Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • simi811118

    aktív tag

    válasz kacsa7 #47472 üzenetére

    Örülök hogy jó kézbe adtam a cuccot :C
    A láda azért lett hangosabb mert most került gondolom fázisba a közepekkel és a magasakkal.
    (Láttam már olyat, hogy a magasak újrapozícionálásával jött elő a kick és a sub tartomány - hanghullám és hangterjedési ismeretek - érdemes ilyeneket is elolvasni - hogy mi miért történik)
    Időkorrekcióval nem csak 180 fokot fordítasz, hanem sokkal kisebbet, ezért lehet jobban fázisba hozni a hangszórókat.

    Persze, ha fizikailag polaritást cserélsz a hangszórókon, az nem lesz ugyanaz, mint forgatni a hangszórót, vagy forgatni a ládát....sőt, továbbmegyek, akkor is más lesz a hangja, ha nem a fejen cseréled pl a sub polaritását, hanem fizikailag a hangszórón.. Más lesz a hangja. Ezeket mind próbálgatni kell.

    Sokan arra esküsznek, hogy a rendszerben csak a közép van megfordítva, a magas és a sub "egyenesen" van kötve. Vannak akiknek pont ennek ellentéte jön be (magas és sub fordítva, közepek egyenesen)
    Amit én tapasztaltam, de ez abszolút nem ökölszabály, hogy előbbi "színpadosabb, SQ-sabb" hangzású, míg a második inkább a veretősebb jelleg felé húz (én próbáltam saját rendszerben már mindkettőt, és a másodikhoz húzok jobban)

    Valamint, amit én észrevettem és nemcsak saját autóban, hogy jobb eredmény érhető el, ha a magasakat nem minél fentebb, hanem minél kintebb tesszük (de legalább a középhangszóró vonalába) - az sem gond ha csak az övvonal magasságában lesz, ha nem a tökéletes színpadra törekszel, csak a jó fázisra, akkor ott is jó helyen lesz ;) bár ez mindenkinek egyéni ízlése.

    ((((Ja és a Mohawk-hoz még egy kis extra fícsör : a rácsai levehetőek, óvatosan elemelhető a hangszóróról, - próbáld ki úgy őket ;) )))))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák