Javítható fejhallgatót dob piacra a Fairphone

Moduláris Bluetooth kiegészítő lett a Fairbuds XL.

2021-ben lépett be a Fairphone az audiokiegészítők piacára, akkor még csak fülhallgatókkal, most pedig fejhallgatóval bővítik termékkínálatukat. Ez jobban illeszkedik is a Fairphone által hirdetett fenntarthatósági célokhoz, mint egy nem épp javíthatóságáról híres TWS füles, egyrészt mérete, másrészt kialakítása miatt. A Fairbuds XL újrahasznosított anyagokból (alumínium, textil és plasztik) készül és tizenegy moduláris darabból áll össze, melyet a felhasználó akár otthon szétszedhet és cserélhet, javíthat. Az ábrán látható, miként lehet szétszedni a fejhallgatót.


[+]

Egyes részek cseréjéhez eszközre sincs szükség, ilyenek például a fülpárnák. De cserélhető az akkumulátor is, mely a vezeték nélküli fül- és fejhallgatók élettartamában általában a kritikus pontot jelenti. A Fairphone ígérete szerint 500 ciklus után is még 80% feletti lesz a telep. Az akkumulátor 800 mAh-s, aktív zajszűréssel 26 órányi, nélküle 30 órányi zenelejátszást tesz lehetővé.

[+]

A Fairbuds XL-ben 40 milliméteres dinamikus meghajtók találhatók, nincs viszont 3,5 milliméteres jack csatlakozója, így Bluetooth 5.1-en keresztül aptX HD-n, AAC-n vagy SBC-n tud hangot fogadni, illetve az USB-C csatlakozón is. Van multipont kapcsolat és iOS-re valamint Androidra telepíthető alkalmazás is hozzá.


[+]

330 grammot nyom a fejhallgató, a fülpárnák behajthatók a fejpánthoz, a ház pedig IP54-es minősítésű. A gyártó webshopján keresztül 250 euróért lehet megrendelni fekete vagy zöld színben, cserealkatrészek viszont egyelőre nincsenek az oldalon. A csomagolásban sem töltőt, sem audiokábelt nem találni, viszont bármilyen USB-C adapterről felvesz áramot a fülhallgató, illetve a Fairphone-tól is meg lehet vásárolni a megfelelő kábeleket.

Azóta történt

Előzmények