Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madmax81

    aktív tag

    Kíváncsi voltam melyik cégnem feltalálónak mit köszönhetünk

    Black & Decker

    1917 - Black & Decker® megkapja a szabadalmat az első pisztolyfogantyús, beépített nyomókapcsolós ütvefúrógépre
    1928 – A Black & Decker® felvásárolta az Egyesült Államokban az Ohio állambeli clevelandi ipari szerszámgépgyártással foglalkozó Van Dorn Elektromos Szerszámgépgyárat.

    1941 – A towsoni üzem fegyvereket, töltényeket és más hadianyagokat kezdett gyártani a Szövetségeseknek. A háborúra átállt termelés ellenére a Vállalat folytatta a szerszámgépgyártást a törvényben szabályozott keretek között

    1959 - A Black & Decker® felvásárolja az Ohioban és Kanadában működő, hordozható pneumatikus gépek gyártásával foglalkozó Master Pneumatikus Szerszámok Vállalatot, és létrehozza a Master Power Corporation-t.
    1970 – 1971 – A Vállalat felvásárolta a Carhide Router Company-t az Egyesült Államokban, New Jerseyben.
    1979 – Az Egyesült Államokban az egész szerszámgép-ipar egyetlen, teljes tulajdonú leányvállalatként egyesült a Black & Decker® (U.S.), Inc. név alatt. Az éves forgalom először haladta meg az 1 milliárd dollárt.
    1984-ben vásárolta fel a General Electric Company háztartási kisgépvállalatát is. Beindított egy programot - ennek kapcsán a háztartási kisgép iparágba is betört -, így a General Electrictől megvásárolt üzemekből kiáramló háztartási gépeken már a Black & Decker® márkanév szerepelt.

    1987 – Növekedés gőzerővel! A jövedelem megduplázódott, a forgalom pedig a cég történetében a legmagasabb volt: meghaladta a 2 milliárd dollárt, és a Black & Decker®t vagyona alapján a 200 legnagyobb amerikai székhelyű iparivállalat közé sorolták. A Sales & Marketing Management Magazine (Értékesítés- és Piacszervezés-vezetési Magazin) az amerikai közvéleménykutatások alapján a Black & Decker®t a legjobb értékesítési erővel rendelkező vállalatnak rangsorolta.

    1989 – Black & Decker® felvásárolta a 2,8 milliárd dollár jövedelmű Emhart Corporation-t, mintegy megkétszerezve a Vállalat méretét. Ezzel az egész világon jelenlétet és olyan jól csengő márkaneveket nyerve, mint a Kwikset® lakás-zárak és vasáruk, a PricePfister® csaptelepek, a Molly® falrögzítők, POP® szegecsek, a True Temper golfütő-nyelek és sok más fogyasztói és kereskedelmi árucikkek. A Black & Decker® helyet kapott az Amerikai Űralapítvány Űrtechnológiai Hírességek Csarnokában az akkumulátoros szerszámgépek terén elért eredményeiért és a NASA Gemini és Apollo programjaiban nyújtott közreműködéséért.

    1992 – Beindult a teljesen új DEWALT ipari készülék sorozat gyártása az Észak-Amerikai piacon.

    Az üzlet politikájuk tökéletes aki jobb nálunk azt megvesszük kilóra .

    1942 – A cég először gyártott műanyagból fúrógépházat.
    1946 – A Black & Decker® bemutatta a Home Utility (Házi szolgálat) sorozatot, a világ első otthoni barkácsolóknak tervezett, kedvező árú fúrógépeit és tartozékait (pl. fúrószárak).

    1953 – Újabb termékek kerültek piacra a Home Utility sorozat tagjaként, a vibrációscsiszoló és a dekopírfűrész.

    1961 – 1962 – A Black & Decker® bemutatta a világ első akkumulátoros ütvefúróját, amelyet nikkel-kadmium cellák működtettek. 1962-ben új akkumulátoros sövénynyíró és további négy akkumulátoros ipari ütvefúró kerül piacra.

    1964 – A Black & Decker® belépett az űrkutatás versenyébe: készített egy akkumulátoros, minimális forgatónyomatékú űrszerszámot a NASA számára, melyet a súlytalan repülés állapotában használhatták a Gemini projekt űrhajósai

    1965 – A vállalat elsőként vezette be a számítógépeket a mindennapi feladatok elvégzésére. Piacra dobták az első elektromos fékkel ellátott hordozható körfűrészt.

    1966 – 1968 – Új termékeket mutattak be, köztük az első elektromos fűnyírót és egy új sorozat nagy teljesítményű DEWALT® karos radiál körfűrészt, amely az utóbbi 25 év első jelentős fejlesztését jelentette ezen a területen. Bemutatták az ipari pneumatikus gépek Value sorozatát. Olyan készülékeket, melyek a pneumatikus gépek felhasználási területének 80%-ára voltak alkalmazhatóak, és áruk 50%-al alacsonyabb volt, mint a piacon ezidáig megvásárolható készülékeké.
    1968 – Az akkumulátoros Apollo felszíni ütvefúrót - melyet űrutazásoknál holdminta-nyerésre fejlesztettek ki - elszállították a NASA-nak.

    1971 – A Black & Decker® fejlesztésű fúrófejjel ellátott, Holdon használt Apollo felszíni ütvefúró helyt állt a NASA Apollo 15 küldetésén, és sikeresen vett holdmintát az Apollo 16, majd a 17-es küldetéseken is.

    1984 – A cég piacra dobta első ipari akkumulátoros dekopírfűrészét és bemutatta a professzionális szerszámgépek egy új generációját, amelyeket nagyteljesítményű 57 milliméteres motorokkal terveztek. Az Egyesült Államokban bemutatták többek között az új, Franciaországban gyártott kézicsiszolót, valamint az asztalos készülékek teljes sorozatát

    1985 – Bemutatták és szabadalmaztatták a forradalmian új Piranha® keményfémlapkás körfűrészlapot, amelynek hatékonysága így jelentősen megnövekedett.

    1988 – Egy erőteljes globális tervezési program részeként, a Vállalat 100-ról 12-re csökkentette a termékekbe beépítendő motorok típusválasztékát. Az akkumulátoros technológia hatalmasat fejlődött ez év során az Univolt® univerzális akkumulátortöltő rendszer bemutatásával, melyet a univerzális akkumulátorok fémjeleznek. Ezek nagyon sokféle szerszám energiaigényét tudják kielégíteni 2,4-től 24 V-ig. Az első Univolt termékek között volt két nagyobb feszültségű professzionális fúrógép két mechanikus sebességfokozattal és fokozatmentes fordulatszám-szabályozással.

    1989 – A professzionális végfelhasználók számára készült új termékek között volt az egyedülálló rezgésmentes technológiájú, professzionális marokcsiszoló, az új, 14 colos darabolófűrész és az ipari gyalu. Az Alligator® fűrész egy másik példája volt annak, ahogyan a Black & Decker® automatizálni tudta a kétkezi feladatokat a kényelem és a nagyobb hatékonyság érdekében. Az akkumulátoros csavarhúzó-sorozatnak bemutatták két újabb tagját

    1995 – A fogyasztók számára gyártott szerszámgépek színe feketéről jade zöldre változott

    Metabo

    1924 -ben a gazdasági válság kellős közepén Albrecht Schnizler, egy pék fia, Julius Closs-szal közösen megalapította a Schnizler GmbH-t. Olyan szerszámok gyártása volt a céljuk, amelyek jobban megfelelnek az iparosodó világ egyre nagyobb és szigorúbb követelményeinek, mint a legtöbb akkor használatos szerszám. 1927-ben a nagy tehetséggel megáldott értékesítési zsenivel, Walter Rauch-hal bővült a társasági tagok köre. Az alapítók leszármazottai a Metabo - csoport tulajdonosai napjainkban is

    1929-ben a cég nevet változtat, az új neve: Metabowerke GmbH. A Metabo név az annak idején a kézi fúrógépekre használatos elnevezésből alakult ki: Metallbohrdreher (fémfúró).

    1950 az első elektromos-kézicsiszoló

    1951 az első vibrációs csiszoló

    1952 az eslő Futuro gyorsszorítós fúrótokmány

    1969 az első elektronikus szabályzó-automatika a kézi fúrógépeknél

    1981 az első 1000 Wattos ütvefúrógép fordulatszámtartással

    1998 az eslő sarokcsiszoló a Metabo Marathon-motorral

    2005 A Metabo Lítium-ionos technológiája. Nagyobb teljesítmény lényegesebben csekélyebb súllyal. Li-Power AIR COOLED léghűtéses töltési technológia.

    2009 új generációs professzionális akkus-gépcsalád 3 osztályban: Metabo L-osztály /LT-osztály és LTX-osztály

    1957 a világon az első sorozatgyártásban készülő ütvefúrógép

    1997 a Metabo lakkmarógépének piaci bevezetése

    2002 a Metabo a Metabo-PowerGrippel megalkotta az akkus csavarozók új kategóriáját

    2006 Az Elektra Beckum már több éve fontos része a Metabocsoportnak, 2006 tól a nevében is Metabo lett.
    Ezzel a kibővített termékportfólióval a Metabo egyike a legszélesebb szortimentet kínáló gyátóknak a magas minőségű elektromos gépeket és készülékeket gyártók körében.

    1956-2010 07.22 Varga László

Új hozzászólás Aktív témák