Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz kaje2 #7303 üzenetére

    Hát ez elég macerás dolog.

    Kevéskét lehet jó drága erre kihegyezett fűrészkoronggal (10-15 ezer pénz), ám hiába a minőségi vidia lapka, sűrűn kell éleztetni.
    Reményteljesebb a dolog, ha van egy nagyon pontos fűrészed jó nagy asztallal. Akkor vagy beépítel egy elővágót, azt nagy türelemmel hozzákalibrálod a fő vágókoronghoz, hogy abszolút szinkronba kerüljön vele térben, és hajrá, már mehet is a dolog.
    Ha ehhez kevés az affinitásod, akkor két menetben vágsz - tulajdonképpen előbb elővágsz, majd átvágsz. (Ahogyan a rétegelt lemezt vágjuk mezei géppel.)
    Nem is az ebben a macerás, hogy kétszer kell eltolni egy vágást, mert az ember fia eltolja, ha nincs más választása, hanem az, hogy ha a második tolás nem pontosan ugyanott sikerül, akkor az a munkadarab már selejt. Lehet kisebb dolgot tervezni belőle.

    Ha csak egy-két szekrénysorra való bútorlaphoz kell, hát ne sajnáld a pénzt a lapszabászoktól, mert az lesz a legolcsóbb megoldás. A fűrészkorong árából kitelik a bérvágás. Ha viszont ennél léptékkel nagyobb tételt akarsz szabni, akkor úgysem úszod meg lapszabász gép nélkül a dolgot.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák