Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yézi

    aktív tag

    LOGOUT blog

    válasz Yézi #60438 üzenetére

    Tegnapi megérkezett a DAC, sok időm nem volt mondjuk, de ma próbálgattam kicsit tovább.
    LF -2dB, HF maradt középállásban, illetve emeltem még kicsit rajtuk, az alátét magában kevés volt, szerencsére pont kapóra jött a két 7900 GT doboza, így a magassugárzók pontosan fülmagasságba kerültek, ideiglenes megoldásnak megteszi.

    Mostanra már azért kezd elmúlni a fejfájós jelenség is, szerencsére. Talán a hirtelen sok mély, talán a felvett zaj is közrejátszott, esetleg csak én voltam kimerült. Nem tudom, eddig ilyen még nem fordult elő. :U

    De akkor most kicsit felfissültebben, fejfájás nélkül, jó pár óra használtan után, egy kis élménybeszámoló.

    Ribbon magas: még mindig nagyon jó, mióta emeltem a hangfalakon azóta még jobb is. Továbbra is úgy érzem, hogy alapvetően egy fokkal szolidabb hangja van mint az S3000 Pro planárjának, nem minden esetben karcol annyira, ellenben sokszor részletesebbnek tűnik.

    Középtartomány az S3000 Pro-nál határozottabban jelen volt, élénkebb volt, de ez gondolom a méretekből is adódik. Nem azt mondom, hogy teljesen háttérbe van szorítva, de nagyon zenefüggő. Mélytartományban viszont egyértelműen a T8V jeleskedik. S3000 Pro-hoz képest olykor kicsit "boomy", nem annyira feszes, inkább teltnek érződik, mennyiségre is jóval több. ~125Hz körüli tartomány kicsit sok nekem, de ez is nagyon zenefüggő. Alacsony hangerőn jobban jelen vannak a mélyek, magasabb hangerőn is jóval nagyobbat üt mint az S3000 Pro.

    Kellemes hangú darabnak tűnik, S3000 Pro kicsit hifisebb volt, egyértelműen viszont nem tudok választani a kettő között. Egyes zenéknél jobban tetszettek az S3000 Pro karcosabb magasai, határozottabb középtartománya, máskor a T8V részletesebbnek tűnő magasa, vagy éppen az erőteljesebb, teltebb mélyei a nyerőek számomra.
    Talán a T7V jobb választás lett volna az S3000 Pro után, egyelőre még kacérkodom a gondolattal, hogy kicseréltetem, ha már a lehetőség úgyis megvan rá... ;]

    S3000 Pro továbbra is marad kedvenc, de igazából nem csalódtam a T8V-ben sem, azt hozza ami egy 8"-tól várható, ribbon magas pedig egy kellemes meglepetésnek bizonyult.

Új hozzászólás Aktív témák