Véget ér minden idők leghosszabb androidos terméktámogatása

A Fairphone 2 márciusban kapja az utolsó biztonsági frissítést, ezzel egy 8 éves időszak zárul.

Már érkezik az utolsó frissítés a 2015-ben, Android 5 Lollipoppal induló Fairfone 2-re, ezzel a kivételesen hosszú, az utolsó biztonsági frissítéssel összesen nyolc éves terméktámogatási ciklus véget ér. A további frissítéseknek alapvetően nem is a gyártói szándék a gátja, a Qualcomm már 2016-ban befejezte a Snapdragon 801-es szett támogatását, így a tavaly kiadott Android 10-es rendszer implementálása is komoly eredménynek tekinthető, mondjuk nem is volt gyors, de volt. A Fairphone 2 továbbra is használható, noha a holland cég értelemszerűen nem tudja tovább garantálni az elvárható biztonságot, így érdemes egy újabb modellt választani, ha valakinek megtetszett vagy továbbra is szimpatikus a koncepció, amit a Twitter bejegyzés alatt lehet kicsit jobban megismerni, ha korábban kimaradt volna. Fairphone 2 - Viszlát, és kösz a halakat!

A holland Fairphone moduláris, cserélhető ÉS fejleszthető komponensekkel rendelkező készülékeket gyárt kiemelkedő terméktámogatással. A lényeg, hogy a felhasználók minél hosszabb ideig használják a készüléket, így nem csak szoftveresen tartják frissen az eszközöket, de akár a kameraszett is cserélhető, amivel például a Fairphone 3 eredetileg 12 és 8 megapixeles szenzorait 48 és 12 megapixeles egységekre lehet cserélni.

A pót- és továbbfejlesztett komponensek mellett a gyártó akkoriban kifejezetten hosszúnak számító terméktámogatást is ígért a készülékeihez, ami három főverziót és öt év biztonsági frissítést jelent. Ehhez képest a 2015-ben Android 5.1 Lollipoppal bemutatott Fairphone 2 tavaly ötödik főverzióként kapta meg az Android 10-et, az utolsó biztonsági frissítést pedig idén márciusban telepíthetik a kitartó felhasználók. Ezzel a Fairphone összesen 8 évig biztosította a szoftveres támogatást.

A gyártó ezzel együtt továbbra is biztosít alkatrészeket az eszközhöz (például kijelzőt és akkumulátort), viszont felhívta a figyelmet arra, hogy további szoftveres támogatás hiányában a felhasználók igyekezzenek máshol tárolni a szenzitív információkat és személyes adatokat. Ha valaki mégis úgy dönt, hogy itt az ideje lecserélni a 8 éves modellt, visszaküldés előtt március 31-ig regisztrálhatja a készüléket a Reuse & Recycling Program-ba, amit egy 50 eurós utalvánnyal köszön meg a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés