Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz mdk01 #7233 üzenetére

    Nem oly régen, egy másik, szintén nem nyelvész topikban, hasonló problémák adódtak. Akinek szólt a kritika, leginkább "csakazértsem" kívánt változtatni... A remény tehát csekély...

    hermányi mester,
    egyfelől szeretnélek megnyugtatni: a probléma nem elsősorban helyesírás-jellegű. Annak is lehet nevezni, de a helyesírási probléma leginkább csak az arra kényes emberek szemét zavarja, ellenben a te írásmódoddal, ami kimondottan nehezen olvasható. Ez nem helyesírási, hanem tagolási probléma. Nincs eleje, meg nincs vége a mondatnak. És abból, hogy mdk kartárs vbéleményére úgy reagáltál, ahogyan, abból látszik, hogy nem először vetik a szemedre ebbéli hiányosságaidat. És megnyugtatlak, ahogyan egyre többen koptatják a billentyűt, és egyre többen olvasnak, úgy nő azon emberek száma, akik igyekeznek betartani bizonyos normákat. És egyre cikibb lesz sms-szinten kommunikálni.

    Mondok egy példát, valószínűleg nem fog tetszeni, de hidd el, sok a hasonlóság:
    ha valaki egy társaságban folyamatosan fingik, és ezért szólnak is neki, akkor nem biztos, hogy az a legkézenfekvőbb válasz, hogy én 12 éve így szoktam csinálni.

    Nyilván megtiltani nem lehet, hogy artikulálatlanul írjál, de ha már szeretnél eszmecserét folytatni az itteniekkel, akkor, hidd el nekünk, megpróbáltuk már: nem jelent heroikus küzdelmet az, hogy kitegyük a mondat végére a pontot.

Új hozzászólás Aktív témák