- Külföldi SIM-ek itthon
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
svgyula #138906 üzenetére
Mi 3 4.3-ról indult és hivatalosan 6.0-ig jutott, nem hivatalosan pedig hamarosan Android 10-et is kapni fog
Azért 4.4-ról szerintem sok készüléket lehet mondani ami 6.0-ra frissült, mivel 5-ös (5.1) több gyártó is egyszerűen kihagyta, például a fent említett Xiaomi. Android One készülékek is elég jól frissülgetnek, 3-at szerintem több is megér közülük.
Hát érdekes, hogy Snapdragont így kerülöd, én meg Kirinnel vagyok így, de nem azért mert nem rossz lenne, vagy nem tetszik. Custom ROM-ok kizárva rajta, ez pedig nálam óriási hiba, összes többi SoC-nál van némi esélyed Custom ROM-okra, de Kirinnél ez kizárt. Na meg ki tudja mi lesz a Huaweiel, következő talán Mate telefon már Google szolgáltatások nélkül jön, kíváncsi vagyok mi lesz belőle.
Honor 6-ot a közép kategória már rég mindenben beelőzte, A15 és A7 magokkal már harmat gyenge, S625 sok helyen 50%-al gyorsabb nála és ez is 2016-os SoC, vagyis lassan 3 éves, közép kategóriás (mondjuk tény hogy nagyon jól sikerült, sok rókabőrt kibírt és még most is jönnek készülékek ennek alig modernizált változatával (S630). Ma belépő szint is helyben hagyja (S430) már. Egyébként Mi 3 fórumba is felmerült melyik készülék a legjobban támogatott és érkezett is rá válasz. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Két telefon közti választásban kérném a segítségeteket.
Jó pár hete már megkérdeztem, most lett biztos a vásárlás.
Azóta olvastam kicsit, de tele a @ a "független" oldalakkal.
T-től jönne, 156e az S9+ vagy 130e a P20 pro.
Samsungnál személy szerint a sokak által szinte szépen lefóliázhatatlan kijelző aggaszt, P20-nál a fellegekbe magasztalt, 40-50e-s bridge gépek szintjét hozó giga kamera, illetve a sok mikro - mások szerint- laggolások.
Ezeken kívül az előrelátó támogatások ideje.
Samu nagyon nem jeleskedett annó ezen a téren (S4 volt az utolsó tőlük) , Huaweinek sem szakadt le a haja P9 idejében, nem is sikerült tökéletesen.Slow mo-t szívesen kipróbálnám, ott S9 nem jeleskedik azon a pár videón, ami láttam.
Éjjeli képeken Huawei gyengébb.Szóval, azt a 26k árkülönbséget is figyelembe véve, melyikkel érdemesebb hosszabb távon foglalkozni?
Elnézést a hosszú hsz-ért -
Ájvé
veterán
válasz
Papooo #138188 üzenetére
Szerintem meg azért lett Android Go mert már annyira nagy lett az Android hardver igénye, hogy gyakorlatilag eltűnt a belépő szint, nem lehet olyan olcsón minőségben gyártani (profittal persze) hogy normálisan elfusson rajta az Android. Nem rossz a koncepció, vagyis az Android Go. Egy belépő szintű készüléknél nincsenek nagy elvárások (vagyis nem szabad nagy elvárásokat támasztani), erre pont alkalmas lehet ez a hardver és tudás, nem kell hogy minden appot Go-ra írjanak, hiszen teljesen felesleges is (hardveres korlátok). Android Go jó lehet nagypapa telefonnak vagy második készüléknél, vagy gyereknek hogy inkább ezt tegye tönkre, én ennyit látok benne.
S425-el egyébként semmi baj, tabletembe teljes Androidot futtat (7-es talán) és nincs vele semmi gond. Ezzel még nincs gond belépő szinten, csak RAM/ROM sok amit bele kell préselni, különben az Android használhatatlan lesz. Vagy olcsóbb SoC (Snapdragon 2xx széria), de ez már tényleg hulladék, ilyet már én se vennék, 425 viszont jó még. -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Első próbálkozás rossz lukba ment
Szóval.
Megpróbálok rövid lenni.
120-180k között lenne a keret
Új telefon, telekom vagy hivatalos forrásból.
Jelenleg xiaomi note 5 pro-t használok, ez a méret még pont jó.
Főleg mail, telefon, web, fotózás, játék minimális.
(Legalább Xiaomi note 5 pro kamerás képességek.)
Lehetőleg repülőgép módban működjön az FM rádió.
Samsungok annó ezt nem tudták.
Rendszeres frissítés gyártó részéről.
Szintén Samsung példa, még S3,S4 időkből, amikor max a szemed közé kaphattál.
Nem szeretnék főzött romokkal szenvedni, hogy működjön rendesen.Amikkel szemezgetek. Samsung S9.(T-nél olcsóbb, mint az S8)
Asus Z5 6/64
Huawei volt több is, P20 pro tetszik, de most nem ezt a gyártót preferálnám.Előre is köszönöm.
-
Ájvé
veterán
válasz
janakbacsi #138031 üzenetére
Hát MIUI-ból én is csak Global vagy kínai illetve stabil és fejlesztőiről hallottam. Esetleg Redmi Pro készüléked lehet ami MIUI-t futtat.
Ha Redmi Pro készüléked van akkor tényleg lehet nem ébreszt kikapcsolt állapotban, régebbi készülékekben nem volt még ilyen funkció.(#138030) citkar:
Legnevesebb a Xiaomi ami kb. 42000-ből 32 GB ROM-ot kínál, a többi 2-3. vonalas kínai márka nagyjából. Van Samsung J4+ is GSM garanciával S425-el, viszont dedikált micro SD slottal, szóval igazad van. -
Ájvé
veterán
válasz
Somatom #137935 üzenetére
Igen, de az nem általános feladatokra van, ahogy írtad. Volt ilyen Snapdragon S4-ben is talán, ahol 2 mag mellett a Google aktív parancsokat egy 3. kisebb teljesítményű és fogyasztású pár processzor dolgozta fel, ami non-stop működött. De ugyan ilyen a mostani asszisztensek és AI-k is amik szintén külön hardvert kapnak ezekre a speciális feladatokra.
Viszont valódi 3 magos ARM-ről (akár így is hogy 1 hibás mag le van tiltva mint anno az AMD-nél) még nem hallottam, ezért írtam hátha lemaradtam valamiről.elfelejtette:
Semmi gond, engem viszont megfogott a téma, még ha nem is erre gondoltál -
Ájvé
veterán
válasz
svgyula #137714 üzenetére
Hardver benne az belépő szintű, bár szoktak közép kategóriában is S450-et használni.
AGM esetén a plusz védelmet fizeted meg, mert hát nem sok telefon felel meg katonai szabványoknak.
S450 nem "sufni, megmaradt" SoC, gyakorlatilag majdnem olyan erős mint az S625/630, FHD-hez is elég (nyilván ez lehet felhasználó függő is, de általános napi használatra elég)."Nincs az az isten ami egy ekkora kijelzőt megvéd a pofára eséskor, tok nélkül!"
Tok se védi meg, kivéve ha csukható és éppen így is van.
Van olyan kijelző(védő) ami kibír ilyen igénybevételt is, A9-en mondjuk GG5 van az inkább csak karcálló. -
Ájvé
veterán
válasz
svgyula #137711 üzenetére
S625/630 is bírja a FHD+-ot akkor S450 is megbirkózik vele. Nyilván nem kell nagyon sokat várni tőle. Antutu pontokat még hagyjuk, konkrét tapasztalatok vagy tesztek döntőek, de egy hülye benchnark program semmit nem számít (nekem biztosan).
Honor 6 anno csúcskészülék volt, elég erős SoC volt benne, szép hogy tud annyit mint egy 4 évvel későbbi belépő SoC.
Motor alatt SoC-ot érted? -
válasz
Somatom #137519 üzenetére
Samsungban is van hasonló galaxy K zoom néven.
Illetve egy régebbi modell galaxy S4 zoom néven.
-
Upo
addikt
válasz
atee_13 #136713 üzenetére
Jeee! Nekem ericsson gh198 volt az első, akkor még a hívás fogadásért is kellett fizetni
Aztán lett nokia 1610, azzal már küldeni is lehetett sms-t nem csak fogadni.
Utána nokia 3310, 3410, 3100, 3510, 6150, 6210, 6310i (ő még itt van a fiókban), e61. Közben még siemens s45, motorola F3, sony ericsson k310i, t280 is.
Aztán jött a droid, galaxy spica rövid ideig (1.5 androiddal, akkor jött ki rá az 1.6), utána gt540 (azt is szerettem, megvan még), defy (megvan), aztán már kínaiak, umi x1s (megvan), jiayu G3S T, (mellékesként zopo zp700, thl 4000 de őket nem használtam), zte v5 (megvan), mellette beugrósnak lenovo a850 (megvan), redmi 1s, redmi2, redmi 2 pro, redmi note 4 (ez van most, sőt 4 db a családban, de az összes redmi megvan még), gyereknek még volt xperia mini pro, redmi3 (ezek is megvannak itthon).
Igazából egyszerűbb lett volna beírni azt a párat ami nincs meg. -
Ájvé
veterán
-
Ájvé
veterán
Note 4 a takarékosabb, hiába nagyobb, a SoC jóval kevesebbet fogyaszt (14 nm-en készült már az S625 még S435 még 28 nm,-es), kijelző ugyan nagyobb és a felbontása is de ennek ellenére tesztek alapján jobban bírja. Nem hiszem hogy több anyag van benne, majdnem azonos a tömegük (150gr csak 165gr) így azt mondanám a kisebb méret miatt masszívabb a Redmi 4X. Támogatást nehéz megmondani, de Note 4 nagyon népszerű sokat eladták belőle, mondjuk Redmi 4X is biztos jól megy.
-
UHHH
őstag
válasz
Crytek #134391 üzenetére
Szia, létezik 4.3"-os szuper telefon, csak nincs új... S4 mini value edition-nak hívják, 410-es snapdragon, 1.5GB ram... i9195i a kódja, a sima i9195 -öt kerüld, mert a vietnami gyártásúakból sok meghal mostanság.
Én ebayról vettem egy huszasért és nagyon elégedett vagyok vele. De 1 sim kártyás... -
Wolfskin
őstag
sziasztok, az Ulefon Armor milyen telefon?
érdemes venni? kb 39.000 aliexpressről, ott talán nincs is vám... de még úgyis.
minőségileg jobb, mint egy Cat S40? Hardveresen mindenképp erősebb... -
Wolfskin
őstag
válasz
RVR400 #132964 üzenetére
a navonhoz olyan szinten nincs semmi infó, hogy még egy kép sincs róla az interneten. a telenor oldalán meg csak a neve. egy két hirdetés alapján derült ki, hogy dual simes. mivel nem volt telefonra szükségem, bepipáltam egy 0 forintosat, tartalékba jó lehet, és mivel egyszerre halt meg az ecolveo q4 minkét sim foglalat, (nem látja egyik simet sem), a not 4 (újraindul sim hiba miatt), és a note 3 is kiszámíthatatlan, mióta egyszer megúsztattam, gondoltam épp kapóra. jön. először csináltattam 2 új simet, de nem az volt a baj, tehát hardver csere kell, beláttam. az arculcsapás ekkor ért, hogy a pannonnál külön dolgoztak ezen, hogy lebutítsák (a tescoban is asszem 19 ezerbe kerülő telefont), leragasszák, kis műanyag sim dugót ragasszanak bele, felmatricázzák és szoftveresen is letiltsák. csak csakis Oidipus király nagyságához tudom mérni őket, és azt is kívánom nekik. azért írtam, mert azt gondoltam, talán egyszerű feloldani a sim lockot, szerintem több szót nem érdemel a dolog.
most egy cat s40 dual ism és a nomu s20 s30 közt dilemmázok, de engem nagyon vonzanak a fizkai gombok...
amit írtál a másik telóról, meg csatoltál képeket, hogy őszinte legyek nem értem...
szifont sosem vennék.
amúgy a használhatósága, amit ők felhasználói élménynek neveznek, rosz az minden dicséretet megérdemel. igazai, amerikai emberekre kreált, tehát tényleg bárki könnyedén használja. sajnos a nokia kihalása óta az ergonómia nem kötelező tantárgy és a telefonokat is a marketingesek kreálják
-
Ájvé
veterán
válasz
run4fun #132813 üzenetére
Ne vicceljünk már, Redmi Note 4-ben az S625 mindenben jobb nála (octa core A53 1,7 Ghz vs 2,0 Ghz, Mali T760mp2~47 GFlops vs Adreno 506~130 GFlops).
S435-nél jobb mondjuk, de még ez is fejlettebb egyébként, pl Galileo támogatásra is fel van készítve (de még nem támogatja sajnos), GPU még ebben is van olyan jó (Adreno 505~48 GFlops és csak HD kijelzőt hajt 4X-nél ügye). Mondjuk nem keresgélek tovább, de biztos hogy a két SoC más tekintetben is fejlettebb egyébként (LTE szabály stb.).
A RAM/ROM méret illetve akku idő növekedés sem elhanyagolható egyébként, de kamera terén is jobbak szerintem. -
Ájvé
veterán
válasz
xylevi #132767 üzenetére
Redmi 4X 45-ért van eustockon, az 5"-os és 3/32-es S435-el.
ans1980:
Bocs nem láttam hogy EU raktáras. Viszont eustocknál 1 év Wayteq garanciát kapsz (ők itthon a forgalmazók), egyénként Szlovák cég magyar érdekeltséggel (áfa miatt gondolom).
Igen elég sok telefon van, azonos néven és néha eltérő tudással. Qualcomm szerintem jobb választás, S625 jól sikerült, szinte mindenre elég, tényleg hardcore játékos vagy akkor nem, de akkor már MT6797 is kevés lesz.
Elöttem írt spemall is jó, itthon lehet szervizelni és két év garanciát kapsz ha jól tudom. -
Ájvé
veterán
válasz
Dhampir #131357 üzenetére
Ez inkább annak szól aki normális kompakt telefont akar, azt tudja ami le van írva. 5" HD kijelző, 3/32 RAM/ROM, S430 SoC, 4000-es akksi. Csak itt korábban valaki írta a Redmi 4A és Meizu M5-n gondolkodik, írtuk neki a Redmi Note 4-et de az nagy volt neki, ez nem nagy. Egyébként nyilván jobb a Redmi Note 4 az eustocktól.
-
Ájvé
veterán
Nem egy erőmű, de S425-nél azért így is sokkal jobb. 4 vs 8 mag már eleve nem mindegy, de még magasabb órajelen is járnak. Ez mellett a fő különbség a GPU. Mali T860mp2 azért jóval modernebb, mint az ezer éves rókabőr Adreno 308 és erősebb is. Szóval hiába hasonlítod össze az MT6753-al ha abban egy Mali T720mp2 van csak.
-
UFO1
senior tag
válasz
peestike #131002 üzenetére
Kicsit átírtam, mert kimaradt az FM rádió pont e miatt nem jó az S4 amúgy tökéletes lenne mind méretre mind a fogyasztása is jobb mint a Xiaomi-nak az is megfelelne, de hogy 2-3 óra alatt is képes lemerülni az kicsit gáz. Az Le Tv Le1 Pro X800 is jó lenne csak abba beépített az akku meg jobb lenne egy 5”-os, ja meg azt alig lehet találni, ha van is pillanatok alatt megveszik.
Telefon vásárláshoz kérnék segítséget.
Elsősorban használtban gondolkodnék az alábbi paraméterek szerint:Csak android
Elsősorban 5” esetleg 5,5”
Full HD lehet jobb is ( a VR csak azon megy)
2GB RAM minimum
32GB belső memória, 16 is elég lehet
Ne akadjon átlagos játékok alatt pl. RR3 vagy VR alatt
Giroszkóp mindenképp legyen benne VR szemüveghez kéne
2 kártyás + SD hely
Kivehető akku jó lenne
FM rádió
Jó lenne ha 1 napot kibírna pár óra NET és játék mellett is
Legyen megbízható pl. ne kapcsoljon ki magától, stb.
Stabil Wi-Fi
30.000 körüli árMegj.:
Aprón van elég sok (használt, mert azt keresek) telefon 30.000 körüli áron (35.000-ért S6 is), ezért kértem a segítséget melyik lehet a legjobb választás a fenti feltételek alapján és akkor arra keresnék rá. Persze meg tudom én is oldani csak gondoltam vannak itt páran akik tapasztaltabbak és tudják a gyakorlatból, hogy melyik telefon ilyen. -
frankie!
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy ilyen MHL-HDMI és egyben OTG képes dokkolók csak tényleg Galaxy S4-S5-el és Xperiákkal működnek? Ezt a kettőt találtam, de nem akarom elhinni hogy ne lenne jó a többihez. Ez az egyik fő szempont lenne nálam a mobil vásárlásnál, mert le akarom váltani vele a PC-t/laptopot.
Ha van valakinek tapasztalata a fenti eszközök és más márkájú okostelók párosításában, kérem ossza meg. -
Ájvé
veterán
válasz
aytukabozs #128589 üzenetére
Van a "sima" Redmi 4A S424-el és 3120-as akkuval, ez az, van még Redmi 4A Standard Edition is ez S430-al és 4120-as akksival. Utóbbi jobb lenne, de ne legyünk telhetetlenek, ennyiért a "sima" is jó vétel.
(#128586) dethroner:
Annyi baj van még a Redmi 4A-val, ha csak kínai gyári ROM van hozzá, ezért xiaomi.eu-s multi ROM-ot fel kell rá tenni (bár nem tudom mivel adják HK goldway-től, de érdemes saját magad feltenni inkább ezt). -
KamuMazsola
őstag
válasz
zagloba #127014 üzenetére
A lányaim felsőben kaptak telefont, úgy 7. osztályban. A fiaimnak nincs, ha hazajönnek simkártyás tablet, ha feltétlen telefonálni kellene, de inkább viber. Túl gyenge telót nem érdemes venni, mert az osztálytársak ugye így is legagyizzák a kínai vackot, de mobilnet meg mindig az én gyerekem telóján volt, nem a padtársa S4-esén.
-
-
válasz
#39868659 #124436 üzenetére
Vegre kiszenvedte magabol a jiayu az s4-et
Hat az igert 4,7" helyett amiert vartam, lett 5,5
Egyrészt ideje volt már, de az 5,5' miatt-t érdemel.
Azbeszt'....
Épp ma beszéltem a JY fan kollégámmal, hogy ezek biztos beadták a kulcsot. Kár volt a g4s gyatra GPS-e miatt. Azóta sincs olyan ár/tudás/érték arányú telefon a maga kategóriájában. Sokat vártunk erre az s4-re, oszt' mégse' érte meg? Ez így nem járja. -
törölt tag
Vegre kiszenvedte magabol a jiayu az s4-et
Hat az igert 4,7" helyett amiert vartam, lett 5,5
Netzwerk
2G: GSM 850/900/1800/1900 MHz 3G: WCDMA900/1900/2100 MHz
FDD LTE1 2100 / B3 1800 / B7 2600 / B20 800 / B38 /B40
Hauptspezifikationen CPU MTK6755 A53 Octa core 2.0GHz 64Bit
Display Größe 5.5" FHD Material IPS SHARP Display Auflösung1920X1080
Touch Panel Type 2.5D Capacitive touch Structure G+F+F Multi-touch 5 points
Speicher RAM 4GB ROM 32GB Externe SD Karte bis 64GB
Front-Kamera 5MP mit Blitz Back-Kamera 13MP Autofokus mit Laserfokus & Doppel Colour Blitz
Software O.S Android 6.0
Fast charging support 9V fast charging
Fingerabdruck Scanner
Laser-Fokus super schneller Fokus (in weniger als 300 millisekunden)
Kopfhörer Anschluß 3.5-mm-Standard Anschluß
Type-C USB Type-C (USB3.1) USB Ladebuchse /10GB pro Sekunde Übertragungsgeschwindigkeit
Kraftvoller Akku Kapazität 3000mAH
Working Time Standby 2-3 Tage,Gesprächszeit 4-5 Stunden -
bazsy1981
tag
válasz
Remiel #124139 üzenetére
na most értem haza, tök rendesek voltak, igazából meg se nézték, mondták egyből vissszaadják a pénzt, de én meg mondtam nekik hogy egy lenovo k5-öt vinnék inkább, úgyhogy ráfizettem, szó szerint
, ma este belakom az új telót remélem ez már jobb lesz.
Korrekt a csomagolás, van hozzá gyárilag tok + kijelző védő fólia, hardveresen ugyan nem olyan erős de nekem elég lesz sztem, az s4 is elég volt.
Köszönőm mindenkinek a hozzászólást!
B
-
bazsy1981
tag
válasz
tibcsi0407 #124115 üzenetére
hát ja közel 50ezer volt akcióba, de legalább magyar garival
s4ről váltottam, hát szerencse még nem vették meg mert bepipulok és visszaköltözök arra
mondjuk már csak ez az enyhe vibrálás zavar, pedig szép lenne a kijelző, ilyen miatt visszacserélik szerintetek edigitalba még 3 napon belül vagyok pénteken hoztam el.
-
bazsy1981
tag
sziasztok
lett egy Zopo Speed7 telóm az edigitalból elég jó áron.
Hazamentem bekapcsoltam a kijelző nem reagált semmire, így visszavittem, cserélték is rá 2 napra megjött a csere készülék.
5.1-et hagytam rajta, mert láttam sok a szívás a 6-ossal. Hétvégén valahogy úgy adódott, hogy csak nappal nyomkodtam, minden fasza is volt frankón belaktam a telót, de gondoltam tenap este netezek rajta kicsit lefekvés előtt, sötét szobában. Erre megőrült teljesen elkezdett ghost touch-ot produkálni de nagyon durván, átvette az irányítást
Mire rájöttem hogy az alkalmazkodó fényerőt kéne kikapcsolni mert attól hülyült meg fórumok szerint. Csak sehogy se lehetett kikapcsolni ,mert nem tudtam addig eljutni, recoveryben gyárira visszaállítottam és az első dolgom az volt hogy kikapcsoljam ezt a csoda fjúúúcsört.
Ezt lehet valamivel orvosolni szerintetek? Mert én s4-ről váltottam erre a 2 sim miatt és azon frankón üzemelt ez a funkció és eléggé megszoktam, vagy ez ilyen ezt így kell használni?Köszi előre is a helpet!
Van kimondottan ennek fóruma?
-
Max_218
tag
Sziasztok! Van valakinek Samsung A9 ,vagy A9 pro ,telefonja? s4.-ről váltanék , már végre de eddig nem találtam jó telefont , ez a 2.- tetszik de nálunk nem kapható hivatalosan csak gsm-boltokban.
-
cotag
senior tag
Annó az S4 tudta a több ablakos módot.
Most tudja ezt bármelyik készülék?
Honor 7 lenne cserélve. Szóval annyit minimum tudjon..
Valaki tud segíteni? -
RVR400
veterán
válasz
Pítőr #119902 üzenetére
A leghihetőbb része:
Apr 11, 2016 samsung Galaxy S4 ARM MT6592 , és mindezt 16 órával.
Mondjuk, ahol nekem az Antutu Battery Test 5 órát lenyomott a Jiayu S3-mal, és az átlagos használattal a képernyőidőm is ennyi körül alakult, ott a Geekbench Battery Testje olyan 9 óra körüli időt számolt ki valamiből.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
BrandonXXV #118962 üzenetére
PL.: Samsung J500F Galaxy J5 Dual SIM Fekete
Partnerogs nél 52 000
Fürgébb mint a samu s4 duos, olyan is van. -
GIJoe
addikt
JiaYu S4 Hello X20 aprilisban...
-
vlevi
nagyúr
válasz
Rodzser Mór #118534 üzenetére
Van ahol 3G nincsen, csak 2G és B20-as 4G
Képernőgombok is oylan, hogy van, akinek külön jó, van, akinek pedig nem tecc, hogy a kijelzőből vesznek el helyet. Tabletem is ilyen, és néha zavaró, hogy a teljesképernős alkalmazásokban ez a három gomb is eltűnik. Ilyenkor jól jönne.
Viszont pl. a hardveres középső gomb (ami pl a samu is használ), elsőre azthittem, jó dolog, de már inkább a ...-ba kívánnám. Azért, mert közel van a kijelző alsó széléhez (samu s4), és amikor lenyomom, akkor 3-bol ketszer a kijelző is érzékel. Ez a céges samu teló, amugy se áll kozel a szivemhez, ha magamnak vettem volna, asszem már tuladtam volna rajta. -
bpmcwap
senior tag
válasz
tibcsi0407 #117609 üzenetére
csak kíváncsiságból.... ennyiért már nem jobban megéri egy z3 hazai garival???? (VS)
tényleg csak kíváncsiság, mert én az s4-es samum óta megfogadtam, hogy még egyszer ennyit nem adok ki egy telefonra - miután egy jiayu g4s lenyomta használati értékben.... Azóta egyszer csábultam el, arra is ráfaragtam(p70) 50k alatt vannak kínai csodák, és egyre több lesz, még ha most kissé savanyú is a szőlő....
viszont meg kell hagyni, tényleg bitang jók ezek a képek, bár z3as képekre csak most keres majd rá - szintén csak kíváncsiságból....
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Jenne #116946 üzenetére
A t-mobile most már telekom korábban Westel nél soha nem volt a cellainformáció elérhető.
Hogy a Telenor nál most megy - e nem tudom, régen volt ilyen.A samu s4 mini ben nem találtam erre vonatkozó beállítást.
lévén már van a telokban gps lehet nincs is értelme ....(#116928) Somatom
Nyilván nem akkor nem árulnának külön fényképezőt.
Én már azzal elégedett lennék, ha beltérben is lehetne zavarmentes képet csinálni, a mostani samu s4 mini ebben nem jeleskedik, kint napfénynél nincs gond vele(#116927) b0bcat
Inkább a felső kategóriában nézelődöm.
Eddig még teljesen eredménytelenül.Továbbra sem értem, hogy a nagy gyártók miért nem csinálnak normáis 2 kártyás telot EU piacra, gondolok itt a samu ra ill LG re, de a több droid gyártóra is.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Kroni1 #116900 üzenetére
Semmien hátrányod nem lesz belőle.
Ha az általad felhívott embernek is 3 gn van a teloja, akkor elvben jobb hangminőség érhető el vele, nekem a céges korábbi nokia is 3g (telenor) volt, de nem androidos, amikor felhívtam az elején 3,5 g -t írt ki, majd léptem egyet és visszament 2 g re annál a telonál jelentős volt a 2 mód közt a minőség különbsége.
A mostani S4 mini duos on nem érzek ekkora minőség különbséget. -
csubuka
addikt
Sziasztok!
Ha valaki elviseli az 5,5" méretű gépeket, jó akksit, kamerát (S4-nél jobbfélét tán, ha lehet), kijelzőt és S4 hardveréhez hasonlót (szerintem simán gyengébb is lehet hétköznapra elmegy alapon...) szeretne, akkor a "legjobbnak" tán az Eustockos Redmi Note 2 játszhat? B20 nem igazán kell ahogy nézem. Nekem ez a tippem.
Köszi
-
Core2duo6600
veterán
válasz
tibcsi0407 #116839 üzenetére
A béka segge nem jó, mert nem akarom, hogy lassú legyen és szar legyen a kamerája, tehát a minőség felé kéne elmenni, most meg nem mondom, hogy mekkora az 5,5 col.
de ha az s4 mini 4,5 körül van, akkor nem lehet annyira nagy az sem, hogy használhatatlan legyen -
Core2duo6600
veterán
válasz
tibcsi0407 #116837 üzenetére
Méret 5 col környéke, a gépelés az S4 mini n kínszenvedés
Árat szándékosan nem írok. -
törölt tag
válasz
svgyula #115997 üzenetére
Nem szabad általánosítani. Egyik barátom szöszije a héten mutatta fülig érő szájjal az aranyszínű Elephone P8000 -esét. Igazából csak kívül szöszi, mert nagyon is talpraesett teremtés. Ezt a telót is önállóan találta ki magának. Sőt, a barátomnak is ő szerezte az S4 Duosát.
-
Core2duo6600
veterán
Levelezésben álltam/állok a Samsunggal, mert volt pár kérdésem:
Annyi bizonyos, hogy azon telok, amik lte képesek és dupla simesek, mind a 2 foglalatból képesek az lte kapcsolatra 1 időben 1 ről.
Tehát nem igaz az az állítás, hogy csak az elsődleges sim ről tud nagy sebességű net kapcsolatot.
Ezt az S4 mini duos on ki is próbáltam, kértem kölcsön egy netképes telenoros sim et és valóban mind a 2 ről mértem 7 mbit / sec es letöltés körül, laptopra kábelen bekötve a speedtesten.
Mind a 2 szolgáltatónál telekom és telenor hasonló érték jött ki. -
Ájvé
veterán
válasz
gippazoid #114938 üzenetére
Nem vészes, nálam Mi3-on 1,1-1,2 GB szabad indítás után, később 600-800 közé esik használattól függően. Mellesleg rengeteg dolog be van építve a MIUI-ba, én nagyon szeretem, nem tudnék már egy stock droiddal megelégedni, hiányoznának azok az extrák amik MIUI-ba benne vannak. Persze van aki szereti van aki nem, ez érthető.
Firmware-t senki nem próbálgat, esetleg másik romokat, de nem kötelező cserélgetni, van egyébként stock droid is rá (amolyan félhivatalos, Xiaomi nem tiltja a rom cserét a készülékein).
Nézz meg inkább egy Xiaomi készüléket működés közben és az alapján döntsd el. Tökéletes a MIUI ha valaki szereti, nagyon összetett és sokat tud, ez mellett van lokalizált magyar rom is.
Zopo Speed 7-et mondanám esetleg, nem tartozik a nagy gyártók közé még Kínába sem, de egyébként nem rossz és ez a készülék kimondottan jónak mondható. B20 LTE is van benne, 3GB RAM ennyiért meg külön kuriózum. Nem kell félni a belsőtől se, szinte teljesen stock droid van benne.
Vagy Lenovo Vibe P1m, ebbe mondjuk nem valami erős a SoC (kb S410-el van egy szinten), viszont 4000-es akku van benne, amivel üzemidő bajnok jelenleg. B20 is megy, bővíthető memória is, kamera már nem biztos, hogy nagyon jó.
Esetleg Lenovo P70, ebben a SoC is erős, kamera viszont nem túl jó (vagyis a kamera jó, mert Sony IMX135, de szoftvert nem tudtak hozzá normálisat írni, szóval a képek nem olyan jók vele), ebben is erős akku van.
Vibe x2 is van még, erős SoC, kamera átlagos, üzemidő nem túl jó, tesztben is átlagos lett 1 sim kártyával, ha te kettőt fogsz használni ennyi se lesz.
Lenovo nem rossz, nem hiszem, hogy lehetne benne kivetni valót találni, semmivel nem különb, mint Huawei és a többi kínai. -
válasz
WOT-H-A-C #114510 üzenetére
Huh... Na elsőre nem rosz.
Ha a 75-80%-a igaz lesz, akkoris lehet belőle egy szegmensbetöltő.Akinek max 5", de nagyonmaximum tényleg a 4,7", annak jó alternatíva.
Ugye nem mindenki tvfon mániás, csak a látens igényeinkek akarják ezt mondatni...
Így akkor már 3 alternatíva nehetséges?(Picit mondjuk szomoró, de legalább lehetséges)
- Jiayu S4 (tán jövő karácsonyra- és
)
- Meizu mini
- OP miniNa akkor kivárjuk valamelyiket.
-
törölt tag
válasz
RVR400 #114284 üzenetére
Öööö... Ebben mi a vicces? Ez sok embernél így működik. Pl. karácsonykor ingyenes lesz a Telenor mobilnet. A Ponydroid tudja kezelni a data.hu -s linkeket. Miért is ne akasszak OTG -n egy 2TB -os, külső tápos háttértárat a telóra? A Servers ultimate kb. 60 féle szervert tud futtatni Androidon. Mi is a különbség egy soho NAS, egy Raspberry és egy teló között? ARM proci dolgozik szinte mindegyikben. Ahogy a legtöbb routerben is. Az Odroid XU -ban pl. konkrétan a Galaxy S4 Exynos procija dolgozik. Évek óta nem használok otthon sem PC -t. Csak, ilyen ARM kütyüket. Az egy dolog, hogy az emberek beskatulyázzák ezeket a kütyüket a teló kategóriába. De, ezek nem telefonok, hanem számítógépek, amikkel telefonálni is lehet. Ez csak szemlélet, hozzáállás kérdése.
-
kodmen
aktív tag
válasz
beronzapp #113539 üzenetére
Úgy nézem (szintén gsmarena), hogy honor 6 sem tudja a B20-at, illetve csak a single sim-es, ha jól láttam. Motorola mennyire jött be? Üzemidőd mennyi?
Ha a Lenovo P1 tudja a dual sim + sd-t, akkor eléggé esélyes. Ujjlenyomat olvasó pozitívum, infra hiányzik, kamera remélem használható azért. Bár nem írtam, a telefonom a fő fényképezőgép a családban. Az S4 mini képeit megközelíti vajon? De ezt a szempontot nem akarom nagyon erőltetni, mert akkor tuti nem marad egy telefon sem, ami megfelel a kívánalmaknak!
-
kodmen
aktív tag
Üdv!
Szeretnék egy kis segítséget kérni telefonválasztás ügyében, mert már kezdek belezavarodni a keresgélésbe. A szempontjaim:
- dual sim (dual aktív plusz pont, de csak álom)
- LTE, B20 (vidéken és Bpesten is működjön), az se baj, ha mindkét kártyán (de egy telenoros az adatkártya, a vodafon-on valószínűleg csak beszélni fogok. Ne osztozzon a memóriakártya foglalattal (max, ha legalább 64GB a memóriája)!
- több napos üzemidő (ne azon kelljen gondolkozni délután, hogy még hozzá nyúlhatok-e a telefonhoz, ha szeretnék hazaérkezésig elérhető maradni), gondolom 3000mAh körül / fölött kell gondolkodni (az sem baj, ha cserélhető)
- sok programot használok, szeretném, ha nem fagyna: 2-3Gb RAM memória, 16GB+, de inkább 32GB+ tárhely
- Zenét hallgatok, legyen SD foglalat
- FM rádiót szoktam hallgatni...
- Jelenleg S4 minim van, 4,5"-al, ennek sarkait sem érem át fogásváltás nélkül , szóval 5" képernyő lenne a jó, max 5,5", esetleg valami funkció, ami megkönnyíti az életetTovábbi előnyök:
- infra
- gyors töltés
- ujjlenyomat olvasó
- OTG
- jó kamera sem hátrányJelenleg a következőben gondolkozom, aláhúzom, ami tájékozódásom szerint legjobban megfelel a feltételeknek (van, ami az alapvető dual + LTE-t sem teljesíti...):
- LG G4 (H818P)
- (U)Lenovo P70(/U) , Vibe shot (Z90), P1, P1m, P8 Dual
- ZUK Z1
- HTC One E9+
- Sony Z3, Z3+, Z5Kihagytam valami lehetőséget? Árat nem írtam, mert nem számít
, legalábbis egyelőre. 150-200e között talán rá tudok szánni, persze kevesebbet szívesebben.
Köszönöm!
U.I.: Az S4 minivel nem húzom ki mindig a nap végéig, wifi vagy 4g állandóan megy.
-
Ájvé
veterán
válasz
hevizms #113415 üzenetére
Helio X10 jóval erősebb SoC, az már felső kategóriába van, S410 meg alsó-közép kategóriás (szintetikus teszteken ronggyá veri, de nyilván játékok alatt is sokkal jobb az X10, nincsenek egy súlycsoportban). Mindenben sokkal erősebb a Helio X10, persze többet is fogyaszt, de várható a teljesítmény különbség miatt.
Meizuk nem rosszak, jól kialakított közép kategóriás készülék az M2 és M2 Note is. Redmi Note 2 ezzel szemben Helio X10-el messze a legerősebb SoC-al rendelkező készülék talán 100 alatt (hazai viszonylatban, nem kínai árakat nézve).
Üzemidőben jobb az M2 Note, főleg IGZO panelnak és takarékos SoC-nak köszönhetően, ez az egyetlen előnye a Redmi Note-al szemben. M2 viszont tesztek szerint annyira nem is lett takarékos, így nem igazán tud sok mindent felmutatni a Redmi 2 Pro-val szemben, esetleg az újabb Androidot, még kamerája se jobb, hiába 13 Mpixeles.
Ez mellet mindkét Meizunak a második sim helyére megy a micro SD kártya is, ez is szempont. -
Ájvé
veterán
Nincs már flash player támogatás androidon, de ne is zavarjon, mert annyival kevesebb a gond. Így is megy böngészőből gyakorlatilag minden videó HTML5 szabvánnyal amit alapba támogat.
P70 nem rossz, főleg üzemidő miatt, de kamera nem olyan túl jó benne. Esetleg még Huawei P8 Lite is jó vagy Zopo Speed 7. Ha kompaktabb telefon kell akkor Alcatel Idol 3 (4.7) (a leírást ne nézd edigitalon, mivel összeverték az 5.5"-os phablettel, szóval elég sok fals adat van leírva, itt megtalálod a valódi adatokat) vagy Samsung I9195I Galaxy S4 Mini VE LTE ez kifejezetten kicsi készülék. S4 Mini és Alcatel Idol 3 hátránya a kevesebb 1,5GB RAM és 8GB ROM, többi felsorolt készülékben 16GB ROM és 2-3GB RAM van. P8 Lite egyik SIM slotjába megy a memória kártya, így ha dual sim kell akkor nem tudsz micros SD kártyát tenni bele, de mindent összevetve talán a legjobb ezek közül. Hamarosan fekete péntek lesz edigitalon, mondanám várd meg, de jó eséllyel megint bedől a rendszerük így nehéz lesz bármit is venni majd.(#113277) janaman01:
Litle? Jó lesz Lite is esetlegLittle egyébként két t ha nem tévedek
-
kezdő
senior tag
Hello!
Szeretném kikérni a tanácsotokat!Barátnőmnek keresnék DualSimes telefont a korosodó THL W100 helyett.
Tipikus női preferencia, minél jobban nézzen ki, ha lehet ne fekete/szürke legyen. (az előlapra is vonatkozik, ezért bukó az összes bestbuy, mint Xiaomi Redmi 2, Redmi Note 2, Meizu M2/M2 note)
Fontos lenne az ár is. Alapból $150 környékén nézelődök és tudom csodát ne várjak, de szeretnék egy minél tisztességesebb kamerát is bele.
A Xiaomi Redmi Note 2 és a Meizu M2 note eddig a befutó, hiába fekete az előlapjuk.Aztán most találtam egy ilyet:
Samsung Galaxy S4 5" 32GB NFC Dual Sim Active $200 + $20 EU-s szállítás.Kicsit elgondolkodtatott. Igaz 2,5 éves, de akkor csúcsmodell volt,valahol ezen a szinten tarthatnak most az általam felsorolt telefonok is, nem? Ennek ismerem a kameráját, egész jó képeket készít, női szemmel a formája is ok és millió kiegészítő létezik hozzá.
Ráadásul Dual Active???!!!Szerintetek megéri ilyet venni?
A legnagyobb hátrányát a 4G hiányban látom.
ROM-ot találtam az XDA-n ami kínai vackoktól mentes, sőt még MIUI7 is van rá a hivatalos MIUI oldalon.Vélemények? Javaslatok?
-
Damwise
csendes tag
Tudtok még olyan telefont ami olyan mint a majd megjelenő one plus x, elől hátul üveglapos? Páromnak nagyon tetszenek.
Blackview omega prot néztem, de valami megbízhatóbb kellene, a soha meg nem jelenő jiayu s4 van még, esetleg más? 2 sim, 3 gb ram, b20 tudás kellene bele.
-
Revoltek
aktív tag
A Mlais M7-tel én is szemeztem, mert párom le akarja cserélni a Galaxy S4-ét valami nagyobbra, újabb rá. Viszont az M7-ben nincs led értesítés, így szóba sem jöhet. Két kritérium van:.full fehér legyen a teló és legyen notification lesz. (Meg persze ne legyen gyengéd az i9505-ös S4-nél) Árban meg max 50k.
-
llll
senior tag
sziasztok
a közönség segítségét szeretném kérni
feleségem munkatársa megkért, hogy rendeljek már vmi nem gagyi kínai telefont és én mostanában nem annyira követem az újabb típusokat
(részemről leragadtam a jiayu g2f-nél és máig kielégíti minden igényemet)
a főbb elvárások:
5MP-s elülső és lehetőleg 13MP-s hátsó kamera (csajtelefon lesz na)
galaxy s4 mini-t meghaladó ram - ahogy rákerestem azt nem lesz nehéz túlszárnyalni
vmi jobb nevű kínai márka legyen, szükség esetére tulajdonosi táborral
a keret pedig 40-50 ezer forint
sejtem én hogy minden feltétel nem igen fog egyszerre teljesülni, de mégis minden javaslatot köszönettel fogadok, ami hellyel-közzel megfelelne -
Ájvé
veterán
válasz
motoflug #112955 üzenetére
Nem sok lehetőség van ilyen méretben, nagyjából belépő szintű telefonok vannak ilyen méretben, de sok közülük elvárható minimumot se hozzák. LG Leon LTE is nagyobb, talán Lenovo A1000 lehetne még, de tudásban közelébe sincs az S4 Mininek.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Asus Zenfone 2-est nyúzok, de a minap a kezem ügyébe akadt egy S4 mini. Ez a méret akárhogy is nézem, több, mint szuper. Tudtok esetleg valami hasonló méretű dualsimes telefont, ami tudásban sem marad az S4 mini alatt? A meizu 4,7"-es telefonját ismerem, de nekem túlságosan is hajaz egy harapott logós telefonra, így ez a design nem tetszik annyira.
-
válasz
nyisziati #112835 üzenetére
Szerintem csak szimplán nem visszafelé szeretnénk lépni. Csak azért, hogy lilapuppos telefont akarjak, nem veszek gyengébbet. Úgy néz ki, csak a GPS-ben van előrelépés. Arra meg megoldásként a BT GPS megfelelő.
Természetesen 30k-s telefontól nem várom el ugyanazt, mint a g4s-től.
4,7"-ban jelenleg csak az várható, amit topikgazdánk javasolt (meizu mini X20-szal), vagy marad a jy s4, ha el nem tolják a fotózási képességeit. -
Tanisz
senior tag
válasz
zozimoto #112803 üzenetére
Nem ismerem nagyon ezeket a strapa telefonokat, viszont most rendeltem faternak buta strapatelefont.
Ezért akaratlanul is belefutottam strapa okostelefonokba is.Hogy dual sim mindegyiknél van-e azt nem tudom, de 5" környékén ezek vannak, hazai garival, amivel találkoztam a pár napban:
ConCorde Raptor Z40
Cat S50
Cat S40
Cat S30Ez igaz 110 rongy környékén van:
EVOLVEO STRONGPHONE Q8 LTE -
válasz
adoks #112795 üzenetére
Több, mint két hónapja vettem egyet, azóta tervezem egy teszt megírását.
Nagyon jó készülék, engem mindössze egy dolog zavar, amit általában (nem minden esetben) Snapdragon procis telefonoknál tapasztalok: egy-egy program indításánál, ha első alkalommal indul, és nincs bent még a gyorsítótárban, akkor akár Gmail, akár sms, akár tárcsázó, tehát egyszerűbb alap programok esetén is 2-3 mp, mire megnyílik. Utána már nincs ilyen probléma, csak az első alkalommal. Kb olyan ez, mint pl a Samsung Galaxy S4-nél volt. Szerintem a nem ideális Lewa OS az oka, de még nem raktam fel CM-et vagy mást, hogy ezt ellenőrizzem (van egy 20 napos babánk, most ő élvez elsőbbséget).
Ettől függetlenül egy remek kis jószág, a kijelzője megdöbbentően jó - mondom ezt úgy, hogy van itthon egy Meizu m1 Note, egy m2 Note és egy QHD-s IUNI U3-as telefon, amikhez hasonlíthatom.Ha nem lenne a B20 hiánya, ez a készülék lenne az új ZTE V5 már persze ha a hangoskodók is megismernék. Most már baromi olcsó is, amikor én vettem, még tizenpárezerrel drágább volt.
Ha kérdésed van a készülékről, tedd fel nyugodtan, ha időm engedi, megnézem és válaszolok.
-
törölt tag
válasz
aytukabozs #112713 üzenetére
Nem megkerdojelezendo a megjelenest, az aqua arulja a siswookat az A4+ A5 decemberben jelenik meg, el tudom kepzelni az A4 sincs van volt meg sehol. Mindenhol out of stock az ar 100 - 200 dodoig. Ilyen szoras marpedig nincs. Szerintem
RVR400 " elmondásod szerint biztosan fika." Nem tudom mibol jott ez a kovetkeztetes, lehet nem egy forumot olvasunk.
Ui. Jiayum volt, most is az van 2 db. S2, es lesz is, csak mar nem nagyon bizom benne. Marciusban raizgultam az S4-re es a Jezuska nem nagyon akar ideerni vele.
-
RVR400
veterán
válasz
#39868659 #112717 üzenetére
Mondjuk én megelégedéssel használom az S3-at, meg szerintem még rajtam kívül jó páran, annak ellenére, hogy elmondásod szerint biztosan fika.
Másrészt, amit kifelejtettem, és megint csak nem jó összehasonlítási alap, hogy a +80 USD-ért -0.5" kijelzőméreted is van.Egy Xiaomi Redmi Note 2-vel még megértettem volna, bár ott sem egyértelmű a döntés, de talán a Helio a Xiaomi malmára hajta a vizet.
Ezen kívül továbbra is kérdés, hogy miért lett olyan nagy név az egymegegy, és miért lett a ZUK is aránytalanul drága? Szóval ezek olyan érthetetlen dolgok számomra, és mindig előkerülnek összehasonlításképpen egyáltalán nem hasonló árú, de akár márkásabb vagy éppen hasonlóan márkás termékekkel.Az S4 meg vagy lesz, vagy nem. Ha nekik megéri később kiadni, akkor megéri. Ha Te nem veszed meg, az már legyen az ő problémájuk. Nyilván 1 éve nem 100 USD lett volna ez a teló, és névtelenebb gyártóknál is van hasonló konfig 120-140 USD kategóriában is jelenleg.
-
RVR400
veterán
válasz
#39868659 #112705 üzenetére
Speciel az Oneplus X és a Jiayu S3 között 80 USD különbség van azonos helyeken nézve, ha az S4 pedig tényleg 100 USD áron alakul, akkor viszont arra nem lehet szerintem senkinek rossz szava. Az alsó kategóriás Jiayu-król meg anno is megvolt a véleményem, ahogy a sima F1-et sem úgy ezt sem venném meg.
-
törölt tag
válasz
cappa72 #112659 üzenetére
Sajnos az S4-et szerintem elfelejthetjuk, en is arra vartam. Meg ha jol gondolom a Jiayut is. Az S3S-el erolkodnek meg egy kicsit (de minek 250 euro, ennyiert inkabb a ONEPLUS X 4G 3GB), de addig is meglepnek minket 2015 decenberi ajandeknak ezzel:
Ficha F1 PLUS
Chip SC7731 Quad-Core 1.2Ghz
Memoria 512 RAM +4 GB ROM
Memoria SD Hasta 32GB
Pantalla 4"
Resolución: 480 x 800
OGS Multi-touch
Cámara Frente Cámara: 0.3 megapíxeles(2mpx extrapolados) de
cámara trasera: 3 megapíxeles (5mpx extrapolados)
Batería 1200mAh Sistema
Operativo Android 5.1
Szoval reszemrol Jiayu R.I.P. -
WOT-H-A-C
veterán
válasz
cappa72 #112659 üzenetére
Esetleg majd egy meizu pro 5 mini (bár az ára nem túl felhasználó barát, de lesz benne craft)
Sőt, ha jól emlékszem az előzetes beharangozókban arról volt szó, hogy az S4 5" alatt lesz.
-
Hát lassan megjelenik a JY s4.... [link] ... Csak nem az eredeti beharangozott hardverrel.
Kár (varjú effekt). -
válasz
pècsimunkás #112646 üzenetére
Nekem a JY S4 lenne a tényleges befutóm, csak még nem jelent meg (talán?) áprolis óta... szerintem már nem is fog...
-
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Előzőleg nem a megfelelő topikba írtam be, onnan ide irányítottak.
"Kissé kiestem a kínai telefonok naprakész információáradatából. Kb a Jiayu G4S és Coolpad F1 nél leragadtam.Így hozzátok fordulnék.
Melyik most a legmegbízhatóbb kínai telefon? Hardveresen és szoftveresen is.
4,7-5"-ok érdekelnének főleg.
Azért kérdezem, mert egy hölgy ismerősöm már beleunt az A-brandekbe és lehet kínaira váltana.
Nem kis kálváriája volt már zsír új (Samu S3-S4-S5,HTC M7-M8,Sony) telefonokkal.
Mivel nem szoftvermágus így a folyamatos mókolas nem jöhet szóba.Az anyagiak úgymond "nem számítanak", (persze ár/érték arány fontos), mert a nagy gyártók telefonjaira is kidobott az évek alatt egy csomó pénzt, 80-100e HUF alatt nem vett telefont eddig, pont azért mert munkaeszköz neki. Persze a kínaiból azért kedvezőbb árút keres ennél.
Extra igények nincsenek, megbízható legyen 2 napot minimum bírjon az aksi.
Főleg telefonálásra, levelezésre (outlook, gmail..stb), üzenet küldésre (sms, viber, hamgouts). Netezésre, arckönyvre használja. Valamint ne borzalom fotókat tudjon vele készíteni, szóval egy átlagosnál jobb optika legyen benne.Hazai LTE támogatás előny élvezne, ha tudná a készülék.
Vitát nem szeretnék indítani, csak informálódni."
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:
Tanisz -
7Sony7
addikt
válasz
RVR400 #112388 üzenetére
Szia. "Snapi 400-at manapság már nem ajánlunk, ahogy 6582-t és 6580-at sem igazán kellene, a 6572-t meg már rég el kellett volna felejteni."
Erre reagálva szeretném kérdezni, hogy a mostani új SoC -okkal szemben gyakorlati hátránya is van ezeknek, vagy csak "már van újabb ugyanennyiért" ?
Elég kicsi a tapasztalatom, de én egy snapi S4Plus-t használok (majdnem) teljes megelégedéssel, a nejem pedig egy 6582 est, Aminek a legnagyobb hibája az, hogy nem 10000mAh -az akkuja.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
aytukabozs #112300 üzenetére
Akkor már inkább egy S5 aktív vagy S4 aktív.Az olccóób!!
-
Ájvé
veterán
válasz
atosan #111877 üzenetére
Kizárt, hogy Mali450MP2 legyen, esetleg talán még 400MP2, de tekintve, hogy MTK is 6582 alá sorolta számozásban, így valószínűleg gyengébb is lehet. De nekem nem hiszel akkor tessék, talán így már hihető lesz, ez az oldal elég pontos szokott lenni leírásban. Az biztos, bárhogy is nézzük 6580 egy nagyon budget SoC, ami belépő szint legaljára való, nem egy simán középkategóriába szánt készülékbe ahol S410, MT6732 és hasonló SoC-al rendelkező telefonok is vannak.
-
-
válasz
Viktor0610 #111405 üzenetére
Meg a minélnagyobbannáljobb vonat is sűrűn beérkezik az állomásra a gyártók mindegyikénél.
Kár, hogy a Jiayu S4 körül túl nagy a csend. Még egy jó kompromisszumos telefon lehetett volna a maga 4,7"-os kijelzőjével és 2,5Ah-s akkujával.
Amolyan szegmensbetöltő lehetett volna, mint annak idején a Jiayu G2F - 4,3"-ban egész jó hardver.Méghogy piacgazdaság... 5 éves tervek vannak most is, előre tervezett eladási tervekkel... stb... "piackommunizmusgazdaság"
-
Ájvé
veterán
válasz
alitak #110527 üzenetére
Coolpad Modena ha nem zavar az 5,5" és qHD felbontás mellette. 2500-as akku elég erős, 4G képes, S410 van bennem, szóval ez is korrekt, kár, hogy 1GB RAM van csak benne, de ne legyünk telhetetlenek, ennyiért így se rossz.
-
b0bcat
addikt
Én is 2 gigára váltottam nemrégiben, ám az előző telefonomnál az 1 giga azért volt szűkös, mert a 4.0-s Android még nem kezeli olyan hatékonyan a memóriát, mint a 4.2-4.4. (Egy stock 4.4-es Androidon 500-600 mega a szabad RAM indulásból, ami egy olyan júzer számára, mint én - aki alig fél tucatnyi app-ot használ, és azok sem hardverigényesek - simán elég tud lenni.
) Tehát a 2 gigára váltás nálam nem lett volna létszükséglet.
A proci is egy érdekes kérdés. Nyers erőben a korábbi telefonom (az immár bő 3 éve korszerű Haier W910, amiben kétmagos Snapdragon S4 SoC dolgozik) kb. a Snapdragon 410 / MT6535P/M szintjét hozza, vagyis a mai napig elegendő. (A fogyasztás más kérdés. A régi Snapi zabálta rendesen az áramot.
)
@Henker2:
Akkor lehetsz nagyjából biztos abban, hogy van benne magyar nyelv, ha van erről képernyőfotó a leírásnál.
-
törölt tag
válasz
medica #109334 üzenetére
Igen annyi lenne ha lenne. De ezt a telefont meg nem latta senki Dimensions 152*75.5*8.9mm, Jiayu S4 4G LTE Phone Size: 130*64*8.3mm, ...
Egyeduli egyezes Battery: 2500mAh battery ami jiayueknal legalabb igaz felteve ha figyelmen kivul hagyom hogy "Már a "semmi sem a régi" sem a régi." by tibcsi0407 -
törölt tag
válasz
cappa72 #109327 üzenetére
Jiayu S4-re varok lassan fel eve, de nagyon nem akarjak piacra dobni. Mar magam sem tudom mi jobb, az elephone doogee ami egy evben kidob 5-6 tipust vagy a jiayu ami egy ev alatt sem tudja kiszenvedni magabol ezt az s4-et. Ami persze a tobbihez kepest a 200 dodos araval tularazott, igaz a nem letezo s4 et out of stock aruljak coolicool 175 , 1949deal 170 penzert. Es max a meretevel fog nagyot dobni ha ......
-
Depression
veterán
válasz
LantosBerry8 #109284 üzenetére
Samsung s4 sem vállalható így 2 év távlatából. Semmilyen telefonom nem volt egy évnél tovább, így ne várj már el ilyet sem tőlem, sem mástól.
-
RVR400
veterán
válasz
bul07 #108526 üzenetére
Én mindig oda jutok, hogy sokan a lehető legolcsóbban akarják megúszni a kínai telefonbicnict, a lehető legolcsóbb, de mégis jó hardveres készüléket akarják megvenni azért az árért, amiért itthon Galaxy Pocket Neot adnak, viszont utána jön az, hogy milyen szarok a kínai telók, mert nem tudják azt, mint a Samsung, de itt már legalább egy S3 vagy S4, amihez viszonyítják a telót. Aztán vesznek átmenet nélkül 100e-ért egy márkás telót itthon, és örülnek, hogy mennyivel jobb, mint a kínai szar.
-
NoMagix
addikt
Sziasztok,
érdeklődni szeretnék, hogy milyen dual 3G-s telefont tudtok ajánlani, aminél szoftveresen lehet váltani a két kártya között?
A jelenlegi céges Mizu S400-tól meg kell válnom, így keresek valami olcsóbb utódot! -
motoflug
őstag
válasz
#79335424 #107414 üzenetére
& KTU: Köszönöm,gyorsan megnéztem egy-két tesztet, kb. hozza az S4 szintjét azok alapján + van 60fps is, ami valamiért nagy vágyam. A speed 7 plusra nem tudom várjak-e, mire lesz elég felhasználói visszajelzés, az jó 'sok' idő.
Egyébként, csak irányvonalként: Mennyit gurít jelenleg Antutuban? -
b0bcat
addikt
válasz
matta2003 #107402 üzenetére
Eddig mindössze két szoftveres probléma merült fel: nem engedi kicserélni a háttérképet, csak "élőre" (túl kevés memóriára hivatkozik, ha egy normál képet vagy fotót akarunk beállítani
), illetve most a napokban elkezdett leállogatni a Play Áruház. Ez utóbbinak lehet az az oka, hogy a lányom mindenfélét fel- iletve letelepítget, úgyhogy nemsokára lesz egy reset.
Ezen kívül nem jött elő semmilyen hiba.
@bupemko:
Látszik, hogy nem mindegy, mihez méred egy proci teljesítményét.
Most fogok írni blogbejegyzést az ilyen procival szerelt Cubot X12-ről, és agyon fogom dicsérni.
A Snapi S4-hez képest egyáltalán nem lassú az MT6735M.
-
cotag
senior tag
Közben feleségem is kitalálta vegyünk neki is vmit...
Neki is S4 van most, ő is mégjobbat szeretne ennél.
Aktív dual sim kell, telenor simhez 3G/4G legyen, vodafonos simet csak hanghívásra használná. Gyorstöltés funkció legyen, ez feltétele...
Ár mindegy, csak tényleg jó készülék legyen..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest