- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Instagram közösségi fényképezés
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
Üdv.
Moto G72-ben lévő közelségérzékelő proximity sensor nem működik sajnos, pedig eddig jó volt: [kép] !
Play-en kerestem proximity/reset/calibration appot, de nem találtam, pedig úgy emlékszem, hogy korábban volt!
Van valami ajánlott app? -
Fall-N
veterán
válasz
Donki Hóte #169671 üzenetére
Ezek az érzékelők, nem műszereknek vannak benne, hanem a relatív eltérést nézik. Azaz, hogy le van-e például takarva az érzékelő, vagy nem (ha nincs proximity szenzor, lásd Xiaomi) vagy, hogy belértben vagy kültéren vagy (nappal vagy este) az automata fényerőállítás miatt. Arra tökéletesen megfelel. Tök mindegy, hogy 8 vagy 26 lux a fényerő, ez alapján tudja például le tudja venni a kijelző fényerejét, mert sötétet érzékel. Komolyabb szenzor nem férne amúgy sem el ilyen kis helyre.
-
Fall-N
veterán
válasz
joelke HU #165222 üzenetére
A Nova már kevésbé népszerű, a hyperion megy most nagyon. Az is tud automatikusan váltani a háttér (Material You) alapján meg a rendszer sötét módjához is igazodik. A hyperion tudta ezt először, sok ikon pakk fejlesztő is hyperiont használ elsődlegesen. Béta volt sokáig már a stabil is tudja ezeket.
]{ustom cuccait megvettem és használtam rég, de már
szoktam róla.A MIUI felületével semmi bajom, viszont a Xiaomi konglomerátum proximity szenzor bájával annál inkább. Itt van a Poco X3 Pro telefonom kicsit több mint 1 évesen, de már bedöglött a szenzor. A telefon gyors, friss a rendszer erre szarakodnak az érzékelők. Az utód az Motorola lesz az biztos. Stock, fapados Androiddal, az a legjobb.
-
válasz
Viktor0610 #155023 üzenetére
Találtam egy appot, ami jónak tűnik: Call Proximity Sensor Fix
Pár nap múlva feldobom a rakoncátlankodó szenzoros Mi 10T-re is.
-
válasz
Beaumont #155020 üzenetére
Iiiigen, olvastam hasonló cikkeket. Bízom benne, hogy sikerül megoldaniuk, hogy végre ne az legyen az első kérdése a vásárlóknak, hogy a közelségérzékelő jól működik-e.
Szerencsére engem eddig (kopp-kopp-kopp) előkerült ez a "proximity-para", csak ebben a Mi 10T-ben van vele gond.
-
crok
Topikgazda
válasz
Nashville #143364 üzenetére
Erre alkalmaz helyett inkábba azt mondanám, hogy power gombbal kapcsolja ki a képernyőt kézzel max - meg nézze meg, hogy a közelségérzékelőt nem-e takarja pl. a fólia rajta.
@WhiteWalker: ennek nem feltétlen az a baja - de még mindig gond a Xiaomiknál.. gyári tesztmenüjében ennek asszem' van amúgy proximity sensor calibration de nem vagyok benne 100% biztos.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Dr.NX #141504 üzenetére
sajnos nincs BT eszköz a kocsiban, audiofil eszköz van kábellel összekötése. egy DAC-on kerestül. mondjuk ezen változtatni és kéne. van egy jabba bt kihangosítóm, de nem használom, nem hinném, hogy tudja azt, hogy a zene a foobaron a kábelen megy ki, a telefon meg a hívó appon a bt-on.
sajnos ez a telefon alapjában nem tud semmit, és azt is szarul (ulefone armor 3T). android 8.01 fut rajta, de olyan szarul megírva, hogy semmilyen appot nem tudok futtatni a háttérben. még a primitv stupid alarm nevű ébresztőt is kilövi pár óra alatt, a volume lock és a proximity service progikról nem is beszélve. mindent kilő 3 perc-3 óra alatti idő alatt.
ezért már csak nagyon óvatosan konfigurálgatom , még megpróbálok egyszer egy gyári resetet, és tényleg csak fontos appokat, aztán ha nem megy visszatérek valami 4-6 androidos telóhoz (note 3-4 van a fiókban) de nem kizárt, hogy telefonálásra telefont tartok (nyomógombosat) számítógépezésre pedig számítógépet (asztali PC>laptpo>tablet>handy) mikor melyik méret a nyerő. mindenre a megfelelő célhardvert.
-
eclipse19
senior tag
válasz
cidalain #136303 üzenetére
KinScreen
Nem a szemedet nézi, hanem mozgást, dőlés-szöget, proximity szenzor fölötti kéz legyintést meg ilyesmit, de használható.Egyébként számos "olvasó" appban beállítható, hogy ne kapcsoljon ki a képernyő, amikor az van előtérben.
Vagy csak simán belövöd, hogy kb mennyi idő alatt olvasol el egy oldalt és ahhoz igazítod az időkorlátot.
Ha úgyis sokat megy a kijelző mert olvasol, akkor az a plusz egy oldalnyi idő, amíg elalszik, mikor már nem kell, nem sokat számít az akkunak. -
válasz
Fr@nkieWilde #126346 üzenetére
Mivel a Prime verzióban is csak "accelerometer, proximity" szenzorok vannak csak, gondolom, nincs benne iránytű.
Bár ennek nem sok köze van az Android alkalmazások topikhoz.Szerk.: a két teló ugyanaz. Akkor ebben nincs iránytű.
-
benceman00
tag
Sziasztok.
Navigációt és hívást(messenger) is inteznék egyidőben mindezt motoron ezért a telefon tokban van. Ha valaki hív és felveszem a közelség érzékelő ugye egyből offolja a kijelzőt és csak akkor tudom elő varázsolni ha megállok és kiveszem a tokból. Proximity szenzort végleg nem akarom kikapcsolni mert egy sima hívásnál hasznos. Valami widget alapú on/off megoldásra gondoltam. Tudtok valamit?
Köszi!
-
brd
nagyúr
válasz
kory24 #101209 üzenetére
Ha az nem segít rajta, hogy újrakalibráltatod a proximity sensort-t, akkor gagyi a program, ami kezeli a közelségérzékelőt (működött valaha jól egyébként?). Ha ez csak a tárcsázónál jelentkezik, akkor az. Ha mindenhol, pl. tesztprogramban is, akkor esetleg a drivere is lehet hibás. Az elsőt talán meg tudod oldani valami automatizálóval (Tasker, E-Robot), a másodikat jó eséllyel csak ROM cserével.
-
válasz
nimfas #101081 üzenetére
Samsung esetén tudom, hogy S5-től felfelé a tok (egybe van a hátlappal) kommunikál a telefonnal, így tudja, éppen mire van szüksége. Huawei esetén nem hiszem, hogy lenne ilyenről szó, bár sok féle tok van, és nem mind azt a megjelenést kívánják, de lehet. A proximity szenzorral vannak ezek összefüggésben, lehet, frissítés után ez kikapcsolt. Először nézzétek meg azt, hogy működik-e.
-
Mr.C
őstag
válasz
Juditta_56 #98045 üzenetére
Aida64 vagy CpuZ-vel is meg lehet tudni. Sztem a proximity lefedése nem jelent semmit, mert szvsz nem az a baja, hogy túl világos van, hanem "megfő"
Nem tudom, mennyi rom verzió volt a telefonon (gyanítom, hogy ezzel nem foglalkoztál) de lehet, ha frissítesz vagy másikat raksz rá, megjavul a probléma.De azt is hozzá tenném, hogy abszolút nem egészséges az elektronikának a tűző nap...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
leikomessi #97473 üzenetére
Hát az Lg G2 ezt a feloldást a kernelben oldotta meg,illetve kijelző sem mindegy.
Alsó vezérlőgombos dologra meg nem tudom a megoldást.
Bár lehet hogy root nélkül nem is lehet.Az oldalsó power gombot meg ha nem tudod elérni akkor alap esetben fel sem tudod ébreszteni a telefont.
De hátha valaki ad ötletet.
Esetleg valamilyen szenzor pl proximity általi ébresztés lehet opció. -
-
bgyorgy49
csendes tag
Az időkép mobilalkalmazás widgetje nem jelenik meg a Lenovo A 536 kijelzőjén. Ha valakinek van ötlete a megoldásra, kérem segítsen!
Rövid leírás: Használtam az app-ot okostelefonomon, telepítés és a beállítások megadása után a widgetet simán kitette a kezdő oldalra. Időközben végrehajtottam egy gyári alapra történő visszaállítást, tárhely-bővítésként betettem egy micro-sd kártyát és újra telepítettem minden app-ot. Sajnos, a widget azonos beállítások mellet sem jelent meg a kijelzőn.
Olvastam a neten, hogy az alkalmazás csak a telefonmemóriából indul rendesen, ezért egy újabb alapra visszaállítás után az app-ot közvetlenül a telefon memóriába telepítettem. A helyzet változatlan. Az app hibátlanul működik a telefonon, de nem tudom a widgetet a kijelzőre kihelyezni.
Mi lehet a megoldás?
Mivel először léptem be a fórumba, magamról röviden: nyugdíjas vagyok, hobbiként kezdtem el a számítástechnikával barátkozni. Addig böngésztem a netet, amíg sikerült egy saját honlapot összehoznom.
[link]
Imádok horgászni.Azért, hogy ne csak kérjek, cserébe én is adok valamit:
Titkos kódok és rejtett menük Androidon
Rejtett Androidos kódok, mellyel belső szervizmenük, telefon információk és egyéb okosságok érhetők el. Figyelem: csak óvatosan használd, hiszen több kód a telefon teljes törlését is eredményezheti!
*#*#4636#*#* : telefonról pár információ, akkumulátor információ, akkumulátor történe, használati statisztikák, aktuális térerő infók
*#*#7780#*#* : gyári beállítások visszaállítására használható kód. Az alábbiak törölhetők vele: a telefonon tárolt Google profil beállításai, rendszer és programok adatai és beállításai, letöltött programok. Az aktuális rendszert és a hozzáadott programokat és a memória kártya tartalmát nem törli.
*2767*3855# : a gyári beállítások teljes visszaállítása, ez a funkció mindent töröl!
*#*#7594#*#* : Ez a kód a Hívás vége/Bekapcsoló gomb funkcióját módosítja. Ha hosszan nyomjuk, akkor megjelenik a három profil, melyek közül választhatunk.
*#*#34971539#*#* : a kód a telefon kamerájáról ad információkat. Frissíthetjük a kamera szoftverét, SD kártyáról alkalmazható a készülék firmware-e, megmutatja a kamera aktuális verziószámát. Nem érdemes kipróbálni, hiszen elronthatjuk vele a kamera szoftverét, mely visszafordíthatatlan lehet!
*#*#273283*255*663282*#*#* : beépített fájlkezelő, ha éppen nincsen kéznél egy sem
*#*#197328640#*#* : szerviz mód, tesztelésre használható
WLAN, GPS és Bluetooth teszt kódok:
*#*#232339#*#* vagy *#*#526#*#* vagy *#*#528#*#* : WLAN teszt, a menü gombbal indítható
*#*#232338#*#* : WLAN MAC címét mutatja meg
*#*#1472365#*#* : GPS teszt
*#*#1575#*#* : újabb GPS teszt
*#*#232331#*#* : Bluetooth teszt
*#*#232337#*# : Bluetooth eszköz címét mutatja meg*#*#8255#*#* : GTalk Service Monitor
Kódok a Firmware verzió kiiratásához:
*#*#4986*2650468#*#* : PDA, Telefon, H/W, RFCallDate
*#*#1111#*#* : FTA SW verzió
*#*#2222#*#* : FTA HW verzió
*#*#1234#*#* : PDA és Telefon
*#*#44336#*#* : PDA, Telefon, CSC, Build TimeTöbb féle teszt kód:
*#*#2663#*#* : Touch screen verzió
*#*#2664#*#* : Touch screen teszt
*#*#0588#*#* : Proximity sensor teszt
*#*#3264#*#* : RAM verzió
*#*#0283#*#* : Packet Loopback
*#*#0*#*#* : LCD teszt
*#*#0673#*#* vagy *#*#0289#*#* : Melody teszt
*#*#0842#*#* : Device teszt (vibráció teszt és háttérvilágítás teszt)Forrrás: [link]
További androidos tippek, trükkök is találhatók az oldalon. Akit érdekel, a fenti linken elolvashatja az írást.
Bocs, hogy hosszúra sikeredett első bejegyzésem. Előre is köszönök minden segítő szándékú ötletet.
-
air
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #85893 üzenetére
Nem kell ágyúval verébre.
A két oldallal korábban ajánlott Gravity Screen beállítása kb. 1 percet vesz igénybe, és nem kell hozzá űrhajós vizsga.
Vagy a Proximity Actions is faék egyszerűségű. -
hatpersze
tag
válasz
vadász 1 #83517 üzenetére
Üdv vadász 1
Csak nyugalom, ide sok kell.
Itteni leírás szerint van közelség érzékelő (proximity sensor) a telefonon. A hibás működését legtöbbször egy rosszul felrakott, vagy nem rá való kijelző fólia okozza, magyarán eltakarja az érzékelőt . Az érzékelő általában a front kamera környékén található. Első körben szerintem ezt kellene ellenőrizni. Másodszorra én valószínűleg egy gyári visszaállítással próbálkoznék, mert esetleg egy utólag telepített szoftver, vagy egy utólagos beállítás keveri meg a működését. Ha ezek sem segítenek, és nagyon zavaró a probléma, sanszos hogy garanciális javítás szükséges. Ha nincs garancia, véleményem szerint kuka, a ráfordítandó költség jóval magasabb lenne mint a készülék értéke. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #83327 üzenetére
Ahha. Sztem párszor átdolgozod azt a Tasker profilt, mire túljutsz az anyázáson.
Ha elfogadsz egy jótanácsot, akkor először építs be vmi védelmet (pl., hogy rendszerinduláskor ne legyen alapértelmezetten aktív a profil)! Nekem egy ilyen proximity -s lezárósdival majdnem sikerült kizárnom magam a saját Galaxysomból. Persze, recovery -ből akkor is orvosolható a probléma, de jobb a biztonság!
-
air
nagyúr
válasz
junkpod #83318 üzenetére
Nem butaság, és nem felesleges, hanem más megoldás.
Aki nem akar Google+ használni, annak így célszerű megoldani.
Mert ugye ki akar egy fészbúk 2-t a telefonjára.
És egyébként sem életszerűtlen mindenkinek azonos fiókot használni a telefonján. Sokan úgy oldják meg a fizetős programok megosztását családon belül, hogy mindenkinek van egy saját fiókja, amivel a levelezést, naptárat és egyéb alkalmazásokat használ, illetve van egy közösen használt fiók, amivel viszont csak a fizetős alkalmazásokat vásárolják meg, semmi mást nem használnak vele. Ezt a fiókot fel kell venni mindegyik készülékre, és a pénzes alkalmazások használhatók mindenki számára.
Tehát egyáltalán nem életszerűtlen a dolog.Más:
Melyik "proximity screen off" alkalmazás tudja azt, hogy ha zsebreteszem a készüléket, akkor csak kikapcsolja a kijelzőt, de nem zárja le? Eddig amiket próbáltam (Gravity Screen On/Off, AirOn, Auto Screen On Off(Smart Cover), Novum Proximity Actions, Proximity Screen Off Lite) mindegyik azonnal lezárta a kijelzőt. Azt szeretném, hogy zsebberakáskor csak kikapcsoljon, lezárni csak a fizikai gomb megnyomásakor zárjon.
Vagy a fentiek közül tudja ezt valamelyik, csak én nem tudom rendesen beállítani? -
batai15
félisten
válasz
Scooter86101 #78900 üzenetére
erre van a proximity sensor..
-
nyuszi123456
aktív tag
Textmaker garantálja a kompatibilitást, Google doc jó és AOO, de ő nagydarab.
Smart 4 Mini, Ollie. Egy hete jelentkezik a probléma kb, azóta van taskerem. Hívás nál proximity sensor ki, néma le, hang be, vibra be, és egyeseket automatikusan visszahív. Csak nem ez a gond? Eszi aksit nagyon.
Őrület, le merül töltés közben... Tasker óta
-
KTU
addikt
válasz
#79335424 #76559 üzenetére
Pont telefonébresztésre használom a Novum Proximity Actions alkalmazást, már pár hónapja.
Nem eszi az akkut, ez volt a legfőbb elvárás!
Főleg az asztalon van a telefon és Bluetooth-al használom fel se kell emelni. -
air
nagyúr
válasz
dejvid8 #76522 üzenetére
Röviden nem.
Mekkora lapát keze van, hogy használat közben eltakarja a szenzort?
Egyébként ha csak simán letakarod, attól nem kapcsol ki a kijelző. Ott valami proximity screen off alkalmazásnak kell lenni, ami például a flipes tok miatt folyamatosan figyel. De lehet hogy a rendszerben van ilyen opció, akkor azt kell kikapcsolni. -
dejvid8
őstag
Sziasztok!
Az lenne a gondom, hogy édesapám sajnos frissítette az LG L90 típusú telefonját android 5.0.2-re, persze belassult mint a huzat,de azt megoldottam,volt factory reset,aztán hard reset stb.
Azt kéne még megtudnom, hogy hogyan lehet kikapcsolni a távolságérzékelő (proximity) szenzort?
Ugyanis ha feloldja a telefont, és a tetejénél fogja meg ,vagy véletlen eltakarja a kezével a szenzort,egyből lezár a kijelző. Ki lehetne ezt valahogy kapcsolni?
Persze hasznos a proximity a hívásoknál, hogy kikapcsol ha odaemeli a füléhez, de ez nem tetszik neki hogy vigyáznia kell nehogy a szenzor "meglássa" a kezét, és lezárja a képernyőt.
4.4.4-ben még nem volt ez,hogy így kikapcsoljon.( Ez legalább még 1 jel arra hogy ne frissítsem az M8-am lollipopra.)
Root nélkül megoldható a szenzor deaktiválása?
Köszönöm előre is! -
törölt tag
válasz
neo-geo #75167 üzenetére
Sok ilyen alkalmazás van, de biztosan ilyet szeretnél? Gondold végig a lehetséges szituációkat! Biztosan mindegyikben hasznos lenne, ha a szenzorérzékelésre automatikusan ki/be kapcsolna a kijelző? Amíg nem aktív, addig nem tudhatod, hogy hányszor lenne téves szenzorérzékelés. Fekvő nézetben tartva a telót, tuti, hogy beleszaladnál egy pár screen off -ba. Az előző telómon Proximity Screen Off pro -t használtam. Legalább egy hétig állítgattam, mire sikerült jól belőni (ha emellett döntesz, akkor javaslom, hogy ne engedélyezd a boot -tal indulást, amíg nem sikerült tökéletesen belőni). Ma már ezt is inkább E-Robottal oldanám meg, ha a telóm nem alkalmazkodna automatikusan a kinyitós tokhoz.
-
törölt tag
válasz
Schizoka #66485 üzenetére
Talán a ProXimityTalk?
-
mttssz
senior tag
válasz
Rodzser Mór #64263 üzenetére
Xposed modul van rá, Disable Proximity néven.
-
w.miki
veterán
Közelségérzékelő (Proximity sensor) tesztelésére tudtok valami programot?
Ismerősöm Galaxy S1-e ha hívnak valakit lekapcsolja a kijelzőt, mintha lefagyna, és utána már nem is kapcsolja be...
Lehet, hogy csak a közelségérzékelő döglött be, ezt kellene kideríteni. -
Eternitys
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kiegészítőt keresek Dashclock widget-hez, amivel a kijelzőfeloldást meg lehet oldani egy slider balról jobbra való elhúzásával (teljes kijelzőn történő húzás, lakat feloldás és mindenféle minta helyett). Valami ilyesmire gondolok:
Azért lenne erre szükségem mert sokszor előfordul hogy amikor a mobil a zsebemben van a proximity szenzor bekapcsolja képernyőt és a képernyőzár valamiért magától kiold majd benyomódik pár gomb (pl a hívás gomb így elkezd a mobil tárcsázni stb). Ha csak egy bizonyos területen lehetne feloldani a képernyőt (pl a slider-el) az szerintem megoldaná ezt. (és a Dashclock widgetet is ki szeretném próbálni így nem kéne még egy app erre a feladatra.) Létezik? -
quailstorm
félisten
válasz
Rodzser Mór #56123 üzenetére
sok extrát nem
a pressure szenzort nem értem, milyen teló ez?
minden érintős takony tud nyomást érzékelni
accelero és giro meg játéknál jó, esetleg vízszintezni, telót némítani
fény szenzor az automata fényerőállításhoz van már a 2006-os w810em is rendelkezik vele
proximity meg hogy kijelző ne menjen ha telefonálsz, ennyi -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
quailstorm #56101 üzenetére
Ezek a szenzorok vannak benne:
acceleration sensor
light sensor
proximity sensor
gyro sensor
pressure sensor
linear acceleration sensor
rotation vector sensor
pressure sensor
G-sensor sensor
direction sensorTehát ezekhez milyen alkalmazás van? Miket lehet velük csinálni, mérni?
-
Eternitys
aktív tag
Igen, Air Gesture a hivatalos neve. De bárki használhatja ha van proximity szenzor a mobilján: Hovering Controls
(#50698) air: Magus 3D Gesture Launcher-re gondolsz?
-
törölt tag
válasz
petipetya #50242 üzenetére
Javaslom a Root Explorert. A megnyitáshoz többféle hozzárendelési lehetőség is van kiterjesztés nélküli fájl esetén. Vannak belső megnyitási lehetőségek is. Az egyik ilyen a "Linux script handler".
Pacman789:
Proximity Screen Off. Türelem kell hozzá, mire eltalálsz minden beállítást! Amíg nem vagy biztos benne, hogy tökéletesen működik, addig semmiképp se engedd a rendszerrel indulását! Mivel felül tudja bírálni a hardvergombokat is, ezért egyszer majdnem sikerült kizárnom magam a saját Galaxy -somból. -
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek ami a proximity sensor-t használ, hogy kikapcsolja a kijelzőt, de utána alvó módba megy azaz nem tartja bekapcsolva a szenzort. Kerestem itt a fórumban, de itt az összes olyan volt, hogy fel is ébredt ha nem takartam el, vagy csak vak vagyok.
előre is köszi a választ!
üdv.:
pacman -
törölt tag
Tudom. 1 hét alatt sikerült beállítani a Proximity Screen off pro -t. Milyen nézetben, mely programoknál legyen inaktív, hány másodperces közelséget toleráljon (amikor fölé kerül az ujjam) és hasonlók. Én kikapcsoltatom a szenzort és felülbíráltatom a hardvergombokat. Így nem fogyaszt többet és nem hív fel senkit zsebből. Viszont kétszer kell powert nyomni a kijelző aktiváláshoz. Elsőre bekapcsolja a szenzort, de mire bemérné a távot, már ki is kapcsol. Másodikra bekapcsolva marad, ha nem érzékel közelt a szenzor.
-
kovisoft
őstag
válasz
#79335424 #47967 üzenetére
Ha a bekapcsolást is a közelségérzékelővel akarjuk megoldani, akkor ébren kell tartani a szenzort, de ennek általában nagyon alacsony a fogyasztása, az én telómon ez 0,13 mA. Folyamatosan így használom a telefont, és nem tapasztaltam észrevehető növekedést az akkufogyásban. A teljes fogyasztás alvó módban egyébként nálam 15 mA körül van, tehát ebből a proximity szenzor kevesebb, mint az alvó módú fogyasztás 1%-a.
Én a Proximity Tool Extension-t használom erre a célra, de ez nem mindenkinél működik rendesen (nálam igen).
-
törölt tag
válasz
arti1121 #47966 üzenetére
Erre kíváncsi leszek. Szerintem amelyik jól működik, az meríti az akkut (attól tud jól működni, hogy ébren tartja a szenzort), ami nem meríti, annál meg kompromisszumokat kell kötni (pl. power gomb is kell a bekapcsoláshoz). Én a proximity screen off pro -t használom, de ez sem kompromisszummentes.
-
kovisoft
őstag
válasz
flash- #47815 üzenetére
Ha zsebben hordod, akkor valami proximity sensor alapú megoldást javasolnék, mint pl. Gravity Screen - On/Off. Ezek azonnal lekapcsolják a képernyőt, ha valami a közelségérzékelő elé kerül (azaz ha zsebbe teszed).
-
Bozek
nagyúr
válasz
LonGleY #46745 üzenetére
Akkor nincs használható tisztítóprogram, ha nem tudod, mit is akarsz csinálni. Az SD Maid máig a legjobb, de leginkább akkor, ha megveszed. Ha hosszan rányomsz azokra, amit felajánl, hogy tisztítana, akkor kihozza a fájlokat egytől egyik, amiket törölni fog. De említhetném azt is, amikor az üres könyvtárakat törli (bár ez a FolderSync miatt engem zavart).
(#46775) BullZeye: A proximity szenzor távolságot érzékel, nem pedig hajat vagy bőrt.
-
macilacus
senior tag
Sziasztok!
Prestigio 4505-ös telefonom van, és problémám van a proximity sensorral. Olyan appot keresek amivel meg tudom oldani a gondomat, a telefon rootolt.
Előre is köszönöm a segítséget -
ctibor
senior tag
válasz
Probert75 #41214 üzenetére
Én dobtam be a témát eredetileg és kaptam több tippet is. Ezek közül nekem kovisoft javaslata, a Proximity Tool Extension jött be a legjobban. Ez egy pici, alig 50K-s progi, amit egy éve frissítettek utoljára, de tökéletesen teszi a dolgát. Nem hagyja, hogy a zsebemben feléledjen a telefon, ha hívnak és mindenféle fantom nyomogatásoknak engedelmeskedjen... Ez volt ugyanis az eredeti problémám: ha az autó bluetooth kihangosítóján át beszéltem, akkor a telefon ki-lockolt és mindenféle butaságokat csinált a zsebemben. Nos, úgy tűnik, ez a progi megoldotta a problémát.
Köszönöm a tippet!
-
kovisoft
őstag
válasz
ctibor #41170 üzenetére
Én a Proximity Tool Extension-t használom. Állítólag nem működik mindenkinél, de nálam tökéletes. Alig fogyaszt valamit, mivel a telómon a közelségérzékelőnek alacsony a fogyasztása. Lockscreen nélkül használom. Ha letakarom az érzékelőt, akkor kikapcsolja a képernyőt, ha megszűnik a takarás, akkor felébreszti. Be van állítva az automata képernyőkikapcsolás is, tehát ha csak úgy elhúzom a kezem a szenzor előtt, akkor ugyan felébred a teló, de aztán egy idő után megint kikapcsol.
-
törölt tag
válasz
ctibor #41170 üzenetére
Én használok hasonló megoldást, a Proximity Screen Off Pro -t, de nem biztos, hogy ez jó lenne Neked. Én útálom a képernyőzárat, enélkül viszont előfordulhat nem szándékos aktiválás. Ha kikapcsol(om) a kijelző(t), akkor késleltetéssel élesedik a program, ami felülbírálja a hardvergombokat. Egy gomb benyomásakor ellenőrzi a távolságot és ha közelt érzékel, akkor nem engedi éledni a kijelzőt. De csak a szenzor önmagában ehhez nem elég, kell a gombnyomás is. Ha kicsit belegondolsz, nem olyan egyszerű ez. A telónak valamilyen módon érzékelnie kell a nyitást/csukást. Ez megoldható a fényérzékelővel, vagy a közelségérzékelővel. De más input nélkül ez csak úgy lehet, ha ezek az érzékelők folyamatosan "figyelik" az állapotot. Ez viszont fokozott energiafelhasználással jár. Ezen kívül meg kell különböztetni a becsukott állapotot attól, hogy használat közben, csak véletlenül elvitted a kezed a szenzor fölött. Különben állandóan "rád csukja" a kijelzőt. Továbbá hívásnál sem mindegy, hogy mit csinál, amikor a füledhez tartod a szenzort.
Láttam olyan megoldást, hogy a rácsukódó lapon volt egy "ablak" és becsukott állapot esetén az ablak alá eső kijelzőfelületen jelentek meg az infók és ezen keresztül lehetett hívást is fogadni. Így ritkábban kell nyitni, akkor meg lehet gombot használni a kijelzőhöz. -
mmarta
senior tag
válasz
atillaahun #40920 üzenetére
Oldman, a proximity szenzorra utalhat.
-
törölt tag
válasz
w.miki #39237 üzenetére
A 2G-3G váltás tulképp bármelyik rootolt telón megoldható úgy, hogy a manuális kapcsolás folyamatát érintésemuláció segítségével automatizáljuk. Próbáltam. Lassú és szenvedős az eredmény. Az egyszerű kapcsoláshoz CM rom kell. Egyébként az Elixír 2 -ben van ilyen kapcsoló (persze csak CM -en müxik).
flash-:
Ha jobban belegondolsz, ez nem is olyan egyszerű dolog. Ezek a programok a közelségérzékelőt használják. Ebből következik, hogy egyszerű módon csak akkor tudnak az eseményre reagálni, ha a közelségérzékelőt állandóan működtetik. Enélkül is lehet, pl. a Proximity Screen Off -fal. DE! Nagyon nem eccerű beállítani. Én 2napig szarakodtam vele. Nekem azért kellett, mert felül tudja írni a hardvergombokat is, tehát véletlen benyomódásnál sem éled a teló a zsebben. Ha belevágsz, akkor nagyon ajánlom, hogy kapcsold ki az automatikus indulás -t, mert akkor egy akksi -ki megmenthet. Én majdnem kizárattam vele magam a saját Galaxysomból. -
bobace
addikt
Tudtok olyan progit, amivel a proximity sensort lehet kikapcsolni? Köszi!
-
kovisoft
őstag
Igen, ezt akartam is korábban írni, hogy maga a közelségérzékelő szenzor nem fogyaszt sokat, de ha gond van a programmal, ami kezeli, és az túl sokszor ébreszti a készüléket, akkor összeségében mégis megnőhet a fogyasztás.
Én a Proximity Tool Extension-t használom (magyar termék, ha minden igaz). Nálam ez bevált, ám volt más, aki próbálta, de neki nem működött. Szóval nem biztos, hogy neked is beválik. Már korábban is javasolták a Gravity Screen On Off-ot, ez is jó program, de nekem valamiért nem működött rendesen, beragadt vele a szenzor.
-
goom
senior tag
Én a Proximity Sensor-t használom erre a célra. Elégedetten.
-
Tyer
őstag
válasz
forintuser #34646 üzenetére
Pro, és működik rendesen, kiprobáltam miután rájöttem, hogy mi a szitu, csak nekem az kéne, hogy a proximity független legyen a dölésszögtől.
kovisoft: Ez meg nem zárja a "billentyűt"
-
kovisoft
őstag
Az is lehet, hogy nálad sem működik rendesen a progi. Nálam legalábbis nem működik, pedig amúgy szimpatikus lenne. Én ezért a Proximity Tool Extension-t használom.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Felraktam a Proximity Screen Off progit, de valamiért nem tudom letörölni. Ha rámegyek hogy uninstall, kiírja hogy failed to uninstall. Hogy lehetne leszedni?
-
air
nagyúr
válasz
dauphin #32133 üzenetére
Proximity Actions Smart Screen On/Off funkciója.
-
kovisoft
őstag
válasz
dauphin #32133 üzenetére
Én a Proximity Tool Extension-t használom. Sokan dicsérik a Gravity Screen On/Off-ot, de sajnos ez nálam nem működik rendesen.
-
LonGleY
veterán
válasz
atillaahun #30280 üzenetére
Látom, nem vált be a Smart Screen Off... Amik még
szóba jöhetnek és használják a proximity sensor-t is:A hangprofilokba szerintem ezek nem nyúlnak, bár nem kizárt.
-
kovisoft
őstag
Én a Proximity Tool Extension progit használom. Nagyon keveset fogyaszt, azért szeretem.
Nekem sajnos valamiért nem működik rendesen a Gravity Screen, pedig amúgy az is szimpatikus lenne. -
BullZeye
veterán
Sajnos mint kiderült a kínai telefonoknál általános, hogy 0-1cm-ig mér csak a proximity sensor.
Fülem pedig nem elég lapát egy 5,7" telefonhoz, és hívás közben ki-be kapcsol a képernyő.(gyakorlatilag pár miliméter hiányzik csak, hogy tökéletesen jó legyen -.-)
Bár eladásra vettem ezt a THL W7S-t viszont túlságosan megtetszett, úgyhogy marad még egy jó darabig, viszont addig is kellene valami megoldás erre. Gondolom proximity hack nincs, hisz fizikailag 1cm-re tud csak mérni.
Úgyhogy más megoldás mi létezhet erre? Hívás közben ha merőlegesen van a telefon, akkor kikapcsol a képernyő, ha 30%ot eléri visszakapcsol ez megoldás lenne, de szeretek járkálni telefonálás közben, na meg ha tartom a telefont akkor is így néz ki alapesetben //
Mit ajánlanátok erre, esetleg ha valaki volt már hasonló helyzetben.
-
iguana
őstag
válasz
EmberXY #18874 üzenetére
a proximity sensor akkor megy, ha egy app azt mondja neki, hogy múkoggy pl. dialer használja, és amikor a füledhez emeled kikapcsolja a kijelzőt. ha befejezted a beszélgetést, és nem használsz olyan app-ot, ami használná a sensort akkor pihi van.
az utolsó rész, nos igen. ez igaz rám
-
EmberXY
veterán
-
yozsee11
aktív tag
Üdv!
Azoktól kérdezném, akik használnak valamilyen proximity sensor által vezérelt képernyő ki-be kapcsoló programot, hogy mennyire eszik ezek az akksit?
-
LonGleY
veterán
válasz
atillaahun #9464 üzenetére
Ez a Smart Screen Off PRO egész jó fej. Két kérdés:
Érdemes esetleg a fényérzékelővel kombinálni a proximity sensor alapú működését? Valahogy én eddig nem láttam értelmét, bár csak fél órája van fent. Viszont az ikonja így néz ki nálam, igaz, ez még próbaverzió a megvásárlás előtt:
Ez viszont csúúúnya, ennél sokkal jobb lenne az eredeti programikon is. Megváltoztatható valahogy? A keep alive miatt pedig ott kell ücsörögnie valaminek sajnos.. A másik ikon az a Notification Toggle-é, de az legalább valami értelmesre volt cserélhető (akku hőfok).
-
atillaahun
veterán
Milyen extra biztonságos programot javasolnátok céges jelszavak, hozzáférések, beállítások tárolására?
Jelenleg a Pocket-et használom a saját adataimhoz, de nem tudom a céges cuccokat is rá merjem-e bízni. Nem nagyon vágom ezt a titkosítós-feltörős-hozzáférős témát.
Valakinek tapasztalat esetleg?Észben tartani lehetetlen, a felírom cetlire, aztán eldugom és elásom meg megint nem megoldás.
Még annyi, hogy a Pocket tudja ugye ezt a Dropbox-ra felszinkronizálást is, ami jól jött már párszor telefoncsere alkalmával. Mennyire biztonságos a felhőben tartani a cuccot. Vagy ha nem oda, akkor hogy tegyem a biztonsági másolatot, ahol könnyen hozzáférhető?(#9463) LonGleY
Persze, nekem sok próbálgatás után végre a Smart Screen Off Pro-val sikerült megállapodnom, az még nem hibázott az elmúlt hónapokban. Bár gondolom ezen programok működése erősen készülékfüggő is (gyári proximity beállítások). Szóval szerintem ez esetben nem a memóriaszűkösség a hibás működések fő oka. Azért a legtöbb ilyen programot megírónak van annyi esze, hogy a program értesítést tegyen ki a felső sávra, mert ez a módja annak, hogy valami állandóan tudjon futni (szolgáltatásként) a háttérben. És még ha le is lövi a rendszer (a szolgáltatásokat csak végső esetben) azonnal újraindul (lásd az összes Google program esete ICS alatt).Egyébként a push nagyon is jó dolog, de valahogy azt a részt én sem látom át, hogy az IM+ -nak hogyan kellene rendeltetésszerűen működnie, úgy hogy be is záródjon rendesen, de meg is nyíljon ha kell, és még újra is induljon ha a rendszer kilövi.
-
club1
veterán
válasz
savanyaw #7058 üzenetére
Azért érdekelne, hogy az miért jó ha az arcodat világítja a telefon telefonálás közben?
Hiszen amikor elveszed a fejedtől, akkor vissza kell kapcsolnia képernyőnek, ha pedig a fülednél tartod, akkor el kell sötétülnie a proximity szenzornak köszönhetően a képernyőnek, hogy az arcoddal-füleddel ne nyomkodj semmit se a képernyőn, meg hogy ne merüljön duplán a telefon... -
atillaahun
veterán
Nagyszerű köszi.
Más.
A proximity-s képernyő ki/-be-kapcsolás miatt kipróbáltam most 3 korábban javasolt programot is, a Wave Control-t, az Intellicover-t, meg a Proximity Screen Off-ot, de sajnos egyik sem működik ahogy kellene neki. Az első az teljesen kiszámíthatatlan, de többnyire inkább meg se moccan, az Intellicover meg csak kikapcsolni tudja a képernyőt, be már nem. A proxy screen off, már viszonylag korrekt ki-, és bekapcsolni is tud, viszont én még azt is szeretném, hogy zsebből elővéve is bekapcsoljon, tehát a letakart állapotra is reagáljon, ne csak az integetésre.Tudnátok még mondani alternatívákat, amik tudják ezt és nálatok jól mennek?
Tasker-rel igazából már gyártottam rá profil-t, de az sajnos túl sokat fogyaszt, ha nem engedi aludni a proxyt kikapcsolt képernyővel. -
stefi68
addikt
válasz
atillaahun #4345 üzenetére
Amit én kerestem neked abban van ingyenes is: IntelliCover
Csak kikapcsolásra van egy rakat ingyenes: Proximity Autolock, Proximity Lock, Ocket Locker, Proximity Screen Locker Beta,... -
stefi68
addikt
válasz
atillaahun #4340 üzenetére
Én meg beírtam, hogy proximity...
-
.:LoMAX:.
aktív tag
IntelliCover Free
Aki szereti az olyan megoldást, hogy a proximity sensor használatával kapcsolja ki/be a kijelzőt (és így kíméli a gombokat)
-
stefi68
addikt
válasz
atillaahun #2075 üzenetére
Én már az első verzióktól kezdeve a BetterSleep-et használom erre a célra.
Ha a kezemben van a telefon, érzi a mozgást és nem kapcsol ki.
Ha leteszem kikapcsol.
Ha tokba rakom kikapcsol, ha beállítom, hogy használja a proximity-t is.
Ugyan ez érvényes zsebbe rakva, lefordítva is.
Alvó módban semmit nem fogyaszt. Mondjuk automata bekapcsolási funkciók nincsenek is benne, úgy mint a korábban említettekben, de nincs is rá szükségem.Nekem arra tökéletes, hogy amikor a kezemben van és olvasok rajta valamit és nem tapizo, ne kapcsolgasson ki állandóan.
-
bigrock
addikt
Pontosan erre a célra való a Proximity Screen Off nevű app. Be lehet állítani pl. hogy ha zsebbe, vagy tokba teszed a telót, automatikusan lekapcsolja a képernyőt, ha kiveszed, akkor pedig be. Nem kell power gombot nyomkodni, teszi a dolgát automatikusan. Nekem a Galaxy Nexus-on nagyon bevált.
-
bigrock
addikt
válasz
jdirteen #1094 üzenetére
Power gomb megkímélésére:
Proximity screen off
Wave Control Pro
Nekem mind2 bevált, ill. tud még egy csomó plusz dolgot is. -
bigrock
addikt
Egy hasznos app, ínyenceknek: Proximity Screen Off. Nekem nagyon bevált, Galaxy Nexus-on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Mercedes topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1
- Xbox Series X|S
- Tőzsde és gazdaság
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest