- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
Topikgazda
válasz liszi70 #18293 üzenetére
A tapasztalatok alapján a Max-ban lévő chip máig az egyik legjobban sikerült széria. Ugyan ezt a chipet használják a Dune Smart H1, B1, D1 modelljei is. Keress rájuk. A legkevesebb probléma ezekkel a modellekkel van.
Ha jó áron tudsz használtan egy Dune HD Max-ra lecsapni, akkor sokáig ki fog még szolgálni.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Poplacsek
senior tag
válasz liszi70 #18321 üzenetére
Dune HD Prime és Base 3.0 kezeli a 4TB-os külső Hitachit is, úgyhogy gondolom semmi baja nem lesz a Max-nak se a 3TB-ossal. Annyi, hogy a Dune-vel kellett formázni NTFS-re, mert PC-s formázással sehogy se tudtam megoldani, hogy a teljes 4TB-ot lássa a játékos..
[ Szerkesztve ]
-
-
erdoke
titán
válasz liszi70 #18395 üzenetére
A én letöltési feltöltési sebességemhez ill. szokásaimhoz kevés, amit a lejátszókba (eddig) épített vas bír. Ha számodra elég, és nem zavar be a hálózati lejátszásba, akkor hajrá.
A desktop helyett használt Ultrabbokom 4-5 W-ot fogyaszt kijelző nélkül (+ a rákötött 3 db notivinyó, amikre töltök), szóval még csak fogyasztásban sincs előnye a lejátszónak. Nálunk a lejátszó csak multimédiás tartalmak lejátszására használatos. Már a netes videókat is máshonnan küldjük a TV-re.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
-
blakey
titán
válasz liszi70 #18532 üzenetére
Ha van rendszertárhelyed, akkor van bd-live is. Ez is bekavarhat, mert van amelyik lemez igényli, ha kikapcsolod, akkor nem fog a neten "lógni" infók után.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz liszi70 #18536 üzenetére
Én nem használom, 2 évig volt, de nem láttam értelmét, volt, hogy megtelt a blu-ray cache (vagy mi) és nem indult el egy-két film csak ha ürítettem és ezt el kell játszani egy párszor ha sok az ilyen film.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Multibit
nagyúr
válasz liszi70 #18546 üzenetére
> másik lemez az eredeti volt, Üvegtigris3, ott simán ment a menü,
> a lejátszás sem akadozott, de például a stop gombra, ami a Dune menüjébe visz vissza,
> kb. egy percig tartott a visszaállás
Ja, Üvegtigris 3? Amiatt ne aggódj! Nekem is megvan, az ilyen. Egyébként van más BD-m is amit ugyanez a társaság authorizált, az is ilyen nyögvenyelősen áll le. Lehet, hogy asztali BD-playerben kicsit gyorsabb, de ebben az esetben a lemez is "hibás" a dologban (persze nem szó szerint értve hibás). Sajnos, ezeknél a lemezeknél több türelem szükségeltetik, ha Dune-vel játszod le
Dune Smart B1-esem van, ami BD-loader tekintetében hasonló a Max-hoz. Minden gyári lemezt kifogástalanul játszik. Az írottakkal háklis. De nem következetesen háklis! Van úgy hogy egyszer akad, vagy megáll a lejátszás, máskor meg ugyanarról a lemezről probléma nélkül végigmegy a film. A Dune nem akart jó minőségű BD-loaderre költeni, ezekkel kell beérni. Nem tudom, hogy asztali BD-playerek esetében jobb-e a helyzet, ha írott lemezről van szó. Korábban Parker írta, hogy az ő - egyébként igen jó - asztali Pioneer-ja is válogatós egy kicsit. A DVD-korszakban is ez volt. Eleinte nem minden készülék volt teljesen DVD-R barát, később ez "alap" lett. -
Multibit
nagyúr
válasz liszi70 #18572 üzenetére
> Egyébként hogy lehet rávenni ezt a lejátszót, hogy onnan folytassa, ahol abbahagyta
Ha BD-re, vagy BD ISO-ra értetted, akkor sehogy. Van néhány BD, ami úgy van szerkesztve, hogy tudja ezt a szolgáltatást a játékos, de ez általában felejtős blu-ray anyagok esetén. DVD, MKV, AVI lejátszásakor működik a folytatósdi. -
BBéci
legenda
válasz liszi70 #18597 üzenetére
El nem tudom képzelni, miként helyzeted el szegény lejátszót, hogy annyira nehéz kivenni a helyéről. Nálam 2 mozdulat egy efféle művelet.
Fogalmam sincs, hogy mennyire jellemző a "resume", majd megvizsgálom. Nem emlékszem, mert állandóan cserélgetem a lemezeket, ugyanis csak tesztelés céljából indítok el BD-ket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
blakey
titán
válasz liszi70 #18590 üzenetére
A másolást miért nem oldód meg a Dune-vel? Lehet közvetlenül másolni egyik meghajtóról a másikra.
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #18634 üzenetére
Azok az említett avik kivétel nélkül 1280x720 felbontásúak, tehát HD-k, de ettől függetlenül nem izgat, mert alighanem valami eszement kódolásúak. Más avikat simán lejátszik.
Amit nem tudok HD-ban megszerezni, azt egyszer megnézem laptopon, aztán kitörlöm.(#18638) jani8787
Ha médialejátszásra szeretnéd használni, akkor ne fórumot keress, hanem kardot, amibe beledőlhetsz.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Patice
Topikgazda
válasz liszi70 #18686 üzenetére
Az a vinyó venti nélkül szerintem simán felkúszna 40 fok fölé, akár 50 fok közelébe is. Az meg hosszabb távon nem egészséges.
Azzal a Dune-vel úgy látom van pár problémád. Írtad, hogy garis még. Nem lehetne próbálkozni ez alapján a javíttatással?
-
blakey
titán
válasz liszi70 #18686 üzenetére
Ha jól szellőzik és tappintásra nem meleg a ház, akkor kikapcsolhatod, nem tudom, hogy a 3 TB-os mennyire melegszik, érdemesebb lenne 5400-asra cserélni, az kevésbé melegszik és halkabb is.
-
Bandikut
tag
válasz liszi70 #20379 üzenetére
"Ez így van. Tömegével, sok-sok órányi videóanyagot tettem át DVD, tehát MPEG2 formátumba, sajnos gyengébb a minőség. Viszont mindig, mindennel lejátszható."
Miért nem bluray formátumra írjátok át? Úgy nyilván kevésbé romlik a minőség (még nem csináltam, de nem hiszem, hogy akadálya lenne).
-
törölt tag
-
szucsi57
tag
válasz liszi70 #20413 üzenetére
Nem tudom miért használjátok ezt a ronda szürke színt, nem lehet elolvasni. Nem kell szégyenkezni, ha végre ír is valami értelmeset, nem csak azt, hogy:
- "mit vegyek?"
- "Dünnét, a levehető ajtajut"
- "De az nem jó, mert nyikorog a zsanérja"
- "akkor vegyél legót"
- "de az meg nem játszik le"
- " de nem is nyikorog"
- "akkor jó, akkor Legot veszek!".Szóval, az mpeg2 stream készítésekor a teljes értékű frame-ek közötti frémek csak részinfót tartalmaznak arról, hogy az aktuális frém miben különbözik az előtte és az utána levő teljes értékű frémtől. Így lesz kisebb a végeredmény. A DVD szabványok megadják, hogy két teljes értékű, módosítatlan frém között mekkora távolságok lehetnek. Azonban, ha nem csinálok belőle szabvány DVD-t, csak egy mpeg2-es stream-et, akkor akár úgy is kódolhatok, hogy minden egyes frame teljes értékű legyen (I-frame). Ezt viszont minden olyan lejátszónak le kell tudnia játszani, ami mpeg2-őt le tud játszani. Nem elegáns, mert nem lehet tekerni benne, stb, stb.
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #20469 üzenetére
Azt írtam, hogy nem tökéletesen és akadás mentesen. Egyszerűen nem bízom a hálózatos lejátszásban,mert még nem találkoztam hibátlannal, ami egyenértékű lett volna a vezetékessel.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz liszi70 #20492 üzenetére
Bizonyos értelembem összekevertem, de feltételeztem, hogy kiderül a szövegkörnyezetből, mire gondolok.
Nálam a hálózat = WiFi, mert a router és a laptop 12 méterre vannak a tévétől és a médialejátszótól. Vezetékes összeköttetés egyelőre kizárva. Majd ha lesz kb. 220000 forintom Synology NAS-ra és a belevaló 4x3 TB Caviar Red merevlemezre.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
Multibit
nagyúr
válasz liszi70 #20530 üzenetére
Nem hiszem el, hogy visszaolvasva nem derült ez ki számodra! De tudod mit? Visszakérdezek. Miért vettél a PC-d mellé egy Dune mp-t? Hiszen a PC-n is lejátszható minden, ami a mediaplayeren (sőt!). Egyáltalán miért vásárolnak az emberek céleszközöket univerzális gépek helyett? Hogyhogy megélnek az mediaplayer- és NAS-gyártók? A választ megadhatod magadnak az mp/PC analógia segítségével.
-
Tin
veterán
válasz liszi70 #20530 üzenetére
fogyasztás és zajszint.
hogy őszinte legyek, sok értelmét én sem látom, mert
- a nem pc alapú nason nem tökéletes (pl. a torrent)
- a routerre kötött vinyó nem igazi nas
- a hálózati médialejátszó sem igazi nas meg torrentezért vettem én is egy pc-t, és egy külön médialejátszót.
szerintem amúgy ennek a rengeteg otthoni eszköznek (okostévé, médiabox, médialejátszó, nas, okos router, printszerver, akármi) CSAK AZÉRT van létjogosultsága, mert a pc nagy és lényegesen többet fogyaszt.
nagyobb tenyér méretű kisfogyasztású core i7 tudású 4 vinyót fogyasztó erős videokártyás ízléses 3-4 kilós pc minimális hangú vagy hangtalan hűtéssel teljesen értelmetlenné teszi a fentieket.
-
krealon
veterán
válasz liszi70 #20537 üzenetére
Ha nem tudod magadtol, hogy mire hasznalnad a NAS-t, akkor neked nincs ra szukseged.
Nehany felhasznalasi pelda:
- Tobb HDD osszefuzheto RAID tombbe, igy egy osszefuggo, nagy es / vagy megbizhato tarterulet alakithato ki, amit a halozatban tobb eszkoz is elerhet.
- A NAS-on tarolt tartalom mindig elerheto, nem kell a nagy es sokat fogyaszto gepet bekapcsolni.
- Ha az emberfia a kedvenc linux disztribuciojat torrenten kivanja letolteni es erre alkalmas a NAS-a, akkor a relative nagy fogyasztasu gepet ki lehet kapcsolni, igy sporolni a villanyszamlan.
- Amennyiben tamogatott, a NAS tartalmat akar az internet felol elerhetove lehet tenni (pl a rokonok reszere), hogy barmikor megnezhessek peldaul a fotoalbumot (mindezt relative alacsiny villanyszamlaval es keves zajjal).[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz liszi70 #20539 üzenetére
Röviden kiegészítve BBéci által leírtakat: kicsi, halk, keveset fogyaszt (24x7 üzemmódban ez évi tízezrek egy PC-hez viszonyítva), letölti/visszaosztja a torrenteket, nem kell PC-be csak egy boot lemez (minden a NAS-on van), gyorsabb is a NAS egy USB2-es csatlakoztatású merevlemeznél, RAID funkció (ha kell), a világ bármely pontjáról internet segítségével el tudom érni a NAS-t és az azon tárolt adatokat, több médiaszervert is futtat a NAS (DLNA, iTunes, Squeezebox, stb).
Természetesen ezt tud(hat)ja a PC is, de nem ilyen kényelmesen, mint egy erre készített céleszköz (azaz NAS). -
Patice
Topikgazda
válasz liszi70 #20537 üzenetére
Van asztali PC-m, laposom, médialejátszóm, NAS-om, okostelefonom, erősítőm, DAC-om, hangsugárzók, stb....
A NAS-om torrentezik most már, mert csendesebb, kevesebbet fogyaszt és kisebb. Én azért vettem, mert az adataimat több helyről is el szeretném érni és biztonsági mentések kezelése miatt. Nincs időm a családom mellett túl sokat bajlódni, próbálgatni, egy saját építésű gépet, vagy félkész megoldást vásárolva azt még telepítgetni, próbálgatni. Nem vagyok járatos a linux terén és nincs időm utánaolvasni. Megvettem, használom.
Az asztali PC-m fél éves sincs, egy új AMD Trinity alapú rendszer. Lehet, hogy lesz belőle HTPC, de ez idő kérdése. Majd ha lesz időm és akaratom, akkor fogok foglalkozni a témával, akkor fogom kipróbálni. De addig ezen a gépen intézem a dolgaimat, mert kb. ez a gép fedi le teljesítményben azt a szintet, amit igényelek. Nem szeretek a gépre várni, az várjon rám! Ezt teljesíti.
Elgondolkoztam én is azon, hogy nem lett volna-e jobb egy HTPC + NAS kombó mindenre. Lehet. De ezt a mostani informatikai tudásommal nem tudnám létrehozni. Nem ez a szakmám és ismétlem nincs rá egy egész hétvégém, hogy csak ezzel szüttyögjek.
Hogy miért jó a NAS, meg a médialejátszó és miért nem jó erre egy PC? A rövid válasz rá: a kényelem.
Ezek céleszközök. Azt a feladatot nagyon jól látják el, amire szánták őket. De csak azt.
Egy fentebb említett HTPC + NAS célra épített PC lehet hogy hatékonyabb lenne, de az már nem céleszköz és nem biztos, hogy ugyan olyan kényelmes lenne a használata, mint a céleszközöknek külön külön.
Egy univerzális dolog lehet, hogy sok mindenre jó, de abban a sok mindenben csak átlagos teljesítményt nyújt. Aki azt szeretné, hogy egy valamiben legyen jó, az céleszközt használ.
-
JaniS
senior tag
válasz liszi70 #20542 üzenetére
Segítsetek, könyörgöm, ráköltöm azt a plussz pénzt, csak valaki győzzön már meg, miért kell nekem NAS?
De miért győzzünk meg valamiről, aminek számodra láthatóan nincs előnye?
Eszembe jutott egy kolléga, aki valamelyik videokártyás topikban kérdezte, hogyan tudná húzni a kártyáját? Kérdezték tőle, hogy minek, mikor nem is játszik az aknakeresőn kívül mással. A válasza az volt, hogy "végre lennék valaki..."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Interactive Brokers társalgó
- Autós kamerák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Házimozi haladó szinten
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
Állásajánlatok