Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz matyi19 #31499 üzenetére

    Az összes 2.1 bögreszett vacaknak számít.

    Főleg az olcsóbbak (20k alatt). 2-3" szatelit + 4-5.25" "mélyláda" a lehető legbénább kombináció, szatellitek egyutasak, a "mélynyomó" meg csak puffog (50 Hz alatt nincs semmi), frekvencia szintjén ezt a 2.0-ek is simán tudják. Viszont a bögreszett csinál egy orbitálist kiemelést a mély tartomány tetején 100Hz körül (a nagyon olcsóak (10k alatt) még magasabban), ettől puffog, amiről sokan azt hiszik, hogy milyen jó méjj, de igazából nagyon nem.

    A Z-523 egy elég vicces egyed, ahogy nézem, a Z-3 / Z-4 utódja (volt ilyenem). Van elől egy 20cm-es membránnak látszó kartonpapír, de valójában az alján van az igazi hangszóró. LOL. A régebbieknél legalább szépen elrejtették.

    A drágábbak (pl Z-623, nekem az előd Z-2300 volt sokáig) már valamivel jobbak, legalábbis nagyobb a membrán (6.5-8") és a térfogat, így képesek 50 Hz alá is bemenni; puffogás helyett már "csak" huppognak, az alacsonyabb kiemeléstől. De ez se jó irány, s ebben az árban még jobb 2.0-at kapni, melyek szintén le tudnak menni ilyen mélyre, hangminőségben meg lemossák az összes hasonló árú 2.1-et.

    Ja és nem véletlenül írtam csak a mélyről, a bögreszettek közép és magas tartománya minősíthetetlenül rossz.

    A Thonet-féle Kürbis / Vertag + SW-10 kombó az ami talán valami, de ez is eléggé kompromisszumos, pedig 60-70k-s 2.1. Érdemi 2.1 valahol 3-400k-tól (!) indul, de még ott is van egy kevés kompromisszum, mindig van. :D

    2.0-nál kevesebb a mély, de igazából még ott is van valamennyi kiemelés, s poti is, ha esetleg még többet szeretnél. Jóval dinamikusabb is, tud ütni a mély, nem kenődik el. Közép és magas tartomány meg szimplán van, részletez, tere van, stb; ez az igazi különbség, nem a mély.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák