Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kutyek

    senior tag

    válasz lowzor #64489 üzenetére

    Azt elhiszem. De ennek nem az az oka, hogy a hangfalban gagyi erősítő van, hanem esetleg az, hogy a külső DAC/preamp + belső ADC jobb minőségű, mint a hangfal digi interfésze.

    Megnéztem a spec-et, az erősítő platform (DSP+PWM modulátor + class D) tisztán digitális, nem is kezel analóg inputot. 100%, hogy a line input egy ADC-n keresztül érkezik (I2S), ez magyarázza az eltérő hangot. A SPDIF interfész szintén integrált, nem találtam meg a minőségi adatokat. Mindenesetre az eltérő hang érthető (ADC vs. SPDIF interface minőségén múlik), viszont a végső hangot mindenképp az erősítő DAC-ja adja (ami nem klasszikus D/A, hanem Power DAC architektúra, vagyis DSP -> PWM modulátor -> class-D végfok).

    Amúgy én gagyinak nem mondanám, de amiket eddig láttam, ott inkább az olcsóbb / egyszerűbb termékek jellemzője ez a tisztán digit erősítési architektúra (ahol DSP direktben a PWM modulációt hajtja), a jobb fajta integráltak (pl. S2000, a régi és új S3000 platformja is) tartalmaznak egy "rendes" DAC-ot (konkrétan pl. Burr-Brown PCM 1791 / 5242), és annak az analóg jelével hajtják a class-D PWM modulációt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák