legalabbis nagyon remelem.
A kerdesem az volna, hogy szerintetek eleg egy ilyen tipusu kijelzo uveget rendelni: link vagy nagyobb a baj es maga az uveg mogotti kijelzo is meghibasodott. Ha csak az uveget cserelem ki megoldodik-e a harom also gomb problema is?Ha valaknek van alkatresze elado, annak nagyon orulnek, gyorsabban megerkezne.
A segitsegeteket elore is koszonom.
-
sz_abel
csendes tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már, hogy a 64 gigás sd kártyát felismeri-e? -
svgyula
addikt
válasz
svgyula #1288 üzenetére
Asszem kifelejtettem egy dolgot
Ezzel a SPMultiPortFlash programmal CSAK módosítunk!!! Az MtkDridTools programmal flashelünk! Ehhez viszont addig a másik progit be kell zárni! Azért is mert csak a bezárással módosítja a ROM-ot Ill az UBOOT.img file-t!(ebben állítjuk be az illetékes drivereket az előzőekben leírt módon)
-
svgyula
addikt
Szia itt leírtam (#734) svgyula
hogyan lehet az eszközöket átállítani! De mégegyszer felrakod a ROM-ot utána az SPMultiPortFlashDownloadProject.exe programmal megnyitod a rom-ot itt indítás után kapsz ablakokat mint "main sensor" "kamera" és a jobb oldalon az lcd na ebben a kis ablakban kell változtatni és miután bezártad ez a program módosítja a ROM-ban a drivert! Ezután csak az UBOOT legyen bepipálva és újra flasheled! Aztán próba! Sajna ezt addig kell variálni amíg induláskor lesz kép! -
amland
újonc
Tisztelt Uraim...
A segítségüket kérném hátha valakinek van ötlete.
Cubot one telefon alaplaján felszakadt az érintő kijelző csatlakozója ezért beszereztem egy törött LCD-s készüléket. Kicseréltem az alaplapot de a háttérvilágítás kivételével semmi más nem működik.
A csatlakozó hibás alaplap (2104.03)mindkét telefon kijelzőjét elindítja....a donornak vásárolt alaplap (2013.11)viszont csak a saját kijelzőjével hajlandó működni.
Van e valami megoldása valakinek...kösz.. -
svgyula
addikt
Tisztelt Uraim!
Ha valakinek szükségel lenne alkatrészre/akkumulátorra CUBOT ONE-hez hétvégén bontok egy fürdetett telót.
Sajna a nem sikerült magához téríteni addig megy el hogy látja a pc azt, hogy valamit rádugok a flesh el is indul de memória hibával kilép. Sajna a víz megtette hatását. Ha valakinek valamire a kamerán kívül szüksége van írjon privátban. -
csemeteim
tag
válasz
vinpilu #1283 üzenetére
Szia
Köszi hogy írtál.
CWM mentésem van már egy halom, de amiket próbáltam Rom-ot --úgy telepítettem ahogyan Te is leírtad-- mind megállt telepítés után a fekete képeernyőnél , pedig azt írta hogy Install komplet.
Valószinű nem rá való a rom, ZTE Blad-nél nem volt gond, minden Rom felment.
Itt verzió számokban lehet külömbség, keresem a rá valót , pedig a Needrom oldalán találhatót is próbáltam.
Neked ugyan az a verziószámod mint amit én írtam?
KÖszi -
válasz
csemeteim #1279 üzenetére
Szia,
Mindenek előtt legyen mentésed a jelenlegi (gyári ROM-ról) állapotokról. Ehhez érdemes átolvasni a következőket:
- MTK657x/658x root és backup MTKDroidTools segítségével
- SP Flashtool ReadBack (kiolvasó) opció használata gyári ROM mentésére
- MTKDroidTools mentés visszaállítása SP Flashtool-lalMegmondom őszintén én nem voltam ilyen körültekintő, egyszerűen csak a CWM-ben nyomtam egy backup-ot, amit először ki sem próbáltam, majd 3 ROM után (és közben a recovery is carliv lett cwm helyett), gondoltam kipróbálom, hát nem áll vissza. Mondjuk az is igaz, hogy nem is hiányzik a gyári ROM, így megvagyok. Illetve, még a geekbuying oldaláról letöltöttem az elején a gyári ROM-ot, ez megvan és SP Flashtool-lal szerintem vissza lehetne állítani, de mint mondtam, jelenleg nem áll szándékomban (még próbaképpen sem).
Miután úgy érzed van mindenből mentésed (akár többféle) és belevágnál, akkor:
- A ROM-ot másold az SD kártya gyökerébe.
- Recoverybe én a Mobile Uncle Tools segítségével szoktam bootoltatni a telefont.
- Recoveryben jöhetnek a wipe-ok (dalvik, cache és data). Minden adatod el fog veszni, kivéve az SD kártyán lévőket.
- Ezután Install from SD card menü, megkeresed a ROM-ot, kiválasztod, OK.
- Még egyszer megkérdezi, hogy telepíteni akarod-e, igen, és elindul a telepítés.
- A telefon újra fog indulni, az első boot hosszabb ideig szokott tartani.Ezeket a lépéseket a ROM készítője is közölni szokta a needrom-on, tájékozódj ott is, nézd át a kommenteket. Felelősséget nem tudok vállalni a fentiekért. Eltérő a telefonunk is, a tiéd újabb verzió és erre kevesebb ROM-ot találni, én magam nem is olvastam a témában semmit.
-
greta0816
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnèk kèrni.😊 az a gondom hogy mikor feloldom bill.zárból a telefont mindig kiírja hogy a naptár alkalmazás leállt. Leokézom eltünik ès bár működik a naptáram elèg zavaró hogy mindig ez a hibaüzenet fogad... Valami ötlet?
-
válasz
csemeteim #1277 üzenetére
Szerintem a bootloader már nyitva, hisz van CWM-ed. Nagyon kell figyelni az új ROM választásnál. Az "öregebb" Cubot One-hoz rengeteg van needrom-on, én is onnan használok most egy MIUI-t, de az újabb Cubot One-hoz, mint amilyen a tiéd (V0.8), még nem kerestem (attól még lehet hozzá).
A legtöbb főzött ROM-nál említik is, hogy az új verzióra ne telepítsék, gondolom ezért futsz te is fekete képernyőre. Példa: "This Rom is made for 1st and 2nd generation phones (MT6589 and old MT65989T)
Do not install Roms made by me on a Cubot One with original Rom Version 0.8 and up, or on Cubot One S"Próbálj úgy ROM-ot keresni, hogy V0.8-ra (G800_CUBOT_D1_V0.8_20140124_MJK) és ha a kommentek között is megerősítik, hogy ezen a típuson megy, akkor az jó lehet nálad is.
-
Picimarko
csendes tag
válasz
csemeteim #1275 üzenetére
Én próbáltam bootloadert kene nyitni csak en odaig nem jutottam mert lefőztem az egész romot.
Be se kapcsolt ugy flasheltem vissza rá az eredetit.
Bootloadert kell nyitni és azt hiszem azt is tudom hogy csk felkellene frissiteni a dolgokat és a sajátomon kipróbálni elötte. Utána már tudsz rakni reoveryt ujat és romot is. Sd ről akár flashelve. -
csemeteim
tag
Sziasztok
Új romot szeretnék tenni a telefonra.
Build szám
G800_CUBOT_D1_V0.8_20140124_MJK.
Rootolva van a készülék CWM-be be tudok lépni ,eddig akár mennyi romot próbáltam mind fekete képernyőig jutott.
Esetleg rakott erre a verzióra valaki másik romot, hogyan és melyik romot?
KÖszi -
quailstorm
félisten
cső
Máma javítottam egy Cubot One-t, hozott LCD-vel, LCD csere, mert csak a háttérvilágítás ment. Leejtették.
A kijelzőcsere sikerült, az a része ment is.
De amikor szétnyitottam, a kameramodul szétnyílva fogadott, emiatt az eltávolítása is nehézzé vált, és tovább sérült. Sajnos csak az előlapi kamera megy a cuccban...Szóval szeretnék venni egy üzemképes kamerát a készülékhez. Neten nem találtam. Tudtok segíteni?
-
svgyula
addikt
válasz
Picimarko #1272 üzenetére
Szia! Amit írtál az is jó megoldás! De ennél jobb ha a fóliát cseréled!
nem kell okvetlenül a drága "rászabott" darabra gondolni! Én évekig használtam az órámon most is átlátszó öntapadós fóliát! Amikor bekarcolódott lehúzom és megy fel az új
igaz kell neki egy-két nap mire teljesen rásimul de utána észre sem lehet venni és az ára a lényeg 5-600Ft/m!! azaz ha veszel egy métert akkor az a következő telefonodra is elég lesz
A méretre szabást meg egyszerűen egy tapétavágóval simán meglehet oldani
-
Picimarko
csendes tag
-
Uthenger
aktív tag
válasz
PixelRambo #1268 üzenetére
Xposed es gravitybox kell, azzal be tudod allitani.
Nekem cubot rom van a ts7 telon, de asszem a normal rommal is ment
Root kell hozza, addig nem fog menni amig nem rootolt a telo -
válasz
PixelRambo #1266 üzenetére
MIUI-t használok és abban van ilyen funkció is. A gyári ROM-nál nem emlékszem, hogy lett volna ilyen.
-
válasz
csemeteim #1262 üzenetére
Szerintem ez ilyen, nekem is egy ideje (de lehet, hogy a kezdetektől, sokat nem nyomkodom) lefelé nehezebben megy, fel meg nincs gond. Például a telefon ébresztését is kiraktam a hangerő gombokra is, hogy ne mindig a bekapcsolóval kelljen ébreszteni és a fel gombbal mindig ébred, ha a le gombot nyomom, akkor van hogy kell egy második nyomás is.
-
Picimarko
csendes tag
Már megoldottam magamnak. Köszönöm a hozzászólásokat.
Ha valakit esetleg érdekel. Volt egy ugyanolyan telefon barátnőmnek flashtoolal kimentettem mindent, scatter file letölt és azt telepitettem fel. -
csemeteim
tag
Sziasztok
Kérdeznék én is , a telefon hangerőt csökkentő gombja nem igazán akar reagálni.
Esteleg egy tisztítás segítene, vagy softwer gond lehet.
KÖszi -
Picimarko
csendes tag
Ennél pedig a preloader is telepitve van win8 win 7 rendszeren is ezt irja ki.
-
Picimarko
csendes tag
Na itt megáll a tudomány akárhogy csatlakoztatom.
-
svgyula
addikt
válasz
Picimarko #1257 üzenetére
Szia! Asszem volt már de leírom még egyszer! Nem vagy kezdő akkor tudod miről beszélek! Amikor elindítod a flashelést utána telóból aku-ki! Nyomod a power+volume+ gombot ekkor rádugod a gépre és addig tartod amíg az akut bele nem teszed. Nálam csak így volt hajlandó telepíteni. Ha needrom-ról szeded le akkor olasd el a leírást is mert a verzió szám is fontos.
-
Picimarko
csendes tag
SIKERÜLT ELCSESZNI A telot :S
be se kapcsol hogy tudnam visszarakni valahigy a rendszert rá?
-
Picimarko
csendes tag
Sziasztok!! S.O.S.-be kellene segíítség. A cubot one-on valahogy letakaritottam a recovery-t mikor másikra probáltam frissiteni a mobile uncle.... programmal. Már most egy délutánom ráment arra hogy a régi romot vissza flasheljem rá recoverystöl. Rootolva van a teló. Nem kezdő vagyok ebben a flash témában. Driverek rendben vannak mindent jól csinálok és se SPFlashtoolal se SP multiport download toolal nem indul el a flashelés gondolom nem látja a telót, és már az idegesít hogy még elbaszni se tudom a telefont nemhogy ujraflashelni.
Valaki irjon ebben a témában legyen szives mert idegbajt kapok már.
A progit inditom rádugom a telót és nem látja nem indul el a flashelés. -
Picimarko
csendes tag
És ha másik telefonba is csinálja akkor a kártyával van gond gondolom. Csak nem tudom hogy mi lehet a baja. Mert eddig még kivéve se nagyon volt a telefonból. Nem olajos kontakt tisztitóval pucoltam mind a 2-t és utána is csinálja.
-
Picimarko
csendes tag
Sziasztok. Találkozott már valaki olyan problémával hogy a cubot one telefon az sd-kártyát fel le csatolja x időközönként mikor hogy van kedve? Nagyon meríti a telefont és az alkalmazásokat se tudom igy használni. Próbáltam formázni de nem javult. Telefon vagy kártya hiba? Melyik esetben mit lehet csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Donald Trump azt mondja, hogy megtalálta a TikTok vevőjét
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- OLED TV topic
- Xbox Series X|S
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Nothing Phone 1 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2026.02.18. Apple jótállás
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged