-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kp59
aktív tag
Végre befejeztem a barkácsolást a házon. A két hete vett 390-es kártya kissé megborította a klímát a belsejében (80-85fok körüli hőmérséklet 100% GPU terhelés mellett és a kártya ventilátor működése is jóval 50% fölött volt aminek azért már elég jól hallható hangja van).
Házat nem akartam cserélni ezért vízhűtésen kezdtem gondolkodni de csak egy rövid ideig mert a megszerzett infók alapján ez enyhén szólva sem tűnt egy egyszerűen megvalósítható lehetőségnek.
Maradt a ház léghűtésének újragondolása ezért lecseréltem a régi ventilátorokat amelyek már alapból nem voltak valami híresek (mondjuk az eddigi kártyáimhoz elegendőek voltak).
A lényeg hogy beraktam három Nanoxia ventit (előre két 140-es 1100RPM-re leszabályozottat és hátra egy 120-as 1800RPM-en forgót) amivel a hűtés csendesebb lett mint volt és a kártya hőmérséklete is maximum 71 fokra csökkent max.48%-os ventilátor használat mellett ami már játékok alatt nekem nem volt olyan zavaró.
Ez után mivel még maradt egy régebben vásárolt de nem használt Coolink SWIF2-1200 ventilátorom (ami 800RPM fordulatú és olyan halk hogy nagyon - 8,5dB/A) úgy gondoltam megpróbálom betenni a ház legaljába hátha az előlap felől áramló levegőt ráfújva a kártyára javít kicsit még annak hűtésén. Ehhez a ház alját kivágtam hogy a levegő minél kisebb ellenállással juthasson be.
A ház alja alatt 2cm hely van mivel ilyen vastagak a talpak és így nem számítottam különösebben nagy légáramlásra (ez a swif2-1200 amúgy sem egy nagy légszállító kapacitású - 60,4köbméter / óra).
Miután minden a helyére került elindítottam a GPU-Z-t és a FarCry4-et 1920x1080 felbontáson ultra beállításokkal (előzőleg is ezen néztem a hőfokot és a ventilátorok használtsági fokát) és kb.egy órán keresztül játszottam.
Miután kiléptem a játékból az láttam a GPU-Z mérésén hogy az alsó ventilátor beszerelése után a teljes terhelésen 8%-al csökkent maximum 40%-ra a ventilátor használtság és ez mellett az alacsonyabb fordulat mellett még két fokkal 69 fokra mérséklődött a kártya játék alatti maximum hőmérséklete.
GPU-Z által mért maximum értékek :
Úgy döntöttem hogy ezzel én már ki is egyezek mert a kezdetekhez képest ezek az értékek már teljesen vállalhatóak mind a hőmérséklet mind pedig a videókártya ventilátorok hangja tekintetében.Itt van néhány kép akit esetleg érdekel : [link] ; [link] ; [link] ; [link] ; [link] ; [link] ; [link] ; [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest