Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz jonnyjoker01 #38786 üzenetére

    Érdekes kérdés. Adott egy Magyar cég, aki árgus szemekkel figyeli a netet, jogsértő tartalmak után kutatva és kíméletlenül "eljár". Legalábbis ott, ahol tud, mert vannak olyan helyre bejegyzett oldalak, fórumok, ahova nem ér el a keze. Ezért fokozott a figyelem a többi oldalnál. Az embereknek pedig gőzük sincs, hogy mi a jogsértő és mi nem. Az IGO, mint szoftver Androidra, magyarországi navigálásra alkalmas verzióban nem beszerezhető. Ezt alapul véve, tartva a cég vasszigorától, ezek az oldalak inkább mindent próbálnak tiltani. Ebben csak az a bibi, hogy e topik egyetlen megkötése az, hogy Androidos alkalmazás legyen. Márpedig:
    1.: kerülhet legálisan Igo telóra (Izrael, Törökország) és egy Magyar miért ne utazhatna oda, miért ne lehetne kérdése az ott használni kívánt Androidos Igo -val kapcsolatban
    2.: A két Igo -val forgalmazott teló mellett már több olyan Androidos készülék van forgalomban, amik Magyarországi navigációra is alkalmasak. Pl. Prestigio GeoVision, vagy a Navon Platinum Explorer A külföldön, EU térképpel beszerezhető típusokról nem is szólva.
    3.: Az Igo szoftvernek vannak olyan összetevői, melyek nem állnak jogvédelem alatt, szabadon módosíthatók. Ilyen pl. a skin.
    Szóval a topikszabály ebben a formában idejétmúlt és egyébként is vékony jég az illegális tartalmak tiltása és a legális használatú szoftverrel kapcsolatos szabad véleménynyilvánítás korlátozása között. Könnyen beszakadhat. Másokért nem tartozom felelősséggel. Igyekszem betartani a szabályokat és korrektül eljárni, de egy legális tevékenységgel kapcsolatban engem ne akarjon senki korlátozni. Véleményem szerint a téma jelenleg ide tartozik, önmagában nem jogsértő, így csak a konkrétan jogsértő tartalmú hozzászólások moderálása lehet megoldás. Vagy változtatni a topik címén (Android szoftverek, kivétel Igo) és létrehozni egy Igo Android topikot. Így itt béke lenne, ott meg könnyebb lenne kiszűrni az illegális tartalmat. UFFF :)

Új hozzászólás Aktív témák