Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz thomgrande #6981 üzenetére

    Úgy látom, újfent pontatlan volt a fogalmazásom - bár nem téves, csak többképpen értelmezhető.

    Megnéztem a link fotóját a vaterán, és ott a külméret (ha jól emlékszem) 34x34x20 cm. (A topicban kért méret ettől több, ezt csak most vettem észre 35x35x22 belméretet kért.) Sanyabá azt írta, h az anyag ár nem jön ki ennyiből. (3200 pénz) erre az anyagár összegre válaszoltam, h 1200 alatt kihozom. Arra gondoltam, h 3200-ért eladva nagyon jól lehet kijönni belőle (szerintem még 10-20 db-os sorozatnál is). De a fotón látott példány arról árulkodik, h valami egyéb munkából folyamatosan keletkező leeső léc hasznosításáról van szó - akkor még el is túloztam azt az 1200 Ft-os anyagárat. Nem lazúr van rajta, hanem pác - ezt írja is az eladó.

    A méretbeli tévedésemmel úgy tűnhet, túloztam, de nem számoltam ki pontosan, h mennyit, miként. S most a következőre gondolok: Ha kérnek tőlem egy boconádi 22-es kaptárat, és elvállalom, akkor 17 ezer forintért fogom adni. De ha ezt a kaptárat egyedi méretben kérik - úgy, h a külméret legyen a belméret, és legyen 2 cm-el magasabb, akkor 25 alatt nem tudom elvállalni. Az a pár centi laikusnak semmiség, de aki benne van, az tudja, h a boconádi kaptárat 100-as 2 m-es colos anyagra tervezték. Úgy gyakorlatilag mindössze annyi hulladék van, ami a fűrészporos zsákban landol. És pici méretnövelés is aránytalanul nagy leesőanyag képződést eredményez.

    Van egyébként egy általánosan használt séma, ami beérzésem szerint illik is ez ominózus darabra: Asztalos bére = anyagár. Így a ládika eddig 2000-2400 Ft körül jár. Kereskedő haszna 50-70% - és meg is érkeztünk a 3200 forinthoz.

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák