Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tybsen

    addikt

    válasz spe88 #96066 üzenetére

    Személyes tapasztalat: én tényleg sokat közlekedem (beépített navi van) és az utóbbi évek tapasztalata alapján mondhatom hogy ezeknek a waze meg társainak egyáltalán semmi értelme (no flame). Egyrészt elvonja a figyelmet a vezetésről, másrészt nyilván olyan dugókról is ad tájékoztatást, amik már megszűntek. Egyébként sem érdekes az összes apró kis minimális időveszteség, amit a felhasználók jeleznek, a legtöbb ilyen kikerülhetetlen vagy nagyobb/ hasonló időveszteség lenne a torlódás kikerülése.

    Traffi Hunter ötlete is jó, de olyan gyakran jelez autópályán, hogy gyakorlatilag használhatatlan szerintem (5km-es körzetben jelzi a radarokat). Olyat is jelez (például rendőri mérés), ami már nincs is (logikus módon sosem lesz 100%-os egyik ilyen információ sem, hacsak nem maga a rendőrség állítja be, hogy már elhagyta a területet :) ) Teljesen feleslegesen megy a háttérben.

    Számomra sokkal nagyobb energiát igényel ezeknek az alkalmazásoknak a megfigyelése, mint a sebesség betartása/környezet figyelése. Ráadásul tempomattal közlekedem, amit ha a környezetben közlekedők össze-vissza sebessége folyamatosan lehetővé tesz, akkor gond sem lehet. Ezért vezetés közben relaxálva lehet hangoskönyvet / zenét hallgatni, stb, amit az ember akar és nem kell arra figyelni hogy melyik h.lye alkalmazásban mi van éppen, ami adott esetben ugye nem is stimmel.

    Kizárólag google map-et használok a forgalmi információk csekkolására (nem navigálok vele alapvetően, arra ott a beépített, csak megnézem a forgalmat). Indulás előtt bemondom neki hogy hova akarok menni kidobja hogy hol mekkora forgalom és az nagyjából stimmel is, illetve időről-időre ránézek menetközben is.

    De ha belegondolok tulajdonképpen ennek a tevékenységemnek sincs semmi értelme mert ha az utóbbi 10 évet végiggondolom akkor az az energia és idő amit a forgalom ellenőrzésére fordítottam bőven nem térült meg :DDD Lehet hogy csak szerencsés vagyok de körülbelül ötször ültem nagyobb dugóban, amiből négy a saját hibám volt (google map jelezte a dugót), egyet pedig nem tudtam volna elkerülni. (Ha Németországban élnék ahol gyakran van 5-10 vagy több km dugó, lehet hogy másképp látnám de többnyire ezek sem kerülhetők ki feltétlenül, így az ember kénytelen végigülni)

    Ráadásul a dugók sem borzalmas dolgok mindenki annyira tart ezektől, de én sokszor örülök neki mert legalább az ember egy kicsit "kényszerszüneten" van, lelassul és nem kell rohanni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák