- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nothing Phone (2a) Plus - semmi lényegi plusz
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
válasz sutykuru #38499 üzenetére
Miért gondolod, hogy mp-n egyszerűbb torrentezni, mint NAS-on? Éppen, hogy nem!
szerk:
Hálózaton átmásolni jobb, nincs plusz eszköz, egyéb hiba lehetőség
Szerintem Te bonyolítod túl! NAS-on letöltöd, nem másolod sehova, lejátszod NAS-ról hálózaton keresztül. Egyszer kell belőni, azután működik.[ Szerkesztve ]
-
Madwe
nagyúr
válasz sutykuru #38499 üzenetére
Ha a nas be van állítva, onnantól kezdve ugyanolyan bonyolult berakni rá egy torrentet, mint egy mp-re. Ami meg autmatikusan látni fogja a letöltési mappát... Szóval ez nem lehet kifogás, hacsak nem a setupban is neki kell összelőni a rendszert, de az sem ördögtől való... Sőt szvsz a médialejátszós torrentezés sokkal macerásabb...
Max a pénz legyen kifogás. De a média lejátszótól ne várj jó torrent eredményeket, 10mbps felé még nem láttam menni egyet sem...[ Szerkesztve ]
-
mivamma
senior tag
válasz sutykuru #38504 üzenetére
Mikor én kerestem MP-t, nálam is első helyen szerepelt a torrent képessége. 3 nap után beláttam, hogy nem arra való (Dune Base 3.0). Rengeteg kellemetlenségtől és bosszankodástól megkíméled magad, ha nem MP-vel akarsz torrentezni!
" Aki legény éjjel, legyen nappal is éjjel! "
-
devil-k
nagyúr
Egyik médialejátszó sem való torrentezésre, de erre hamar rájön az is, aki azt hiszi, hogy igen. Én is közöttük voltam, aki erre gyorsan tudatára ébredt.
- mozi bolondéria -
-
Mercutio_
félisten
válasz Zsmester89 #38506 üzenetére
Az mivel kisebb mint egy NAS?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
T_Stark
őstag
Sziasztok!
Elgondolkodtam egy média lejátszón, de még csak tapogatózok. Árban meg szeretném úszni 20-25k körül, de jó képminőségű, jól használható lejátszó kell, nem valami szemét, mert szívatni nem akarom magam. Ha nincs ennyiért semmi használható, akkor inkább átgondolom az egészet.
Elképzelések:
-Nem kell beépített/beépíthető HDD, elég ha USB-vel rá lehet kötni, de ha van rajta SATA csati/táp is, az még jobb-Wifi/hálózati csati igazából nem tudom hogy kell-e nekem, mire jó az ezeken?
-Ha használható torrent kliens lenne rajta, az előny
-Nem kell hogy rá tudjak telepíteni mindenféle alkalmazásokat (youtube, facebook stb...), a Smart TV-men sem használom... csak arra kell amire való: multimédia lejátszásra, abból viszont vigyen szinte mindent (BD 3D ISO, MKV, FLAC...) Főleg 3D (BD 3D ISO és Half-SBS/OU MKV is) és HD filmekre kell, szóval az fontos hogy problémamentes legyen
-HDMI 1.4 legyen rajta (3D-s Tv-re lenne kötve)
-Analóg sztereó audió kimenet kell
-Feliratokkal ne legyen gondja
Magamtól keresgélve ezt találtam, ami első ránézésre megfelelhet: Egreat R6S Plus Pro.
Mit szóltok hozzá? Ez már jó lenne, vagy még vacak? Ennyiért van esetleg jobb?[ Szerkesztve ]
-
T_Stark
őstag
válasz liszi70 #38515 üzenetére
Ezek olyan nagy igények?
Az írásom fele arról szól, hogy mi nem kell.Dióhéjban csak egy normális BD 3D ISO-képes lejátszót szeretnék, analóg hangkimenettel, esetleg extraként torrent klienssel, de az sem létszükséglet.
Amit én írtam, (Egreat) azzal mi a gond?
(#38517) Multibit
A torrent kliens csak extra, hogy ha lenne egy olyan ami azt is tudja, akkor kiváltanám a PC-t vele. De ha nincs az sem baj, ez csak hab lenne a tortán.[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz T_Stark #38513 üzenetére
Ha használható torrent kliens lenne rajta, az előny
...
csak arra kell amire való
Nem érzel egy kis ellentmondást?Ezek olyan nagy igények?
Nem az igényeiddel van baj, hanem a realitásérzékeddel
Viccet félretéve. Az Egereat és a Mede8er megbízhatóságban, supportban, garanciában olyan messze vannak egymástól, mint azt az árcédulájuk sejteti.[ Szerkesztve ]
-
-
Multibit
nagyúr
válasz T_Stark #38518 üzenetére
Leírtam, hogy mi a különbség. Meg tudsz nézni vele akár több filmet is.
A beszámolók szerint sajnos az Egreat-ok hamarabb halnak (a gyengébb kivitelezésnek köszönhetően). Továbbá nem tudom, hogy a korábban meglevő kadenciaprobléma fennáll-e még az esetükben (a Mede8er mind a 23.976 fps-t, mind a 24.000 fps-t képes jól megjeleníteni). De ha mindezeket nálad übereli az alacsonyabb ár, akkor veheted az Egreat-ot. -
T_Stark
őstag
válasz Multibit #38519 üzenetére
Hát akkor még átgondolom.
Jelenleg PC-ről filmezek, ami PowerDVD-vel tökéletesen visz mindent, a BD3D-vel együtt.
Igazából csak azért gondolkodtam media playeren, hogy ne a gépet kelljen "nyúzni" filmezéssel is, de erre 25K-tól többet nem érné meg nekem kiadni, csak azért hogy legyen egy extra kütyüm, amivel ugyanúgy tudok filmezni mint eddig is a PC-vel, csak most más játszaná le . -
törölt tag
Egy újabb jövevény Realtek 1195 csippel: EW902. Android 4.4, XBMC, Support H.264 4K*2K, H.265 4K*2K, Frame p. 3D stb.
-
nagyúr
válasz Multibit #38519 üzenetére
"Továbbá nem tudom, hogy a korábban meglevő kadenciaprobléma fennáll-e még az esetükben"
Mod2 firmware-rel 2D-ben(!) 23,976-képessé tehető az Egreat R6S. A 24.000-val nem tudom mi a helyzet, nem próbáltam ki annak idején. Lehet, hogy nincs is ilyen filmem.
"A beszámolók szerint sajnos az Egreat-ok hamarabb halnak"
Tartósságáról, megbízhatóságáról nem tudok nyilatkozni, 2-3 hónapig volt csak meg a Dune mellett, amíg a gyerekeimnél lecsengett a 3D-láz. Egyébként összességében nekem kellemes csalódás volt az R6S. Vannak bosszantóságai, de a régi 15-16k-s árán teljesen rendben van.
-
djnice
veterán
A Dune HD Connect-nek milyen a képminősége SD és váltottsoros anyagoknál (pl egy rtd1186 chipes lejátszóhoz képest)? Van aki tesztelte már?
-
BBéci
legenda
válasz djnice #38528 üzenetére
Volt nálam 3 hónapig Connect, Base 3.0 és Panasonic Blu-ray lejátszók képéhez hasonlítottam Epson TW9200 vetítővel. Viszont váltottsoros anyaggal nem "etettem".
A képminősége teljesen megegyezik a 3.0-éval, tehát kiváló.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Berjoe
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudjátok véletlenül, hogy a Mede8er MED800X3D lejátszóhoz van androidos alkalmazás? Amivel tudnám irányítani telefonról, és mondjuk zenelejátszáshoz nem kell bekapcsolni a tévét?
Meg egyáltalán megéri ezt választani egy Popcorn A400-al szemben?Bocs, ha már volt ez a kérdés, az utolsó hozzászólások között nem találtam.
Köszi,
B.
-
tudi13
aktív tag
Sziasztok.
Gondolkodok egy médialejátszó vételén.
Nincs nagy az igényem.
Amit tudnia kellene:
-Gördülékeny, akadásmentes, gyors és egyszerű menürendszer
-HD tartalmak lejátszása DLNA szerverről (720p, 1080p, legfőképpen mkv - kezelje a feliratokat is)
-Youtube, esetleg más videós oldalak kezelése (böngészés nem kell, arra ott a PC)Torrent és egyéb fölösleges dolgok nem kellenek.
Ár: 20ezer, max 25 (de lehet kevesebb is )
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Berjoe #38532 üzenetére
Nem említeném egy lapon a két lejátszót. A Popcorn képben (is) agyonveri a Med800-at. A Popinak egyébként van Androidos alkalmazása, szerintem a Mednek is. Bár azt tegyük hozzá, hogy zenéléshez gyenge a Popi, de a Med is.
tudi13
Esetleg egy WD Live Stream?
- mozi bolondéria -
-
tudi13
aktív tag
Akkor úgy mondom hogy az extrák (mint pl a torrent) nem kell
Pontositanal hogy mely készülékek ezek? Még talán a 30 belefer. Köszönöm.
-
Multibit
nagyúr
válasz tudi13 #38536 üzenetére
A legolcsóbb ajánlott mp a WD TV Live Streaming. A többi ennél drágább. Pl. BD3D-hez a Mede8er MED600X3D a belépő szint.
-
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Med600- hoz van ötlete valakinek, hogy milyen appal lehetne kezelni a gyárin kívül, mert ugye az fizetős és ráadásul mindig leáll. A lényeg hogy ne kelljen a tv - t bekapcsolni hozzá.
Bubble Upnp már megvan, de az DLNA - s. Valami hálózatos app kellene, amivel működik is.Köszönök minden segítséget.
"csak a zene van"
-
devil-k
nagyúr
válasz dgyuri0123 #38543 üzenetére
Kérdezted már a Mede8er topiklakókat? Szerintem ők biztosan tudják.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
sixer66
senior tag
Szép napot,
Adott egy Dell E6420-as laptop I5-ös procival és az lenne a kérdésem, hogy Full HD-s filmek lejátszásához érdemes elgondolkozni a proci cserén i7-re? HD3000->HD4000
Olvastam itt a topciban, hogy volt már szó róla, de konkrétumokat erre vonatkozóan nem találtam.
Valakinek saját tapasztalat képminőségbeli különbségről? Vagy bármi javulás érzékelhető, ha filmnézésre használom? Gondolom, ha van egy erre alkalmas laptopom, amit össze tudok dugni tv-vel és ez így nekem kényelmes, akkor a minőséget nem váltja ki egy 40-50K-s médialejátszó vagy tévedek? -
T_Stark
őstag
válasz sixer66 #38546 üzenetére
A proci bőven elég erős a full HD-hez, a probléma inkább az IGP-vel van (HD3000), ha nincs mellette dedikált VGA.
A HD4000 már jobb multimédiás szempontból, pl jobb DXVA, 23,976 Hz-es lejátszás, stb... A HD3000-nek ezekkel még gondjai vannak.
Szóval a hangsúly nem azon van hogy i7 legyen, hanem hogy Ivy Bridge, és abból elég akár i3 vagy i5 is bőven, a Full HD lejátszás szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz T_Stark #38548 üzenetére
akartad mondani a hd4600 jobb,mint a 3000. Egyébként nem tudom, hogy mennyivel alakíttoták ki másképp a tápellátásukat ezeknek a 4600osoknak, de az állóképük is jobb,mint a 4000esé. (kikapcsolva minden képjavitó eljárás)
a 3000 és a 4000 még 16 percenként droppolt, bár nem nagy cucc, de jobb ránézni a 4600asokra.
eladó topping dac
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest