Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mdk01

    addikt

    válasz Winner_hun #7509 üzenetére

    Nincs mit.

    A jafholz-os bútorlap füzérbe van kőris laminált b.lap minta azt tudom.
    Én a helyedben ha igényes a megrendelő biztosan megfújnék(vagy csak ecsettel felvinni rá egy réteget) egy A4-es méretű furnért egy réteg lakkal(csak hogy milyen lesz a színe lakkozás után) és elmennék a jafholzhoz(vagy esetleg más b.lap forgalmazóhoz) bútorlapot nézni. Sok féle van lásd jafholz.hu csak kép nincs, de neten nem is mennél sokra vele.
    Ha még ennél is igényesebb a megrendelő, még jobb megoldás ha olyan kőris bútorlapot választasz ami azt próbálja utánozni milyen az érett kőris színe, majd ahhoz a színű bútorlaphoz hozzápácolni a natúr kőrist. Ez azért jobb választás mert hiába lakkozol meg egy furnért, egy réteg lakkal és mész el a jafholzba bútorlapot nézni hozzá, annak a natúr lakkozott kőrisnek 1,2,3..sok év múlva teljesen más lesz színe (lásd pl. a fenyőt vagy más natúr lakkos világos fafajt) viszont a pácolt furnérnak(fának) ha változik is idővel a színe nagyon minimálisat. Ez utóbbinál nincs jobb megoldás ha az ember a fát a bútorlappal akarja párosítani.

    Márton: Igen én is úgy tudtam, hogy csak azért gőzölik a bükköt, mert nagyon vetemedős, vad fajta, de mint idéztem is manapság egyre gyakoribb egy betegség ami miatt még inkább meggőzölik a fát, hogy elvigye a fa színbéli hibáját.
    Én láttam egyszer élőben gőzölt akácból lerakott nappalit és hát igen szép leírhatatlan aranybarna színe volt. Színben kb. a natúr tölgy, de vot egyfajta csillogása mint a kőrisnek. Szép volt.
    Nekem kőrisből lesz a parkettám most azt próbálok vadászni olcsón.

    Üdv.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák