Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz jimy_l #8568 üzenetére

    Ezt én is nagyon köszönöm!

    Soká:

    Az ember, a kényesebbik fajtából, megszokta, hogy minden élt jó rendszeresen karbantartani. Régen a fidrász minden beretválás előtt hosszan fente egy alkalmas bőrszíjon a beretvát. A hentes valahányszor csak húst akart kanyarítani, mindannyiszor nyisszentett egyet-kettőt a fenőrúdon a késsel. Az idők során ez belénk idegződött. Enélkül hiányérzetünk támad, mint ha a boltból üres kézzel lépnénk ki.
    És jöttek az igazán kemény fémek, mint vidia. (neve arra utal, hogy kemény, mint a gyémánt.) Ezzel toldott komolyabb szerszámok élét igen komoly technológiával lehet kialakítani, ami igen drága. Még üzemek sem szívesen ruháznak be ilyesmire, inkább szimbiózisra lépnek erre szakosodott műhellyel, mert így rentábilisabb.
    A vidia él tartós, ennél fogva ritkán kell törődni vele. Így aztán kialakul a hiányérzetünk, hogy már régen kapott törődést, csak nyúzzuk, nyúzzuk.
    Legutóbb úgy jártam, h bár még jó volt az él, beküldtem az élezőbe, ahol tudvalevően drága gépekkel dolgoznak. Apró hibákat vétettek csupán, az eredmény mégis az lett, hogy rosszabb lett, mikor visszakaptam, mint amikor odaadtam. Ha nincs bennem ez a fajta "rendszeretet", biztosan még most is jó az él. Ám eszembe sem jutott, hogy ennek okán magam oldjam meg az élezést. Ha lenne rá lehetőségem, hogy abban az élezőben azokkal a gépekkel magam élezzem azt, ami az enyém, ugyanannyit fizetnék érte örömmel, mint így, hogy elvégzik ezt a munkát is.
    Nem adtam fel ezt a dolgot, Madmax kolléga megadta egy korrekt élező telefonszámát. Még nem jutottam el odáig, hogy éljek vele, de hiszem, hogy megtalálom azt az élezőt, aki nekem meg fog felelni.
    Ha Te is találsz egy ilyet, szerintem magad is rentábilisabbnak fogod gondolni, ha rájuk bízod késed apró korrekcióját.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák